Last news in Fakti

13 Март, 2013 14:02 15 980 42

Мъж се самозапали пред президентството

  • самозапалване-
  • мъж

Мъж се самозапали пред президентството в София. Сигналът е подаден към 13, 35 ч. на тел. 112, съобщиха за Факти.бг от МВР. Пострадалият е 51- годишен. Той не е криминално проявен. Гардовете от президентството са помогнали при гасенето. Той е с обгорени ръце и лице. Настанен е в „Пирогов“.

Мъжът се казва Димитър Димитров и се е занимавал с ковано желязо, предаде бТВ. Около мястото, където се е запалил, имало разхвърляни визитки.

Пострадалият е на командно дишане. Той е приет с 25% изгаряния по главата и ръцете. Лекарите се борят за живота му. Това съобщи за Факти.бг Огнян Хаджийски, завеждащ Клиниката по изгаряния в "Пирогов".

Димитър Димитров. Снимка: БГНЕС

Седял е на фонтана пред президентството и изведнъж е пламнал, разказват очевидци. Залял се е с бензин, който е бил в бутилка от водка. Намерен е кибрит на мястото на инцидента.

Обгоряла е долната част на корема на пострадалия и част от врата. Вдишал е токсични газове, което е наложило интубиране, съобщи на пресконференция пред „Пирогов”в 15 часа д-р Хаджийски.

Единственото нещо, което пациентът казва в момента е че го боли и че му се пие вода, допълни професорът. Утре ще се решава дали ще му бъде направена операция.

При постъпването си, той е казал на лекарския екип, че има прекаран инфаркт, и преди 2 седмици е лежал в болница заради това.

Няма данни пострадалият да е от протестиращите. Пред президентството е останала връхната му дреха, разпилени са визитни картички, на които пише „Димитър Димитров, ковано желязо”.

 

Министърът на здравеопазването проф. д-р Николай Петров получава непрекъснато информация за състоянието на самозапалилия се пред президентството 51-годишен мъж, съобщиха от министерството.

Пациентът е на апаратно дишане и не е в съзнание. Медицинските екипи полагат всички необходими грижи за лечението му.

Това е четвъртият пореден случай на самозапалил се в страната от началото на годината. Първият беше на млад мъж, който се самозапали в центъра на Велико Търново.

Вторият - на 36-годишния Пламен Горанов, който се самозапали пред община Варна в знак на протест срещу управлението на ГЕРБ и кмета Кирил Йорданов, по-късно почина от раните си. След това в Раднево се самозапали 53-годишния Венцислав Василев, който също почина в болницата.

В края на февруари пък друг 53-годишен мъж мобилизира екипи на полицията, пожарната и спешна помощ, след като застана пред президентството и заплаши да се самозапали.

В края на февруари Ашим Асан от Пловдив заплаши да се залее с бензин пред Президентството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПРИЗИВ

    1 0 Отговор
    Хора,народе,не си струва да страдате за тези !
  • 2 гост

    1 0 Отговор
    Хората горят ,в буквален и преносен смисъл, а на тях не им пука!Играят си на избори и си правят каквото са им наредили.
  • 3 ели

    1 1 Отговор
    Колко трябва да си луд, за да се самозапалиш? По-голяма простотия от такава постъпка не виждам. Ако можеше живота да се промени с това - да, но според мен доста хора са спрели да си пият лекарствата.

    Коментиран от #5, #6

  • 4 !!!!!!!!!

    1 1 Отговор
    ЕЙ, М....КА МУ...
    После тия безсрамни, мутренски се гласят да купуват нови мандати... !

    И БЕЗ ТОВА СВЕСТНИТЕ ХОРА СА СЪВСЕМ МАЛКО, НЕ ТРЯБВА ДА СЕ САМОУБИВАТ ЗАРАДИ НИЩОЖЕСТВА, ПО-ДОЛНИ И ОТ НАЙ-ДОЛНОТО. ЗА ТЯХ ТОВА Е ОТ ДОБРЕ - ПО-ДОБРЕ, ДОКАТО ОСТАНЕ САМО НАЙ-НИЗШИТЕ ЖИВОТНИ. НЕ СЕ ПАЛЕТЕ, ХВЪРЛЯЙТЕ И ДР., КОЛКОТО И ДА Е ЗЛЕ. НЕ СЕ ОСТАВЯЙТЕ НА ПРОСТИТЕ !


    КОЛКО ЧОВЕКА ОЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ УБИЯТ, ЗА ДА СЕ СПРАТ . СИГУРНО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ.


  • 5 аааааааааааааа

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "ели":

    Трагичното е че сте толкова много, а свестните хора постоянно се стопяват по един или друг начин.
    Пожелавам ти, и на всички подобни, да достигнеш това, до което е подтикнало хората да си сложат сами край, пък да те видим тогава.
  • 6 хапчета

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "ели":

    не ти ли идва на ум , че може да няма пари за лекари и хапчета, или вече не му помагат. Дано не ти дойде и на твойта глава такива мисли, че да те видим .
  • 7 Бай хой

    1 1 Отговор
    Кога ще започнат Българите да умират завличайки със себе си и поне по един боклук.
  • 8 КойтоСиИскам

    0 1 Отговор
    Ето до какво доведе героизирането на самозапалилия се Пламен Горанов ... преди се самоубиваха по мазета и от мостове ... сега решиха да бъдат герои и да го направят пред някоя институция.Чудя се дали няма и подбудители за тези актове ... най-сериозната отговорност водят водачите на протестите и опозицията ... защото направиха тези хора герои.Вече не изключвам и някаква влияние или под действие на нещо да ги карат да го правят... примерно ЛСД. :) Американците не малко експерименти са правили в които, чрез ЛСД са карали хора да извършват неволеви действия ... експерименти с бездомници ... проститутки, душевно болни ... дори военни без тяхното съгласие... под действието на ЛСД са способни да се самоубиват ... или да убиват под външно въздействие.

    Коментиран от #9, #20

  • 9 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "КойтоСиИскам":

    Естествено че има подбудители и това са буда и плявата. Ха да видим гладния прокурор колко години ще разтяга проверки.

    Коментиран от #27

  • 10 Сънчо

    1 0 Отговор
    Защо ли толкова хора сами посегнаха на живота си, след като живеем в европейска страна, с най-добрата фискална политика, здравеопазване, най-много магистрали, най-малка престъпност и тем подобни глупости? Кой ли ще носи отговорност за безхаберие, немарливост,незнание или просто за некадърно управление,довело след себе си това бягство от прекрасния живот ?

    Коментиран от #29

  • 11 гост

    1 0 Отговор
    Вторият - на 36-годишния Пламен Горанов, който се самозапали пред община Варна в знак на протест срещу управлението на ГЕРБ и кмета Кирил Йорданов------- и ТИМ сте забравил да напишете
  • 12 неутрален

    1 0 Отговор
    Самоубийството не е решение и на никого няма да помогне!
  • 13 УЖАС ! !

    1 0 Отговор
    ЗАПАДНА ЕВРОПА НЕ ИНВЕСТИРА ТУК
    ПАЗЯТ СИ РАБОТНИТЕ МЕСТА , ИЗТОЧВАТ НИ НИЕ СМЕ РОБИ ...

    ТЕ ЩЕ ЖИВЕЯТ НИЕ ЩЕ УМРЕМ ... ТОВА ЩЕ Е !!
  • 14 Ото Скорцени

    1 1 Отговор
    При социализма просяци и самозапалили се нямаше.
  • 15 Благослав Тангъров

    1 0 Отговор
    Хора спрете да се палите, не струва заради тези б....ци! По-добре бягайте докато е време, тука вече и куче да вържеш нема да седи!!! С нещо с което човек не може да се пребори - по- добре е да избяга от него. Това е по закона на джунглата, ама то тука само той важи! Евала на тия които се усетиха по-навреме и са се интегрирали в нормални държави, съжалявам само че (все още) не съм от тях! Днес идваха на проверка от ЧЕЗ, по моя жалба. Оказа се че всичко е точно - електромера е наред, двата отчетени периода са точно за по един месец, сметките за последните два месеца обаче са ми "двойни"! Е..л съм ви и държавата, няма да се паля но няма и да стоя повече тук!!! Който е мазохист - да си седи, аз вече не'ам нерви а и търпението ми се изчерпа окончателно...

    Коментиран от #22

  • 16 гет

    1 0 Отговор
    По телевизия,радио,форуми разни психолози,политолози и т.н. бръщолевиха относно самозапалвещите се напоследък. Развиваха сложни тези за причината-недоволство,мизерия(донякъде вярно),молоумност,хапчета и др.Но никой не се осмели да изкаже истината за тези хора,а тя е само една-РОБСТВО.Те не искаха да са РОБИ в собствената или чужда страна те не искаха да живеят като,заставени плашоци в клетка без свобода.Те на другите искат да покажат ,че само с КРЪВ се става от плашок-ЧОВЕК.За мен те са герои,поклон,нека почиват в мир.
  • 17 Вили

    1 2 Отговор
    Ние сме роби на държавата от там идва всичко
  • 18 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Къде е пацуранчо да каже за кой ще гласува ?

    Коментиран от #23

  • 19 Gst

    2 1 Отговор
    Аман от психопати!!!
  • 20 /////

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "КойтоСиИскам":

    Поредният тъпак!
  • 21 парата е майката

    0 0 Отговор
    Аман биха казал от тъпаци като "Gst" и като следващия ////защото никой не знае какво положението на другите хора ,че да каже кой какъв е ! Има хора които изнемогват в тези трудни времена , няма смисъл от безсмислени психо портрети и търсене на логично обяснение , мамини златни !

    Коментиран от #34

  • 22 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Благослав Тангъров":

    ами жси4ко с електромера ти е наред,ама нали се се6та6 за6то слойиха електронни електромери-за6тото механи4ните могат да се манипулират само на място.а електронните-могат да се манипулират от разстояние сас саответния софтуер! и вси4ко около проверките на ЕРП заглахна...

    Коментиран от #25

  • 23 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Румен Янев":

    а,ние си знаем-павета да валят от небето-тои си е за ГЕРБ !
  • 24 асдфасдфасдф

    1 1 Отговор
    още един ненормалник
  • 25 Ото Скорцени

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    Вземи първо се научи да пишеш а после се занимавай със сложни уреди като електромерите.
  • 26 1111

    1 2 Отговор
    Мноу важно,че някой си се самозапалил,голям праз! Господ му дал живот,а това,че той решил да се пали си е негова работа,поне да беше се самовзривил та да е нещо ново!
  • 27 pacoran

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Бай хой":

    ГЕРБ здадоха власта кво пак са ти виновни платен драскач
  • 28 гет

    1 0 Отговор
    Кога един управляващ-горе ще се загрижи за простосмъртните-долу? Отговор:Когато се самозапалят хиляди. Защо тогава? Защото намалява робска ръка. Самозапалването на 4-5 бр. превръщат в ненормалници,а ако са 15-20бр.със сигурност от секта. Управляващият-горе изобщо не забелязва едва маждукащото далече там долу.Българи разберете призивите на тези горящи хора са към нас малодушният народ.С мирни протести -управляващи сваляме,робията остава.Само и единствено кръвта на управляващият-горе ще е назидание за другият следващ управляващ.
  • 29 Пловдив

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Сънчо":

    А най-показателен е фактът,че ония,дето ги дрънкаха тия тъпотии за стабилност и прочее,бяха обявявани за гении от Пожарникаря и изведнъж,хоп! За 24 часа същият почна да говори,че те нямали подкрепа,че доверието му към тях било грешка,изобщо - точно обратното... Явно на никой политик не му пука за хората в държавата и мирните протести трябва да са само крачка към следващата фаза...
  • 30 Митко1

    0 1 Отговор
    Поредния откачен търсещ слава изчезна яко дим
  • 31 Стар Българин

    1 0 Отговор
    Не сте прави, като наричате тези хора психопати! Това е краен начин да се чуят исканията на дадения човек или в нашия случай на целия български народ. Не смейте да ги обиждате, те се саможертват за нас!
  • 32 Ицо Змея

    0 0 Отговор
    Самоубийството,не е САМОЖЕРТВА,напротив,това е най-големия ЕГОИСТИЧЕН акт!!!!Аз не толерирам такъв вид "протест",а чух някъде че го наричат саможертва.
  • 33 Митко

    0 0 Отговор
    За всички който оправдават тези актове,вземете един нож, и пробвайте да си прережите вените.....нестава нали??Сами си правете изводи
  • 34 Страхил Боков

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "парата е майката":

    Ей пальо,ако семейството ти изнемогва,с какво би им помогнал ако сложиш край на живота си,на някой от твоите близки ще му стане ли по-добре.Затова ако ми кажеш че като се запалиш и си репаваш проблемите,напротив това е бягство,това е най-лесния вариянт.
  • 35 гост

    1 0 Отговор
    Помните ли 1997 година ? Така се прави протест,не със седенки пред Президенството и Народното Събрание . И още 4-5 човека да се самозапалят пак няма да стане нищо по-различно. Изхода е да си спомним 1997 година и да не отстъпваме.
  • 36 муспи

    2 0 Отговор
    Проклето да е еврейското племе, първопричината да всичкото зло по света!
  • 37 Бай Генчо

    0 0 Отговор
    До бай хоѝ
    Явно добре ти плащат ,всеки ден си на линия.

    Коментиран от #41

  • 38 а ма му!

    0 0 Отговор
    Тия пък! Чак пък толкова!!! Да не се намираме във виетнамската война! Самоубийството е един от най-големите грехове! Дано поне да има положително въздействие над управляващите.
  • 39 АЛЕК

    0 1 Отговор
    Самозапалването е най-ужасния начин да сложиш край на живота си... Преди няколко години си изгорих ръката с огън и такива болки изживях, че не искам да си спомням.... Денонощно човек агонизира и плаче от болка... Възстановяването е изключително бавно, а болката продължава почти година след зарастването на раните.... Има толкова по-приятни начини да се самоубие човек - сънотворни хапчета, обесване, и т.н....

    Коментиран от #42

  • 40 ДОЛУ !!!!

    1 0 Отговор
    ЗАПАДНА ЕВРОПА НИ ИЗТОЧВА !!!!

    НЯМА ДА ПЛАЩАМЕ ЧЛЕНСКИ ВНОСКИ НА КАРДЦИ !!!

    ИЗЛИЗАМЕ ОТ ЕВРО СЪЮЗА !!!
  • 41 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Бай Генчо":

    Милиционере като всички от ГЕЙРБ мислиш само за пари и то не да ги спечелиш с честен труд, а да рекетираш някого или да измамиш обществото.
    Само дето още не сте изврещяли че някой е платил и на самозапалилите си.
    Саможертвата е висша форма на самосъзнание чужда за мутрите от ГЕРБ.
    Събирайте пари за ДПС и народа ще ви разбере колко струвате.
    Лидера ББ- комунист и бандит с обено големи заслуги при възродителния прогрес и като хамелеон сега работи за ислямизация на Българския народ.
  • 42 Гого Главата

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "АЛЕК":

    Абе Алек,къртиш брат.Приятни начини да се самоубиеш.....Този израз сам по себеси е самоубиващ се.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове