4 Март, 2013 15:00 5 043 12

Правителството на Борисов подготви пролетарската революция

  • правителството-
  • борисов-
  • подготви-
  • пролетарската

Правителството на Борисов подготви пролетарската революция, заяви в интервю за Факти.бг евродепутатът Надежда Нейнски, която е и основател на "Единство".

Г-жо Нейнски, Петър Москов заяви, че ако президентът Росен Плевнелиев промени решението си в близките дни, и връчи мандат на Синята коалиция, те ще реализират този мандат и ще дадат възможност на президента с мандата да формира по негов избор негов екип и негово предложение за министър-председател и членове на кабинета. Как бихте коментирали направената заявка за управление на ДСБ в служебния кабинет, това и ваше мнение ли е?

Конкретният проблем, който извади хората на улицата, е усещането че държавата, институциите и политиците, които ги представляват, са ги оставили на произвола на съдбата. Това усещане не е ново, то се задълбочаваше с годините, но сякаш всички го подценяваха. За мен разрушаването на доверието в демократичните институции се правеше съзнателно през последните12 години и началото на това постави Симеон Сакскобургготски. Неглижирането на парламента, дискредитирането на съд, прокуратура, конституционен съд, дори ако щете свеждането на президентството до церемонял, постепенно отчайваше хората. Едни потърсиха изход в емигрантството, други в тоталното отрицание. В такъв момент търсенето на изход не е само рационален. Някой имаше интерес да внушава, че демокрацията не е донесла нищо добро на България. Само бедност, корупция, престъпност и монополи. При такъв извод логично идват идеите за национализация, изгаряне на знамената на ЕС и САЩ, изгонване на чужденците- изедници и възцаряване власт на народа. По-скоро на онези, които претендират, че говорят от негово име.
Аз твърдя, че причините, поради които демокрацията в България не даде очакваните резултати, не са в реформаторската десница, която беше на власт 5 от общо 23 години преход, а в последните три правителства и особено в последното, което претендирайки да е дясно, надмина дори и социалистите по неокомунистическа носталгия и тоталитарни практики. Неслучайно именно то издигна лозунга за криминалния преход, ненужните партии и старите лица. То подготви всъщност пролетарска революция, а истинските гласове на протеста срещу монополите, корупцията, организираната престъпност и олигархията потънаха в крясъци и екстримизъм. Така се стигна до опит за формиране на обществен съвет, в който монополисти се маскираха като спасители. Тоест опитите за подмяна продължават.
На този фон ние искаме да свалим маските. Искаме всеки да носи отговорността си. В случая мандатът играе ролята на тест – за партиите, за президента, за медиите, дори за хората от протестите.


Яне Янев заяви, че 99% на сто премиерът на служебното правителство ще бъде Саша Безуханова от кръга Прокопиев, министърът в оставка Лиляна Павлова коментира, че жените в криза се справят най-добре, Вие как бихте коментирали?

Въпросът е какво означава справяне с кризата. Необходимо е доверие. Имаме разрушени, недействащи институции, некомпетентност, но най-вече зависимости. Най-големият проблем в политиката не са старите или новите лица, а зависимите лица. Българската политика няма да се промени никога, ако хората, които вземат решения, са зависими от нещо друго извън обществения интерес. Затова, аз която винаги съм била за мажоритарни кандидати, днес вече съм убедена, че не е проблем, за които и да било олигарх да си купи авторитет. На пазара има голямо предлагане, дори няма да се охарчи много. То вече цели партии се продават, та какво остава за отделен човек?! Значи нещата не са толкова прости. Нито само мажоритарен, нито само пропорционален вот е решението. Демократичният свят си блъска главата над механизмите за гаранция от десетилетия. Затова дали служебният премиер ще е жена или мъж няма никакво значение. Важно е какви са гаранциите, че зад него или нея не надничат корпоративни интереси. Важно е двата месеца на служебния кабинет да не бъдат използвани за прокарване на тези интереси, а да бъдат гаранция за честни избори и защита на интересите на хората през демократични и работещи в техен интерес институции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 адон

    1 0 Отговор
    THE DEMOKRACY IS NOT FAN!!!
  • 2 Бай хой

    1 0 Отговор
    То не остана нищо от комунизма за крадене-приватизиране. Те от сините коалиции освен за заграбване и отлюспване на конкуренти не им остана време за демокрация. Също както на ГЕРБ не им стана време за управление и наказване на виновни от кражби и наместване на служби на калинки.
  • 3 Отвратен

    1 0 Отговор
    Точно тази да ми говори така високопарно е направо гавра с чувствата на хората.5 от 23 били управлявали.Ми то 1 стига за да се о.ере човек тотално,да разпродаде България на безценица,да направи група български медици заложници на Кадафи,да се народят фамилни ЕООДета.....да не ги изброяваме.Знаем я и нея и приятелчето и Костов.Не сме забравили какви ги свършиха че и до ден днешен си плащаме за техните дела а те се радват на облагите които им донесоха тези годинки в властта!
  • 4 хаана

    1 1 Отговор
    особено в последното правителство, което претендирайки да е дясно, надмина дори и социалистите по неокомунистическа носталгия и тоталитарни практики!!! Много добре казано, браво! Бойко и правителството му просто са една част от БСП, пионки на БСП или ДС. Но това правителство не е дясно, не беше дясно по никакъв начин.
  • 5 ХА ХА

    1 0 Отговор
    ТАЯ ПЪК!
  • 6 сергей станишев

    1 0 Отговор
    НАДЕТО ЗАЩО Е НА СВОБОДА ОЩЕ, А НЕ Е В ЗАТВОРА? КАК ПРИВАТИЗИРА БИВШИЯ Й СЪПРУГ КАМЕН МИХАЙЛОВ ГАРАЖА НА УБО? А КАКВИ СДЕЛКИ ПРАВИ СЕГАШНИЯ Й СЪПРУГ - ВИДНИЯ СТОЛИЧЕН БИЗНЕСМЕН СВЕТЛИН НЕЙНСКИ ? ЗАЩО Е НА СВОБОДА?! КОЙ Я ПОКРОВИТЕЛСТВА - НЕЙНИЯ ПРИЯТЕЛ АЛЧО - АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ ИЛИ ПЪК "ДРУГАРЧЕТО" Й ИВАН КОСТОВ? А НАЗДРАВЕ !
  • 7 tati

    1 0 Отговор
    А защо трябва да се правят тези салта и премятания ???? Не е ли по добре да се вдигне покупателната възможност на работещото население ???. Аз ще Ви дам пример - милионерите собственици - работодатели да сгъват по малко лев във джоба си и да развържат кесията на заплатите защото ако го няма НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО - РАБОТНИКЪТ май ще духат супата !!!!!!! кой ще им работи ???? -не вярвам собственикът сам да има такава производителност на труда - със ДВЕТЕ СИ ГОЛИ РЪЦЕ да произведе цялата продукция ?????
  • 8 плешив

    1 0 Отговор
    Госпожо, стига сте плашили хората, че ако не подкрепят олигархията, идва комунизъм. Пътували ли сме, живели сме, видели сме бели страни без комунизъм и без диво разграбване и корупция, както е сега България.
  • 9 симпатизант

    1 0 Отговор
    Такива, като тази, казаха всичко каквото имат да казват, когато бяха в политиката и властта. Каквото можаха откраднаха. Пък и одъртяха...и за нищо не стават. Сега са аут и имат наглостта не само да се показват, но и да дават акъл. Да ги накажем с презрение и забрава. Прокурорът да я събере с някой от многото и приятелчета, например с трактора, в панделата.
    ДА НЕ ИМ ДАВАМЕ ДОСТЪП ДО МЕДИИТЕ И САМО ДА СЕ СПОМЕНАВА, ЧЕ СА ОСЪДЕНИ!
  • 10 Ваккханалия

    1 0 Отговор
    Не само гаража на УБО приватизира тая, ами и завода Пексим, сега е Бизнес център Сердика и прибира хиляди левове на месец от наеми.
  • 11 Хрисимир Йоцов

    1 0 Отговор


    Неамам нерви
  • 12 Bobi

    0 0 Отговор
    Сменила си фамилията и прическата и сега вече е друга , а ?? Каква наглост само
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове