18 Февруари, 2013 17:41 2 522 16

Пресцентърът на ГЕРБ спусна директиви за говорене

  • герб-
  • директиви-
  • инструкции

Гаф е пратил писмото на медиите, вместо на структурите на партията

 

Пресцентърът на ГЕРБ изпрати директиви до медиите, в която се обяснява как се трябва да се говори по актуалните теми на деня. По-късно стана ясно, че това е гаф и мейлът е предназначен за структурите на ГЕРБ с инструкцията:

"Колеги, изпращаме ви тези за говорене по темата с персоналните промени в МС и протестите срещу ЕРП-тата. Моля, ползвайте ги!"

Ето и самите директиви, които предоставяме без редакторска намеса:

 - Право на премиера Бойко Борисов е да прави персонални и структурни промени в състава на Министерския съвет. Той е човекът, който решева с кого да работи. Вече разбрахте, че след подадената оставка от вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков, премиерът Борисов предлага на Народното събрание за финансов министър и министър по еврофондовете Томислав Дончев, а за вицепремиер регионалният министър Лиляна Павлова.

- ПГ на ПП ГЕРБ ще приеме и двете предложенията на премиера Борисов. Ние ще подкрепим номинацията на Томислав Дончев за финансов министър, защото в момента сме убедени, че най-важната задача пред България е да усвоява най-ефективно и бързо средствата от европейските фондове. Само по този начин българската икономика може да бъде модернизирана и да се развият всички нейни сфери, което ще доведе до нови работни места, повишение на доходите на хората.

- ПГ на ПП ГЕРБ ще подкрепи и предложението регионалният министър Лиляна Павлова да поеме вицепремиерския пост. За никого в България не е тайна, че Павлова е един от най-добрите министри, с много добри резултати в работата си. Убедени сме, че от поста на вицепремиер тя ще има всички механизми още по-скоростно да реализира инфраструктурните проекти, които са приоритет на правителството на ГЕРБ.

- Не очаквайте сега да чуете от нас обвинения за Симеон Дянков. Ние му благодарим за перфектната работа, защото Дянков направи изключително много неща за стабилизирането на България в годините на кризата, поддържаше фискалната стабилност на държавата и подреди България сред отличниците в ЕС. Благодарим на Симеон Дянков за всички усилия, които положи за изграждането на днешния образ на България в Европа и света.

- По повод оставката на г-н Дянков, разбрахме, че от известно време той е обмислял идеята да се оттегли от поста си на финансов министър. Освен това още в петък се заговори за оставката на Дянков точно от ваши колеги журналисти заради създалото се напрежение около изплащането на субсидиите на зърнопроизводителите.

- По повод протестите срещу високите сметки за ток: искаме да уверим всички, че ние също получаваме и плащаме високи сметки. За това ние разбираме протестите на хората и ги приемаме като справедливи. Но искаме категорично да заявим, че не подкрепяме популистките призиви за национализиране на ЕРП-тата. Защото подобни сигнали биха оказали пагубно влияние върху чуждестранните инвеститори. Подобни призиви за национализация могат да се окажат пагубни за българската икономика.

- Проблемът не може да бъде решен, както предлагат от БСП да си сложим розовите очила и да национализираме дружествата. Правителството и ПГ на ГЕРБ вече предложиха спешни мерки за контролиране на ценообразуването на тока. Още в петък внесохме предложения за промени в Закона за енергетиката, според които целият състав и председателят на ДКЕВР да се избират от 2/3 квалифицирано мнозинство от Народното събрание. Освен това високите сметки и ценообразуването вече са проверяват от всички възможни органи – Прокуратурата, Агенцията за държавна финансова инспекц ия, ДКЕВР, Сметната палата.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 слона

    1 0 Отговор
    А бе, А де!
  • 2 Чоко

    1 0 Отговор
    " ...Освен това още в петък се заговори за оставката на Дянков точно от ваши колеги журналисти заради създалото се напрежение около изплащането на субсидиите на зърнопроизводителите..."
    От това изречение оставам с впечатлението, че директивите са си точно за медиите и не е никаква грешка :)
  • 3 браво

    1 2 Отговор
    супер, поздравления за пиарите! дай боже и другите партии да имаха такива пиари, които дават наистина опорни точки за истината, а не като ония с жълто около устата от БСП, които казаха, че трябва да се плюе и ако има някой добро семейство, да го изкарат, че има любовница; ако е професор да се каже, че е преписал дисертацията си и куп други гнусотии. а работата на пиарите е точно това - да са качествени, като оформят кратки и ясни опорни точки за каквото и да било

    Коментиран от #5, #6

  • 4 васето

    1 1 Отговор
    абе тези от ГЕРБ има ли нещо което да не оплескат???Май не,според мен!!! Даже елементарни неща като това,като новогодишната реч на президента, както и файла качен на сайта на Министерството за интеграция на ромите,който беше озаглавен ,,за мангалите,,.... Те не могат да направят елементарните неща правилно, вие очаквате силна политика.....смях!
  • 5 калайката

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "браво ":

    Да , чудесни консултанти имат ГЕРБ но очевидно и те не помагат защото Буда прави гаф след гаф и ръси простотии ежедневно . В подобни случаи каквито и светила на мисълта да ангажираш , ще са безпомощни . Извода е че за да управляваш се иска и акъл , а не мускули .
  • 6 ЛУД ЛЕР

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "браво ":

    С ГЛУПАКА БОКО НЕ ПИАРИ ИЗВЪНЗЕМНИ НЯМА ДА МОГАТ ДА СЕ ОПРАВЯТ , ТОЙ СИ Е ЛУД ЧЕ И ПРОСТ ЧЕ И ЛАКОМ Г.З
  • 7 стефан димов

    0 0 Отговор
    Късно чадо мандалото лопна,за кога те промени не знам отиде коня у ряката
  • 8 pacoran

    1 0 Отговор
    Леле колко неграмотни разбирачи има по форумите направо се плаша кви глупости пишат хора който нямат понятие от нищо камо ли от политика поне си трайте да не се излагате
  • 9 pacoran

    1 1 Отговор
    И ви казвам че е 100 пъти по добре да управляват ГЕРБ отколкото тия крадци БСП и ДПС който съсипаха Държавата за 100 години напред или паметта ви е къса и забравяте много жалко за което

    Коментиран от #11

  • 10 стефан димов

    0 0 Отговор
    Що не направите Лилянчето финансов министър тя говори умно пък и стабилна визия има пробвайте поне кат не се справи друг ще сложите.кат не знайте кво да правите проба му е майката.
  • 11 калайката

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "pacoran":

    Чистосърдечен безплатен съвет - възможно най-скоро потърси помощ от психиатър !
  • 12 Бай хой

    0 0 Отговор
    Никога вече ГЕРБ.Простотията не води към нищо добро. Мутрите в затвора.
  • 13 непокист

    0 0 Отговор
    не сам привърженик на нито една партия ,но като гледам как се политизира това надигане на народа ,как от срещу енергийните дружества другите партии като БСП,ДПС ,АТАКА и сините подмолно накараха електората си от подръжници да излязат и уж срещу дружествата и така взеха да искат оставката на ГЕРБ. НО ако някои си мисли 4е при другите партии ще е по добре( БСП,ДПС)само ще ви гледам сиира.като се върнат старите времена ще ви питам ,както казах и ГЕРБ нее цвете за мирисане и те крадяха като другите,но поне и направиха нещо дали щее скапана магистрала или метрото което мене и много други не ни топли,но поне имаше някакав ред ,а не като другите,и го твардя това тай като мога да кажа 4е от управлението на БАТ Бойко съм пострадал много пове4е от доста от хората които ще ме критикуват,тай като имено заради бат БОЙКО лежах в затвора (за което сам сам си виновен)ако беше при БСП нямаше и ден да лежа,и от както е ГЕРБ и във бизнеса които имам пе4еля по малко но защо защото докато беше БСП със ДПС , не ползвахме касови апарати осигуровки не се плащаха им още много други "ЕКСТРИ",и въпреки това предпо4итам да ми е гадно при ГЕРБ от колкото при ОНЗИ ХАОС С БСП И МАН....ТЕ.сами ще се наиграят ако падне ГЕРБ гражданите на република БЪЛГАРИЯ ,сега пла4ите от глад а после ще пла4ите 4е са ви отвлекли децата наръгали ги из дискотеките , изнасилени от мутри,и за големи сметки за ток ще се дават .ревахте 20 години 4е си 4упите колите по скапаните пътища,взеха да ги правят, сега пак ревете асфалт ли ще ядете.20 ГОДИНИ КРАДЯХА сега се усетихте ,СЛЕД ДЪЖД КА4УЛКА .които и да дойде същия Х.. ще е. по добре малкото зло в слу4ая ГЕРБ

    Коментиран от #15

  • 14 мммм

    0 0 Отговор
    Само на мен ли ми се струва, че написаното от ПиАр ите на ГЕРБ всъщност е доста позитивно и незлобливо. Това се прави навсякъде и дава възможност на хората, да формулират правилно дадена идея или действие.
  • 15 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "непокист":

    Жалки ге.бери.Все водораслите им пречат. Българите не живеят за да ги крадете и рекетирате. Ще си получите заслуженото простаци.

    Коментиран от #16

  • 16 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Бай хой":

    а бе пи4 много ти е лесно да се исказваш по саитовете , еи заради такива дето много им знаят устите а после като им го опра и ходят пискат на 4енгетата и заради такива жен4овци лежах в затвора,внимавай как и кой коментираш ,не се е.аваи с хора с КОИТО НЕ ИСКАШ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕШ ,4ЕРВЕНИ Б.....ЦИ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове