Last news in Fakti

19 Февруари, 2013 16:40 1 765 16

Местан: Не бъдете сигурни, че Борисов няма да подаде оставка (видео)

  • дпс-
  • лютви местан-
  • бойко борисов-
  • оставка-
  • протести
Местан: Не бъдете сигурни, че Борисов няма да подаде оставка (видео) - 1
Снимка: БГНЕС

Общественият договор, сключен между Бойко Методиев Борисов и българските граждани на изборите на 5 юли 2009 г., е нарушен едностранно – от премиера и партията му ГЕРБ, заяви на пресконференция председателят на ДПС Лютви Местан.

Българските граждани, които протестират, имат абсолютното право да искат развалянето на този едностранно разрушен от премиера и партията му обществен договор и да настояват да се сключи нов обществен договор, изтъкна той.

ПГ на ДПС обаче няма намерение по какъвто и да било начин да експлоатира политически протестите на българските граждани, подчерта Местан и увери, че няма да го правят. Според него, единственото, което могат да направят политическите сили днес, е да представят своите идеи за изход от кризата, а българските граждани да решат на коя политическа сила да дадат доверието си.

„Ако им се струва, че няма политическо представителство, което да бъде припознато от тях, те имат право да потърсят и други политически сили, както и по Закона за политическите партии да създадат нови политически субекти”, каза Местан. По думите му, гражданите трябва да имат правото със своя вот да изберат ново легитимно правителство на България, което да се ползва с доверието им. Те ще определят кой точно ще участва в него.

„Правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов е с изчерпан кредит на доверие и нито едно решение на това правителство оттук нататък не може да се ползва с легитимност”, категоричен бе Лютви Местан.

„Не бъдете толкова убедени в решителността на премиера Бойко Борисов да не си подава оставката. Не бих се доверил така безрезервно на заканата му от днес в Гранитна зала - тази закана може да не се окаже чак толкова гранитна, а доста по-рехава", предположи Местан. 

Не е далеч времето, когато Борисов ще проумее, че превръщането на пълния управленски мандат в самоцел, може да има за цена агонията на управляващата партия, тежки последици за страната и много нисък старт на следващото правителство, допълни той.

Според него именно тук е отговорността на всички политически сили - да се обърнат към държавническото начало в себе си и да дадат приноса си за предотвратяване на по-нататъшната ескалация на напрежението.

„Иска им се Цветан Цветанов да организира изборите - нищо чудно, че е посочен отново за председател на предизборния щаб на партията въпреки обещанието представителите на кабинета да не оглавяват предизборния щаб. Тогава той или би трябвало да се откаже от статута си на вицепремиер и министър на вътрешните работи, или "ГЕРБ се канят да правят полицейски избори", намекна Местан.

По-рано през деня народните представители на ДПС, заедно с тези от БСП и „Атака“ , бойкотираха заседанието на Икономическата комисия в НС, което трябваше да се занимава с обсъждане на промените в Закона за енергетиката. „В страната има остра икономическа криза и днес няма да решим въпроса. Конкретният проблем ще бъде решен едва тогава, когато премиерът подаде оставка и бъдат насрочени нови избори“, посочи Йордан Цонев от ПГ на ДПС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антонио Стойков

    1 0 Отговор
    Абе, Лютви, що дириш тука, а си не 'одиш при братята ти палестинци?
  • 2 Баба Хордана

    1 0 Отговор
    Чумата да го тръшне всеки, който се коалира с тези и ги вкара в управлението!
    Бял ден да не види!
  • 3 еничарин

    1 0 Отговор
    Лютви свиркажиев ОТУР СЕКИМ БАК истанбул......КАЧИ МИ СЕ НА .... ДА ВИДИШ истанбул от високо.
  • 4 jvan

    0 0 Отговор
    Иска ти се ама нщма да подава оставка,за да дойдат на власт такива мутри като теб Ефенди
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Армагедон

    1 0 Отговор
    курбанджия! От сега се облизва за мазния курбан на властта!Само не разбрах ,защо в Америка считат ,че ДПС не са про-турска партия а са с еврейско командване?И те подвеждат простите трудолюбиви турци по нашите земи с демагогия и празни обещания!Марш от България изменници и продажници!Местановци,Догановци,Цоневци ,Бисеровци и всякаква продажна и незаконна измет!Разстрел ви е малко ,ами тряба обесване,за отмъщение на Левски на днешния ден и то!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Чегобара

    0 0 Отговор
    Българино прост внимавай какво правиш и как действаш ,че след 50г ще си малцинство и ще живеш в турска България ,дойде ли ДПС на власт ,влезе ли Турция в евро саюза,обединът ли се цигани и турци на изборите, само стой и гледай. Но ти си свикнал 5 века роб да си и остави шепа хора като Левски и Ботев да те освобдоят ,е не става .Жална ни майка надупена
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 pacoran

    0 0 Отговор
    Никога повебе не трябва да се позволява на антиконституционната партия ДПС и позлогите от БСП да управляват наща родина че толкова щети нанесоха на България още 30 години неможеме да се опрайме
  • 12 pacoran

    0 0 Отговор
    Отивай да си прайте тройка с доган и станишев дърт брадат никой не те иска къде крадохте от България и остайхте Народа по беден от Африканците
  • 13 хаана

    0 0 Отговор
    Не е речено че ДПС е свърсана с БСП!! Това според мен беше само ход по необходимост, ДСП може да дъде в коалиция с все едно коя партия, мисля дори и с Атака. Няма проблем! Въпроса за нас простосмъртните, безпартиини е кой ще ни гарантира по добър живот и доходи. При кои ще се живее по леко_+ Мен поне това ме интересува.
  • 14 хаана

    0 0 Отговор
    А апропо турска БГ. Това е също все едно. Особенно в ЕК. Никакво значение няма. Така или иначе населението на Бг след само 50 години ще е турско и циганско в повече от 50 % . Важно е да има умни хора които да осигурят работа и препитание за населението. Националните борби нямат значение.
  • 15 Гнида

    0 0 Отговор
    Бойко не го харесвам , но ако си мислят тез , че ще дирижират това или онова подкрепям боко до изборите , и после ще гласувам за партия дето да не допусне дпс до парламента.Колкото и да са били в управлението на страната дпс винаги са гледали собственото си благополучие.
  • 16 хаана

    0 0 Отговор
    Както вече писах и другаде, най умните политици са за съжаление в ДПС. Много жалко, но е редно да оставим те да управляват тази държава след като етническите българи са явно некадърни за това.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове