Last news in Fakti

18 Юли, 2021 18:52 3 045 36

Държавният глава в Стралджа: Сигурността и прозрачността са от ключово значение за инвестициите в малките населени места

  • стралджа-
  • румен радев-
  • ямбол

Реалната интеграция изисква непрекъснат процес на образование за децата от ромската общност, изтъкнаха от общинското ръководство на Стралджа по време на среща с президента Румен Радев

Държавният глава в Стралджа: Сигурността и прозрачността са от ключово значение за инвестициите в малките населени места - 1
Снимка: Прессекретариат на президента

Сигурността и прозрачните условия за бизнеса са от ключово значение за насърчаването на инвестициите и устойчивото развитие на малките населени места. Това заяви президентът Румен Радев по време на среща с ръководството на Община Стралджа, където държавният глава бе на посещение. Той бе посрещнат от кмета на града Атанас Киров, с когото заедно поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски в града.

В разговора участие взеха и представители на културните, образователни и спортни среди, както и представители на бизнеса в града. Те споделиха с президента за демографския проблем, с който местната управа се опитва да се справи. Обезлюдяването води до остра липса на кадри за бизнеса и е сред основните пречки пред постигането на икономически растеж, бе отчетено по време на срещата.

Концентрацията на средства преимуществено в големите градове на страната е проблем, който е крайно време да бъде решен, изтъкна президентът. По думите му е необходима реална финансова децентрализация на общините и подкрепа на държавата към почтения и честен бизнес, който да развива своите инвестиции и в малките населени места.

В рамките на разговора си с държавния глава от ръководството на община Стралджа акцентираха и върху необходимостта от изграждане на пътен възел на магистрала Тракия край Стралджа, който да повиши свързаността на града и да благоприятства инвеститорския интерес към района.

Интеграцията на ромската общност в Стралджа също бе сред въпросите, обсъдени на срещата. Образованието е единственият начин за устойчиво възприемане на културните традиции и ценностите на нашето общество, посочиха представителите на местните власти. Затова е необходимо да бъде осигурен и непрекъснат процес на образование за децата от ромската общност и недопускане на отклонения от установените стандарти за получаване на съответната образователна степен. Общинското ръководство открои и предприетите мерки за противодействие на битовата престъпност и кражбите на земеделска продукция, които са сред проблемите в района.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Леле

    21 16 Отговор
    Тоя винаги говори така, все едно чете плакати от стената. Има харизмата на остро стомашно заболяване.
  • 2 Емил

    17 17 Отговор
    Държавният главатар е руски шпионин!
  • 3 мдда

    16 8 Отговор
    Радев... то щото в големите градове инвестициите са като порой. В Хасково да не са станали по 10 000лв. заплатите??
  • 4 Респект за Радев

    19 20 Отговор
    Бойко да козирува

    Коментиран от #36

  • 5 Киро мечката

    20 12 Отговор
    Румене нети ли е страх ,къде ти са охранителите от НСО , Бойко ходише с 15 охранители най малко - плътно до него имаше 3- ма

    Коментиран от #34

  • 6 Няма

    15 13 Отговор
    позьорщина , хората се радват истински и се чувстват сигурни и обнадеждени !

    Коментиран от #11

  • 7 Пожелавам на президента Радев здраве и у

    13 18 Отговор
    Нека все така да отстоява принципите си, които са за добруването на България !
  • 8 Дариткова

    17 19 Отговор
    Радев- нашият президент
  • 9 Тома Биков

    14 19 Отговор
    Ще гласувам за Радев
  • 10 Бойко

    12 12 Отговор
    Мачкай баце. Тодор Живков на млади години! Човека от народа! Така започват всички диктатори. :)
  • 11 Ай стига бе

    19 12 Отговор

    До коментар #6 от "Няма":

    От какво са сигурни и обнадеждени хората? От това ли, че неговия кабинет вдигна цените на ток, парно, газ, вода и сега от тях следва поскъпване на всичко останало.
  • 12 КОМУНИЗМА ПО ОПАСЕН ОТ КОВИД19

    18 13 Отговор
    ФИГУРАНТА е пълен провал. Лъжлив КОМОНОИД

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Господин Радев

    9 11 Отговор
    Съвсем скоро предстои Да назначите второ служебно правителство. Целият български народ С изключение на няколко тикви желае да назначите отново сегашният служебен кабинет

    Коментиран от #15, #20

  • 15 мдда

    12 8 Отговор

    До коментар #14 от "Господин Радев":

    Глупак, това няма да му е 2-ро... Това ще е 3-то правителство на смотания Фигурант!! Вижда се, вие пингвините, колко разбирате от политика.

    Коментиран от #18

  • 16 Ше ви построи Пъпеша

    4 3 Отговор
    връзка с магистралата га му порасте перчем...то да не е банкет в общината ?
  • 17 Представител на стралжанския бизнест

    7 4 Отговор
    Тоз кат са заласна да плямпа ,станах и излязах ,са маанах

    Коментиран от #19

  • 18 Страх и памперс

    4 4 Отговор

    До коментар #15 от "мдда":

    Смотан си ти .Боклук!
  • 19 БРАВО

    4 4 Отговор

    До коментар #17 от "Представител на стралжанския бизнест":

    Плъховете тъка правят.
  • 20 Бойко

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Господин Радев":

    Няма ,батка ,няяма ,не са притеснявай !
  • 21 републиката на младостта

    6 6 Отговор
    да върнем комунизъма беше най хубаво имаше всичко долу капитализъма
  • 22 koko

    9 6 Отговор
    Фигуранта Радев сам не си вярва че ще спечели президентските избори и е пуснал крадливите си министри да крадат като за последно и навсякъде...
  • 23 ФАТМАКА Е АЛТ

    6 5 Отговор
    НАРОДА НЕ ВЯРВА НА КОМУНИСТИ, ТОВА СА НИСШИ СЪЗДАНИЯ.
  • 24 Ало адютанта

    6 2 Отговор
    Радев прати им малко Руски шпиони
  • 25 Бойко

    0 5 Отговор
    Мачкай Баце. Няма Левски, няма Ботев! Има само Радев!

    Коментиран от #28

  • 26 Гумен Гадев Пликчев

    2 1 Отговор
    Триморци и роми напред аз ви обичам!
  • 27 Решетников

    3 1 Отговор
    Пак не подготвен гиотверена Мунчо
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 марионетка

    3 1 Отговор
    Радев, що дири в сараите на Доган?
  • 30 cpv

    4 1 Отговор
    Радев,малко ти остана!Продължавай да говориш неща които нито си постигнал,нито ще постигнеш!Това което искаш да наложиш с глуповите изказвания на Бойко Рашков и искате да възродите комунизма няма как да стане, рано или късно народа ще ви издуха...!
  • 31 Край

    3 2 Отговор
    Човека бълва клише след клише.
    Най лошо е на нова година - от 5 години ми вкисва шампанското.
    Какво ли не пробвах от Искра до Дом Периньон - ми след като президента за който лична съм гласувал ми обясни че принадлежа към най нещастния народ в света - винаги вкисва.
    Други се оплакаха че им гаснели пурите
    Обаче като знам че на Деси даже клсденеца и пресъхна с тия речи - ми успокоявам се
  • 32 Юмручето злобно

    3 2 Отговор
    Говори така, щото му четат в ухото какво да каже. Бавно, влачи думите, като чуе повтаря. Сам нищо не знае и не моге да каже.
  • 33 Гечко

    2 2 Отговор
    Отивай си Румене докато ти е останало и малко достойнство!
  • 34 От какво

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Киро мечката":

    да го е страх, онзи ден като разпитвала Боцко, отвън имаше 20 човека на СътАки тАп0то. Тук има много повече, всички усмихнати и с настроение. Това е единственият президент, който директно подкрепи народа, излезна сред него. Миналата година ми направи силно впечатление, когато дойде при нас. Без охрана, без нерези да го вардят. Респект, това е ПРЕЗИДЕНТ, достоен, ерудиран, образован, уважаван навън. Тук тролове и ГЕРБЕРИ се скъсват от хейт, но този ЧОВЕК е над такива плазмодии.
  • 35 демократ

    3 0 Отговор
    Фатак увиолни ли Путиновите шпиони в
    президентството или ще чакаш 3 месеца
    да ви уволним групово.Имай предвит че
    руските пенси са ниски.Няма да може
    да си шие безплатни рокли.А шпионите
    никаде не ги обичат
  • 36 Радев

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Респект за Радев":

    Снимаи те се с мен от Вече борисов /още не се качил на магарето и взе да клети краката/ сбъдна му се мечтата Наи на простия власт и му виж акъла
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Всички градове