Last news in Fakti

9 Октомври, 2021 05:39 3 623 33

Европа няма да ни дава пари за оградата с Турция

  • ограда-
  • ес-
  • турция-
  • пари-
  • външна граница

Строежите трябвало да се финансират на национално ниво

Европа няма да ни дава пари за оградата с Турция - 1
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия не смята, че трябва да се дават европари за строеж на огради по външните граници на съюза, предаде NOVA. България е една от 12-е страни, които поискаха финансирането на такива съоръжения. След заседанието на вътрешните министри на 27-е, еврокомисарят в сектора каза, че страните, които искат да строят огради са свободни да го правят. Комисията ги разбирала и нямала нищо против. Но строежите трябвало да се финансират на национално ниво.

„Нека го кажа така - сложих на масата няколко предложения за по-добра защита и мониторинг на външните граници. Налични са и могат да бъдат приети. Така че, вече имаме редица неща, които трябва да приемем и въведем в употреба. Нека направим това, преди да предлагаме нови неща”, каза Илва Йохансон, еврокомисар по вътрешните работи.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    65 6 Отговор
    Европа освен за мургавите и чекмеджета, за какво по точно е дала пари ? За три лъча метро в София и асфалт, който изобщо не ме интересува.

    Коментиран от #27

  • 2 Сатъра на Хана

    63 3 Отговор
    ЩО НЕ ДАВАТ КИНТИ ... МОЖЕМ ДА НАЕМЕМ РУСКАТА ЧАСТНА КОМПАНИЯ , ВАГНЕР, ДА Я ПАЗИ ..
    .ИЛИ ПЪК ДА ДАДЕМ НА РУСНАЦИТЕ ЕДНА БАЗА В СТРАНДЖА ... НИКОЙ НЕ Е КАЗАЛ ЧЕ НЕ МОГАТ ДА НИ ПАЗЯТ ХЕМ РУСНАЦИ, ХЕМ АМЕРИКАНЦИ
  • 3 дядото

    60 2 Отговор
    защо тогава да спираме мигрантите.пускайте ги да вървят в обетованата им европа.май унгария и полша постъпват правилно
  • 4 YUI

    52 1 Отговор
    Като не искат граница, ще правят баница. Боко, че се оср@ с гепенето на пари от построена ограда, която или не е ефективна или на места я няма, така ли се строи бе, банкянски бо...клук, ако бяха твои пари, щеше да ринеш асфалт сам, ама нали са чужди. Отплеснах се, та се нааааака другаря банкянски, ама това не пречи да си искаме пари за ограда, барем стане от втория път.
  • 5 Тъп

    2 1 Отговор
    Превода е слаб.
  • 6 Николай Стоименов

    37 4 Отговор
    На Европа и светна лампата че в България само се краде
  • 7 Дедо

    31 1 Отговор
    Ще им се нацепят петичките на нашите играчи от толкова пари за огради. Една вече я изядоха козите.
  • 8 Лост

    27 5 Отговор
    Европа не иска да даде пари за Окрада. Дано осъдят тези които я направиха.
  • 9 Да плаща

    20 2 Отговор
    крадеца на стотици милиони и бияч на възрастни хорица - другаря Балевски !
  • 10 Те европейците

    33 1 Отговор
    Така мислеха и през 1352 година,когато турците стъпиха на полуостров Галиполи.
    И когато същите турци обсадиха Виена малко по късно,се сетиха за какво иде реч.
    Истината е друга.
    На тях им трябва работна ръка.
  • 11 Сесесере

    11 1 Отговор
    ОГРАДАТА СЕ ПОЧНА ОТ ОРИШАРСКИ И СЕ ЗАВЪРШИ ОТ В.СИМЕОНОВ.
  • 12 аде

    10 4 Отговор
    европа си е разпрана ква, тия в Брюксел я ебХ
  • 13 Гешев

    30 0 Отговор
    Европейски закони с български заплати и пенсии = новия Афганистан
  • 14 JEFF

    16 14 Отговор
    Много хора гледат на Европа като на чекова книжка, без да разбират , че Европа сме всички ние. Разбира се , че не трябва да се дават пари за огради. Всички държави имат отговорността да пазят границите си.Помислете , колко много средства глътна фалшивата ограда в България.

    Коментиран от #19

  • 15 Жоро

    19 2 Отговор
    Бойко каза оградата не може да спре бежанците МВР също не миже да ги бият те бият само своите роби под колоните
  • 16 Шаран БГ

    22 0 Отговор
    Всички ВИЕ може и да сте Европа - ама всички НИЕ - НЕ СМЕ !!
    Какъв европеец може да съм аз с месечен доход от 600 евра, когато за същата работа, при много по-добри условия / здравни, пенсионни осигуровки, поносима данъчна тежест, съобразена с доходите на ЧОВЕКА, цени- като нашите - дори по-ниски за много стоки и прочие / българският гражданин в чужбина получава поне ТРИ ПЪТИ по-вече евра????????????
    Не искам да споменавам социалните придобивки на чужденците- били те чехи, словенци,поляци. Не искам да ходя по на запад - с грозния капитализъм воъбще не можем да се сравняваме. НО не се и стремим да го достигнем или поне да му подражаваме.........
    Че какво ми е европейското - крадците-политици, корупцията, мизерията, демографската "хубост" - деца няма в училищата и колко училищни сгради бяха закрити , че и разпродадени като магарешки каручки...... какво ????
    Че ония нямат и стотната от привилегиите на нашите "държавници". Не се и учат от нас. Да си накупят по 1000-2000 държавни лимузини, да ходят със тях на плаж у Гърция или в Испания, да си направят по едно УБО / пардон, не му беше сега името така/ То не е важно - същността е важна !! Няма - не се учат от нас, ама и нашите не поемат нищо свястно от Европата........
    Че какво ми бе европейското ? Географското / не друго/ положение, може би................!?
  • 17 Навремето

    26 3 Отговор
    мислехме че по времето на соца Москва ни задушава, но новото политбюро в Брюксел направо ни смачка.

    Коментиран от #21

  • 18 веселяк

    15 2 Отговор
    Някой няма ли да потърси отговорност на лицето изобретило сегашната ограда? Не е задължително да е само морална, по възможност правна или физическа!
  • 19 яко ни лъжат

    10 3 Отговор

    До коментар #14 от "JEFF":

    ЗАЩО ЛЪЖЕШ??? НЕЩО ДА СИ ЧУВАЛ ЗА ЕВРОПА НА ДВЕ ИЛИ ТРИ СКОРОСТИ- НА МЕРКЕЛ И МАКРОН???? ЩО СА ПРАНИШ НА ЩРАУС ИЛИ ПОЛУЧАВАШ ПАРИЧКИ ОТ НПО-ТАТА ЗА ВСЯКА ИЗРЕЧЕНА ЛЪЖА??? АМАН ОТ ТАКИВА ЩРАУСИ!!! НЕ ВИ ВЯРВАМЕ!!!

    Коментиран от #23

  • 20 Рашков

    5 1 Отговор
    Те ще дадат ама знаят че много крадем и намалиха кранчето
  • 21 Завремето

    8 4 Отговор

    До коментар #17 от "Навремето":

    И какво те смачка Брюксел? Затова, че не иска да дава едни пари, които да влязат в джоба на българските крадци ли? Как други съумяха да изхарчат разумно за страните си дадените пари от Европа, само при нас не се знае къде затънаха, ти ако си ще имаш ли вяра на такива
  • 22 Го4о

    3 7 Отговор
    Европа не дава пари на Дамаджанков за оградата.
  • 23 ВЪН ОТ ЕС

    7 1 Отговор

    До коментар #19 от "яко ни лъжат":

    Брюксел не дава щото знае че Разбойковите калинки са навсякъде и не са изчагъртани и кражбите продължавят......
  • 24 Вида

    2 11 Отговор
    Рашков допусна оградата да бъде компрометирана с нехайството си и с лъжите които изрече на манипулативните си речи пред провалените 45-то и 46-то НС!
  • 25 Вес

    8 2 Отговор
    Корупция и кражби имаше и по времето на Цаш майстора(ако не сте гледала те го)
    В БГ винаги всичко е ставало с връзки или с материални облаги!Гарантирам че всеки от тек плюещите е подарявал нещо или е получил помощ от някой за да свърши нещо.По тия ширини кражбите и връзкарството са вечни.Щом простия народ е такъв какво очаквате от политиците?!?Та те са от същия лош материал!
  • 26 Хайл

    9 2 Отговор
    Защо когато на национално ниво от България сами си правихме оградата,оная прокажената меркел изпрати 3 автобуса с наркомани да СЪБАРЯТ ОГРАДАТА,ДА ПЕЯТ ПЕСНИ ЗА ДОБРЕ ДОШЛИ НА "МИГРАНТИТЕ"...проклета да е тази дърта ялова вещица меркел
  • 27 Хъш

    4 7 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Будала, цялата българска икономика се крепи на евро фондовете. Да не си мидлиш че с труд се измъкнахме от мизерията на 1997? Валутният борд и ЕС направиха възможно няколко милиона българи да живеят и работят в чужбуна, други около милион всяка година да са на почивка в чужбина. Още щеше да ходиш на море само в БГ на квартира с храна от вкъщи. Колко мислиш че щеше да е обменният курс на лева сега без да вързан към еврото? Погледни турската лира.
  • 28 Gen Gurko

    4 0 Отговор
    Като започнем да ги пропускаме в големи количества на запад, ще даде. Натурция дава а на европейски държави, да охраняват по-добре границите на ЕС - не дава. Много хубаво и не е изненада.
  • 29 Румен

    5 0 Отговор
    Само Социализъм, еб ———м ви капитализма
  • 30 ПЕНКО

    4 0 Отговор
    ТАЗИ ЕВРОПЕЙСКА КОМИСИЯ Е НАЙ- ГНУСНОТО НЕЩО ,КОЕТО СЕ Е СЛУЧВАЛО НА ОБЕДИНЕНИТЕ НАРОДИ ---И Е РЪКОВОДЕНА ОТ ФОН ДЕР ЛАЙНЕНИТЕ -ХИТЛЕРИСТИ ОТ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА !!!!!!!!!!!!!!!!
  • 31 свиреп ОХЛЮВ

    1 0 Отговор
    Бат Бойко друго говореше преди ! Взел парите и избягал ли стана сега !?
  • 32 iwan

    1 1 Отговор
    строете пове4е къши за гости
  • 33 1000 лв

    1 0 Отговор
    За метър бодлива тел е доста нагла цена.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове