8 Септември, 2021 08:17 2 120 16

Парламентът продължава работа по актуализацията на бюджета на ДОО

  • актуализация на бюджета-
  • доо-
  • бюджет-
  • народно събрание-
  • парламент

Отново ще бъде разгледано увеличението на минималната пенсия на 370 лв. от 1 октомври или това за добавка към пенсиите в размер на 120 лв. за месеците октомври, ноември и декември, както и за увеличението на майчинските за втората година на 650 лв.

Парламентът продължава работа по актуализацията на бюджета на ДОО - 1
Снимка: БГНЕС

Народното събрание трябва да се върне на параграф 1 от актуализацията на бюджета на държавното обществено осигуряване за 2021 г., където са приходите и разходите в бюджета. Парламентът ще гласува параграфа за трети път, тъй като депутатите трябва да отразят приетите след това решения.

Става въпрос за увеличение на минималната пенсия на 370 лв. от 1 октомври или това за добавка към пенсиите в размер на 120 лв. за месеците октомври, ноември и декември, както и за увеличението на майчинските за втората година на 650 лв.

Вчера финансовият министър Асен Василев заяви, че парламентът е приел две взаимоизключващи се решения за увеличение на пенсиите и ще трябва да реши кое от тях да бъде отменено.

„Ако говорим да останат 120-те лева, те са по-скъпи с около 200 милиона. Предложението на ДПС е това да бъдат допълнителни приходи от осигуровки, което не е ясно дали ще се случи. Проблем ще бъде, ако останат и двете предложения, защото това означава допълнително около 847 милиона, които определено няма откъде да се вземат“, каза той.

По-късно днес депутатите трябва да разгледат на второ четене и промените в бюджета на НЗОК за 2021 г. В него са предвидени допълнителни средства в размер на 120 милиона лева за справяне с новата вълна от COVID-19.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    17 0 Отговор
    240 малоумници , колкото и да умуват , не вярвам да изкарат нещо умно... По тъжно е , че шест милиона други малоумници , няма да успеят да изберат нещо умно...
  • 2 хараре

    7 5 Отговор
    увеличението на майчинските за втората година на 650 лв. ЩЕ СИ ИМАМЕ ОЩЕ БАЯ ЧАВЕТАААА! СА,СА,СА,САААА!

    Коментиран от #13

  • 3 Хайде де

    10 1 Отговор
    Това НС ЗА КАКВО ИЗОБЩО ХОДИ В ПАРЛАМЕНТА??? ПОЛОВИНАТА СПЯТ, ДРУГИТЕ СИ БЪРКАТ В НОСА ИЛИ ГЛЕДАТ ОБЯВИ НА КОЛИ В ИНТЕРНЕТ. ДОНЧЕВА ДА ИМ РАЗДАВА ПО ЕДНИ 500К И ДА СИ ХОДЯТ.
  • 4 Фен

    9 0 Отговор
    Взимам си пуканки си отварям бирата! Циркът продължава!

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Хихи

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Фен":

    Рано сутринта бири 🙄🙄🙄🙄
  • 6 Хихи

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Фен":

    Рано сутринта бири 🙄🙄🙄🙄
  • 7 vevo

    10 1 Отговор
    Предизборната кампания започна хихи

  • 8 на село

    11 0 Отговор
    Ще си направят пенсиите по 1500 лева за тях,след като се пенсионират като депутати. А на дедките и на бабетата ще дадат там нек ви смешни стотинки.Българска работа пак.
  • 9 Гост

    1 5 Отговор
    Чакайте бе, били 200 милиона отгоре, даже 800 и нещо милиона, ама откъде, вика Асенчо? Как откъде, нали от два месеца тръби как Културиста за Един месец събрал 2 МИЛИАРДА повече приходи? Значе ще има пари З пенсии и майчински за поне 2 години! А и ако пак се надуе Културиста по мускули пред големите фирми за още 1 месец, нема начин да не се нас, ерат от страх и да не снесат още едни бързи 2 милиарда.. И хоп, още няколко години и пенсии, и майчински, и други. Само Румбата да дуе мускули и сичко ще е наред!!!

    Коментиран от #11

  • 10 И никаква

    6 1 Отговор
    актуализация на пенсиите. До декември и край. А през тежките зимни месеци какво ще правят хорицата! Този парламент е пълен с идиоти, които работят единствено и само работят за себе си, за да бъдат в следващия.
  • 11 Ти заседанията

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    на НС гледаш ли? Пари има, парламентът не дава да се увеличат пенсиите. Подхвърлят милостиня до декември.
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 0 Отговор
    задкулисие интереса клати феса олигарси политици кожодери
  • 13 Реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "хараре":

    Бъдещи гласоподаватели на Слави. Ще стане пожизнен ръководител на тази територия
  • 14 Обикновен гражданин

    0 0 Отговор
    Ей ненаядоха се. И статуквото в лицето на ГЕРБ=ИТН=ДПС и БСП и т.н. партии на протестите
  • 15 Пенсионер БГ

    1 0 Отговор
    Пeнcиoнeри cъeдинявaйтe ce! Виe cтe нaд 2 милиoнa и щe cтaвaтe пoвeчe, aкo прoгнoзитe ca вeрни. Трябвa caмo дa бъдeтe eдинни и дa глacувaтe зa тoзи, кoйтo плaщa пoвeчe. Винaги щe имa тaкъв, зaщoтo, дoкaтo глacувaтe зa нeгo, щe ви плaщa и щe ви нaричaт нeжнo „нaшитe мaйки и бaщи“.

    Задължително трябва да се приеме внесения законопроект на служебното правителство за актуализацията на пенсиите от 01.10.2021 година с промяна на коефициента отчитащ приноса на трудовият стаж от 1,2 на 1,35.

    Предупреждавам ви,че не трябва да лъжете Българския НАРОД,защото това ще ви бъде за последно.

    Така,че скъпи пенсионери внимателно ги гледайте как работят и си помислете добре за кого да гласувате нa cлeдвaщитe избoри,кoгaтo и дa ca!
  • 16 Наблюдател

    2 0 Отговор
    Циркът в НС бе напълно излишен. Партиите без изключение, на този етап не желаят да актуализират пенсиите на пенсионерите. Единствено приеха увеличение на майчинските на 650 лева и това е. Другото е приказки.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове