Last news in Fakti

18 Февруари, 2013 16:08 2 341 21

Правителството е в паника, да си ходи цялото

  • станишев-
  • правителството-
  • паника-
  • да си ходи-
  • протести

Необходим е нов социален договор и радикална промяна, заяви Станишев

Настояваме за оставка на цялото правителство. Необходим е нов социален договор и радикална промяна за възстановяване на демократичната социална държава. Това заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев на извънредна пресконференция за кореспондентите на българските медии в Брюксел.

Станишев обяви, че е отменил почти цялата си програма в белгийската столица и до часове се връща в България. Лидерът на социалистите беше категоричен, че правителството изцяло е загубило доверието на хората и никакви маневри няма да решат същинския проблем за характера на властта и за това, че не защитава интересите на хората, а на монополите. „ГЕРБ превърнаха страната в държава на мутрите и монополите", каза Станишев.

Лидерът на БСП определи действията на правителството като панически ходове и пиар за отклоняване на вниманието с цел настоящите управляващи да организират следващите избори. „Изходът е само политически, с нови избори, на които хората да дадат доверието на онези, на които вярват", коментира той. Станишев беше категоричен, че е необходимо свикването на политически консултации и назначаването на служебен кабинет до изборите за следващо Народно събрание. „Ще търсим доверието на хората за радикална промяна, друго правителство трябва да подготви изборите", каза Станишев. Според него е необходимо управление с таланта на цялата нация.

Председателят на БСП отбеляза, че основната тема, която вълнува България, не е оттеглянето на Симеон Дянков от правителството, а безпрецедентните масови протести, които са по-мащабни от събитията през 1997 г. и сравними единствено с митингите от 1989 година. Станишев изтъкна, че сред 100-те хиляди протестиращи в 24 града у нас има хора с различни мотиви - еколози, защитници на правата на майките, противници на цените на тока и парното. „Общият знаменател е протестът срещу липсата на държавност и срещу плячкосването на държавата - резултат от политиката на ГЕРБ, покровителствала монополите във всички сектори на икономиката", заяви Станишев. По думите му протестите са срещу дерибействането и смазването на малкия и средния бизнес, заради това, че всички бюджетни проблеми се решават на гърба на хората - 40 социални придобивки бяха отнети. Лидерът на БСП изтъкна, че гражданите са докарани до отчаяние, притиснати са до стената.

„Ако партиите не реагират, значи са непотребни, хората ще излязат отново на бунтове", коментира Станишев. По думите му настоящите протести са и политически. „Не искаме „да яхаме" протестите, те са справедливи и предизвикани от настоящото правителство, необходимо е политическо решение", добави Станишев. Според него управляващите са подчинили и унищожили институциите, а парламентът се е превърнал „в гумен печат". Станишев изтъкна, че много от българските медии вчера не видяха, че протестите са срещу правителството, докато чуждестранните им колеги изведоха този факт в заглавия.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лекарка

    1 0 Отговор
    А този да спре да говори ,ние вече него го видяхме...Що за наглост. Да си ходят всички ,омръзна ни от тях ,не се наядоха.Искаме нови хора.
  • 2 ...

    1 0 Отговор
    АААА КОМУНИСТА СТАНИШЕВ И НЕГОВАТА БСП Я ВИДЯХМЕ, ДОСТА МИЗЕРСТВА НАРОДА С ТЯХ !!!
  • 3 неутрален

    1 8 Отговор
    20 години страдаме от БСП...
    по-добре шеметите на бойко от колкото червените хищници..
  • 4 Бай хой

    1 0 Отговор
    Не да си ходят а в затвора. Само така следващите които и да са ще правят това което трябва.
  • 5 FRIDAM

    0 0 Отговор
    неразбрали 4е никои ниама да гласува за теб и твоиата свита.Умриаха балаците кажи колко милиона гепи от белене ми йенати от пиарската фирма дето преставлиава6е БГ и драпнахте мангизите 4рез Австрииците и са6тите теиа Австриици си поделихте кинтите от Белене рано или касно и натебе 6е ти сложат патлака на 4елотокато на Доган бади сигорен.Е ТАКАВА НАГЛОС НЕСАМ ВИЖДАЛ И СРАМ НИАМА
  • 6 Сульо

    0 0 Отговор
    Тоз кога е излязъл от затвора??
  • 7 Popov

    0 0 Отговор
    Какво направи докато беше Министър един голям _)_ ....
  • 8 Владимир

    0 0 Отговор
    Стига ла PES
  • 9 thc_bbc

    1 0 Отговор
    Безсрамието е нечовешко...Без маитап, някой ден, в тея форуми ще се уговарят протестите и последвалите по-крути мерки. Левски е трябвало да тътри пеша, ама във Фейсбук-а бързо може да се организира революция- това ще стане, когато ножът удари кокала. Май наближава този момент, за добро или за лошо.
    Олио да ги попари всичките, а на добрите хора по света- спокойна вечер! :)
  • 10 pacoran

    0 1 Отговор
    Леле най безочливия крадец в европа и жена му е същата да фащат и да заминават единия в централния другия в сливенския затвор
    Немога да повярвам че има още глупаци който му се връзват на тая подлога на Доган
  • 11 pacoran

    1 6 Отговор
    Само да не управляват БСП и ДПС ще гласувам за ГЕРБ и тва е по малкото зло че тия преди кво причиниха на България още 30 години неможе се упрайме
  • 12 JOE

    0 0 Отговор
    Явно че като се понатиснат малко управляващите могат да си вършат работата, колкото до Станишев, Костов и компания, много са безочливи и безсрамни, отдавна трябваше за останат в историята както стана с Жан Виденов, Царя и др.
  • 13 Иван Стефанов

    0 0 Отговор
    станишев и теб те видяхме
  • 14 Владимир

    0 0 Отговор
    Хора не се поддавайте , нима забравихте какво се случи 1997. Като гледам най - активните протестиращи не са били родени тогава и няма как да знаят какво ще последва действията им !!!
  • 15 Ivan

    0 0 Отговор
    Добре че ти ни оправи другарю Станишев !!!
    Турска подлога такава.
  • 16 Станишев

    0 0 Отговор
    Станишев духай си сам
  • 17 Владимир Владимиров

    0 0 Отговор
    Добре,защо го показвате тоя?
  • 18 гост

    0 0 Отговор
    ПРЕДАТЕЛИ ТУРКУГ.ЗОЛИЗА4И.А бре СЕРГО да не си бъркате в гащите със онзи ДОГАН . АМА като гледам какво рокадо направиха в ДПС май ве4е си му омръзнал на АХМЕТ ,4е те подхвърли на другия М....Л МЕСТАН
  • 19 Тони

    0 0 Отговор
    Демократична социална държава.......ЕВАЛА.
    Да не забравяме, че сегашното положение с цените на тока е дело точно на този хубостник и бившата коалиция.
  • 20 Бай Танас

    0 0 Отговор
    Майко мила!
    До кога ще излъчват нескопосаните глупости на един явно провален политик!
    Наглостта и алчността нямат край!
  • 21 Христофор

    0 0 Отговор
    кОСТОВ кУНЕВА сТАНИШЕВ цАРЯ дОГАН и техните пажове и шутове на един стар шлеп и в средата на морето И имат сурат още да се показват и говорят Нали точно те ни разпродадоха за жълти стотинки срещу тлъсти комисионни и заложиха мините А и времето на Борисов изтече без да се промени нищо и затова хората са навън и с право Ситуацията е патова Много хора са разочаровани от ГЕРБ и има защо ограбването продължи и няма да гласуват за никой а това ще качи отново тройната коалиция те имат твърд електорат Качени сме на потъващия кораб " България" Жална ни майка За това всички на площадите с власта само така се преговаря
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове