Last news in Fakti

17 Февруари, 2013 16:38 6 066 21

Бивш шеф на ДЕКВР: ЕРП-та са невинни

  • протести-
  • дкевр-
  • ток
Бивш шеф на ДЕКВР: ЕРП-та са невинни - 1
Снимка: БГНЕС

Драстичното увеличение на последните сметки за ток се дължи на "системен проблем в самото отчитане", заяви пред „Неделя 150“ по БНР бившият председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев.

"Причините трябва да се търсят в начина, по който се формират тези сметки. Тъй като аз съм убеден, че повечето електромери са наред, няма проблем с напрежението, каквито неща излязоха като възможни причини. Но трябва да се търси причината в самото отчитане и то за цели периоди”, обясни Семерджиев.

„Такъв ефект на увеличаване на сметката в края на годината има, когато се отчита например на големи периоди. А не се отчита всеки месец коректно. По този начин се получава едно натрупване, което излиза в края на годината като увеличение на сметките", каза бившият шеф на ДКЕВР.

Според Семерджиев през последните 3 години приносът на електроразпределителните дружества за поскъпването на крайната цена на тока е нищожен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТРОШАЧА

    1 0 Отговор
    А ТИ ЗАЩО ОЩЕ НЕ СИ В ЗАТВОРА С ПРИСЪДА ЗА ПОНЕ 20 ГОДИНИ А? ТИ СИ ЕДНА ОТ ГОЛЕМИТЕ ПРИЧИНИ ! ДИРЕКТНО СИ ЗА ГРУПАТА ЗА СТАДИОНА !
  • 2 Добри

    1 0 Отговор
    Няма физиономия на човек, който е на заплата.
  • 3 Димитър

    1 2 Отговор
    не се заблуждавайте, това е една от к...вите на ББ чрез която си мисли че щетрупа електорат
  • 4 phaser3121

    1 0 Отговор
    Не само ББ всички 240 от парламента трябва да се съдят и в затвора.Всички се изредиха да ни таковат и всеки вика аз като дойда на власт как ще оправя държавата.СЪД ЗА ВСИЧКИ
  • 5 Тори

    1 0 Отговор
    Този с мазната физиономия трябва да бъде разследван от службите за дейността си в ДКЕВР и в личен план, защото това, че си е тръгнал от ДКЕВР не означава , че не носи отговорност за действията си до сега.
  • 6 Дulo

    1 12 Отговор
    Трябва да се ходи до централата на БСП там му е главата на енерго мафия,но няма как те го измислиха този бунт. Тихо се редят куклите,дърпат си конци,а хорица мислят че те сами излизат никой не ги заблуждава. Да ама не. Сега БСП пак искат власт за да продадат за стотинки последни земи останали от техните заменки.Помисли за малкият-това е новият дивиз на БСП и компания. Те никога не забравят за децата си,никога,а ви бедни хорица проправяте пътя на БозДуган и бившият безработен СерГей.Айде през тока на власт ,браво на комунисти.
  • 7 Батиста

    1 0 Отговор
    ДuIo ли си ...... - явно и ти ближеш кокала.Като си почнал смъквай гащите и вземай сапуна.Аман от подлизурковци.
  • 8 ПЕС

    1 0 Отговор
    Тоя кърлеж 2 г.пи сиромашка кръв.И за него въже и на края на София.
  • 9 pfff

    1 1 Отговор
    Еми да за какво човек да чете коментари,само злоба,само колене и бесене.Плюят,псуват,изживяват се като народен съд.Смешни хора сте.Определено комунизма е жив като ви гледам.
    Да ви кажа нещо-омразата убива бавно!
    А от комунизма по-лошо е само старостта.

    Коментиран от #10

  • 10 Стар Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "pfff":

    Ей! Ти не живееш ки в тази Държава, че разсъждаваш така, бе?! Май обичаш да те ръгат и нямаш нищо против да те ограбват!
  • 11 Гнида

    1 0 Отговор
    Ангел Семерджиев говори каквото му наредят.По време на стачката в ММИ му наредиха да говори че ел. енергията ще поскъпне заради стачката.Аз на този човек не вярвам , вие вярвате ли му?
  • 12 efendi CANDE

    0 0 Отговор
  • 13 gad

    1 0 Отговор
    Всички са виновни ,особено ти
  • 14 pfff

    0 1 Отговор
    Да обичам да ме ръгат,такива кат тебе-паднали от Марс.Цените на тока могат да си вдигат ако щат до небето,Живковото време си отиде,при положение че е частна Ел.разпр.мрежа какво искаш, да ти е по 1ст киловат час?Ми искай си,ама не може.Това е истината хора,няма да става по-добре,отиваме в Европа,а там всичко е с пари.Айде пишете велики мисли на тема как ще променим Бг,но на кой ли му пука?А да на падналите от Марс,там управлява Тодор Живков още.
  • 15 pfff

    0 0 Отговор
    abe ei kuv si ti si mi vzel nicka? q si izmisli nick! pisal na6ia nqkakvi ne6ta? iztriite mu gi! tztz
  • 16 балъка

    0 0 Отговор
    върнете парите
  • 17 Умник Гюро

    0 1 Отговор
    Тъп народ! Тока му бил скъп. Абе глупаци, тока е евтин, заплатите са ви мижави! Ей за това трябва да протестирате!
    Ама нали комунягите ви водят за юлара....

    Коментиран от #18

  • 18 Turbine Soul

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Умник Гюро":

    Ти живял ли си в Европа, че да знаеш, че нашите сметки са евтини, аз съм живял в Швейцария за 3 месеца през зимата от края на 2012г. и наскоро се върнах в БГ, сметките ми за ток в Швейцария не надвишаваха 40 лева на месец, а всички печки и климатици денонощно ми бяха пуснати на макс и в апартамента си там се разкарвах по къси панталони и тениска .
  • 19 Петков

    1 0 Отговор
    Някой дава на т...ци като теб малко по - висока заплата и това ти запушва устата за всички нередности които се случват в тази държава. Много са прости хората като теб и е крайно време да решат да изполват главите си вместо да мислят само с дебелите си задници.
  • 20 Петков

    1 0 Отговор
    Коментар номер 19 е отговор на номер 17 или тази малущина която е написал Умник Гюро
  • 21 краси

    0 0 Отговор
    само карабина за вас.....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове