Last news in Fakti

6 Юли, 2021 15:46 1 925 21

“Демократична България” настоя регионалното министерство да въведе ред на “Росенец”

  • росенец-
  • демократична българия

Христо Иванов, Надежда Йорданова и Ивайло Мирчев се срещнаха със служебния министър Виолета Комитова

“Демократична България” настоя регионалното министерство да въведе ред на “Росенец” - 1
Снимка: Фейсбук

„Демократична България“ настоя Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) да си влезе във функциите за незаконните постройки край летните сараи на Ахмед Доган в парка „Росенец“, както и за обект край ТЕЦ „Варна“.

Съпредседателят на обединението Христо Иванов и кандидатите за народни представители Надежда Йорданова и Ивайло Мирчев днес се срещнаха със служебния министър Виолета Комитова и ѝ връчиха лично писма с исканията. В две от тях се настоява държавата чрез ДНСК да предприеме реални действия за обекти около резиденцията на Доган. Едното писмо е за яхтеното пристанище пред сараите, чийто кей е дълъг 200 метра, но по документи в кадастъра се води поземлен имот.

„Прокуратурата е направила проверка, установено е, че няма строителни книжа, че строежът не е завършен преди 1980 г. Време е на ДНСК да се припомни, че трябва да действа експедитивно и да приключи процедурите по този обект”, заяви Надежда Йорданова, която е кандидат за депутат в 23 МИР в София.

В компетенциите на ДНСК попада и триетажна сграда и брегоукрепване, които също са незаконни. “Настояхме ДНСК да обърне внимание на община Бургас и за останалите обекти – постройката на плажа, оранжериите, няколко незаконни строежа, най-накрая да спрат да си намират оправдания и да приключат с процедурите и премахването на незаконните строежи”, добави тя.

Освен това трябва да се издаде акт за изключителна държавна собственост за плажа “Росенец”, където преди година акостираха Христо Иванов и Ивайло Мирчев. Той вече е нанесен в кадастралната карта именно като плаж след искане на “Демократична България”.

Другата голямата тема е кейовата стена на пристанището ТЕЦ “Езерец”. “Христо Иванов и Ивайло Мирчев няколко пъти коментираха този въпрос, подаваха различни сигнали до различни органи. Има стена, която е публична държавна собственост и по никакъв начин не става ясно как точно частното пристанище я използва”, добави тя.

Ивайло Мирчев заяви, че първият въпрос към министъра на регионалното развитие в новия парламент ще бъде за развитието по тези въпроси.

“Разчитахме много г-н Бойко Борисов да се качи на фадромата, след като се установи, че всичко е незаконно, и да събори всичко. Борисов убедено обяснява как няма нищо общо с Доган. Те са политически противници, но през целия период на управление не са направили нищо по отношение на “Росенец” и се правеше всичко възможно и от министерствата, и от прокуратурата този въпрос да бъде бавен”, заяви Мирчев, който е водач на листата в Бургас и кандидат в 25 МИР в София.

“Демократична България” ще настоява да бъде съставена комисия за изясняване на фактите около сараите и да бъде потърсена отговорност на най-високо ниво. Христо Иванов смята, че отношението към Доган дава кураж на българската мафия да погазва закона.

“Този казус не е е единственото беззаконие в България, но е знаков. Ако има в България политическо лице като Ахмед Доган, който може да бъде над закона, който може да си позволява без основание да има охрана от НСО и тази охрана може да се държи като лични гавази, да мачка българския флаг, да не спазва никакви закони, това е знак към българската мафия, че беззаконието продължава. Че режимът на абсолютно беззаконие е в сила”, заяви Христо Иванов.

“Докато не покажем как почетният председател на българското задкулисие е приведен в състояние да спазва законите, българската мафия ще знае, че за нея има шанс да си прави каквото си иска. Това е изключително важен знаков въпрос и няма да спрем, докато не го изчистим”, каза той.


Бел.ред.
Хората вярват, че новият парламент ще защити мажоритарните избори. Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    16 1 Отговор
    Ицко, това няма как да стане бе. Бухахаха
  • 2 Кака Мара

    9 6 Отговор
    Давай Илко! Бой по крадливата сган!
  • 3 Меди Доганов

    8 12 Отговор
    Тия двамата са егати карикатурите.

    Коментиран от #7

  • 4 Бибитко

    16 2 Отговор
    А аз цяла седмица лъжа и мажа, как Демократична България и ДПС си подготвят коалиция и, че аз съм единственият противник на ДПС. Ех Ице, Ице след Рашков и ти ме въртиш с 200. Само дано ГешеФ да е на власт още, че само той си ми остана. Падне ли той късам синджира и дим да ме няма.
  • 5 Симеон

    10 3 Отговор
    Гeрбaвитe cтe тaкивa фac улници чe cи миcлитe, чe рaбoтaтa нa Прeзидeнтa e дa увeличaвa тoкa, a нa Прeмиeрчeтo дa cтрoи мaгиcтрaли, кaтo ce шляe пo цял дeн c Жипкaтa и ce cнимa c бaгeриcтитe.
    Нa тoвa му викaтe - cтрoeж нa мaгиcтрaли - при тoвa пoлoвин милиaрд килoмeтрa.
  • 6 Последния Софиянец

    7 4 Отговор
    Хората на Доган в министерството вършат саботажи.Министър Стоянов ми се оплака.

    Коментиран от #10

  • 7 Меди Доганов

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Меди Доганов":

    Жалко че вляво не гнома, тогава картинката ще се да пълна.
    Доньо Донев можеше и продължение да направи.
  • 8 СМЕРШ

    12 2 Отговор
    Бойкикев - калфа на Иван Костов и чирак на хер0 м0стафа, още ли го играе този бездарен етюд с Росенец?! Не че защитавам Ахмед Джолан, ама мноо предизборно и прозрачно се разшетъха всички да громят корупцията и мутрите.. Къде бяха преди 2 години? преди 5? Росенец и тогава си беше същият
  • 9 Алфа Вълкът

    8 0 Отговор
    Довечера отивам да вия пред Сараите! Ще вия, докато не ме вземат за мъжка секретарка.
  • 10 Хааааааааа

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Точно на теб господин Никой
  • 11 Късно задействани

    4 1 Отговор
    Идеи с голяма давност без оптимистична прогноза.
    Не сте тук от вчера, нали ?
    С дувари яки са Доганските сараи ...
    Буда ги крепи три мандата с надежда да ги ползва за укритие ...
  • 12 Успех

    5 3 Отговор
    Номер 23
  • 13 жжжжжж

    6 1 Отговор
    за какво му е на ицо да преплува морето като георги димитров. или като карадая и бойко ?ицко му стига да плонжира на росенец пред доган . малко близане на сладоледа МУ и готово. и вече с дпс и правителство .
  • 14 Психo от Курило

    9 0 Отговор
    Смени плочата бре. Тая плоча се изтърка. Смешни сте, за Истамбулската конвенция,се отрайвате нещо.
  • 15 На мети

    0 0 Отговор
    Чедото 😆😆😆😆😆
  • 16 Ще гласувам за демократична България

    5 4 Отговор
    Дано вкарат Доган в затвора и да има справедливост

    Коментиран от #18

  • 17 Ха ха

    5 0 Отговор
    Рюстю Реджер (Бойкикев) и Шиши се опитват пак да направят Меди Доган жертва пред електората на Дпс-то.
  • 18 Бай Тошо

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ще гласувам за демократична България":

    ДеБъ искат да му вкарат още депутати в парламента!
  • 19 браво Ицко

    4 0 Отговор
    това е главния проблем на България! Щурмувай Росенец смело, само ти можеш(и без това друго не можеш)!
  • 20 Стефан

    5 0 Отговор
    Демократична България отидоха един път на море безплатно, щото им платиха, и се хвалят цяла година вече …
  • 21 И сега колко данък плащат за росенец

    2 0 Отговор
    Или още не са завършили строежа.
    Като в Гърция. Гръцките хитреци не строят втори етаж , както е по проект , ползват първия етаж и не плащат никакви данъци защото още строяли.
    И те са гола вода като нас. Шматки лъжливи. Селски хитреци.
    ТА КОЛКО ДАНЪК ПЛАЩА СОКОЛЧЕТО ЗА ГНЕЗДОТО?????
    В САЩ , МАФИОТИТЕ КАТО НЕ МОЖЕЛИ ДА ГИ ЗАГАЩЯТ ЗА ЕЖЕДНЕВНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ , ВКАРАЛИ БОСОВЕТЕ ИМ В ЗАТВОРИТЕ ЗА НЕПЛАТЕНИ И УКРИТИ ДАНЪЦИ.
    АМЕРИКАНЦИТЕ СА ВИ ДАЛИ ПРИМЕР.
    А СЕГА ВИ ДАВАТ - ишерет СЪС ЗАКОНА - магнитски.
    Смелост бъдещи нови политици.
    Смелост и кураж. Ще ви запомнят и ще ви пишат в новите учебници по история .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове