Last news in Fakti

17 Август, 2021 10:36 1 706 27

Антоанета Цонева: Обществото трябва да получи категорични отговори

  • антоанета цонева-
  • полицейско насилие

Тя иска лично да се срещне с Младен Маринов и Христо Терзийски, защото при създаването на комисията за полицейското насилие те са заявили, че не са видели полицейско насилие

Антоанета Цонева: Обществото трябва да получи категорични отговори - 1
Кадър БНТ

"Много въпроси трябва да получат отговори, а обществото трябва да чуе как и по каква причина българската полиция в онзи момент и по чия заповед е действала по този брутален начин". Така коментира кадрите от протеста Антоанета Цонева от ПГ на "Демократична България" в студиото на "Денят започва" по БНТ.

Всички тези въпроси ще бъдат зададени на изслушването на Бойко Рашков в парламента. Според Цонева на кадрите ясно се вижда, че поне 12-15 души участват в този брутален побой, а в същото време публичната информация сочи, че едва четирима души са получили наказание.

По думите ѝ трябва да се изясни категорично, че един от наказаните - полицаят Андон Андонов е инсталиран в Бюрото за защита на свидетелите.

"Този човек в момента получава по-високо възнаграждение, отколкото е получавал на предишната си позиция, което е подигравка с идеята, че спрямо него изобщо е упражнена някаква санкция", каза Цонева.

По думите ѝ намерението на Борисов и Гешев е било да бъде пречупен протестът, "поднасяйки като агнета" пострадалите деца.

"Обществото днес трябва да получи категорични отговори кой е издал тези заповеди полицейските началници да се държат по този начин, колко са наказаните. Като майка аз не мога да понеса тези кадри, това действие, отношението към нашите деца, да бъде оставено", каза депутатът от "Демократична България".

Цонева заяви, че това разследване трябва да стигне своя край както и че според нея поръчителите на осуетяването на протеста са Борисов и Гешев.

"Ние не сме някаква джамахирия, в която министър-председателят може да реши просто ей така да впрегне всички служби, прокуратурата да се задейства и да започне разследване уж за държавен преврат", заяви народният представител.

Тя иска лично да се срещне с Младен Маринов и Христо Терзийски, защото при създаването на комисията за полицейското насилие те са заявили, че не са видели полицейско насилие.

По думите ѝ снимането на момичето е брутално издевателство. Заяви, че главният прокурор трябва да представи доклад пред парламента и да бъде изслушан, макар и според него това да представлява нарушение на Конституцията.

Според Антоанета Цонева тук става въпрос за системен проблем за упражняване на полицейско насилие и превишаване на сила.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даката

    13 18 Отговор
    Стига крадохте държавата.За три месеца опоскахте всичко.

    Коментиран от #18

  • 2 ДеБе

    7 7 Отговор
    Маноловска и Хаджиев ще им отговорят
  • 3 Пацо

    15 8 Отговор
    След още три месеца тоягите и камъните ще са по вас.Да видим тогава полицията как ще ви пази
  • 4 Aлфа Вълкът

    10 10 Отговор
    Кой е тоя?
  • 5 Българка

    8 8 Отговор
    Всичко е тропане на ченета, губене на време и лапане на пари. Само съд може да разглежда доказателства и да се произнася с присъди. Това сега е глупав PR и дублиране на функцията на съда. Толкова ли са си свършили работата , че с това се занимават.
  • 6 Децата

    9 7 Отговор
    да си играят в пясъка не да се правят на протестъри.
    БМБ
  • 7 Продай България

    13 6 Отговор
    Тоя джендър на Буджака ли го намерихте?

    Има си стара българска поговорка.

    "Да би мирно седяло, не би шамари изяло."
  • 8 дядото

    6 4 Отговор
    г-жо цонева.не е достатъчно да се срещнете с тези хора.те не била да остават недосегаеми и неосъдени.благодарение на тях брутални фашистки издевателства,първо са разпоредени,а след това укрити и останали ненаказани.съд трябва и справедливи наказания

    Коментиран от #14

  • 9 Последния Софиянец

    8 7 Отговор
    Младенов и Терзийски ги напсувах яко като влизаха в парламента преди малко.

    Коментиран от #22, #26

  • 10 питам

    6 4 Отговор
    КОЙ Е ОТГОВОРНИЯТ КЪМ БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИК?
    Министър К.П. отказал публично се от чуждо гражданство?
    Председател на партия Л. М. скрил се в "приятелско" посолство?
    Председател на партия М. К срещнал се с "приятелски" президент точно преди избори?
  • 11 olo

    5 4 Отговор
    "... "Ние не сме някаква джамахирия, в която министър-председателят може да реши просто ей така да впрегне всички служби, прокуратурата да се задейства и да започне разследване уж за държавен преврат", заяви народният представител..." **** Сте,сте!.....в Либийската,оня се беше произвел само полковник---а вашия,комуто Ристо Чушката беше правосъден министър---генерал -лейтенант!:)(
  • 12 БГ гражданин

    8 6 Отговор
    Чакаме отговор от Гешев, ние народа сме негов работодател. Ще чакаме отговор.

    Коментиран от #13

  • 13 Мнение

    8 8 Отговор

    До коментар #12 от "БГ гражданин":

    Гешев е Позор да ходи у Затвор!

    Коментиран от #15

  • 14 Българка

    6 4 Отговор

    До коментар #8 от "дядото":

    Така е, а какви ще са присъдите на тези които хвърляха камъни?!!? За опит за убииство колко ли могат да получат и то в условия на рецидив (няколко дни имаше хвърряне на камъни)
  • 15 БСП в канала

    8 5 Отговор

    До коментар #13 от "Мнение":

    Рашков е позор, оставка и затвор!!!!

    Коментиран от #25

  • 16 Пунта Канна

    6 5 Отговор
    По големият проблем в момента е какво правим с Киро Канадеца. Какво става ако всички негови актове до момента бъдат отменени? Защо подари 34 мил. евро на албанска фирма, на която кумецът му е представляващ адвокат за България? Кой ще понесе отговорност?

    Коментиран от #17

  • 17 olo

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Пунта Канна":

    "... Кой ще понесе отговорност?.."**** Бою Симитлията ще понесе!...Щото не състави правителство ппез април,а си потъркваше венискуса!
  • 18 Изключително нагло,

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Даката":

    неприятно същество,платен протестър и соросоид, антибългарска.
  • 19 ясно

    4 4 Отговор
    Васил Божков финансира опита за държавен преврат миналото лято. Госпожата от ДБ се опитва да изкара, че не е имало опит за преврат, а мирни и регламентирани протести.
  • 20 Гледам ги

    5 2 Отговор
    тези двамцата в момента в НС. На безразличните им физиономии е изписано "Аз съм мутра"!
  • 21 Соломон

    4 1 Отговор
    За полицейското насилие разбрахме.Видно от коментарите обществото иска око за око зъб за зъб. Значи битите да набият полицаите а полицаите да не бият никой.Хаджигенов да патентова прашката като помощно средство за протест.Понеже в България не се прави като в Германия Англия и Чехия накрая има насилие.

    Коментиран от #24

  • 22 Е,не се

    1 4 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    притеснявай и ние тук всеки ден те псуваме яко.
  • 23 деб.илчовски

    1 2 Отговор
    Тая е много зле, да се скрие някъде, деца, деца, деца, кви деца, ма, от детската градина, пергиши криминални, нима са мирно протестиращи и някой ги е бил за спорт, посткомунистическа номенклатура от групата на бойкикев, подвизавал се с това име, той какво е работил и къде, а Цонева?
  • 24 деб.илчовски

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Соломон":

    Естествено, тъй е в посткомунистическата демокрация на хаджигенян и бойкикев
  • 25 деб.Илчев

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "БСП в канала":

    По-голям позор е кацаров, изписано е на лицето му
  • 26 5789

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    Ти щот имаш жълта книжка
  • 27 БСП

    1 1 Отговор
    Храненици на държавна софра.Защо никой не видя накърнените права на гражданите,които обикаляха километри за да стигнат домовете си,заради протестърите/ берачи на ягоди и болногледачи,изтеклият ум на България/ ,явно не участвалите в протестите нямат права,а се съобразява ха с Мая и платените от тях.Защо не показаха Хаджигеновия с хвъргачката .Този" елит"е
    в Народното събрание. ПОЗОР.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове