Last news in Fakti

21 Август, 2021 12:06 5 041 181

Проф. Аргирова: Пикът на четвъртата вълна ще е между 10 и 20 октомври

  • проф. радка аргирова-
  • четвърта вълна

Според вирусолога случаите на COVID-19 рязко ще се увеличат със старта на учебната година

Проф. Аргирова: Пикът на четвъртата вълна ще е между 10 и 20 октомври - 1
Снимка: БГНЕС

Намираме се в началото на четвъртата вълна, която е по-различна от предходната и ще мине под знака на индийския вариант на вируса. Това каза вирусологът проф. Радка Аргирова, цитирана от БГНЕС. Според нея пикът ѝ ще бъде между 10 и 20 октомври – или малко след старта на учебната година.

„В началото на август се забеляза едно леко завишаване в броя на новозаразените със SARS CoV-2, на фона на предишните дни и седмици, в които такива липсваха или бяха единични“, пояснява тя и споделя, че всички проби, които е подала за секвениране в Националния център по заразни и паразитни болести са установили наличието на индийския вид на вируса.

Тя е категорична, че тази вълна ще се асоциира с индийския вариант. Вирусологът уточни, че страната ни върви с около месец назад в сравнение с повечето европейски държави. Проф. Аргирова посочва, че признаците, с които започва заболяването са гърлобол и хрема, в по-редки случаи и висока температура.

„Много по-рядко е задухът, по-рядко са дихателни явления, които бяха на първо място при предишните варианти. Има ги, но те се значително по-малко. Отделно от това този вариант на вируса заразява много по-лесно. Това се дължи на факта, че има много по-голям брой вирусни частици в носоглътката, горните дихателни пътища. Много повече частици могат да заразят околните и затова се говори непрекъснато за маските“, казва още експертът и добавя, че този вирус има рецептори във всички органи и тъкани на организма и затова той води до увреди във всички органи.

По думите ѝ лекото протичане на заболяването е притеснително, защото хората няма да се разболеят или няма да забележат, но те ще станат преносители на вируса. Според нея училищата са голям инкубатор на инфекцията. „Този вариант засяга повече млади хора. Причината е, че повечето възрастни са ваксинирани. Другата причина е, че младите са по-малко ваксинирани и най-вече те не спазват дистанция“, коментира тя.

Експертът поясни, че на този етап нямаме вариант, който може да се определи като „български“. „Няма го отдавна оригиналният китайски вариант. Сигурно се пази някъде както едрата шарка“, подчертава тя и пояснява, че у нас има от всички налични видове на вируса, които се изучават и анализират от учените.

По отношение на това дали ваксинацията срещу COVID-19 трябва да бъде задължителна, проф. Аргирова коментира, че това е морален, икономически и политически въпрос, но е категорична, че тя трябва да бъде препоръчителна за някои професии, като учителската, например. Тя не изключва вероятността всяка година да си поставяме ваксина.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиФашист

    101 8 Отговор
    Пак за изборите, как все съвпадат тия пикове и се появяват точно за избори... Споко никой няма да гласува повече , да колабира тая смешна държавица... пък вие вкарайте по строги мерки да видите колапс още по бързо

    Коментиран от #20, #128

  • 2 Рошко

    44 4 Отговор
    Ами почивни си, та да имаш сили

    Коментиран от #60

  • 3 доктора

    113 10 Отговор
    Професор Радка, нима не знаете че наднорменото тегло е изключително опасно?

    Коментиран от #50

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 мда

    109 10 Отговор
    Платен боkлуk. Искат да бодът с отровната игла. Това е целта на пропагандата.
  • 6 гост

    107 5 Отговор
    Какво стана с инфаркт , инсулт, спин ....а всичко сега е ковид ?

    Коментиран от #17, #33

  • 7 !!!!

    93 14 Отговор
    Какви вълни какви глупости. Не познавам един болен от ковид. Това е световен заговор в който участват правителствата и медиите.

    Коментиран от #85, #136

  • 8 НА СЪД

    41 8 Отговор
    Ако се разболеят от Ковид, хората могат да съдят държавата, защото тя НЕ спазва законите.
    Как нашите управници НЕ спазват законите?
    ЗАКОН ЗА ЧУЖДЕНЦИТЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
    Чл. 10. (1) Отказва се издаване на виза и влизане в страната на чужденец, когато:
    ал. 8. МОЖЕ ДА СЕ ПРЕДПОЛАГА, че ще разпространи тежка заразна болест, страда от заболяване, което според критериите на Министерството на здравеопазването или на Световната здравна организация представлява заплаха за общественото здраве, или не притежава сертификат за ваксинация, или идва от район с усложнена епидемична и епизоотична обстановка;
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ердо

    10 43 Отговор
    Иван Костов да състави незабавно правителство на спасението

    Коментиран от #34

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Апелес

    66 4 Отговор
    Ясно. Хрема и болки в гърлото.

    Коментиран от #22

  • 13 Българче

    84 6 Отговор
    Бог да пази България от такива професори !
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Какво

    56 3 Отговор
    "В нaчaлoтo нa aвгуcт ce зaбeлязa eднo лeкo зaвишaвaнe в брoя нa нoвoзaрaзeнитe cъc SАRS СоV-2, нa фoнa нa прeдишнитe дни и ceдмици, в кoитo тaкивa липcвaхa или бяхa eдинични"

    "лекото протичане на заболяването е притеснително, защото хората няма да се разболеят или няма да забележат, но те ще станат преносители на вируса"

    "Няма го отдавна оригиналният китайски вариант. Сигурно се пази някъде както едрата шарка"

    Дар слово: Изгубен.
  • 17 Апелес

    23 4 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Ами, не са модерни. 😀
  • 18 Ерго

    42 3 Отговор
    при заразените също ще протече леко и дай Боже! Проф, Аргирова, това с оригиналния китайски вариант и едрата шарка хумор ли е! Ако, да, е малко черен, защото вариолата е силно заразна болест, която засяга САМО хората и не може да има връзка с вирус, причинен от "прилепи". Освен това вариолата в България е ликвидирана през 1928 г., като с това страната се нарежда сред една от първите в световен мащаб, справили се с изкореняването на заболяването. Основната причина за ликвидирането на едрата шарка се дължи на факта, че още през 1882 г. започва производството и прилагането на противошаркова ваксина. Тя започва да се произвежда в новооткрития институт „Оспеный телятник“ под ръководството на д-р Борис Окс. През 1903 г., с влизането в сила на Закона за опазване на общественото здраве, ваксинацията против вариола в България придобива задължителен характер.

    Коментиран от #25

  • 19 mi6osp

    11 33 Отговор
    При този щам заболяването се развива за 4-5 дни, докато при предишните беше за десетина дни. Това ще предизвика бързо масово заразяване и пик по-рано от прогнозата тук

    Коментиран от #169

  • 20 ФАКТ Е

    11 26 Отговор

    До коментар #1 от "АнтиФашист":

    ИТН eдинcтвeнo дo ceгa
    ce прoтивoпocтaвихa нa лявo дecнитe мутaнти нa БКП в НC!
    Вeчe 30г. кoмунягитe ни рaзигрaвaт и имитирaт прoмянa в Бългaрия
    нa дънoтo нa EC!
    C руcкa eнeргийнa примкa нa шиятa!

    Коментиран от #30, #47

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Така е

    66 4 Отговор

    До коментар #12 от "Апелес":

    Всеки със сополи , вече му поставят диагноза Ковид .Такава е директивата .

    Коментиран от #38

  • 23 Абсолютно

    48 1 Отговор

    До коментар #4 от "Тръмп":

    нелогично изказване. Първо: не споменавай напразно името на Бога. Второ: като е естествен подбор ти защо се ваксинира, а не се остави на естествения подбор. Трето: не се меси в работата на Всевишния!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Прилепите

    37 2 Отговор

    До коментар #18 от "Ерго":

    Аз така и не разбрах, последно, някой, някъде, на тая планета изобщо занимава ли се с... прилепите?!

    Свински грип, птичи грип, луда крава - имаше отвреме на време разни, дето се занимаваха и с животните.

    А прилепите... кога? Таман ще го изкореним, и пак ще плъзне от друг прилеп.

    ПП: Горното е сарказъм ;)

    Коментиран от #46

  • 26 НЕМА ЛАБАВО

    36 2 Отговор
    ПОСЛЕ ИДВА ПЕТАТА !!!!!
  • 27 Тръмп

    3 23 Отговор
    Аз съм Свързан с Всевишния и Пиша Говорейки от Негово Име!;)Вервай ми и Бъди Смирен!;)

    Коментиран от #52

  • 28 Да бе

    49 5 Отговор
    Не знам кой ти е дал титлата професор ама си много проста...Толкова проста, че няма повече накъде.Учените признаха, че за вирусът SARP-CoV-2 не могат да представят индивидуална проба за да докажат съществуването на Ковид 19.Тоест коронавирусът никога не е бил изолиран за да докажат ковида...Чети бе тъпачко ...

    Коментиран от #87

  • 29 трагично

    8 44 Отговор

    До коментар #21 от "Емо":

    Ще дойдат дни когато няма да имаме кадри като проф. Аргирова, тогава може би ще разчитаме на "светила" като Вас....Тегло ни чака.
  • 30 Аааа

    12 7 Отговор

    До коментар #20 от "ФАКТ Е":

    извинявай. С тези шменти-капели няма да ме агитираш да гледам с добро око на ИТН. Точа е чист вид манипулация, защото медицината и политиката нямат нищо общо. Ковид ще мине и замине, некадърници ли ще ни управляват. Гласувай си за тази партия и не прави внушения!

    Коментиран от #49

  • 31 ТИТИ

    38 5 Отговор
    Докога ромите в гр транспор на София ще пътуват без маски и без билети мене ще глобят а тях не Фъни те са твой избератели а българите с по пет шева ако направиш забележка за маска ОСТАВКА ЛИЦЕМЕРКЕ
  • 32 Тръмп

    5 44 Отговор
    Ваксинирах се защото Веднъж се Живее и Мъдрия Човек не Погива от Глупост!;)

    Коментиран от #41, #56, #64

  • 33 да ами

    44 3 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    летните вируси, настинки и грипа,всичко минава за ковид защото пада пара там.
  • 34 Иван Костов

    11 3 Отговор

    До коментар #10 от "Ердо":

    се ваксинира с "Модерна". Кани си го!
  • 35 olo

    24 1 Отговор
    Аритметар Витан каза--средата на септември!...последно?
  • 36 Хлъц

    33 1 Отговор
    Ще припява и денонощно,този рефрен защото зад него стоят кинти! Яки пачки! Пачки наливани непрекъснато още от Април миналата година.Всичките от тази" гилдия" дежурни по всички ТВ,преди да дойде" чудовището" бяха на държавна заплата.Приблизително два бона- плюс,минус.Сега освен хилядарка отгоре,получават за изследване,писиари,статистики, и още купища други.Толкова пари на месец,дори и в сънищата си не са виждали.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Апелес

    35 2 Отговор

    До коментар #22 от "Така е":

    Ами тя не е грешна, тази диагноза. Хремата и преди се е причинявла от Corona virus. И гърлобола също. И така - милиони години. 😀 Corona вирусите са цяло семейство. Изглежда Sars-Cov-2 Delta е започнал даседържи като "нормален" корона вирус. 😀

    Коментиран от #160

  • 39 не разбрах

    42 2 Отговор
    що го отложихте тоя пик, нали беше за август ? на оня 'математик' да не му се е повредила кристалната топка
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 хах

    28 2 Отговор

    До коментар #32 от "Тръмп":

    Бързо бягай за трета игла да се ъпдейтваш за новия щам. През 6месеца ъпдейт и колкото искараш.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    27 4 Отговор
    Коронавируса не е страшен, отнася 5%-10% от населението и то предимно най-възрастното. На които и без това са им оставали още само няколко години живот. Умират 300 над 65-70 годишни на 1 младеж страдащ от диабет, рак, белодробна недостатъчност, сърдечно заболяване ... Това е природен закон, всеки от нас един ден ще умре. 99% от четящите това, до 50-60 години ще сте умрели от нещо и с 90% сигурност, това нещо няма да е коронавирус. По страшни у нас са епидемиите от алчност, некадърност, неморалност, разврат, корупция, депесарщина, герберащина, бесепарщина, патриотарщина, рубладжийство, доларджийство ...

    Коментиран от #63

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Грую

    34 1 Отговор
    Тая пача е нагледен пример на какво ще заприличате след третата игла!
  • 46 Разбрах те

    20 1 Отговор

    До коментар #25 от "Прилепите":

    Прилепите са около 1100 вида. Само в България живеят около 30 вида. Сега може да очакваме и български щам. Не смея да кажа, че се шегувам, за да не дръпна дявола за опашката. Считай, че съм ти го казал изключително тихо :) Няма лошо да умеем и да се шегуваме.
  • 47 АнтиФашист

    9 5 Отговор

    До коментар #20 от "ФАКТ Е":

    ИТН излезнаха едни пълни аматьори и смешници загубили връза с реалноста. Които по един абсолютен бойковистки начин решиха да завземат властта. Те не предлагаха, те налагаха и когато тяхното не стана , решиха да саботират всичко и то защото им пука за хората.. да бе да ходи ги разправяй тия на някой друг. ИТН се застреляха

    Коментиран от #62

  • 48 Вежлив

    25 1 Отговор
    Само аз ли изпитвам желание да взема едно дръво и ... !

    Коментиран от #104

  • 49 ФАКТ Е

    5 13 Отговор

    До коментар #30 от "Аааа":

    Гласувай за когото си щеш!
    Но истината си е истина!
    ИТН eдинcтвeнo дo ceгa
    ce прoтивoпocтaвихa нa лявo дecнитe мутaнти нa БКП в НC!
    Вeчe 30г. кoмунягитe ни рaзигрaвaт и имитирaт прoмянa в Бългaрия
    нa дънoтo нa EC!
    C руcкa eнeргийнa примкa нa шиятa!

    Коментиран от #58

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Я кажи

    9 0 Отговор

    До коментар #27 от "Тръмп":

    в коя секта си се набутал, че съзнанието ти е толкова объркано. На вас не ви ли забраняват изявата по форуми или ти нарушаваш "Кодекса"!
  • 53 фен на сидеров

    17 1 Отговор
    ни за първата , ни за четвъртата, ни за десетата ми пука ! спрете всякакви мерки ! на който му се мре да мре ! има и ваксини.....
  • 54 БАЙ ДЪН

    1 7 Отговор

    До коментар #4 от "Тръмп":

    ПРАВ СИ ВАКСИНАТА Е ИСКРАТА НА БЛАГОДАТНИЯ🔥🔥🔥🔥🔥
  • 55 хахаха

    19 0 Отговор
    тази жена е на възраст и при това с наднормено тегло, вероятно има високо кръвно и някоя и друга болест...как така все още не се е заразила и не е предала богу дух? Но да говори колко е страшен тоя вирус - може....
  • 56 Грую

    10 1 Отговор

    До коментар #32 от "Тръмп":

    Не знам дали веднъж се живее- науката призна съществуването на душата отделно от тялото, така че първата ти теза е грешна! А втората ти теза сама ще се обори много скоро до година, максимум две!
  • 57 Имунолог

    3 19 Отговор
    Само решителни мерки ще преборят настъпващата корона вълна. Прилагане без колебание. Другото е антиваксъри и празни приказки.

    Коментиран от #70, #138

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 А БЕ...

    22 1 Отговор
    МНОГО ПРОФЕСОРИ МНОГО ДОЦЕНТ
    ЗАЩО 2 ГОДИНИ САМО КОВИТ???!!?
    ЗАЩО СТАТИСТИКА САМО ЗА ТЯХ.??!
    ЗАЩО ПРЕДИ НЯМАШЕ ВСЕКИ ДЕН
    СТАТИСТИКА ЗА ЗАГИНАЛИ ОТ ДРУГИ БОЛЕСТИ. КЪДЕ СА ГРИПА
    И ПНЕВМОНИИТЕ!??.НЕ СИГА, ЧЕ НИ
    ГО НАБУТАХА ЛАБОРАТОРИИТЕ
    НО И СЕГА ПАК НИ ПЛАШАТ. НЕКАДЪРНИЦИ. ОТАВЕТЕ НИ ДА СИ ИЗЖИВЕЕМ ЖИВОТА КАКТО ЩЕМ.

    Коментиран от #124

  • 60 Знайко

    25 1 Отговор

    До коментар #2 от "Рошко":

    Те 90% от "лекарите", не могат да излекуват собствените си болести като наднормено тегло, диабет, хипертония, сърдечни, белодробни, чернодровни, храносмилателни, ПСИХИЧНИ ... проблеми. Пък тръгнали да лекуват и поучават другите хора. И да ни учат как да живеем и да се ваксинираме. Като ви гледам на какво сте заприличали разните му лекари, математици, министри ... Не благодаря, не искам да стана като вас и затова въобще не ви слушам. Външният ви вид, поведение и говорене не ми е цел в живота. Целта в живота ми е да не стана като нас.

    Коментиран от #72, #121

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 ФАКТ Е

    3 9 Отговор

    До коментар #47 от "АнтиФашист":

    Ами като се застреляха ИТН, нека сега ляво десните мутанти на БКП в НС
    си изберат сами правителство!
    Но няма да посмеят нали?
    Защото за разлика от 1989г.
    сега народът ще изхвърля комунягите през прозорците на НС!
    Нали?
    Затова креатурите на БКП не смеят да си изберат правителство!

    Коментиран от #98, #107

  • 63 Апелес

    20 1 Отговор

    До коментар #43 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    Смъртността е 0,02%. За останалото те подкрепям.
  • 64 оня

    18 0 Отговор

    До коментар #32 от "Тръмп":

    Някои погинаха от глупост:))

    Коментиран от #66

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Апелес

    14 1 Отговор

    До коментар #64 от "оня":

    Други от страх ... 😀 А трети, просто защото им е дошло времето.
  • 67 Бабке и ти

    14 0 Отговор
    ли се продаде за пари?
  • 68 Тръмп

    1 20 Отговор
    "Страх,Лозе пази"!;)Това Гласи Древната Българска Мъдрост!;)Който не Умее да Пази и Цени Живота си ще Погине!;)Аз си Пазя Лозето и Живота и затова се Ваксинирах!;)

    Коментиран от #83

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 "Чалгар"

    19 1 Отговор

    До коментар #57 от "Имунолог":

    Оставете ме сам да реша от какво да умра. Дали от ваксиниране или от коронавирус. Или от мизерия и глад поради това, че държавата ме облага(бедните и средната класа) с огромни осигуровки и ДДС. Докато богаташите почти не плащат осигуровки и ДДС. Отговорноста си е моя, избора си е мой, риска си е мой. Проф. Аргирова, ДЕМОКРАЦИЯ е когато сам избирам какво да правя, дали да се ваксинирам или не, дали да умра или не. Когато някой друг като Проф. Аргирова, Бойко Борисов, Корнелия Нинова, Петър Москов решава вместо мен се нарича ДИКТАТУРА, ТИРАНИЯ, БЕЗЗАКОНИЕ ...
  • 71 Гого

    17 1 Отговор
    Причината е, че повечето възрастни са ваксинирани. Другата причина е, че младите са по-малко ваксинирани - гениално професорке ! Просълзих се.Дошло е време да станете Академик !!!!
  • 72 Имунолог

    3 28 Отговор

    До коментар #60 от "Знайко":

    Стига сте писали глупости. Аман от антиваксъри. Вразумете се. Спасението от вирусът е ваксинирането на хората.

    Коментиран от #118

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 абг

    26 1 Отговор
    Доживяхме дърти плашила, приличащи на куклата от "The Saw", титулувани като професори, да ни казват, че вирус, който не разболява бил много опасен, защото без да сме знаели сме щели да заразим други хора, които няма да се разболеят и ще заразят други и така вирусът, който не разболява, ще се разнесе по всички земни кълбета.
  • 75 кольо

    2 10 Отговор
    ще има локдаун и той ще продължи до края на март.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Екстра Сензор

    20 0 Отговор
    „Няма го отдавна оригиналният китайски вариант. Сигурно се пази някъде както едрата шарка“, подчертава тя и пояснява, че у нас има от всички налични видове на вируса, които се изучават и анализират от учените.

    Пази се оргиналнния щам я!Такова произведение на искуството създадено от тия "гении",трябва да се пази!Току виж пак потрябва!От къде ли знае кога ще е пика!Ясно!Гледа на боб!

    Коментиран от #92

  • 78 Гост

    19 1 Отговор
    Много "опасен" щам - причинява хрема, гърлобол и рядко температура.... Но трябва локдауни за Уфсете и жълти звезди за небоцнати! Тия съвсем ни взеха за ЕдЕоти....
  • 79 Андонов

    13 1 Отговор
    От 1 10 нов щамп.8 нови хвърчила.
  • 80 123

    24 1 Отговор
    Според нея, е притеснително, че хората няма да се разболеят и няма да разберат, че са болни и ще заразят други, които също няма да се разболеят. Страшно притеснително.
  • 81 индийска боза

    16 1 Отговор
    това стана бетер сополива сапунка която няма свършване
  • 82 Лъже

    8 1 Отговор
    А плановете на бизнеса, всички в офиса от 15 септември? На не и стиска да настъпи бизнесите. Училището било ? А?
  • 83 Виж сега

    11 1 Отговор

    До коментар #68 от "Тръмп":

    изостанал си фатално! Лупа съобщава, че бразилец се е ваксинирал пет пъти с три ваксини - 12 май до 21 юли той е получил две дози от ваксината на "Пфайзер", две дози "КоронаВак" и една доза от ваксината на "АстраЗенека". Оди пеша до там и бързай да го изпревариш!

    Коментиран от #93

  • 84 Кошмар

    12 1 Отговор
    Дъртият вампайр е по-страшен от мнимата опасност от ковид 66-та вЪлна !
  • 85 Лоша работа

    10 20 Отговор

    До коментар #7 от "!!!!":

    Мъжът ми е в болница с пневмония от ковид. Пълно е с хора там, заразени с ковид и получили пневмония. Това, че ти не познаваш не значи нищо… Дано не се сблъскваш с този изкуствен вирус, защото е ужасен…

    Коментиран от #90, #91, #95, #129

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 томка бикова

    3 1 Отговор
    Само Шефа боко Банкянския може да спре вируса!
  • 89 123

    12 1 Отговор
    Според нея, е притеснително, че хората няма да се разболеят и няма да разберат, че са болни и ще заразят други, които също няма да се разболеят. Страшно притеснително.
  • 90 Гост

    14 3 Отговор

    До коментар #85 от "Лоша работа":

    И що не сте се ваксинирави, като не сте боледували до сега?! Всеки трябва да решава сам за себе си - да се боцка или не, както и да поеме риска да се озове в болница с пневмония! Аз като боледувал, никой не може да ме убеди с научни факти, че имам по-слаб имунитет от неболедувал и боцнат, като и това, че боца е "абсолютно безвреден" за изкарали вируса....

    Коментиран от #97, #111

  • 91 abg

    11 2 Отговор

    До коментар #85 от "Лоша работа":

    Я провери дали на мъжът ти му дават антибиотика "Ванкомицин", понеже този антибиотик причинява бъбречна недостатъчност в следствие на която белите дробове се пълнят с вода.
  • 92 Анонимен

    11 0 Отговор

    До коментар #77 от "Екстра Сензор":

    Не може да гледа на боб бабата щото отдавна го е изяла! Вътрешния глас и нашепва тихо щото сутрешното си хапче е забравила да глътне с водичка! С водичка, а не с водчица!
  • 93 Ха ха

    4 1 Отговор

    До коментар #83 от "Виж сега":

    Така вече има имунитет към ваксините.Към грип или пневмония обачееее..
  • 94 Бесен Язовец

    15 1 Отговор
    Чакат Октомври месец сезонния грип да го прекръстят на Ковид нещо си!
  • 95 Имунолог

    4 25 Отговор

    До коментар #85 от "Лоша работа":

    Случаят е показателен, че трябва да се мине незабавно към ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВАКСИНАЦИЯ на населението за да бъде спасен родът български. Другото е празни приказки на нахални антиваксъри Сие. Това е.

    Коментиран от #105, #158

  • 96 Доньо

    11 2 Отговор
    Това е последната заповед на вашите господари. Пак се надумахте всички държави в Европа да пеете една и съща песен..... Сигурно добре ви плащат, но пари изкарани от смърт и мъка на другите хора няма да ви донесат нищо добро, Госпожо!
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 гост

    9 1 Отговор
    Който иска, да си направи труда да прочете за жак атали и ...да мисли ?
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 гост

    15 1 Отговор
    Тая що не са вземе с оня с математиките и да си гледат хороскопите по цял ден ?
  • 103 dfu

    13 0 Отговор
    "Според нея пикът ѝ ще бъде между 10 и 20 октомври"

    Напълно нормално - преди няколко години бях хванал грип точно по това време. Боклуците ще използват момента и ще пишат увеличаването на грипа като пик на четвъртата вълна на ковид. След това малко разхлабване заради празниците и вклюване на пета вълна, а пролетта шеста.
  • 104 Паразит 2

    3 2 Отговор

    До коментар #48 от "Вежлив":

    За дървото си само ти, предполагам си мек човек..., повечето тук сме гласувАли за винкелО.. !
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 "Чалгар"

    5 4 Отговор

    До коментар #62 от "ФАКТ Е":

    Аз смятам, че не съм чалгар и не слушам чалга, но ЗА ТАКЪВ МЕ ОБЯВИХА тези, на които доскоро симпатизирах и за които досега съм гласулал вече 30 години. Не смятам Ива Митева за чалгарка, нито пък Пламен Николов. Отвратен съм, докато гласувах за тях бях умен и красив. Аз пак съм си същия, но сега когато спрях да гласувам за тях, защото ме разочароваха. Станах ГРОЗЕН и ГЛУПАВ ЧАЛГАР. Аз все още се смятам за антикомунист, антибесепар, антидепесар, антигербаджия ... преди бях седесар, но вече съм антиседесар. НЕ АЗ СЕ ПРОМЕНИХ, промени се върхушката на СДС(Александър Йорданов, Румен Христов, Георги Марков...). Или по-скоро показаха ченгесарския си произход и същина. Смятам се за умен и красив, но вече не смятам Алескандър Йорданов, Радан Кънев, Атанас Атанасов, Петър Москов, Христо Иванов... за такива. Донякъде харесвам Мартин Димитров, но сматам че много дълго се задържа в политиката и за това му е време да си ходи. След 20 години във властта му е време да се оттегли. Ако да съм умен и красив означава да съм като тях некадърен търтей службогонец, не благодаря. Смятам се за обикновен човек, с грехове и недостатъци, но принципен много подобен на Тошко Йорданов, Ива Митева, "скъсаняка" Филип Станев, "премиера" без опит от "простолюдието" Пламен Николов... Откъде да го взема този жпит, като цял живот ме натискат да съм "простолудие" и не ми дават възможност за изява. Аз не съм "светец" безпринципен службогонец като Христо Иванов, Томислав Дончев, Десислава Атан

    Коментиран от #117

  • 108 Гост

    10 2 Отговор

    До коментар #97 от "Имунолог":

    Кое точно е "глупости" от написаното от мен, моля? С научни аргументи, ако може да ме обориш, а не с лозунги от СЗО, САЩ и ЕС, стил енти Конгрес на БКП!? Чакам с интерес научни бте ти аргументи и ако имаш - собствени изследвания!?
  • 109 Просветен илюминат

    14 1 Отговор
    До кога ще програмират и стресират хората такива специалисти?
    Това ли е начина да се постигне здраве и нормален живот?
    Кой иска да го плашат и да му налагат безумни мерки,
    На базата на какви точно изследвания тази професорка уточни с точност датите?
    Всеки плаши и спазва глупости както му наредят,а един не показа доказателство за съществуването на вируса.
    Вярвате ли в цифрите и всичко което се бълва на кило по медиите за тая пандемия?

    Коментиран от #116

  • 110 "Чалгар"

    4 2 Отговор
    Смятам се за обикновен човек, с грехове и недостатъци, но принципен много подобен на Тошко Йорданов, Ива Митева, "скъсаняка" Филип Станев, "премиера" без опит от "простолюдието" Пламен Николов... Откъде да го взема този опит, като цял живот ме натискат да съм "простолудие" и не ми дават възможност за изява. Аз не съм "светец" безпринципен службогонец като Христо Иванов, Томислав Дончев, Десислава Атанасова, Антон Кутев ... ИТН не са се застреляли. Те си имат някакви принципи и си ги отстояват. Предложиха да поемат отговорност и да свършат някакви неща. Останалите мнозинството казаха, че не са съгласни, ако не споделят постове и власт с тях. ИТН приеха волята на мнозинството и отидоха в опозиция. Аз гласувалият за тях предпочитам да са опозиция и да са извън властта, но да останат верни на принципите, идеите си и думите си. Не одобрявам малка част от това което казват, но одобрявам почти всичко, което правят. Много съм гневен на всякакви "журналисти", политолози, социолози, мошеници самопровъзгласили са "интелектуалци"... Които постоянно се бъркат на ИТН и се опитват да ги карат да правят разни неща. ИТН продължавайте по-същият начин, недейте да слушате Мая Манолова, Христо Иванов, Нинова, Борисов, Даниел Митов ... Аз не ги харесвам, харесвам вас защото сте различни от тях. ИТН трябва да се съобразявате само със своите членове и гласоподаватели.

    Коментиран от #115

  • 111 Просветен илюминат

    10 2 Отговор

    До коментар #90 от "Гост":

    Има разлика между преболедуване и излекуване,а кой точно лекува в традиционната медицина причината и как?
    Докторите се занимават със следствието,а не с причината на болестта.
    Кал се лекува Ковид като няма лекарство,а се мина на ваксини?
    Ти досега да те лекуват с ваксини направо чувал ли си?
    Как точно действа ваксината пита ли доктора?

    Коментиран от #112

  • 112 Гост

    9 1 Отговор

    До коментар #111 от "Просветен илюминат":

    Не съм се боцнал и никога няма да го направя, защото съм боледувал.... "лекуван" с рецепта с есемес по телефона - без прегледи, камо ли ренгени и т.н. Ходих само н кардиолог след Ковид. Има доста лекари и учени по света, потвърдили с изследвания, че боледувалите имаме по-добра защита от боцнатите, пореди което няма смисъл, дори може да е вредно да се боде! СЗО дрънкат само глупости! Австрия е провела изследвания сред преболедувалите, като са установени повторни заразяване при 0,2 процента!

    Коментиран от #131

  • 113 Див

    5 0 Отговор
    Е нема такава държава ! И луцу и сакату е спициалис по всичку
  • 114 Имунолог

    2 11 Отговор

    До коментар #105 от "Пепи":

    В грешка си! По скоро такива като теб неваксинирани ще стоите в апартаментчетата. Натам вървят работите в държавите от ЕС.
  • 115 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #110 от ""Чалгар"":

    Объркал си форумът.
  • 116 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    9 0 Отговор

    До коментар #109 от "Просветен илюминат":

    Който няма очи и няма глава на раменете си. Да следва и прави коквото му казват разни некадърници и мошеници като тази. Не може да излекува себе си, "тръгнала други хора да лекуват". Та да станат нездрави като нея. Хора не я ли виждате на какво прилича. Тази "професорка по здраве", вижте я до къде си е докарала собственото тяло и здраве. Вижте я какъв "здрав" вид има, "всички ученички един ден си мечтаят да станат като нея". На който му харесва това, което вижда на снимката да слуша и да изпълнява, ще стане същият.
  • 117 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #107 от ""Чалгар"":

    Объркал си форумът, потърси го. Ту става въпрос за ваксиниране.
  • 118 Просветен илюминат

    14 1 Отговор

    До коментар #72 от "Имунолог":

    Какъв имунолог си ти и да ми твърдиш,че ваксините са спасението?
    Още в началното на измислената пандемия се бъзикаха,че тези ваксини ще са толкова ефикасни колкото и за грипа.
    Всичко е политика и начин да се сринат хората психически от тези стресови медийни атаки,че дори и доктори коментират и качват клипове колко са противоречиви мерките.
    Няма как да продължават зобирани продажни тарикати да вървят останалите и да правят каквото им се нареди отгоре.
    Който не се промени и поеме отговорност за действията и живота е аут от играта.
    Тези паразити в НС няма да им минават вече номерата,хората видяха,че на приказки и на действия нещата се разминават от години.
    Системата произвежда зомбита като тази професорка за да поддържа Системата като такава и обществото да е болно и да е зависимо от другите.
    Всеки сам си избита до кога да бъде роб на системата,аз от 25г съм направил избор да нося отговорност и да не чакам на държавата и някой друг,но за това се искат яки топки.

    Коментиран от #125

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Хахах

    12 1 Отговор
    Радка пиратка, продажна патка. Титлите акдемик, професор, доцент и доктор станаха синоним на продажник. Продажници без никаква съвест!
  • 121 Просветен илюминат

    7 1 Отговор

    До коментар #60 от "Знайко":

    Подкрепям те напълно и се радвам,че срещам трезво мислещи човеци дори и тук.
  • 122 Край

    1 5 Отговор
    Хората не заслужават да съществуват
  • 123 Матей

    10 1 Отговор
    Нищо подобно,ваксинацията не може да е задължителна ,тъй като не представлява съществена опасност за общественото здраве,ковид не спада към особено опасните инфекции и смъртността е нищожна.Друг е въпроса в изопачената статистика и влошените жизнени условия,вследствие от драконовските мерки.Повечето възрастни като са ваксинирани ,какво се притесняват?А доцент Мангъров каза ,че индийския не е по-различен от досегашните и да не се подновява истерията.
  • 124 Просветен илюминат

    8 3 Отговор

    До коментар #59 от "А БЕ...":

    Отдавна го писах и това,защото преди по медиите никой нищо подобно не набиваше на овцете в главите им и всеки си караше живота без да го е грижа кой от какво боледува,колко са умрели и т.н.,а сега това е като за закуска обед и вечеря,но стоп само черна хроника и искате здраве и промяна,а то стадото на вълна страх стрес и паника от медиите и такива професори като тази,която вместо да си кара старините спокойно се занимава с глупости.
    Масово спрат ли да се слушат тези псевдоспециалисти и да се спазват мерките,които повече влошават здравето и да са единни и обединени хората да си помагат,светът ще се промени за миг.
    То и за властта голямо драпане кой да влиза и да кара влака,ама този мерак дали е защото искат да променят нещо или защото кокакала е важен да не се изпуска?
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 селтак

    9 1 Отговор
    Тая е за 4-ти километър!
  • 127 миро

    6 1 Отговор
    изкалаха още една от нафталина,дано поне да и дават навреме лекарствата
  • 128 Ами кога беше пикът миналата година,

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "АнтиФашист":

    умнико. И какви избори имаше тогава. На 11 юли имаше ли пик? Ама гласуваха по-малко хора, отколкото през април. Все конспирации търсите, където ги няма. На 15 септември ако тръгнат присъствено на занятия учениците, а после и студентите около средата на октомври е нормално да има пик. Защото ще бъдат в затворено пространство и заразите се разпространяват по-бързо при по-хладно време, точно по тази причина. Въобще не е вярно, че повечето възрастни са ваксинирани. Сред моите близки няма нито един ваксиниран като изключим сина ми, но той е на 33 и се ваксинира по собствено желание, защото в работата си контактува с много хора. Никой не го е заставял. Повечето от колегите му също се ваксинираха. Дали ще има полза и няма ли да се заразят с новия вариант времето ще покаже. Но в момента има страшно много кашлящи, които си обикалят свободно из молове, заведения и т. н. и заразата няма как да бъде спряна при това положение. Така, че пик ще има, умрели също. И дали ще е през октомври, или началото на ноември предстои да разберем. Нищо общо с изборите няма.

    Коментиран от #143

  • 129 5ко

    6 2 Отговор

    До коментар #85 от "Лоша работа":

    Бре! Да се чуди човек ТИ как си жива?! Защо още не си заразена?
    Тази сутрин срещам съседка, лекар в ... болница. Питам я как е положението при тях. На което тя се засмя и ми каза:
    - Празно е. А бе има две възрастни жени с температура, но не висока.
    Явно съм я гледал умно, на което ми отвръща:
    - Нали знаеш, че има и летни вируси?
    На нея вярвам, защото сме близки от много години.
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Зависи кога си боледувал.

    2 3 Отговор

    До коментар #112 от "Гост":

    И на преболедували им пада имунитета. А и който е преболедувал тежко си нямаш на идея как се пази. Аз имам няколко такива сред познатите си. Единият се ваксинира на шестия месец от оздравяването си. А жена му, която го кара още по-тежко е против ваксините и спря да ползва градски транспорт, не ходи по молове и заведения на закрито и т. н. Като се пазиш повече естествено е, че и по-малка е вероятността да се заразиш. Но въобще не е изключено.

    Коментиран от #142

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Просветен илюминат

    5 0 Отговор

    До коментар #125 от "Имунолог":

    „Единствената безопасна ваксина е тази, която никога не се използва!”

    Д-р Джеймс Шанън,

    Национален здравен институт, САЩ



    „Има много доказателства, че ваксините причиняват повече зло, отколкото добро.”

    Д-р Дж. Антъни Морис,

    бивш началник на отдел Контрол на ваксините и вирусологичните проучвания към Комисията по храни и лекарства, САЩ
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Просветен илюминат

    2 0 Отговор

    До коментар #125 от "Имунолог":

    Всеки намира доказателства на базата на собствените си убеждения,а ако лекарствата лекуваха аптеките нямаше да са толкова много както и постоянно майка ми и баща ми да пият шепи лекарства от години,но това си е техен избор да се лекуват,аз от 25г на доктор не ходя и лекарства не използвам:

  • 136 Реалист

    0 4 Отговор

    До коментар #7 от "!!!!":

    Ако кът мене 9 дена беше брал душа щях да те питам:) дано те лепне та да разбереш има ли го няма ли го:)

    Коментиран от #153

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Просветен илюминат

    1 3 Отговор

    До коментар #57 от "Имунолог":

    В уни сон с политиците, фармацевтичната и медицинската индустрия, медиите, съвременната медицина говори на езика на войната. Бруталното лечение - „убийство” на рака с химични оръжия, води до смъртта на хиляди пациенти всеки ден.


    Образите на война обуславят и медицинското възприятие за човешкото тяло, представяно като армия от „клетки убийци” готови да атакуват „чуждите неприятели” (микроби) и злосторниците в системата (раковите клетки). Позовавайки се на измислицата за яростната биологичната борба в нашия организъм, медицинската наука е изградила концепцията за „имунна система”, представена като отбранителна система срещу заплахата от „микробите убийци” и „смъртоносните” тумори. Измислицата за „автоимунните заболявания”, при които явно имунната система атакува собствените си тъкани, само показва как една научна култура може да ослепее от собствените си вярвания.

    Коментиран от #140

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Имунолог

    1 5 Отговор

    До коментар #138 от "Просветен илюминат":

    Престани да ръсиш глупости. Спрете най после. Неуморни сте с простотиите. Лъжете хората и срама нямате.

    Коментиран от #150, #157

  • 141 Просветен илюминат

    4 0 Отговор

    До коментар #137 от "Имунолог":

    И сигурно за това те са здрави и не стигат до лечението,което ваксърите избират и стават като абонати до живот на докторската мафия и фармацевтичната индустрия,но както се казва за всеки влак си има пътници.
    Всеки е прав за себе си и мнението е нормално да се различава от това на останалите.
    “Светът който виждате е това което сте му дали. Нищо повече, нищо по-малко. И точно затова той е важен за вас, тъй като е доказателство и свидетел за състоянието на ума ви. Един външен израз на вътрешно състояние. Както човек мисли, така и възприема.”
  • 142 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #131 от "Зависи кога си боледувал.":

    Научно изследване, моля а не кухи опорки на СЗО в стил БКП как "след 6-ия месец пада имунитета"!? Защото по научен път лекари по цял свят твърдят точно обратното, а и ти не си чувал за клетъчен имунитет!
  • 143 5ко

    3 0 Отговор

    До коментар #128 от "Ами кога беше пикът миналата година,":

    Добре де, според теб само болните ли кашлят? Не си ли се замислял, че пушачите също? Сещам се за един случай при първото затваряне. Мой приятел работи в Пирогов. Връща се от нощно дежурство. Решава да седне в градинката срещу Хилтън да изпуши една цигара. Пуши по две кутии на ден. Запалва и започва да кашля. Там, на спирката на рейсовете има стоянка на таксита. Шофьорите като го чуват и виждат как се дави от тутунярката, до един изчезват от другата страна на булеварда и започват да го псуват и замерват с камъни. Нашият се пооправил и им обяснил какво е положението, та всичко се обърнало на смях. Та хората когато не знаят могат да се подведат, но после не става така. Умният се пари веднъж.
  • 144 Аватар

    6 0 Отговор

    До коментар #125 от "Имунолог":

    Да не ви плащат да провокирате,за да се направи статистика какъв е процента на хората,които искат да бъдат в контролната група на този медицински експеримент???!Ако не сте платен четете и други източници.Манипулира се не с ултимативни изречения и нападки по отношение на личността на опонента.Да,светът е в криза,но икономическа , и с огромен дефицит на морал.Ако ще продължавате да провокирате е добре да се запознаете с други научни източници,различни от официалния разказ за вируса и пандемията.
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Просветен илюминат

    4 0 Отговор
    Ако човек иска да бъде здрав, то първо трябва да бъде попитан,
    дали е готов да се отърве от причините за болестта. И едва тогава може да му се помогне.
    Хипократ Умът те прави здрав или болен, щастлив или нещастен, богат или беден.
    Едмънд Спенсър
    Между човешкият ум, емоции и тялото има неразривна връзка. Всяко едно емоционално и психическо състояние оказва влияние на физическо ниво. Човешките мисли и чувства са свързани с определени части на тялото и могат да провокират и отключат различни заболявания.

    Нерешените проблеми, конфликтите, дълготрайните страхове, продължителния гняв, омразата, дългосрочната тъга, непреодолените вини оказват влияние върху здравето. Тялото, чувствата и разумът са едно цяло.
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Просветен илюминат

    4 0 Отговор
    Болестите дават на човека предупреждение, че нещо не е наред в цялостното функциониране, че има някакъв дефицит, нарушаващ целостта и хармоничното съществуване. Това е сигнал, че трябва да се направи някаква промяна, която да доведе до се приспособяването към нови, различни от досегашните действия и условия на живот.

    Ако човек се замисли малко повече за живота си, ще забележи, че болестите или нещастните случаи в живота му, най-често съвпадат с времето на значителни промени в битието му – брак, развод, раждане на дете, загуба на близък човек, загуба на работа, ново жилище, нова работа, нов етап от живота и т.н. Вътрешните конфликти в тези периоди извеждат човека от неговото познато и обичайно равновесие, правят го тревожен и притеснен, страхуващ се от новото състояние и по-лесно податлив на заболявания.
  • 149 Просветен илюминат

    3 0 Отговор
    Факт е, че около 75 % от заболяванията са свързани със стреса. Дълготрайните негативни емоции пораждат стрес, които отключва редица заболявания. Болестта е нарушаване на динамичното равновесие на организма на психично, ментално и физиологично ниво.

    Още в ранното детство в човека се програмират /формират/ модели за възприемане на себе си, на другите и на света. Тези модели и убеждения впоследствие определят поведението на човека, неговите мотивационни и ценностни системи. Те изграждат личната реалност на всеки човек. Хората се сблъскват с един и същ свят, но го възприемат различно. Причината за това е в различието на самия човек, в неговото индивидуално възприятие и лична реалност, която всеки сам си създава.
  • 150 Просветен илюминат

    5 0 Отговор

    До коментар #140 от "Имунолог":

    Съзнанието на човека възприема не непосредствения свят и реалността, а собствената личната представа за света и реалността. Личната реалност се изгражда на базата натрупаният индивидуален опит, формираните ценности, убеждения и вярвания, които са отражение на преживяванията, чувствата, емоциите и мислите. ВЪНШНИЯТ СВЯТ НА ЧОВЕКА ОТРАЗЯВА ВЪТРЕШНИЯ.

    Човешкият житейски опит е различен. Различни са и условията и средата, в която расте и се развива детето. Всеки човек още от раждането си се намира под различни въздействия и независещи от него външни фактори – семейство, близки, общество, училище, медии и т.н. На базата на тези влияния се формират вярвания , убеждения, ценности и мотивация, чрез които се изграждат модели на поведение и вътрешната нагласа на индивида, която формира личната реалност. Така още в детска възраст, всеки един човек изгражда строго индивидуален модел на лична реалност, с които живее през целия си живот.
  • 151 Просветен илюминат

    4 1 Отговор

    До коментар #139 от "Имунолог":

    Човек възприема съзнателно 18%, като факти, събития и явления от това, което се случва. Останалите 82% са подсъзнателно възприемане на самата действителност или реалност.

    Светът на човека е отражение на неговите мисли. Всяка случайност е подсъзнателна закономерност. Промяната в живота е възможна чрез промяна на подсъзнателната лична програма, т.е. чрез промяната на себе си. Подсъзнанието контролира всичко, което се случва в организма, чрез мозъка и функционирането на централната и периферната нервна система. Подсъзнанието има способност да решава самостоятелно каква и колко информация да подаде на съзнанието. Неутрализирането на личната негативна вътрешна програма води до здрав, пълноценен и хармоничен живот. Мислите са универсални форми на енергия, които притежават съзнателна плодотворна или разрушителна сила.

    Болестите, стреса и всички проблеми на хората са в резултат на несъотвествието между съзнателните желания и подсъзнателните намерения.

    Коментиран от #152

  • 152 Просветен илюминат

    4 0 Отговор

    До коментар #151 от "Просветен илюминат":

    Имунолог,сега след всичко това оставям на теб да обясниш как точно действат и помагат ваксините и къде е тяхната ефективност при заболяванията?

    Коментиран от #173

  • 153 Просветен илюминат

    3 0 Отговор

    До коментар #136 от "Реалист":

    Всеки човек живее в собствения си свят, които се отличава от света на другите. Всеки сам си създава собствен свят под влиянието на възприетото /видяно, чуто, усетено, преживяно/. Личната реалност, ако не ни удовлетворява може да бъде променена, чрез откриване и отстраняване на причините за един или друг проблем. Това става чрез поемане на личната отговорност за собствения живот.
  • 154 Грую

    4 0 Отговор
    Напълно си прав, само че ние сме изправени пред дълго обмислян и стриктно изпълняван план за унищожение на човечеството! Неосъзнатите души, лутащи се насам натам е много лесно да бъдат вкарани в лъжливото лустро на медийте! Такава облъчена душа няма как да вникне в написаното от теб, дори и да го прочете! Дошло е времето да се разделя житото от плявата...
  • 155 Просветен илюминат

    3 0 Отговор
    Как медиите се отразяват на здравето като всеки ден втълпяват страх и заплаха в случая за вируса?
    Към негативните /отрицателните/ емоции спадат: гняв, тъга, печал, страх, отчаяние, злоба, омраза, негодувание, отвращение, презрение, ненавист, ярост, неудовлетворение, разочарование, злоба, неприязън, завист, подтиснатост, угризения на съвестта, чувство на самосъжаление, ревност и др.

    В живота си всеки човек изпитва цялата палитра от емоции и това е нормален процес. Проблемът настъпва, когато негативните емоции преобладават дълготрайно. Тогава човек става тревожен, подтиснат, депресиран. Това се отразява на живота и здравето му. Става особено податлив на стрес и уязвим на стресогенни реакции, а това води до отключването на болести.
  • 156 Просветен илюминат

    3 0 Отговор
    Ако държавните служби и служители не допринасят за един живот с положителни емоции и неща,то нужно ли е да се поддържа тази система водеща до стрес липси и болести?
    В основата на всяко едно емоционално състояние има осъзнато или неосъзнато субективно преживяване, различно по продължителност и интензивност. Емоциите биват положителни /позитивни/ и отрицателни /негативни/. Всяка една емоция оказва за определен период въздействие върху психиката и действа с определена сила и дълбочина върху когнитивните процеси и цялостното поведение на човека. Положителните емоции подобряват хармоничното функциониране и повишават защитните сили на имунната система. Отрицателните емоции нарушават баланса в организма и разрушават имунната система.

    Към положителните /позитивните/ емоции спадат: радост, удоволствие, щастие, удовлетвореност, доверие, любов, уважение, умиление, благодарност, блаженство, чувство за безопасност, чувство на облекчение, чувство за чиста съвест, усещане за постижение и т.н.
  • 157 Просветен илюминат

    2 1 Отговор

    До коментар #140 от "Имунолог":

    Когато човек промени начина си на поведение срещу даден човек или ситуация това води до промяна и на самата ситуация или взаимоотношение. Всичко, което тръгва от нас, стига до другите, но винаги в даден момент се връща с по-голяма сила при нас. Когато човек създаде около себе си пространство на любов, разбирателство и радост, той започва да привлича същото в живота си. Когато човек промени начина си на мислене, действия и поведение, заобикалящият го свят също се променя. Новите мисли и модели на поведение, създават нови позитивни и благоприятни за личността ситуации.

    Проявата на неуважение към другите е преди всичко проява на неуважение към себе си. Когато човек критикува, той смята, че неговият начин на възприемане на ситуацията, събитието и света е единствено правилен. Осъждането е производно на горделивостта и егоизма.
    И къде тук има лъжа?
  • 158 Просветен илюминат

    3 1 Отговор

    До коментар #95 от "Имунолог":

    Осъждането на подсъзнателно ниво е бавен и разрушителен процес, които води най-често до онкологични заболявания, наркоманна и алкохолна зависимост и злоупотреба. В момента, в който човек започне да критикува и осъжда, той започва да изпитва недоволство. От живота му си отиват радостта, хармонията и спокойствието. Неприязанта, недоброжелателното отношение, враждебността към някого и нещо, водят до силна агресия, насочена към външния свят, която предизвиква онкологични заболявания, кожни болести, язви, наркомании и алкохолизъм
  • 159 Просветен илюминат

    3 1 Отговор
    Причини за :
    – Пневмония – Отчаяние и умора от живота, незараснали емоционални рани
    – Бронхит – Неизказан гняв и дълготрайни претенции, невротична атмосфера на живот.
    – Гърло, ангина, ларингит, фарингит – Отразява състоянието на взаимоотношенията с близките хора. Преглъщане, подтискане на гнева, страх от изразяване гласно на мислите, липса на самоизразяване.
    – Рак – Дълго стаяваните обиди, гняв, стреса и желание за отмъщение отключват болестта, горделивостта и породеното от нея високомерие, чувството за вина, постоянното осъждане и презрение натрупват негативни емоции, които съчетани с психотравматичен стрес водят до ракови заболявания.
    Как лекарства и ваксини лекуват или предпазват от тези причини водещи до болестта,която идва като знак,че нещо грешите и е нужно да промените в себе си ?
  • 160 КОВИД е мутра

    5 0 Отговор

    До коментар #38 от "Апелес":

    Много мутренско поведение от К-19 - първо унищожи напълно нормалния грип.

    А после му взе и територията, и сега го раздава "почтен" бизнесмен, да де, бацил... XD
  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Верно е

    4 1 Отговор

    До коментар #162 от "Вирусолог":

    Верно е! Требе да излезе некой смел кат тебе и да каже:

    АЗ се набодох с ТОВА, и ТОГАВА.

    Личен пример, друг начин да поведеш масовката няма.

    Ама пусто сте кът, само 1403 дава датата в ник-а - 14.03...
  • 164 copy paste

    2 3 Отговор
    Мaлкo дaнни зa рaзмиcли нa aнтивaкcъритe.
    Рaзглeждaм caмo cтрaни кoитo вeчe ca прeминaли прeз дeлтa вълнaтa или в мoмeнтa ca в нeя и ce нaмирaт oкoлo мaкcимумa и.
    Дaннитe ca cъoтвeтнo:
    Имe нa cтрaнaтa, прoцeнт нa вaкcинирaни към нaчaлoтo нa дeлтa вълнaтa,виcoчинa дeлтa вълнaтa cпрямo aлфa и cрeднo днeвнa кoвид cмъртнocт рeгиcтрирaнa при дeлтa вълнaтa cпрямo aлфa вълнaтa.
    Гибрaлтaр 100% 24% 20%
    Мaлтa 80.7% 62% 25%
    Пoртугaлия 66.1% 6% 5%
    Иcпaния 63.8% 91% 5%
    Вeликoбритaния 60% 79% 7%
    Изриeл 59.9% 75%* 31%*
    Нидeрлaндия 58% 121% 29%
    Кипър 56.8% 116% 45%
    Япoния 18% 386%* 31%*
    Индoнeзия 4.3% 389% 575%
    Грузия 2.7% 413%* 223%*
    Индия 1% 420% 403%
    *- в тeзи cтрaни дeлтa вълнaтa вce oщe нe e cигурнo дaли e дocтигнaлa cвoя мaкcимум и cъoтнoшeниятa мoгaт дa прeтърпят прoмянa c нaпрeдвaнeтo нa рaзвитиeтo нa eпидeмичнaтa вълнa.

    Коментиран от #165

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Анонимен

    2 0 Отговор
    Ама, моля ви се! За какво е това триене! Логореята е признак! А диагнозата я поставя лекар!
  • 168 Да уточним

    2 0 Отговор
    Пикът ще е на 9-ти октомври в 16 часа и 32 мин
  • 169 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "mi6osp":

    Някъде е прочела за Дребна шарка морбили,която е закачена на корона вирус....естествено дребна ,едра давай да върви страхът!тя вълната вече 2ри ден се отдръпва....та,ако октомври ни залее....ще бъде сигур 5-6 вълна...Всяка 6та вълна в морето ,комай е по мощна от предишните,а како радке???Движение и йога ,како радке заа ендокринните жлези!

    Коментиран от #171

  • 170 Сивата котка

    3 0 Отговор
    Ако стрина Радка каже и га ще се паднат наумените ми числа от тотото, признавам 4-а вълна.
  • 171 Накрая

    4 0 Отговор

    До коментар #169 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Накрая, ще обявят епидемия от... ОВИ - Остра Вирусна Инфекция.

    И тогава, хепатити, СПИН-ове, всичко под нож... Да де, в Ексела!

    Остро ли е? Остро е!

    Вирусно ли е? Вирусно е!

    Инфекция ли е? Инфекция е!

    Айде у статистиката!
  • 172 Просветен илюминат

    5 1 Отговор
    Защо не коментирате интерюто по българска медия със създателя на ваксината Модерна и факта,че той не се е ваксинирал?
  • 173 В илюминаторе

    1 0 Отговор

    До коментар #152 от "Просветен илюминат":

    Много просто.
    Всички ваксини предизвикват имунен отговор, без заболяване.

    Коментиран от #174

  • 174 Просветен илюминат

    1 0 Отговор

    До коментар #173 от "В илюминаторе":

    връзката психика-мозък-орган, за подкрепящата роля на микробите по време на лечебния процес и най-вече за биологичния смисъл на всички болести, включително и рака, теорията за имунната система се разпада като къща от карти. При липсата на врагове, срещу които да се „бием”, да се „борим” и да „убиваме”, войната свърши.

    Коментиран от #175

  • 175 В илюминаторе

    0 0 Отговор

    До коментар #174 от "Просветен илюминат":

    Интересно е това, което пишеш.
    И да, в природата "доктори" няма.
    Животните оцеляват милиони години без "цивилизация".
    Но, и при тях има болести, рак, врагове.
    И какво - да живеем "естествено" - като тях?

    Коментиран от #176

  • 176 Аватар

    1 0 Отговор

    До коментар #175 от "В илюминаторе":

    Интересно е какво е отношението ви към биотехнологичните лаборатории,в които се провежда изследването " печалба от функцията" на различни патогени.Това е част от цивилизацията,в която живеем.Интересно би било и отношението ви към системата HAARP в Аляска.Възможно ли е да се злоупотребява с подобни технологии?

    Коментиран от #177

  • 177 В илюминаторе

    1 0 Отговор

    До коментар #176 от "Аватар":

    Със всичко може да се злоупотребява.
    Например - с вилицата и ножа.
    И особено с конспиративното мислене.
  • 178 Аватар

    1 0 Отговор
    Не сте ме разбрали.Кому е нужно един вирус или бактерия да се модифицират,за да станат по- заразни и с повече негативни ефекти върху човешкото здраве?Каква е ползата за науката от такива експерименти ,след като това не е естественото развитие на патогенните.С HAARP също е твърде рисково да се експериментира поради непредвидимите последици ,които може да предизвика.Питам защо изобщо са нужни подобни научни експерименти и не,не е конспирация.

    Коментиран от #179

  • 179 В илюминаторе

    0 0 Отговор

    До коментар #178 от "Аватар":

    Винаги е съществувал страх от новото - и не без основание.
    Но, човешката цивилизация сама по себе си е експеримент.
    С неизвестна цел, продължителност и резултат.
    Главно условие за дългосрочно оцеляване на живота на Земята е - 100.00% рециклиране. На всичко. Както е било милиони години - доскоро.

    Коментиран от #180

  • 180 Аватар

    0 0 Отговор

    До коментар #179 от "В илюминаторе":

    Допада ми начинът ,по който мислите.Благодаря за отговора.
  • 181 медикофашизъм

    1 0 Отговор
    след време ще се пее,,45 години стигат,,
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове