Last news in Fakti

20 Октомври, 2021 05:49 1 843 32

Радев пред лидери на ЕС: Приоритет в мерките трябва да е защитата на гражданите, малкия и средния бизнес

  • румен радев-
  • шарл мишел-
  • разговор-
  • мерки-
  • граждани-
  • бизнес

Президентът във видеоконферентен разговор с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел

Радев пред лидери на ЕС: Приоритет в мерките трябва да е защитата на гражданите, малкия и средния бизнес - 1
Снимка: Президентството

Приоритет в общите европейски решения, свързани с високите цени на електричеството и природния газ, трябва да бъде защитата на гражданите и икономиката, особено на малкия и средния бизнес. Това заяви президентът Румен Радев, който заедно с други лидери на държави-членки на Европейския съюз участва във видеоконферентен разговор с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.

Разговорът се проведе във връзка с подготовката на предстоящото заседание на Европейския съвет на 21 и 22 октомври. Една от темите в дневния му ред е овладяването на ситуацията с високите цени на електричеството и природния газ в ЕС. „Най-засегнати ще бъдат малките и средни компании, които ако не оцелеят през отоплителния сезон, ще се натоварят социалните системи. Ето защо трябва да се начертаят мерки да се защити свободният пазар и бизнеса“, заяви Румен Радев.

Държавният глава приветства Съобщението на ЕК по темата като добра рамка за посочване на приоритетните сфери, в които ЕС следва да набележи краткосрочни и средносрочни решения. Приоритет трябва да бъдат механизмите за овладяване на високите цени и подкрепа на нуждаещите се, заяви Румен Радев. Той очерта и необходимостта от общи европейски мерки, които да доведат до намаляване на цената на емисиите от парникови газове.

Президентът отбеляза, че България подкрепя усилията за постигане на климатичните цели към 2050 г. при запазване на внимателен баланс. Ускоряването на прехода към зелена икономика е немислимо без допълнителна финансова подкрепа за гарантиране на сигурна, достъпна и надеждна енергия. Анализирайки внимателно актуалните развития на европейския енергиен пазар, трябва да проследим връзката между кризисните процеси и високо амбициозните цели, заложени в Пакета „Подготвени за цел 55“, и да се гарантира прозрачната работа на енергийните борси, както и да се засилят антикорупционните мерки и тези за справяне със спекулата, посочи Румен Радев.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САНДОКАН

    27 10 Отговор
    Вече никой не ти вярва

    Коментиран от #27

  • 2 Дедо Пенс

    27 8 Отговор
    РАДЕВ,ако не озаптиш лудия КАЦАРОВ,си отиваш и ти с него!!!
  • 3 ГОШО

    15 9 Отговор
    Европейския съюз е истинското лице на Съветския съюз. Комунизма уби над 105 милиона по света. Няма нито един осъден комунистически престъпник. А за награда Европейския съюз е продължение в най уродливата си форма на комунизма. Човечеството е под робството на злото.
  • 4 Радев

    22 8 Отговор
    Радев, Радев слуга си ти на ционистите. Кажи защо се ни предаде. Собствения си народ.
  • 5 Разочарован

    23 7 Отговор
    Г-н, ако не виждате, че ЕС е врагът на България, свалете си Розовите Очила. Само за миналата година сме платили ВРЕДНИ ЕМИСИИ около МИЛИАРД И 300 000, отделно от вноската членство ЕС около милиард, сега д-вите компенсират вноската на излязлата Британия.
    Или, за около три години сме платили на ЕС вноса и вредни емисии 7 мелеарда.
    Които сега ЕС ни "дават" чрез План Възстановяване, само че под формата на Зелени Сертификати, Закриване ТЕЦ2, джендър обучение в у-ща, вредни емисии, и забрани условия за АЕЦ, като ще спират помощите на държави, несъгласни с политиката на ЕС-пример Полша и Унгария.
    Този План за Разрушаване беше внесен от Василев и Петков в Брюксел, вие вече не сте МОЯТ Президент, на България.
    Голяма част от Проблемите изват от ГЕРБ-цени борса газ, спиране Белене, спиране, ЮП, непострояване хъб Гърция, Веолия -поскъпване вода.
    Което не ви оправдава-защото Козлодуй и Белене трябва да се строят, а диктата на ЕС трябва да бъде спрян, или излизане от ЕС.
    ЕС в този му вид е вреден за България.
    НАТО в този й вид е вредна за България.
    С подкрепата ви за Триморие, и Декларация, че Русия била агресор в Крим, изгубихте гласът ми.
    А високите сметки за ток, парно, вода-продължават да пристигат.
    Гласувам за Възраждане, или нови леви партии, които са срещу ЕС и НАТО.

    Коментиран от #31

  • 6 Радев

    25 9 Отговор
    Не се крии бе мишок. Отмени сертификатите или ще гледаш и ти президентството отвън. Народа не прощава на предателите!

    Коментиран от #8

  • 7 Десито

    22 7 Отговор
    Тоя е вече изветрела лимонада!Който иска,да му пие от шишето,на 14 ти!Айде,беги на село да садиш картофи,или нощен пазач,като заслужил военен пенсионер.
  • 8 Мислещ

    17 7 Отговор

    До коментар #6 от "Радев":

    Той сега и да ги отмени, това ще е кух ПР в стил тиквата. Не трябва да се гласува за него (Нито за тиквения или соросоидния кандидат, разбира се. За турчина също е ясно) каквото и да става.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Българин

    19 9 Отговор
    Ей продажник, взимай белгийско гражданство и се пръждосвай от България, да обречеш собствения си народ на геноцид заради чужди интереси е държавна измяна!!!
  • 11 Волен Сидероглу

    1 13 Отговор
    Аз ще спася България!!!
  • 12 Веднага

    16 6 Отговор
    Фашист! Стягай багажа и опразвай дондуков.
  • 13 Реалност

    19 7 Отговор
    Радев пред лидери на ЕС: Приоритет е да се подмажа на Брюксел, бедните българи кучета ги яли, може да нямат пари да си платят тока, но ще им искам и по 20 лв за тест за да си купят хляб.
  • 14 Радев зеления чорап💉

    10 8 Отговор
    Всички длед мен на Шипка,вирус няма ✊
  • 15 Сесесере

    15 4 Отговор
    Всички ни разкатаха играта и Радеф и Бойку никой не му дреме за народа
  • 16 Селяк

    12 10 Отговор
    Не си спомням кога в България НЕ е имало недоволство когато по-някаква причина леви партий са ни управлявали?! Винаги когато на поста има леви - България е залята с протести, мизерия, лъжи, празни обещания, увеличаване на цени, спрени проекти и пр. Не разбирам защо търпим всичко това некомпетентно управление което само плямпа без да върши нищо?! Най-лошото е, че народа пак ще излезе да гласува за тоя червен цървул Радев и неговите хиени Кирчо и Василев. От както е на пост някой може ли да ами каже какво е направил Радев?! Освен да плямпа празни приказки друго не видях и даже продължава да го прави. Докараха държавата до мизерия и народа да измира! Според мен трябва да има бойкот на изборите като цяло - никакво гласуване. Тези така наречени подобия на политици НЕ заслужават да получат нито един народен глас, защото не са спечелили доверието на народа.

    Коментиран от #19

  • 17 Гласувайте с

    5 3 Отговор
    Не подкрепям и толкова
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Asterix

    4 7 Отговор

    До коментар #18 от "РАДЕВ ЩЕ БЪДЕ ПРЕСЛЕДВАН ОТ":

    Забрави да напишеш:"КПСС-БКП,вечна дружба!"
  • 21 Моканина

    11 2 Отговор
    Боже,каква демагогия,Боже!
  • 22 123

    9 4 Отговор
    РАДЕВ е подставено лице на Сатанистите. Не случайно беше при главния Сатанист във Ватикана.
  • 23 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 5 Отговор
    ХОРАТА имат глава на рамене и знаят за кого но БОРИСОВ е мутра
  • 24 Сатъра на Хана

    8 2 Отговор
    ТОЧНО ТАКА , СМЕШНО Е КОГАТО БРАТЯ ДОМУЗЧИЕВИ И АЛИБЕКА НА АЛЕКСЕЙ ТРАКТОРА ПЛАЧАТ ЗА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ
    ......
  • 25 Гот

    5 8 Отговор
    Радев толкова високо ниво, че робите на боко тивата не могат да го проумеят и достигнат. Само Радев ще донесе свободата и достойния живот!
  • 26 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 12 Отговор
    РАДЕВ ПРЕЗИДЕНТ
  • 27 Дъртият ☣☣☣☣☣6️⃣☣☣☣☣☣

    2 10 Отговор

    До коментар #1 от "САНДОКАН":

    Аз и жената и децата и братовчеда ще гласуваме за Румен Радев президент втори мандат. Дъртия отива на работа.
  • 28 5577

    6 1 Отговор
    Ей за туй бизнес в България няма. Ще чакаме малкия бизнес да стане голям.
  • 29 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    7 2 Отговор
    Имаше една песен:
    Пътнико свиден, пътнико млад..........
    Пет седмици му останаха, а отвън го чака Каскета.
  • 30 Пенев

    1 2 Отговор
    Разликата между правителствата на Радев и Борисов е, че единия показваше какво е направено, а другия казва какво трябва да се направи.
  • 31 Watchdog

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Разочарован":

    Те всички са част от колониалната администрация на ЕС... Формално нямат и правомощия да решават каквото и да е било... Обърнете внимание например на прозира ми към евро господарите... Там той говори за "общите" уж решения... Моля се да вземат предвид неговото мнение в "общото" решение...
    Разбира се той персонални не е отговорен за положението в което се намира... От една страна е уж Президент по конституция която е довела да действа от 2007г. От друга страна фактически е част от местната колониална администрация лишена от всякакви правомощия по определяне посоката на развитие на народа си. Трудно е да се приеме.. Изисква раздвоение на личността... Ама те обикновените хора са убедили че да си пробен от ЕС е чест и престиж, какво остава за колониалната администрация... За какво бяха Левски и Ботев... За какво се бореха те? За независимост... Не за "членство" в някакъв канал... Да може българина сам да пише законите по които живее... Не султанът или председателя на европейска комисия...
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове