Last news in Fakti

9 Септември, 2021 05:50 5 981 21

Доц. Григорий Вазов: Актуализация не е нужна, Радев веднага да разпуска НС

  • доц. григорий вазов-
  • бюджет-
  • румен радев-
  • парламент-
  • актуализация

Има всички възможности за преразпределение на сегашния бюджет, смята членът на Фискалния съвет и ректор на Висшето училище по застраховане и финанси

Доц. Григорий Вазов: Актуализация не е нужна, Радев веднага да разпуска НС - 1
Снимка: БГНЕС

"Тази актуализация на бюджета е абсолютно излишна. Параметрите в бюджета за 2021-ва година са достатъчно добре заложени и могат да изпълнят всички функции на развитието на държавата до края на 2021-ва, независимо от пандемията от Covid-19".

Това заяви пред БНР доц. д-р Григорий Вазов, член на Фискалния съвет и ректор на Висшето училище по застраховане и финанси.

Доц. Григорий Вазов беше категоричен, че единственото правилно политическо решение е президентът Румен Радев да разпусне веднага парламента и да не бъде приета актуализацията на бюджета, а да остане старият Закон за държавния бюджет за 2021 година.

Той беше категоричен, че експертите от Фискалния съвет са знаели, че тя ще пусне духа от бутилката, защото страната ще е в предизборна ситуация:

"Оттук нататък актуализацията ще стане една формула за политическа активност на отделните партии. Ще настъпят такива отрицателни последствия от нея във времето, че един финансов мозък е трудно да си го представи".

Доц. Вазов посочи, че в момента страната има уникален икономически растеж на БВП:

"За последното тримесечие имаме близо 10% ръст на БВП, на годишна база ще имаме над 5% ръст. Ресурс в бюджета има достатъчно. Твърденията, че той не може да се пипа, са абсолютна глупост и липса на професионализъм".

Той обясни, че освен Закон за държавния бюджет, има и Закон за публичните финанси, който е по-висш закон:

"Той така е направен, че предполага всички възможности за вътрешно преразпределение на сегашния бюджет, така че до края на годината държавата да има един сериозен икономически живот".


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 41 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пенди

    53 27 Отговор
    И тоя е бил на хранилката при Боко.

    Коментиран от #20

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    50 28 Отговор
    без актуализаия на бюджета ДЪРЖАВАТА потъва а герб това желаят на практика
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 истина е

    50 9 Отговор
    При толкова много умници, за това сме най бедните Европа.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Григорий Вазов?? Ти си сериозен човек, и

    39 20 Отговор
    Професионалист!! Смяташ ли, че има достатъчно пари, правителството да се разплати с фирмите не получили си Парите от Времето на Борисов?? В момента Борисов и изскарарал Слугинажа да Реват за Пари??? Има ли Такива налични?? Със дават Хаус по политически причини и едновременно искат и пари!! Как би постъпил, ако си в Правителството??
  • 7 Сатъра на Хана

    48 12 Отговор
    Тоя Пенсионерофоб взима 20 000 лева на месец от ДЗИ и 10 000 като ректор ......120 лева за него са 10 дни храна за кученцето му
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    31 17 Отговор
    герб БМБ затънаха БЪЛГАРИЯ
  • 9 абе тулуп

    35 14 Отговор
    Теб па кой те пита и на какво основание си даваш мнението , дръж си го в буркани в мазето.
  • 10 363737

    25 11 Отговор
    Тук май говорим за чутовна неграмотност, тези преразпределения от близкото минало са закононарушения, има извънредни фактори като сключени необезпечени договори - също законнонарушения, има и социални разходи, галопираща инфлация...
  • 11 Юни Загоров

    22 9 Отговор
    Ще почета вижданията на този господин, ако посочите с какви имоти разполага и какви месечни и годишни доходи получава! Научна титла и ръководство на един от 54 български виза, член на независимия орган - паричния съвет на България. И какво от това? Мислите на този член на обществото ни са едни,а зказванията му зависят от това какво има и какво се стреми да има!
  • 12 Вълканов

    14 7 Отговор
    Слушали сме ги такива като Вас. Безотоворни;и. Първо виа "браво", а после "Ууу". Слънчоглед марка.
  • 13 Да се разпуска веднага Парламента

    11 15 Отговор
    Говори истината
  • 14 Адвокат София

    20 4 Отговор
    Този човек е Майстор на Ложата Златна Зора. Масон-ченге от ДС. Излапа милиони държавна пара от УНСС и БНБ, а сега ръси акъл и му дават трибуна подмазвачите. Ами питайте и БобиСарандев от свободните и приети масони от Първо, и оня Ралчев на темплиерите от Второ главно, като сте почнали!
  • 15 брей

    16 10 Отговор
    Гусин доцента да хвърли едно око на цените през последната година, да си спомни, че бюджета на България се пълни основно и почти само от ДДС и да си скъса дипломите.

    Уникалния растеж, алеле майко.
  • 16 Свидетели сме

    17 13 Отговор
    на първото в историята на България служебно правителство, срещу което се надигат национални протести, което само показва реалната оценка на хората, въпреки 3-4 месечните пиар изпълнения от страна на Радев, Киро Канадеца, Асенка Василева и Рашков „Дамаджаната“ и опитите на социологическите агенции да ни убедят, че се радват на всенародно одобрение!

    Ето го реалното одобрение – според направено социологическо проучване от международна агенция, одобрението спрямо фаворита на Румен Радев за бъдещ политически проект е…… малко на 6% !!!

    Горе долу колкото е и одобрението към последното НС.

    Изводът : да си пожелаем Румен Радев да продължи двойната си и лицемерна игра с Киро Канадеца, което ще означава, че от януари 2022 ще имаме нов президент!

    Коментиран от #17

  • 17 Протестите

    16 10 Отговор

    До коментар #16 от "Свидетели сме":

    срещу талибаните на Радев са благословени, а протестиращите са изгонили подлогите на Талибана Маяма, Бабикян, Хаджигенов, Тошко, Станев, побързали да се залепят за тях.

    Мутри, вън!

    На 14.11. не гласувайте за Зеления чорап!

    Коментиран от #18

  • 18 Таксита

    15 12 Отговор

    До коментар #17 от "Протестите":

    транспортни фирми, заведения - всичко на протести!
    Блокиране на кръстовища и магистрали! Едновременно от всички протестиращи - всеки с кой каквото може.
    Фирмите за строителство - и те да блокират имат много техника и лични коли! Фигуранта трябва да се види в чудо! едновременно и пред президенството с яйца сопи лопати тор и т.н!

    Техните методи срещу тях, но разликата ще е, че сега няма да са платени протести, а истинска народна любов, хахахаха.

    Мисля, че подобен купон агитките няма да пропуснат! Жалко че не набиха тошко афрекански и сестра галева рошлата! Но следващият път няма да се пропуснат.
    Яйца тор - фигурантът ще види това, което преди викаше - нормални протести! Вън, слаботоков, подкупени зависим фигурант! заедно с служебните си некадърници!

    Избори ли, мислиш, че ще спечелиш? Трябва да си много заблуден б0клук!
  • 19 ОСТАП БЕНДЕР

    5 0 Отговор
    ТОЯ НА ФОТОТО Е ОДРАЛ КОЖАТА НА ПРЕДВОДИТЕЛЯ НА ДВОРЯНСТВОТО -- ВОРОБЯНИНОВ !
  • 20 Не, истина е

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "Пенди":

    Не, този казва истината.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове