Last news in Fakti

7 Юли, 2021 12:07 1 903 33

Една година от стъпването на Демократична България на Росенец

  • росенец-
  • христо иванов-
  • дебаркиране

Събитията на 7 юли отприщиха недоволството на мнозина

Една година от стъпването на Демократична България на Росенец - 1
Снимка: Демократична България

На 7 юли се навършва една година от стъпването на Христо Иванов на плажа край летния сарай на Ахмед Доган на Росенец. Съпредседателят на “Демократична България”, заедно с Ивайло Мирчев и Димитър Найденов пристигнаха на плажа по море, а гардове на Доган ги изблъскаха в опит да не ги допуснат до крайбрежната ивица, която по е публична държавна собственост и като такава е достъпна за всички граждани.

Христо Иванов заби българския флаг на плажа в опит да покаже, че той принадлежи на всички граждани, а не е частна територия. Към онзи момент достъпът до плажа бе невъзможен заради бариера, поставена на улицата, която води до брега. Гардовете на имението на почетния председател на ДПС изтръгнаха флага и го захвърлиха на земята. Впоследствие бе официално потвърдено, че мъжете са служители на Националната служба за охрана и са изпратени в Росенец, за да пазят Ахмед Доган.

Събитията на 7 юли отприщиха недоволството на мнозина, провокираха масово ходене на плаж на Росенец няколко дни по-късно и станаха повод за начало на протестите срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Междувременно се оказа, че крайбрежната ивица на Росенец е вписана в регистрите като земеделска земя. След искания на “Демократична България” и въпреки обжалването в съда от проектанта на летния сарай на Доган – арх. Калин Тихолов, през април ивицата бе нанесена на кадстралните карти именно като плаж. Това прави невъзможно спирането на достъпа до нея. Улицата, която води до плажа също отново е собственост на Община Бургас.

Една година от стъпването на Демократична България на Росенец
Снимка: Демократична България

След събитията на Росенец бе установено, че ползвания от Ахмед Доган имот има пет незаконни постройки. Сред тях е и яхтено пристанище, което е без удостоверение за експлоатационна годност и се оказа вписано като поземлен имот.

След стъпването на Росенец се разбра и че съществува заповед на НСО, с която голям периметър около летния сарай е със забрана за преминаване. Междувременно в НСО започна проверка и гардовете на НСО, които бранеха имота на Доган и отказваха да се легитимират, бяха уволнени. Преди дни обаче Ивайло Мирчев и Христо Иванов съобщиха, че те са били възстановени на работа, след като са обжалвали в съда отстраняването им.

Преди дни съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов, Ивайло Мирчев и Надежда Йорданова се срещнаха със служебния министър на регионалното развитие Виолета Комитова и ѝ връчиха лично писма с искания, свързани с Росенец. В две от тях се настоява държавата чрез ДНСК да предприеме реални действия за незаконните обекти около резиденцията на Доган, включително за 200-метровия кей на пристанището. Представителите на обединението настояха и да се издаде акт за изключителна държавна собственост за плажа, след като той бе нанесен на кадастралните карти.


Бел.ред.
Хората вярват, че новият парламент ще защити мажоритарните избори. Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахахаха

    16 7 Отговор
    Пълен смех

    Коментиран от #12

  • 2 Звън

    8 6 Отговор
    за събуждане !
  • 3 така така

    18 11 Отговор
    Една година откак наш Ристьо започна да си прави ПР акции.
  • 4 пешо

    10 6 Отговор
    фъктите, що за гавра! още малко, и ще сравните тия платени протестери с борци за свобода! те наистина се борят... драпат за кокала. само ако се доберат до него, ще оправдаят доверието (и едни финансови инжекции!), което им е гласувал дъ биг брадър от "козяк".
  • 5 9242

    10 5 Отговор
    АзБ да финансира и постави един паметник на Ристю на плажа.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 768

    6 6 Отговор
    Демократична България!!!
  • 9 Нефтохим

    10 1 Отговор
    А в Лукойл кога ще отидете да ги питате защо вече 25 години не плащат корпоративен данък? Кои чиновници пълнят гушка от това?
  • 10 Кибик

    12 5 Отговор
    Герботролове, дпс тролове и обикновени ПИКльовци, договорът ви изтича други ден, няма да се подновява.

    Коментиран от #20

  • 11 Така се смяь

    6 1 Отговор
    Бойкикев ролплйе-ваше, като Христо Ботев и Радецки.
  • 12 768

    12 6 Отговор

    До коментар #1 от "Хахахаха":

    Кое му е смешното бе гербер?! Кое?! Кое е смешното , че Доган взема българска територия? Кое е смешно?! Смешно е , че Бай Ганьо Борисов ни беше премиер и ни се смя цял свят!

    Коментиран от #17, #22

  • 13 нннн

    4 0 Отговор
    "И "Радецки" гордо плува..."
  • 14 Миризлив пор

    7 0 Отговор
    Ако Ристо беше борец щеше да акостира и на русалка! Да ама Банев е от неговите и си трае!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 После Софиянец

    5 0 Отговор
    Алилуя!!! Един е Христо Иванов и негов Пророк е Иван Костов-черния айдук!!! Алилуя!!! От тази дата за мен и попа е Нова година. От тази дата започва летоброенето. Честита Нова първа година!!!!!
  • 17 Българка

    3 4 Отговор

    До коментар #12 от "768":

    По спомени, Доган е български гражданин, даже не е с двойно гражданство и има права като и колкото тебе.

    Коментиран от #21

  • 18 народният

    4 4 Отговор
    гняв се отприщи, когато Каскетурата нахлу в Президентството.
  • 19 Ха ха ха

    6 2 Отговор
    Ицката-пуделът, лакей на дъртите комуняго-болшевишки мошеници и крадци ! Дайте му Оскар на този партизан, че умело се прикрива под демократичните ценности !
  • 20 нИдялко

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Кибик":

    има да отговаря на много въпроси - за лъжи, за фалшиви новини и за много милиони, които незнайно как спаси от КТБ!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Срамното

    2 3 Отговор

    До коментар #12 от "768":

    е, че Борисов беше министър-председател 11 години и ни направи за позор пред света. Но нека бъдем обективни. Доган със сигурност построи незаконно сараите си, но не взема българска територия.
  • 23 NeXu s

    5 1 Отговор
    Вие сте заблуждаваща медия! Протестите започнаха след като закопчаха Узунов за връзки с мафията (Бобокови) и обвиненията срещу избягалия Божков, който плащаше протестите! Тогава и Мунчо почна да маха юмруче и жертвите от пандемията се увеличиха! "Искам гл.прокурор - фигурант като президента" и "С няколко хиляди на ден правя чудеса" - това да си спомним, когато гласуваме!

    Коментиран от #26

  • 24 66862

    3 0 Отговор
    От Цар , Пожарникар стигнахме до Чалгар. България явно все още не е стигнала дъното!!!
  • 25 Наблюдател

    1 1 Отговор
    "... те са били възстановени на работа, след като са обжалвали в съда.." Видно е и от този случай че основно т.н. "съд" е в основата на престъпленията от този род, a и не само. Неговите решения най-малко стимулират престъпността !
  • 26 БСП на Бунището

    3 2 Отговор

    До коментар #23 от "NeXu s":

    Протестите започнаха след телефонния разговор на Генералния секретар на БКП - депутат от БСП с Божков Черепа за финансова подкрепа...."Почнахме ги Божков - пращай пари!!!!"А дни преди това Нинова събра 20 НПО - Комунисти за Общ Отпор срещу ГЕРБ и Бойко Борисов!!!ГЕРБ след първия локдаун имаха 85% Подкрепа.
  • 27 Реалист

    2 0 Отговор
    Добре де, ама сега щели да се радват на подкрепа от ДПС. Беше егати цирка за наивници. И чорапа 1 година преди да стане президент е ходил на гости на Доган. Такова двуличие са тия....
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Европеец

    0 0 Отговор
    Тези двамата охранени пишман демократ пехливани са по голямото зло от встчки други за България. Властогонци . Пази сляпо да прогледа!
  • 30 Мартин

    1 0 Отговор
    Една година след цирковете на уж Демократична България и всичко си е както преди! Христо Иванов не иска да промени системата, а просто да инсталира в нея свои хора!
  • 31 Васил

    1 0 Отговор
    Една година нищоправене и словоблудство от страна на ДБ, които си мислят, че всичко, което лети се яде.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Крис

    0 0 Отговор
    Е,и? Чудо голямо като пак са на Росенец
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове