Last news in Fakti

23 Юли, 2021 18:12 1 832 13

Комитова: Правим всичко възможно извършените до момента ремонтни дейности да бъдат разплатени

  • мррб-
  • арх. виолета комитова

Оказва се, че редица фирми, отговарящи за зимното поддържане на републиканските пътища не са получили парите си от АПИ даже за зимното почистване

Комитова: Правим всичко възможно извършените до момента ремонтни дейности да бъдат разплатени  - 1
Снимка: МРРБ

Правим всичко възможно извършените до момента ремонтни дейности по републиканските пътища да бъдат разплатени на строителните фирми. Това увери категорично министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова. Днес тя се срещна с представители на местната власт и фирмите – извършващи текущ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа. Повод за срещата бе изпратеното от вече бившият председател на УС на АПИ Апостол Минчев писмо до Областните пътни управления за спиране на ремонтните дейности по места.

„Писмото на Минчев няма юридическа стойност и ще бъде отменено веднага след назначаване на ново ръководство на АПИ, което се очаква да стане до един – два дни“, каза на срещата министърът. Тя заяви, че започнатите ремонти ще продължат до тяхното завършване, а плащанията ще се извършват поетапно на траншове.

По време на продължилия повече от три часа разговор представителите на местната власт информираха архитект Комитова за инфраструктурните обекти, по които е започнат ремонт и рехабилитация и които са били спрени. Те увериха, че по-голямата част от обектите са вече частично изпълнени, но дори и извършените по тях дейности не са били разплатени от АПИ, като за някои от тях плащания не са правени още от началото на годината.

Оказва се, че редица фирми, отговарящи за зимното поддържане на републиканските пътища не са получили парите си от АПИ даже за зимното почистване, оплакаха се строителите.

На срещата стана ясно, че фирми – изпълнители са получавали от АПИ задания за изпълнение на дейности със закъснение за по-ранен период.

„Цялата порочна практика, формулирана като текущ ремонт и поддръжка трябва да бъде променена“, каза регионалният министър, защото според нея под прикритието на формулировката текущ ремонт и поддръжка в редица случаи се извършва ново строителство без съответните за това документи.

„Трябва да се изгражда свързаност между отделните региони, строителството не трябва да спира и не може да се избират територии, в които да се работи по политически линии, убедена съм в това“, подчерта Виолета Комитова и беше категорична, че строителството няма цвят и е на българските граждани.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството предложи на участниците в срещата да започне провеждането на подобни регулярни срещи с ръководството на МРРБ поне веднъж на всеки три месеца.

След срещата министър Комитова проведе отделен разговор само с представителите на строителни фирми, които я запознаха с извършени от тях до момента дейности по републиканската пътна мрежа, фактурирани и сертифицирани, но и към момента неразплатени от пътната агенция, някои натрупани като вземания от няколко години.

„Идеята е с постановления на Министерски съвет правителството да осигури средства за разплащане на фирмите“, обясни архитект Комитова.

В днешните срещи участваха и заместник – министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов, представители на политическото ръководство на МРРБ.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1618

    14 8 Отговор
    Още уволнения трябва да има! Всички корумпирани некадърници от ГЕРБ трябва да бъдат отстранени!
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 4 Отговор
    АПИ МАФИЯ в действие
  • 3 гроб е мафия

    5 4 Отговор
    хора където видите офис на тази терористична групировка мятайте камъни един здрав джам да не им остане , аз плаувам да потроша офиса им във Варна в гръцката махала !!!
  • 4 АЙДЕ БЕ КОМИТОВА

    8 3 Отговор
    КОЙ ШЕ ТИ БАЧКАБЕЗ ПАРИ....РАБОТНИЦИТЕ НЕМА ДА ГЛАДУВАТ
  • 5 добре

    5 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Оказва се, че редица фирми, отговарящи за зимното поддържане на републиканските пътища не са получили парите си от АПИ даже за зимното почистване. А Рашков и Асенчо споменаваха за някакви 8,9 милиарда раздадени на наши фирми напред . Кой лъже сега?

    Коментиран от #9

  • 6 Миризлив пор

    6 2 Отговор
    Тези спряха парите за ремонти и магистрала Хемус и хлъц... Народа се надигна като видя че спря да се работи, сега се чудят какво да правят.

    Коментиран от #10

  • 7 ДРУГАРКО КОМИТОВА

    5 5 Отговор
    ОБРИЧАШ НА ГЛАД РАБОТНИЦИТЕ.....КОЙ СИ ГО Е ПОЗВОЛЯВАЛ ТОВА
  • 8 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 0 Отговор
    ............ министър Комитова е архитект...? Жената е абсолютно некомпетентна по "Пътно строителство"......
    А к`во ще кажете за фондацията на нейния мъж???
  • 9 Уведомен

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "добре":

    На боцко и ортаци фирмите са получили кинтите.
    Но не са се разплатили с Подизпълнителите
    А те са реалните фирми за подръжка и строителство.
    Колко фирми фалираха по този начин, докато асфалт паша строеше тракия към Бургас.

    Коментиран от #13

  • 10 А къде изчезнаха

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Миризлив пор":

    500 милиона от заделените от предишните пари за строителството на АМ Хемус ? Крадете с невиждани досега темпове !
  • 11 На министър Комитова

    1 0 Отговор
    дядо ѝ измислил безопасните игли! Също така тя е голяма приятелка на директора на народния театър. И двамата харесват гледката на разярени мъже с бради!
  • 12 stan40

    0 0 Отговор
    Некачествените ремонти на пътищата продължават. Госпожа Комитова, или е много наивна, или се опитва да ни баламосва.
  • 13 stan40

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Уведомен":

    Да ги е карал насила да стават подизпълнители и да влизат в схеми, и да строят некачествено? Виновен не е Борисов, а простотията им.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове