Last news in Fakti

7 Октомври, 2021 13:47 3 678 65

Ядем най-евтиния хляб в света

  • пшеница-
  • хляб-
  • нбсхс

Цената на пшеницата към момента спрямо цената на пшеницата миналата година е покачена с 40-45% и тенденцията е трайно да продължи покачването

Ядем най-евтиния хляб в света - 1
Снимка: БГНЕС

Към момента цената на българския хляб в търговската мрежа, който се продава на краен потребител, е най-ниската цена на хляб в света, не само в ЕС. Това каза за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ Мариана Кукушева, председател на Управителния съвет на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите (НБСХС).

„Излязла е една статия, в която има абсолютно невярно твърдение, недоказано по никакъв начин. Още повече, в самата статия се разглеждат цени на кето хлябове – това е нещо много различно от традиционния български хляб. И към момента цената на българския хляб в търговската мрежа, който се продава на краен потребител, е най-ниската цена на хляб в света, не само в Европейския съюз“, допълни тя.

Такъв тип твърдения идват от определени икономически таргет групи, които имат поставена цел от техните работодатели да отворят път и пространство на алтернативни за България култури, каквито могат да бъдат киноа, чия, амарант или например авокадото, като плод, обясни Кукушева.

„Тяхната здравословност се препоръчва от група „специалисти по хранене“, както и от услужлива журналистика в България. Това, което категорично мога да кажа, на фона на препускащата и галопираща инфлация, е следното: в България в момента интензивно, с часове се променя себестойността на хляба. Ние като хлебопроизводители говорим за себестойност, защото ние не продаваме към краен потребител. Т.е. нямаме собствени магазини, доставяме хляба в търговските вериги и в малките квартални магазини. Под търговски вериги не разбирайте само чуждите такива. Има достатъчно български търговски вериги на пазара. Те са тези, като наши партньори, които определят крайната цена до потребител и върху тази цена е начислен 20% ДДС на държавата. Динамичното променяне на себестойността на хляба идва от факта, че се променят компонентите, които влизат в тази себестойност. Първият компонент е цена на енергията. Виждате, даже тази нощ цената на енергията достигна 500 лева за мегаватчаса, при положение че само преди 48 часа беше 348 лева. Освен това цената на газа – тя вече порасна 200% за тази година. Немалко хлебопроизводители работят и изпичат хляба, ползвайки синьото гориво, газ“, каза още тя.

„Без да коментирам тол таксите, които влязоха в сила и които… ние сме абсолютни ползватели на тол такси, защото хлябът се дистрибутира из цялата страна, и поради тази причина няма нито едно населено място, което да е оставено без хляб. На фона на всичко това, промениха се всякакви допълнителни материали, като мая или квас, който се прибавя към хляба. Цената на солта се покачи пет пъти и това го знаят всички битови потребители, цената на водата се покачи четири пъти и това отново го знаят и битовите потребители. Това, което ние трудно променяме, е заплащането на човешкия труд, който е ангажиран при нас, защото той е денонощен, основно нощен и винаги празничен. Т.е. опитваме се да имаме достойно заплащане на хората, които са ангажирани в нашия бранш. На фона на прогнозите, които правят световни анализатори, цитирайки цените на всички тези компоненти, трябва да ви призная, че независимо от изключително добра реколта за България – 7 100 000 тона пшеница, като половината от тази пшеница, а това са 3 550 000 тона, е с изключително високи хлебопекарни качества, но ние коментираме борсови цени“, допълни тя.

Цената на пшеницата към момента спрямо цената на пшеницата миналата година е покачена с 40-45% и тенденцията е трайно да продължи покачването, защото търсенето на основи хранителни суровини в света е изключително голямо, подчерта Мариана Кукушева. Тя засегна и темата за работната ръка. В момента в икономиката на държавата в нито един бранш няма достатъчно работници, уточни Кукушева. Проблемът, според нея, произлиза от факта, че има много млади хора, които са завършили, имат квалификация, но не желаят да работят.

„Те даже не се регистрират в бюрата по труда, защото не търсят работа. Това явление сред младите хора до 35 години не е национална картина. Това явление, в международен план се наблюдава този факт. Освен това в България в момента по официални данни на Националния статистически институт, работят в икономиката на държавата 1,2 милиона души, в които влизат и сезонните работници, свързани с работа в селско стопанство и свързани с работа в сферата на туризма. На фона на тези 1,2 милиона работни места, които плащат данъци, които плащат косвени данъци, като осигуровки, здравна и социална, и пенсионна система, има 1 милион, около 1 милион – числото е плаващо и донякъде е тайна – заети в публичния сектор. Високообразовани хора, компетентни хора, за които предишният министър на финансите в свой официален доклад заяви, че между 30 и 40% от тях не знаят нито защо са в администрацията, нито каква работа трябва да вършат“.

За да решим въпроса с кадрите на национално ниво, не е необходимо да пристъпяме към внос на кадри от трети страни, защото от там се внасят нискоквалифицирани хора, които не са необходими на българската икономика. Необходимо е да освободим това национално богатство, което се намира в публичния сектор, и да го привлечем в бизнеса на държавата, не само в хлебопроизводството и в сладкарството – във всяка икономическа дейност на държавата, категорична бе Мариана Кукушева.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕдинОтМногото

    82 1 Отговор
    Пардон, имаме най малките заплати в света!
  • 2 сила

    69 1 Отговор
    само аз ли имам усещането,че зърнената мафия и житните барони ни готвят яка балтия....

    Коментиран от #31

  • 3 Васил

    75 1 Отговор
    Казват че всичко ни е най евтино а сме бедняците на Европа

    Коментиран от #7

  • 4 пешо

    67 0 Отговор
    що не пишете заплатите и пенсийте на кое място са в света , 42години стаж 330лева пенсия .
  • 5 male

    60 0 Отговор
    И най-некачествения...пък за евтиното...някой ял ли е хляб в Турция- навсякъде ее безплатен към госбата.
  • 6 глупости

    53 0 Отговор
    В Германия бях лятото за два дена и там брашното беше 30 цента за килограм, а тук е левче.

    Коментиран от #9, #23, #65

  • 7 грешиш

    36 0 Отговор

    До коментар #3 от "Васил":

    Правилното е работещи бедняци
  • 8 Жан Клод ( с двата ножа)

    35 0 Отговор
    Ама на първо по смъртност!
  • 9 Едеее

    12 2 Отговор

    До коментар #6 от "глупости":

    Ама Кое брашно е левче?
  • 10 защо

    37 1 Отговор
    и наи скапания - 10-15% жито другото е храна за кокошки
    - ьпь ъехьть е като качествен хляб - в сърбия е по евтин и по качествен - а за статията че наи евтин - няма таква нещо
  • 11 Истината

    32 1 Отговор
    Най-евтиното е най-некачественото!
  • 12 пешо

    40 0 Отговор
    що не турнете едно заглавие: ПОЛУЧАВАМЕ НАЙ-МИЗЕРНИТЕ ЗАПЛАТИ ВЪВ ВСЕЛЕНАТА
    за един приятел питам.
  • 13 Раданч Татлъту

    17 0 Отговор
    Разбира се,и най-качествения!😁😁😁
    Подгответе се за поредното поскъпване!🥳👍
  • 14 БАЙ Х@Й‼

    28 0 Отговор
    Я колко лъжи наведнъж ‼️ 1. Хлябът ни може да с ниска цена , но това не значи че за нас е еФтин‼️ 2. Когато хлябът е хлебче от 350грама , как да го сравниш с хляб от 1 кг , трябва си ПРОПОРЦИЯ , а не цена към цена ‼️ 3. Едва ли кг хляб в БГ е с най-ниска цена спрямо кг в хляб в близо 200 страни ‼️ 4.......
  • 15 temerut

    27 0 Отговор
    Ти да видиш!Най-евтин е ,защото оборотът му е голям!Май само хлябът ни оставиха да можем да купуваме,защото всички други храни са с цени дори по-високи от европейските в страната с най-ниските доходи!Какво,някой и той ли му се свиди?!
  • 16 asd

    16 0 Отговор
    Най-евтиният не-хляб, бе швайни слабоумни!

    ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
  • 17 Борислав

    30 0 Отговор
    Кой прави тези изводи? Пълна лъжа и измама! В Турция и Украйна е на много по ниска цена, да не говорим за качество...
  • 18 Скакауец

    19 0 Отговор
    Ма що за безобразие, бе? Да ядем най-евтиния хляб? Веднага вдигайте цените - двойно, тройно, четворно...Да се изравним с първенците в света! Стига сме им дишали праха на разни първенци! Сега е времето да им покажем какво можем...
  • 19 незнайко

    22 0 Отговор
    Естественно, че ядем най евтиния хляб след като имаме най ниските ЗАПЛАТИ !!! Това цяла европа го знае и затова ИДВАТ В БЪЛГАРИЯ ДА ПОЧИВАТ !!!
  • 20 djemmil

    8 0 Отговор
    хлебопекарните не внасят никакви данаци те са богати
  • 21 гост

    24 0 Отговор
    НЯЙ ЕВТИНИЯ ХЛЯБ В СВЕТА И НАЙ ЕВТИНИЯ ТОК , ПЕТРОЛ И ВСИЧКО ДРУГО . ТЕЗИ КОИТО ПИШАТ , ЗАЩО НЕ КАЖАТ ИСТИНАТА , КОЕТО Е , ЧЕ В БЪЛГАРИЯ СЕ ПОЛУЧАВАТ НАЙ НИСКИТЕ ЗАПЛАТИ В СВЕТА . АКО ЩЕ СРАВНЯВАТЕ С ГЕРМАНИЯ , АВСТРИЯ ИЛИ НЯКАКВА ДРУГА ДЪРЖАВА ДА СРАВНЯВАТ И ЗАПЛАТИТЕ , ПОКУПВАТЕЛНАТА СПОСОБНОСТ НА БЪЛГАРИНА . МОШЕННИЦИ КОИТО ВДИГАТ ЦЕНИТЕ БЕЗ ДА ПОМИСЛЯТ ДАЛИ ЗАПЛАТИТЕ ЩЕ ПОКРИЯТ ВСИЧКИ СМЕТКИ , ХРАНА , ТОК , ВОДА , ДАНЪЦИ КЪМ ДВИЖИМИ И НЕДВИЖИМИ ИМОТИ . БЪЛГАРИНА ДА МУ МИСЛИ . ДА МУ МИСЛИ , КОЛКОТО И ДА МИСЛЯТ ЗАПЛАТИТЕ НЕ СТИГАТ ЗА ЕЛЕМЕНТАРНИ СРЕДСТВА ЗА ЖИВОТ . НАКРАЯ ОСТАВА САМО СОПАТА В ГЪРБИНАТА НА ТЕЗИ , КОИТО ГО ЗАСЛУЖАВАТ .
  • 22 666

    21 0 Отговор
    Не ядем най-евтия хляб а ядем най-евтия БОКЛУК . Хляба който ядем има всичко друго от таблицата на Мендалеев ама не и брашно .Плюс това знам от хора ,стария хляб не се изхвърля а се натрошава и се замесва с набухвателите в нова партида .Всичко живо дето произвежда в тая държава ,хлебари ,млекари ,местни продукти въртят страшни далавери за нашето здраве а работниците са заплашвани да си мълчат ... иначе остават без работа .КОНТРОЛ НИКАКЪВ В ТАЯ ДЪРЖАВА !
  • 23 незнайко

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "глупости":

    Левче е било когато си бил тинейджър ако сега си пълнолетен !!!
  • 24 Тома

    17 0 Отговор
    А какво има вътре в хляба щом е най ефтин да кажат тези катили.Едно време с филиика хляб може да се наядеш а сега с цял не можеш.Просто въздух подналягане
  • 25 Българка

    10 8 Отговор
    Айдее, напишат ли такова нещо и очаквайте 5лв за килограм. Да ни е честито мъдрото управление на фатмака и подлогите му.

    Коментиран от #63

  • 26 кретени

    14 2 Отговор
    И 80% имат собствено жилище , нали . НЕма да уточняваме какво и придобито кога , че е лошо за " демокроцията " .

    Моля ви , от редакцията , не публикувайте такива идиотии , че подивявам . Просто да полудееш от простотия.
  • 27 JJJJ

    19 0 Отговор
    Такъв хляб от снимката не съм вкусвал от детските си години. Те това е истински хляб а не тия дунапрени дето сега ядем.

    Коментиран от #42

  • 28 изчезвай боклук

    12 0 Отговор
    Идиотски анализ от идиотска медия - все едно са ви избирали с конкурс. Предлагам нещо - вие и такива медии като вас да ми ядете и смучете .............ще ви го подам най евтино.
  • 29 така де

    19 1 Отговор
    Като дете родителите ме пращаха и за хляб , имаше ръчна фурна , вярно имаше и купони. Дакато се приберях до дома хлябът , ароматния и вкусен хляб почти свършваше , за по пътя , само хляб , без нищо към него . Цените няма да коментирам , защото и на тогавашната политика не бях привърженик , но поне храната беше храна не Луи дьо Фюнес.
  • 30 Смех

    12 0 Отговор
    Стига с това НАЙ ЕВТИНО .. СПРЯМО КАКВО БЕ СПЛЕСКАНИ ЖУРНАЛЯ... научете се да правите сравнения.. сравняват се еднакви мерни единици... вие ми сравнявате ябълки и круши... вземете минималната заплата разделете я на цената на хляба и тогава ми сравнявайте да видим къде ще сме тогава...
  • 31 Бай

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "сила":

    Тя вече е в действие.Масовия хляб на едни от най-големите производители в .........България,гони 3 лв. за килограм,на единия даже го минава.И това за обикновен хляб,не говорим за тия от зърнените смеси,чиа,киноа,пълнозърнести,с квас,подово,на пещ и пр.асортимент.Госпожата определено говори неистини/ каква хубава дума / .Явно не е влизала в магазин от големите вериги и да види цените преди да дава интервюта.Пример: 550 гр тостерен бял обикновен- цена 1,49 лв.,тостерен 350гр. ръж.пшеничен-1,19.лв Бял на пещ,650гр. 1,70 лв.И ширпотребата дето беше 75 ст за 650 гр,вече мина 1 лв.
  • 32 МДААААА

    16 0 Отговор
    ЯДЕМ НАЙ ЕВТИНИТЕ ТРИЦИ,БОИИ НАБУХВАТЕЛИ ТОВА ХЛЯБ ЛИ Е?????
  • 33 Чубака

    14 0 Отговор
    Не само в този свят,в цялата галактика ядем най евтиния хляб.
  • 34 Павел пенев

    12 0 Отговор
    Така е защото на следващия ден след изпичането е вече мухлясал.
  • 35 Анонимен

    14 0 Отговор
    Г-жо Кукушева, а колко е цената на хляба в Папуа Нова Гвинея? Нали знаете цените в целия свят?
  • 36 номерца

    10 0 Отговор
    И сега кво, да вдигаме цената ли? Като ни кажат ХОП и трябва да скочим.
  • 37 9229

    17 0 Отговор
    Лъжа за най евтин хляб. В Испания хляба и хлебните изделия са евтини,олиото е 90цента, пиша това защото скоро слушах, че и олиото е най-евтино у нас. ЗАЩО не се говори че имсме най-ниска заплата, това винаги се пропуска като се правят сравнение.
  • 38 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    16 0 Отговор
    Това не е вярно!Лъжете хората!Хлябът за килограм в Германия е по евтин и много по хубав!Тук използвате некачествено и болно зърно!
  • 39 Мда

    13 0 Отговор
    Бе ние живеем в рая направо - тока ни най-евтин, горивото ни най-евтино, хляба също, кво ревете?!?
  • 40 Буха ха

    4 4 Отговор
    Качественият хляб е на европейски цени, евтини са боклуците.
  • 41 Хлебарка

    8 1 Отговор
    А, Боко е най-безукорно честният световен лидер във Вселената.
  • 42 Ха ха

    8 0 Отговор

    До коментар #27 от "JJJJ":

    Снимката е илюстративна.От"Жената днес" април 1978година.
  • 43 въпросче

    8 0 Отговор
    Та хляб в "Кауфланд"-а с цена от 3,90лева нима е евтин хляб?
  • 44 Стигнахте дъното по мерзост

    11 1 Отговор
    Що лъжеш ма пача? Я кажи в Украйна колко струва хляба?! И сега подготвяте народа за това, че ще му увеличите хляба, ама тогава, ви е бедна фантазията как ще отговорят гладните😂😂😂😂
  • 45 цербер

    8 0 Отговор
    През 1978-ма година цената на хляба е била 26 стотинки за белия и 15 стотинки за типовия. Така ми каза баща ми.

    Коментиран от #46

  • 46 оня с коня

    8 7 Отговор

    До коментар #45 от "цербер":

    Кажи му да не си служи с ПОЛУИСТИНИ и да ти каже и КОЛКО му е била Заплатата,както и Пенсията на Баба ти.

    Коментиран от #51, #54

  • 47 Какви се тези платени статий?

    11 1 Отговор
    Ядеме най-некачественият и вреден за здравето ни хляб. Тази статия е нищо друго, освен подготовка на ново поскъпване на хляба.Няма бедни и не е имало бедни хлебари. На всичкото отгоре и се оплакват от високи цени на пшен и ца, вода, ток, брашно ,нафта. Още искат ли?Държат за гърлото народа и спасение от тях НЯМА. Затова някои ще преминат на картофи, а други ще си месят здравословен хляб вкъщи, поне за кратко време. И тогава ще видим дали тези тарикати ще продължат да ни изнудват.

    Коментиран от #49

  • 48 Адам

    5 0 Отговор
    Ама и най- ниски заплати и пенсиите,или тъй нареченото най- ниско заплащане
  • 49 Адам

    4 0 Отговор

    До коментар #47 от "Какви се тези платени статий?":

    Ама ша знаиш,че си много прав.евала брато.
  • 50 Вреден

    4 0 Отговор
    И най вредният.
  • 51 Адам

    11 2 Отговор

    До коментар #46 от "оня с коня":

    Ама ти ли ще кажеш бе келеш с келеш,защото заплатите стигнаха за всичко та даже и за жилища,я сега си купи жилище
  • 52 Бедния

    9 0 Отговор
    Зърното за нашия хляб е за фураж за животните, а хубавото зърно не е в Бг.
  • 53 Бедния

    6 0 Отговор
    Зърното за нашия хляб е за фураж за животните, а хубавото зърно не е в Бг.
  • 54 гост

    8 0 Отговор

    До коментар #46 от "оня с коня":

    18 годишен без стаж, 75 лв.чисто през 78 г.Инженер без стаж,в кофти производство, 176лв.през 79 та. Сервитьор в курорт-90 лв.без изкараното.Ток-10ина лв на месец,вода 2-3 лв,телефон още 4-5 лв. Хляб 26 ст, кайма 3,50, колбаси около 4,50 средно,кучата радост дето никой не я искаше,беше 2,80 и беше от месо,прясно мляко 30 ст.билет за рейс 6 стотинки, посещение на кино от 25 до 50 стотинки,бренди,, Сл.Бряг" 4,50, коняк от същата марка 7 лв,обикновенна ракия дето я пият в ,,Баш Майстора" беше лев и двайсе, после стана 2 лв. швепс един литър беше лев и малко,пастите в сладкарницата от 25 стотинки до най-скъпата ,,Кошничка" 57 стотинки.Още искаш ли да ти напиша?

    Коментиран от #57

  • 55 Обесен Язовец

    7 0 Отговор
    Тези с алчноста си ще вдигнат хората на Гражданска Война!
  • 56 Ежик

    6 0 Отговор
    А качеството най лошоПродават ни въздух под налягане
  • 57 ГУЛАГ

    1 5 Отговор

    До коментар #54 от "гост":

    напиши си агентурното име:)ако толкова ти харесва 78 заминавай за северна корея или китай,,,кютай си със съветските коли и техники и не ни занимавай със бляновете си по социализЪма,,,който реве сега че не му стигат парите ревеше и тогава...а точно тия дето най имат най много реват...
  • 58 Marinov

    1 0 Отговор
    Купувам хляб към 600 грама за под 80 стотинки БГ пари, Така че Госпожа Кукушева е добре да НЕ Маниполира и Баламосва Обществото??? А за Качеството на хляба които копувам и този които е на същите цени в БГ и ДУМА не може да става!
  • 59 гошо

    1 0 Отговор
    Пълни глупости и лъжи.
  • 60 БОКЛУК

    2 0 Отговор
    ВСЪЩНОСТ ЯДЕМ ОТРОВЕН ХЛЯБ ОТ ФУРАЖНА ПШЕНИЦА ВНОС ОТ НЯКОЙ БОКЛУК СЪС 10 ХИМИЧЕСКИ ПОДОБРИТЕЛЯ НА ЦЕНАТА НА КАЧЕСТВЕН ХЛЯБ ОТ КАЧЕСТВЕНА ПШЕНИЦА , А ЦЕНАТА ОТДАВНА Е МИНАЛА 2 ЛЕВА НАЙ - ЕВТИНИЯ ЗА КИЛО !
  • 61 БОКОКРАД

    2 0 Отговор
    Ожънаха над 7 000 000 тона пшеница
    Зърното е борсова стока и тази година се продава на добри цени -----
    ОЖЪНАХА ПО ТОН НА ЧОВЕК А ЯДЕМ ХЛЯБ ЗА ПРАСЕТА - ЦЕНАТА ЩЕ МИ ВДИГАТ - ЗАТВОР ЗА МУТРИТЕ ХЛЕБАРИ !
  • 62 Абе,

    1 0 Отговор
    Марианче,с най-малките заплати в света,най-скъпият хляб,ли да ядеме ?!
  • 63 Абе,

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Българка":

    Каква българка си ?! Най- проста герберка подлога от Банкя си !
  • 64 Някой си

    1 0 Отговор
    Абе колко е хляба в България?В Австрия,мога да си купя топъл черен хляб,тип заводски 1 кг за 90 цента.А бял хляб 4 франзели за 78 цента, само с 4 минути във фурната и стават като току що печени.Естественоп е че има и по скъп хляб,който може да се качи и до 2 евро но къде е стандарта в Австиря и къдее в България.В момента минималната пенсия в Австрия е 980 евро.а социалните за хора на които не им достига трудов стаж е 880 евро.
  • 65 някой си

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "глупости":

    В Австрия в момента е 39 цента за килограм брашно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове