20 Октомври, 2021 21:50 14 688 207

Кацаров: Големите търговски центрове и заведенията ще получат толеранс

  • стойчо кацаров-
  • мерки-
  • заведения-
  • зелените сертификати

Хората с високи нива на антитела няма да може да си извадят "зелен сертификат"

Кацаров: Големите търговски центрове и заведенията ще получат толеранс - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Големите търговски центрове и заведенията ще получат толеранс, съобщи здравният министър д-р Стойчо Кацаров пред „Bulgaria ON AIR". Той добави, че целта не е да бъдат налагани глоби и да се затварят бизнеси. Контролните органи ще проверяват "зелените сертификати", а от заведенията и магазините това няма да се очаква, подчерта д-р Кацаров.

Той не се притеснява от вълната на недоволство, а от скоростта, с която се изчерпва капацитетът на болниците. По думите му протестите срещу новите мерки са политически.

Здравният министър не се съгласи с твърдението, че мерките са въведени от "вчера за днес". И припомни, че още миналия петък е бил публикуван докладът на главния държавен здравен инспектор.

"Във вторник обявихме новите мерки - два дни по-късно. Не е от вчера за днес. От март са 7-8 месеца, всеки имаше време да се ваксинира. Сега нямаме време, защото заетите легла са над 6 хил., заетите интензивни легла са 500-600. Нямаме време за чакане, защото капацитетът на болниците ще бъде изчерпан", посочи още д-р Кацаров.

Разкриването на легла в болниците е планирано и не се случва нищо изненадващо, стана ясно от думите на здравния министър.

"Звъняха ми и ги предупредих: Ако не сте се ваксинирали, няма да ви търся никакви легла, оправяйте се! Умира всеки седми влязъл в болницата. Няма нито едно противопоказание за поставяне на ваксините у нас. Харесва ли ни или не - това е безалтернативно", категоричен е той.

Няма нужда да ми искате оставката, след две седмици ще си изберете свой министър. Дайте да се ваксинираме и да ограничим разпространението на заразата. Партийните лидери нека си скандират лозунгите. Дайте да се стегнем и да се самоограничим. Какво предлагат да се направи в момента партийните лидери?", каза още Кацаров.

Хората с високи нива на антитела няма да може да си извадят "зелен сертификат". Това обяви категорично министърът на здравеопазването.

"Антителата не доказват нищо. Те не са доказателство, че сте изкарали Ковид-19. Науката не признава това като документ, че си преболедувал, поради ниската достоверност на тестовете. Не е специфичен показател за преболедуване. PCR тестът и антигенният тест са доказателство".

Кацаров съобщи, че има нови предложения, които ще бъдат обсъдени утре. Едно от тях е да се издава сертификат още след поставяне на първа доза от ваксините.

"Зеленият сертификат" е щадяща мярка, защото в плана сме в ситуация на пълен локдаун", настоя министърът.

"Имаме доставки на милиони антигенни тестове. Антигенният тест е приравнен към PCR-а от 1 декември 2020 г. През юни 2021 г. издадохме правила за сертификат за пътуване. С положителен антигенен тест е достатъчно да се впишеш в системата като болен от Ковид-19 и да бъдеш лекуван в болница", обясни Кацаров.

В следващите дни системата ще заработи и всички хора с ангигенен тест ще могат да си извадят "зелен сертификат". Това ще стане най-късно в понеделник.

"С номера на теста може да изтеглиш сертификата от системата. Повечето хора имат документ. Ще може по електронен път да получат сертификат с резултат от антигенен тест", увери здравният министър.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 125 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    326 115 Отговор
    Не ЪЕ ЛИ Е СРАМ ДА СЕ ПОКАЗВАШ ,БЕ...ТИ СИ БЪЛГАРОУБИЕЦ , ЗАЕДНО С РАДЕВ...ПОЗОР ЗА ВАС!

    Коментиран от #38, #138

  • 2 Майна

    330 107 Отговор
    Никога няма да простя на РАДЕВ предателството на ДОВЕРИЕТО, КОЕТО МУ ДАДОХМЕ ..НИЩОЖНИ ХОРА...

    Коментиран от #16, #45, #47, #53

  • 3 Констатация

    193 137 Отговор
    Не може една шайка крадливи кръчмари да сеят смърт подстрекавани от Борисов. Живота е преди печалбата.

    Коментиран от #40

  • 4 ТаУмВзе

    252 33 Отговор
    Тоя яко улав! За едни може, за други щавене. ЗАТВОР!

    Коментиран от #71

  • 5 Стойко

    210 73 Отговор
    Разбира се че са политически! Къде бяха Копейкин и Бялата златка миналата година? ТИКВАТА миналата година затвори изцяло държавата! Сложи КПП на изходите на градовете, затвори пaркове, заведения, зали , дори ни накара да носим и маски на открито. Ученици и студенти преминаха изцяло онлайн. Тресна хиляди глоби по 3 хиляди лева за разходки в парковете. От март когато затвори държавата до август не даде нищо дори на пенсионерите с мотив " няма мазнинка", чак когато почнаха протестите тиквата от немай къде отпусна по 50 лева , а сега са по 120 . И ПАК бяхме на първо място по смъртност в Европа. Тоава умираха на стълбите пред болниците.

    Коментиран от #7, #33, #85, #109, #121, #193

  • 6 11111

    233 40 Отговор
    Няма ли да спре да говори глупости този? Цял ден се обяснява. Тотално изперкал. Как рзко обърна палачинката

    Коментиран от #13

  • 7 Така е

    200 23 Отговор

    До коментар #5 от "Стойко":

    Да всички помним. На 12 март в четвъртък съвсем без предупреждение Тиквун излезе и каза - От утре петък 13-ти налагам пълен локдаун. Затварят се всички учреждения, заведения,нощни клубове, дискотеки, паркове. Без никакви подпомагане , без нищо. Обяви че дава на всеки полицай в битката с КОВИД по 1000 лева защото са на първа линия , тръгнаха по градинки , паркове и глоби по 3 бона. Тиквун каза -" Няма да раздам по 350 долара на калпак както в Албания, няма мазнинка, има 60 милиарда влогове в банките , това са бели пари за черни дни, затова сте ги спестявали, с тях сега ще си помагате", Пълен локдаун дори с КПП на изходите на градовете. Чак след протестите да се спаси с агент Иван и Винкела взеха решение да дадат по 50 лева на пенсионерите. Останалите са го д....ат

    Коментиран от #24, #35, #78

  • 8 Гюро

    200 32 Отговор
    Цакаров е долен измамник и лицемер.До скоро беше антиваксър а сега е убиец на народа
  • 9 Начи

    220 52 Отговор
    След месец ви сменяме с Възраждане и вън България от ес и натю
  • 10 днес

    153 37 Отговор
    КАЦАРОВ РАБОТИ ЗА ТИКВАТА - УМИШЛЕНО СМЪКВА РЕЙТИНКА НА ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ! Господин Радев - незабавно сменетЕ Кацата - този човек от първия ден лъже - не може лекар и министър ДА НЕ ЗНАЕ ДАЛИ Е ХОДИЛ В ПИРОГОВ?!?!?!?!?!?!
  • 11 Майна

    234 26 Отговор
    Значи с ПОЛИЦИЯ НА ВРАТАТА В МОЛОВЕТЕ! ЗНАЧИ СМЕ ВЕЧЕ ,,ПРЕСТЪПНИЦИ, ,...КОЙ ВИ ПОЗВОЛИ ДА СИ ПОЗВОЛЯВАТЕ ТОВА? ВИЕ СТЕ СЛУЖИТЕЛИ НА НАРОДА!!! ТОЧКА . ВЪН И ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ...ПРОДАЖНИЦИ!

    Коментиран от #82, #93

  • 12 Фен

    170 24 Отговор
    Този доктор да вземе да си скъса дипломата.
  • 13 1917

    179 14 Отговор

    До коментар #6 от "11111":

    ВСИЧКО Е ПАРИ, ПАРИ, ПАРИ И ЕВРОГГЕЙСТВО!
  • 14 онзи

    202 23 Отговор
    Няма никаква ваксина. Собствените антитела са най-добрата ваксина. Това е някаква субстанция увреждаща здравето.

    Коментиран от #18

  • 15 1917

    189 15 Отговор
    Полицията вместо да гони престъпниците - ще иска да се ваксаме на сила! СРАМ СРАМ Как така ще ме лишават от право да си купя яке за зимата или нови обувки. КОЙ прави всичко това. Мерките не са здраве, а да ни принудат да се боцкаме.

    Коментиран от #32

  • 16 вак Сър

    39 49 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Нищожен си ти ! Ти какво направи за народа си ? Хрантутник
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Онзи

    20 43 Отговор

    До коментар #14 от "онзи":

    О това го казваш защото си доцент / епидемиолог ? Или си монтьор в автосервиз ?

    Коментиран от #44

  • 19 хмм

    154 13 Отговор
    Това си е дискриминация и такава заповед е противоконституционна.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Майна

    142 17 Отговор
    До ден днешен нито едно правителствено или изследователска агенция не е осигурило солидни доказателства, че SARS-CoV-2 е реален по начина, по който на всички ни беше казано. Няма налични примерни култури или наистина нещо, което да покаже, че китайският вирус е нещо различно от пландемично упражнение с фалшив флаг , използвано за въвеждане на планетата в нов световен ред.

    Коментиран от #22, #84

  • 22 TBC

    13 59 Отговор

    До коментар #21 от "Майна":

    Във втори клас се учи четене с разбиране, има много дисертации по темата, но ти за съжаление си стигнал само до ниво четене.

    Коментиран от #26

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Кърджали

    10 26 Отговор
    Като няма легла, има чували
  • 28 отегчен

    106 14 Отговор
    Кацаров погребва Радев. Радев не иска ли втори мандат?

    Коментиран от #34

  • 29 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    109 11 Отговор
    Учителката ми по Биология,вероятно покойница би ти писала 2ка за това ,което казваш! многото Антитела са доказателство ,че даден организъм се Бори с агент! малкото Антитела са доказателство,че организмът се е преборил с агента!А,липсата на антитела в пандемия,когато индивида е здрав и не боледува означава,че Организма се е Срещнал и преодолял агента и има Клетъчен имунитет!За думите ти...УУУчените дет смятали,че ваксинацията е по пазеща от преболедуване...Учителката ми по биология от прогимназията...В момента я виждам в съзнанието си ,но си спомням само ...прякора ,който и бях измислил...Бе умна ,добра жена ,та тя изчадие на сатаната,направено министър на здравето щеше да ти напише Яка цафара!Язък за хубавото ти презиме.Каца е нещо ценно!

    Коментиран от #72, #168

  • 30 Боц

    5 14 Отговор
    Боц боц
  • 31 АНТИВАКСЪРИТЕ

    14 44 Отговор
    НАЙ ГИ БОЛИ ОТ ЛУПИНГА КОЙТО ИМ НАПРАВИ ЛЮБИМИЯ ИМ ГЕН.ПРЕЗ.РАДЕВСКИ✊И КВО ТЕ ЧАКАТ ДА ГИ ВОДИ НА БИТКА СРЕЩУ ВАКСЪРИТЕ,А ТО КВО ЧУРАПО ОЩЕ МАРТ МЕСЕЦ Е С ШПРИЦ!
  • 32 Бинго лимони

    47 6 Отговор

    До коментар #15 от "1917":

    Яке и обувки на другото теглене, за сега си носи смарт часовника
  • 33 яяяяя

    46 17 Отговор

    До коментар #5 от "Стойко":

    Зеления чорап румен е на процент при производителите на ваксини! Ще ни умори от глад тоя и......т! Не бай Тошо, ами носталгия по Луканов ще има!
  • 34 отегчен

    87 13 Отговор

    До коментар #28 от "отегчен":

    Или Радев толкова ли си е повярвал, че е номер 1, че може да си прави каквото поиска. Май е забравил, че е държавен служител, а не Цар.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 5577

    74 10 Отговор
    ОСТАВКА, ОСТАВКА, ОСТАВКА. Моля извикайте хора специалисти. Не му викайте щаб. Ма да се вземат правилните решения. След тия твърдоглавци трева няма да никне с години. Има специалисти и които не са от герб. Сложете ги на една маса, всеки да си каже мнението, след това журналистите да си зададат въпросите. Какво е това тоталитарно управление. И през соца нямаше да се допусне това днешното.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 цървулан

    14 37 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Странно как до скоро бяхте приятели на фуражката и правителството му,а от днес сте им врагове.Фурнаджийски лопати.

    Коментиран от #157

  • 39 Ще ни е нужен ли зелен сертификат, за да

    35 8 Отговор
    Ще ни е нужен ли зелен сертификат, за да можем да пазаруваме в големите хранителни магазини като „Лидл“ и „Кауфланд“ например?

    Коментиран от #58, #92, #102, #170, #179

  • 40 Отговор

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "Констатация":

    Кратък но точен коментар. Това е истината.
  • 41 Hess

    68 5 Отговор
    Както казваме в Германия науката(медицината)се превърна в проститутката на политиката...
  • 42 Активист на БКП

    62 14 Отговор
    РАДЕВ е ПРЕДАТЕЛ!!!!
  • 43 ЗдравРазум

    22 51 Отговор
    Във всеки бизнес има риск. Вече близо две години се съобразяваме със заведения, хотели, ресторанти, молове и т.н. Защо не чувам някой да му пука какво се случва в болниците? Кое е по-важно? Здравето та хората или шимпанзета по заведенията?
  • 44 Аспух

    15 5 Отговор

    До коментар #18 от "Онзи":

    Монтьора от автосервиза да ти монтира кафявата точка.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Историк

    23 3 Отговор
    То какво и да чакаш от евреин-баща българин,оттам и фамилията,и майка еврейка
  • 47 лайнянии факти

    47 4 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    трийте,трийте факти,отиваме на 555 място по свобода на словото,ако изобщо знаете какво значи свобода на словото.
  • 48 Госあ

    45 2 Отговор
    Кацаров играе на тази струна с достоверността на тестовете за антитела. Подкрепям с уточнението, че зависи от метода, най добрите китове за Елайза не различават изобщо тези за cov 1 и 2 , а другите между 80-90%, което е приемливо при положение, че ваксините са ефективни - 50-60%. Иначе, разбира се че науката признава антителата, като разбира се не може всички да се мерят с масспек. Аве я да го питам тоз учен как тогава говорят за антитела след ваксините ? М ?
  • 49 Сатъра на Хана

    13 4 Отговор
    ХЕХЕ, СТОЙЧО КАЦАРОВ Е ПО-ИЗВЕСТЕН ОТ
    ....
    АТАНАС ГИРДЖИКОВ - НЕРОН И
    .....
    МЛАДЕН МИХАЛЕВ ПАНОВ:))))
  • 50 Иван

    13 55 Отговор
    Бай Ганьо (в форума) яко нарежда номер 1 е от всичко разбира имунолог,епидемиолог и тн. Но истината е че е и си остава Бай Ганьо яде кренвирш и имитиращи продукти но ваксината му е проблем ....... Тъжна работа сте хейтърчета и тема подобни

    Коментиран от #194

  • 51 хи хи хи

    83 8 Отговор
    Наистина ли не се намира мисирка, която да извади думите на Къцарката от средата на месец Март, че зеленият сертификат е непряка форма на дискриминация? За критиката му към ЕК? Средата на Март, тази година, изречено в студио на БТВ, национален ефир.

    Голям си, Къцарка, за два дни срина Радев и сигурния втори мандат е вече на трупчета. Къцарка, гледай да се движиш с охрана, да не те пердашат и теб като Денков днес. Яка да ти е гърбината като озвереят хората през Декември. Такива тояги ще ядеш, такива ритници, че няма да има къде да се скатаеш.

    Коментиран от #190

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Гост

    15 57 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Кво предателство от страна на Радев бре плоскоземецоо? Че пълниме болници и умираме от вирус за който има ваксина ?! Айде едно въпросче към теб и останалите коментиращи тука! Кога имот кой е започнат методът за разработване на рнк ваксина? Кога е създадена и изпробвана първата рнк ваксина? И не не е 2020 годината!

    Коментиран от #180

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Селяк

    21 22 Отговор
    А ти къде беше през тези всичките месеци?! Когато имахме по 300-500 случая на ден какво правеше ти - чешаше си т…те?!! Защо не предприе нещо по-рано, когато случаите не бяха достигнали 5к на ден, ами изчака?!! Къде се криеше през последните 6 месеца?! Ясно с Радев сте правили лицеви упори - това сте правили, и като гледам продължавате да ги правите. Инач нговориш как народа е трябвало да се ваксинира и какво е правил народа през последните 7-8 месеца, ти какво направи за да подтикнеш хората да се ваксинират?! Кампания някаква направи ли? Реклама направи ли? Прати ли имунолози да говорят и осведомят хората по селата и градовете с най-ниска ваксинация?! Иначе седнал да обвинява народа и да го притиска с тези сертификати. Смешник и нагъл лъжец си. Разединител на народа, също като Радев и останалите.
  • 56 Ьцццццц

    58 7 Отговор
    Откъде накъде тоя ще ми казва, че нвма алтернатива на ваксините? Полза съмнителна, странични ефекти доста. И защо не коментира, че додта държави дпряха модерна и пфайзер заради тромбози, миокксрдити и безплодие???

    Коментиран от #61

  • 57 Кински

    8 6 Отговор
    Нали не вярвате във ковид .кво са ви виновни кръчмите .всички да отварят ,купона продължава
  • 58 Сотир

    17 5 Отговор

    До коментар #39 от "Ще ни е нужен ли зелен сертификат, за да":

    Може и със жълта книжка.
  • 59 За овце

    58 4 Отговор
    Кацарoff, а какво ще кажеш за това, че ще затвориш с глупостите си поне половината болници. Повечето от колегите и персонала не са луди да се бодат за жълтите ви стотинки или да си плащат, че да ви работят. Има и една друга "дребна" подробност, нямате в наличност необходимите тестове.
  • 60 Механик

    52 7 Отговор
    Я, марш бе! Платена подлога си ти!
    Ще ядете тоягата вие! Решили сте, че сме облъчени шилета като на запад, нали ?Ми не! не сме и хич даже не сме толерантни!
    Щеси го получите по НАТУРАЛНОМУ! С тоягата!
    Скравена, Белене и други спа-центрове, вече плачат за вас!
  • 61 Хост

    11 18 Отговор

    До коментар #56 от "Ьцццццц":

    Кои държави ? Европейците които са с високо ниво на ваксинирани отпускат мерките щото спада наплива в болниците тия държави ли? Днес в Германия стотина човека починаха от ковид а са 80 милиона ! Миокард и настинка може да получиш ! Обаче едва ли след прекарана такава ще отидеш на кардиолог …

    Коментиран от #66

  • 62 joro

    5 8 Отговор
    Гласуваите за президента , това е неговия кабинет. Ура ура.
  • 63 Просветен илюминат

    12 3 Отговор
    Болестта има дълбок смисъл и играе основна роля за еволюцията на човека. Симптомът е знак, че нещо ни липсва (а не че нещо ни има) и може да се разглежда като физически израз на психически конфликти. Боледува не тялото, а съзнанието, значи болестта предава скритите послания на психиката. Човек не се разболява, човек е болен. А е болен, защото е създание полярно, мисли се за нещо отделно от цялото, следователно само той може истински да се излекува, стига да признае своята полюсност, полярност и его-центричен модел. Само умението да приемаме и съзерцаваме света, без да го съдим и променяме (което няма общо с апатията), ни носи покой. Сами и изцяло сме отговорни за болестите и злополуките, защото ни се случва само това, което сме си пожелали на някакво ниво.
  • 64 Сатъра на Хана

    9 4 Отговор
    ЧАКАМ АТАНАС ГЕРДЖКОВ- НЕРОН ДА КАЖЕ
    ЧЕ КОВИД-А Е МОНТАЖ
    .....
    А МЛАДЕН МИХАЛЕВ ПАНОВ ДА КАЖЕ ЧЕ СЕ БОРИ С КОВИДА ОЩЕ ПРЕДИ РАДЕВ ДА СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Гххххх

    6 6 Отговор

    До коментар #61 от "Хост":

    Финландия примерно. Или и те са прости Ганювци?
  • 67 алиса

    30 4 Отговор
    вие сте убийци затвор за вас. Направо ми се плаче даже вече плаках два пъти днес. Вече страшно се натоварих от това положение ще ходя ли на работа няма ли да ходя ще ме уволнят ли няма ли да ме уволнят да си слагам ли ваксина да не си ли слагам. Махнете ги веднага тия неща , защото вече не издържам.
  • 68 Ирина

    40 4 Отговор
    Министърът ви дава сигнал , че не зависи лично от него и разбирайте всичко на обратното на това което ви казва. Има също така намек , че след две седмици може би ще имате нов министър! Не зависи от желанието на правителството в България, всичко се контролира от глобални икономически интереси и всичко зависи от вашето съгласие. Поинтересувайте се от договорното право. Всичко е базирано на договори.

    Коментиран от #200

  • 69 Volw

    1 14 Отговор
    На не ваксинирани и не образовани люде Началника забранява да се подвизават по сайтове и форуми.ТОЧКА.
  • 70 Просветен илюминат

    12 3 Отговор
    Проблемът на академичната медицина се състои именно в неспособността ѝ да
    предприеме тази стъпка - тя е прекалено заслепена от симптомите. Затова и поставя знак на
    равенство между симптома и болестта, т. е. не може да раздели формата от съдържанието. Така
    например, с много средства и технически умения се лекуват органите, но никога човекът, който
    е болен. Преследва се целта някой ден да бъде предотвратено проявяването на всички
    симптоми, без да се анализират възможностите и смисълът на тази концепция. Учудващо е
    колко малко е в състояние действителността да отрезви това еуфорично гонене на целта. В края
    на краищата, след възникването на т. нар. модерна, научна медицина, броят на болните не е
    намалял и с една частица от процента. От край време е имало приблизително еднакъв брой
    болни - само симптомите са се променили. Статистиките се опитват „да замажат" този
    отрезвяващ факт, като обхващат само определени групи симптоми. Обявява се гордо победата
    над инфекциозните заболявания, например, без същевременно да се спомене кои симптоми са
    се увеличили в този период по значение и честота.
    Едно наблюдение става непреднамерено едва когато вместо симптомите разглежда
    „заболяванията сами по себе си", а те досега не са намалели и със сигурност няма да намалеят и
    за в бъдеще.

    Коментиран от #89

  • 71 Крепостен

    30 1 Отговор

    До коментар #4 от "ТаУмВзе":

    Kаквото им се нареди от господарите им, това ни се свежда за изпълнение.
  • 72 Просветен илюминат

    13 2 Отговор

    До коментар #29 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Връзката психика-мозък-орган, за подкрепящата роля на микробите по време на лечебния процес и най-вече за биологичния смисъл на всички болести, включително и рака, теорията за имунната система се разпада като къща от карти. При липсата на врагове, срещу които да се „бием”, да се „борим” и да „убиваме”, войната свърши.






    Въпрос, който трябва да зададем:



    Ако увеличаване броя на антителата основно се счита за индикация за силна имунна система, защо при теста за СПИН същите параметри се определят като „имуно-дефицит” и като „заразяване” с ХИВ (с вирус, който никога не е бил изолиран и научно доказан)?
  • 73 Нестава

    22 0 Отговор
    В БГ няма свобода на словото
  • 74 Сатъра на Хана

    2 1 Отговор

    До коментар #65 от "Оня с коня":

    Бареков, АТАНАС ГИРДЖИКОВ - НЕРОН ,ЗАТОВА СЕ Е ОТКАЗАЛ ДА СЕ ЗАНИМАВА С ЖЕНИ ,ДЕЦА И Т.Н
  • 75 Hoho Boho

    14 1 Отговор
    Следващ етап е "Зелен сертификат" и анален тест на входа..
    /Големите търговски центрове и заведенията ще получат толеранс/
  • 76 Просветен илюминат

    12 2 Отговор
    възпалението е знак за нерешен конфликт, алергията – за скрита агресия, астмата – за страхове, заболявания на бъбреците – за конфликт с партньора. Захарният диабет подсказва за проблеми с отдаването и приемането на любов, увреденият черен дроб – за „прекомерност“ и мания за величие, но и дефицит на мироглед, безсънието – за зависимост от властта, контрола и интелекта; главоболието – за големи амбиции, стремеж към перфекционизъм и преекспониране на ролята на интелекта и т.н.
  • 77 Обединен

    27 2 Отговор
    Лъжа е че няма странични последици от ваксината.Има пациенти който са развили автоимунно, аболявания.
  • 78 протесъроубиец

    5 9 Отговор

    До коментар #7 от "Така е":

    Къде това бе лъжльо ? Ако в някое село сте се натъркаляли всичките без маски малко ви е било. Та къде е имало пълен локдаун , че не съм бил там ?
  • 79 НАГЛЕДЕН ПРИМЕР

    19 2 Отговор
    АКО НЕ СТЕ ВИЖДАЛИ КАК ИЗГЛЕЖДА КРЬВОЖАДЕН @ВР@-ЙН, ТО ПОГЛЕДНЕТЕ НА СНИМКАТА ОТ СТАТИЯТА ЗА НАГЛЕДЕН ХРИСТОМАТИЕН ПРИМЕР.
  • 80 антиваксър

    7 5 Отговор
    Хайде всички на опашката за убождане. Вече няма да сте девствени. Щегласувате пак за онова образувание Радев под строй, като за ваксина. Строй се !
  • 81 ттт

    31 1 Отговор
    Няма нито едно противопоказание за поставяне на ваксините у нас. "

    Хахде бе! Няма лекарство, дори аспирин и витамин це имат противопоказания. Как така сега залпово взипки произвидители станаха безпогрешни като богове и току що разработените им ваксини са без противопоказания. И една подсказка - исхемична болест на сърцето. Ваксината увеличава тромбоцитите, а за болните от тази болест те са по-опасни от вируса,
  • 82 Бари

    3 20 Отговор

    До коментар #11 от "Майна":

    У-у- що не се гръмнеш ? Точно това трябва прави полицията - бой на непослушните антиваксъри.
  • 83 Просветен илюминат

    5 1 Отговор
    Не съществува многообразие от болести, които могат да се лекуват, а една единствена болест – "нездравето", проявяваща се в различни болестни картини. Тази болест съпровожда човека през целия му земен пъти се увенчава със смъртта. Тя е свързана с живота, така както въздухът с дишането. Тя е знак за това , че човекът живее в напрежение, чиито симптоми се остраняват – ако изобщо е възможно – чрез медикаменти или операция само временно.
    Всеки симптом е знак на душата за някаква същностна липса, израз на психологически конфликти и символ на екзистенциалните проблеми на личността. Разбирането за симптомите на различните заболяване: от инфекциите и стомашните смущения до ревматизма и рака, открива нов път към здравето и изцелението, към истината за себе си.
  • 84 Строител

    6 31 Отговор

    До коментар #21 от "Майна":

    Браво бе умник. Хората проведоха разследване от къде се появи SARS-CoV-2. Изследваха генома на вируса, ти още се чудиш има ли го или го няма. Ако това е образователна система - здраве да е. Тъпите ученици, май трябва да ги избиват още докато са малки, за да не се хаби на празно ресурс. Иначе стават антиваксъри и протестъри.

    Коментиран от #86

  • 85 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 10 Отговор

    До коментар #5 от "Стойко":

    не са 120лв.Като махнеш 50лв и тогава сложиш 120лв и стават 70лв,а не 120....120 са в медиите ,а в джобът на пенсионерите са 70лв.Разбра ли?
  • 86 Просветен илюминат

    22 2 Отговор

    До коментар #84 от "Строител":

    А изолираха ли вируса и ако има такива изследвания защо държавите не разполагат с доказателства от държавни или частни лаборатории?
    Живота ти с ваксина няма да е различен от преди пандемията,т.е. ти ще си следваш отъпкания път и ще си живееш сивото и еднообразно ежедневие от сутрин до вечер на работа в очакване на уикенда и ще си броиш парите,защото след ваксиниране цените няма да падат и кризата в света ще продължи да се задълбочава.

    Коментиран от #87

  • 87 Госあ

    6 3 Отговор

    До коментар #86 от "Просветен илюминат":

    😂 а не ве, не са ! 😂 освен че е изолиран и сниман повече от николета лозанова, се и отглежда - за ваксини

    Коментиран от #197

  • 88 Vaffanculo

    12 1 Отговор
    КАЦАРОВ И РАДЕВ И БОЙКО И БСП И ДПС И МУТРИТЕ ОТ ПРЪДЛАМЕНТА
  • 89 Ирина

    25 2 Отговор

    До коментар #70 от "Просветен илюминат":

    Забелязва се че медицината започва да прилича все повече на религията . Всеки ден е ден на някой светец, ангел или мъченик. Така с медицината имаме ден на борбата с рака на гърдата, ден на борбата с левкемията, ден на борбата срещу спин, ден на борбата срещу алергиите..... и така ще имаме цял календар и създават нова култура на болестното състояние, вместо да направят нещо за да подобрят живота те се стремят да свикнем с болестите като нещо неизбежно, за което само те могат да контролират.
  • 90 Има ли смисъл ваксинирането?

    12 4 Отговор
    Не! Защото нито един от тези „вируси”, за които се твърди че ви разболяват, като дребна шарка, полио, хепатит, СПИН, ебола, молбили, паротит, рубеола и тикови вируси, никога не е виждан, изолиран или е доказано, че съществува. Официалната медицина е създала тези „вируси”, за да прикрие вредите от ваксини и медикаменти. Този факт лесно може да бъде проверен от всеки. Не съществува публикация в научната литература, в която даден учен да показва и доказва, че е изолирал и охарактеризирал съответния вирус извън болен човек. Има учебници по този въпрос, съдържащи подправени понятия, модели и снимки на клетки представени като „вируси”. Всеки аматьор може в рамките на няколко дни да се научи да изолира, фотографира и охарактеризира вируси, които съществуват и всички от които са безопасни.

    Коментиран от #91

  • 91 Има ли смисъл от ваксиниране?

    12 5 Отговор

    До коментар #90 от "Има ли смисъл ваксинирането?":

    Да! Ако човек приема и одобрява, че чрез „ваксиниране” в Третия свят се извършва масивен „контрол на населението”, т.е. евтаназия. Ваксините там съдържат хормони на бременността за предотвратяване на зачеване, генно модифицирана нуклеинова киселина за стерилизация на мъжете, плутоний, с който са отровени цели племена и т.н. Ако същите нервни отрови, съдържащи се във ваксините в тази страна (Германия, бел.прев.) се завишат в много по-високи концентрации – до 100 и 1000 пъти, резултатът от „увредите от ваксина” – остра чернодробна недостатъчност, водеща до кървене в цялото тяло – ще се определят като „ебола”, „марбург”, „кримска-конго”, „ласа” инфекция и т.н. или като „СПИН”.

    Коментиран от #96

  • 92 Кацароф

    0 5 Отговор

    До коментар #39 от "Ще ни е нужен ли зелен сертификат, за да":

    Разбира се, ти от Марс ли падаш?
  • 93 лайкучка

    7 11 Отговор

    До коментар #11 от "Майна":

    Хората сме социални животни,живеем в общество с което трябва да се съобразяваш.Няма друг начин.Като не искаш да го правиш,вземи се изолирай някъде вдън земя и си живуркай както на теб ти е угодно.
  • 94 Има ли смисъл от ваксиниране?

    11 2 Отговор
    Не! Защото всички цифри, представени от държавата ясно показват, че „ваксинациите” никога не са имали влияние върху намаляващия брой заболявания, а точно обратното. Това е една лесно разкриваща се измама на любителите на ваксинирането при правенето на статистики. Същото се случва и при определянето на различните „инфекциозни” заболявания. Те постоянно се променят с цел да се докаже от една страна успехът на „ваксинирането”, като например промяната в дефиницията на „дребна шарка” и „полиомиелит”, за да се покаже тяхното изчезване и от друга страна да се въведат нови „инфекциозни заболявания”, като СПИН например.



    Да! Ако човек приема и одобрява, че в собствената му страна се случва геноцид, защото германският наказателен кодекс определя „ваксинирането” като геноцид: „Този, който има намерение за пълно или частично унищожение на национална, расова, религиозна или етническа група като такава, налага условия на живот, които са подходящи за извършване на тяхното физическо унищожение, пълно или частично, ще бъде наказан с дългосрочно лишаване от свобода. В по-леките случаи наказанието е не по-малко от пет години.” Обжалване!

    Коментиран от #97

  • 95 ДА ОбеБЕСИМ

    12 3 Отговор
    ЕВРЕИНЪТЕНИЧАРИПРОДАЖНИКкацаровкучката
  • 96 баш психиатър

    4 2 Отговор

    До коментар #91 от "Има ли смисъл от ваксиниране?":

    Ела да си получиш жълтата книжка
  • 97 Светослав

    4 10 Отговор

    До коментар #94 от "Има ли смисъл от ваксиниране?":

    Ако искаш да стоиш като в Русия 4месеца в дома питай! Може да отидеш и в Букурещ, и там много питаха....... Скоро и тук...
  • 98 123

    20 1 Отговор
    АЗ само дА попитам? След като преболедува човек например от вируса на хепатит В или след като е ваксиниран в кръвта му има налични Anti Hbs или казано антитела. Добре, тогава защо при този вирус не важат антителата и независимо от титъра им ни се признават, а се иска само ваксина?

    Коментиран от #118

  • 99 Бегай

    28 2 Отговор
    От май месец съм с две дози на пфайзер.И в момента съм под карантина, на антибиотици и с ковид

    Коментиран от #130, #135

  • 100 МалеМале

    3 4 Отговор
    ЩЕ се мре от Грип ЯКОО И Грипавите вакси няма да спасят 100 годишните Бабички и как ще ги лекувамеее - с Български чай с Боровинка и после ЛЕКЪТ Е ДЪРВЕНО ПАРДЕСЮ
  • 101 www

    8 1 Отговор
    В други медии се намеква за зелен сертификат за гласуване. Чавка ли ви е изпила ума?
  • 102 Иман

    5 1 Отговор

    До коментар #39 от "Ще ни е нужен ли зелен сертификат, за да":

    А отпадат ли маските ако си с сертификат,в другите страни поне е така никой не казва нищо
  • 103 Сесесере

    18 2 Отговор
    ТОВА Е КОМУНИЗЪМ ТОТАЛИТАРИЗЪМ Отменят ни СВОБОДАТА КОМУНИСТИ НОВ СВЕТОВЕН РЕД Е В ДЕЙСТВИЕ КАЗВАТ МИ ВИЕ СТЕ ДОБИЧЕТА ДАЙТЕ ДА ВИ ЧЕКИРАМЕ
  • 104 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 2 Отговор
    ЛЪЖИ ЛЪЖИ ЛЪЖИ
  • 105 NWO

    27 5 Отговор
    Следващата стъпка е Дигитален зелен сертификат. Понеже заптиетата не могат да вардят навсякъде, на всеки ваксиниран трябва да бъде поставен електронен чип. При влизане в Мола, вместо да се носят хартийни сертификати, сканира се чипа и всички ваксани влизат като офце. Мечтата на господарите е реалност - тотален контрол. Офцете са доволни, че са ги допуснали в Мола или на работа. Новият Световен Ред в действие!

    Коментиран от #123

  • 106 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 3 Отговор
    ФАШИСТ
  • 107 Гьоте Ре

    16 3 Отговор
    Антитела, коронавирус, тинтири-минтири и кал в ушите. Този, също като предишните, все едно го подмениха, като седна в това кресло. Фауст ряпа да яде!
  • 108 Радев

    22 4 Отговор
    Румен продаде Държавата България на ЕВРОООГГЕЕЮЮВЕТЕ- ФАРМАЦЕФТИ
  • 109 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Стойко":

    КАК СИ ПРИЯТЕЛ
  • 110 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 2 Отговор
    ВСИЧКО ПОЧНА ИМЕНО ОТ ГЕРБ И ОТ БОЙКО БОРИСОВ ФАШИСТИ

    Коментиран от #120

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Стойка Песнопойка

    1 5 Отговор
    Стойка е лека жена!!!
  • 113 БОРСУКЪТ

    9 5 Отговор
    КАЦАРОВ КОГА ЩЕ ВАКСИНИРА НА ПУБЛИЧНО МЯСТО С АВТОМАТ В УСТАТА
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 😷😷😷

    31 2 Отговор
    Този чвоp съвсем изтрещя: "Антителата не доказват нищо. Те не са доказателство" !?!? Ами малоyмнико, защо тогава се поставят т.н. "ваксини", нали уж заради образуване на антитела??? И нали тези антитела са уж критерия по който "всксините" се определят, като ефективни или не ??? Разбирам това да го плещи някой с трети клас, ама някакъв министър с претенции да дрънка глупости е това не е просто гаф, а подсъдно! И тоя "сертификат" знаеш, къде да си го завреш нали "министърче" !!!
  • 116 5678

    4 1 Отговор
    Демек, мерки за пред новините на Нова.
  • 117 Каруцарув

    11 2 Отговор
    Ти конски доктор ли си. Ти и твоя началник сте за пандиза. Той твоя началник на 03-03-2020гд се оля като каза, тоя вирос е само главите на управляващите, сега и той като теб говори само глупости
  • 118 Защото

    0 2 Отговор

    До коментар #98 от "123":

    в Бг не се ваксинират и се крият от официалните тестове
  • 119 ДоброМир

    15 2 Отговор
    Остава за Кацаров, не на сертификата. Радев го назначи и не го сменя, никаква подкрепа за Радев. На изборите гласувам Възраждане, а за президент Росен Миленов.

    Коментиран от #125

  • 120 Мухал

    11 2 Отговор

    До коментар #110 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Борисов им пълни устата на тези глупаци, да говорят само глупости. Тези са некадърни за нищо, заедно с предателя Радев.

    Коментиран от #122

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 ваксър

    3 5 Отговор

    До коментар #105 от "NWO":

    Ела да ти поставя един чип в суратя!

    Коментиран от #124

  • 124 ЧИП

    4 1 Отговор

    До коментар #123 от "ваксър":

    ЧИПИ ЧИПИ ЧИПИ
  • 125 АЗ ГЛАГУВАМ

    1 1 Отговор

    До коментар #119 от "ДоброМир":

    За Ташунко Сапа с Брадваа
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Александър

    18 2 Отговор
    нaли вaкcинaтa e тoчнo тoвa вкaрвaнe нa ВИРУC кoйтo дa ИЗГРAДИ AНТИ ТEЛA хaйдe ceгa ми oбecни кaк при нaличиeтo нa AНТИТEЛA В OРГAНИЗМA МИ нe знaчилo чe cъм гo изкaрaл cлeд кaтo нe cъм cи бил и вaкcинa oт къдe ca ce пoявили от кафето може би господин велик министре
  • 129 Nike1234

    9 2 Отговор
    Мръсен фашист
  • 130 АЗ МА

    4 1 Отговор

    До коментар #99 от "Бегай":

    РАЗСЛЕВАХА С ПЦР И казаха че тази година съм първият болен от ГРИП
  • 131 Интензивното

    6 1 Отговор
    Кацаров стига се кланя на мутрите а слагай униформата и идвай в интензивното да помагаш.Тогава ще видиш истината на практика а не само на теория каквато ти снасят лъжливите директорчета.Разбирам страх те е да не умреш от ковид няма да умреш точно от ковид споко

    Коментиран от #132

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Интензивното

    10 2 Отговор
    И това насилие, което се случи днес ще срути промяната.Нямаше нито един от опашката за ваксини,който наистина убедено да желаеше ваксината.Хората се ваксинирваха на сила и тази отрицателна енергия ще избие срещу промяната.Някои казваха,че нарочно ще гласуват за Бойко да си довърши разграбването и да няма държава и народ.Това бяха объркани хора така ли ще я караме за в бъдеще и ние ли да бягаме,които останахме до последно
  • 134 Интензивното

    10 1 Отговор

    До коментар #132 от "ЯКАДЖИ":

    Не им пука за раково болните,които са в несъизмеримо пъти повече от "ковид"хоспитализираните,дори не съм сигурен,че са болни от това.Никой от нас не е виждал на микроскоп тоя вирус само приказки и заплахи от шефовете а те получават други нареждания по телефоните бог знае от къде?Имаме болни от ковид на легло,които са напълно ваксинирани
  • 135 Спокойно

    7 1 Отговор

    До коментар #99 от "Бегай":

    В момента просто имаш грип, нещо което може би ти се е случвало зимните времена и преди пандемичната епоха.
  • 136 Кой Вид

    17 1 Отговор
    НЯМА ДА СЕ ВАКСИНИРАМЕ. ЗАТВАРЯЙТЕ КАКВОТО ИСКАТЕ И ЗА КОЛКОТО ДЪЛГО ИСКАТЕ.
  • 137 Ковпсихопат

    6 1 Отговор
    Франция и Нидерландия отчитат скок на хоспитализираните
    Новите случаи на COVID-19 в Нидерландия скочиха с 44 процента през изминалата седмица, което принуди няколко болници в страната да намалят приема на обикновени пациенти, за да посрещнат растящия брой заразени с коронавирус, предаде "Ройтерс". Новозаразените са на най-високите нива от края на юли, достигайки 25 751 души, сочат официални данни, нараствайки трета поредна седмица, след като миналия месец Нидерландия смекчи множество мерки за социална дистанция.Приетите в болници в страната със 17.5 млн. души население нараснаха с една пета спрямо предишната седмица и броят им се върна на нивата от началото на септември.Официални данни сочат, че 83 процента от пълнолетното население на Нидерландия е напълно ваксинирано, отбелязва "Ройтерс".Броят на хоспитализираните пациенти с COVID-19 във Франция се увеличи днес за трети пореден ден - нещо, което не се бе случвало от почти два месеца, предаде "Ройтерс", цитирайки френските здравни власти.

    Коментиран от #146

  • 138 АЗ А

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    АЗ ПИША ОТ САМОТО НАЧАЛО ЧЕ РАДЕВИЯ И БОЙКОТО ВИ СА ОТ ЕДИН ГЛОБАЛИСТКИ КЛУБ ВИЕ НЕ ВЯРВАХТЕ А СЕГА ВЕЧЕ ВИДЯХТЕ.ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НАТОВЕЦЕ АНТИБЪЛГАРИН!
  • 139 34097865

    13 1 Отговор
    Не е прав Кацаров за антителата.Омдусмана имаше предвид конкретно откритите неутрализиращи вируса антитела които не позволяват на вируса да се закрепва.Как така нищо не значели?Напротив!Те се изграждат и след ваксина дори с една доза или след преболедуване.Как тези антитела не значат нищо,реално това е имунния отговор,тогава защо са ваксините,нали за изграждане на имунитет!Възможно ЕК да не е направила пропуск,по добре това да се обсъди,а не само да се папагалства
  • 140 Не е така

    8 1 Отговор
    Глупости Кацаров!Вксинираните които се заразяват са точно тези от тях които не са образували неутрализиращи антитела.Я пак поговори с ЕС и с медицински експерти и се уточнете
  • 141 ежко

    5 2 Отговор
    Прав е министъра -няма легла, няма доктори,няма апаратура.Такъв ни е модела на здравеопазването,дето го дадохме в ръцете на частници. Ако утре избухне война, то последните ще заявят -"Моля днес и утре да не се стреляте, щото няма свободни легла в лазарета".
  • 142 Гост

    10 0 Отговор
    Стига писали глупости, вдигат цената на тока, вдигат цената на парно, заплатите ви като на роби, защо не вземете за това да протестирате?
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Спирайте

    13 1 Отговор
    с тия простотии...Преди 3 месеца бях болен в къщи цяла седмица и стигнах до температура 41накрая с гърчове жена ми се побърка детето ревеше... Помня всичко,защото ги чувах,но от оня свят.Накрая не съм издържал и съм отнесъл плувката.Спал съм 24 часа и се събудих гладен като вампир.След като "изтрезнях"и започнах да ходя се замъкнахме всички в болницата за тестове.Моят беше отрицателен а на жената и детето положителни за ковид.Тогава ми светна лампата,че тия тестове са грешката на човечеството.Това е смешно бе хора, заядох се с хората в болницата,защото мислех,че те вярват,но се оказа и те не вярват в това.Хайде спрете се или ще ви спрем по най-гадния начин
  • 145 Пламен

    7 0 Отговор
    Значи,училищата затворени,дискотеките,отворени.
    Тия са пълни и.иьоти.
    Оставка
  • 146 Sieg

    13 2 Отговор

    До коментар #137 от "Ковпсихопат":

    Имат отговор, ще кажат да ама тежките случаи са по малко. В Ирландия е същата работа, много ваксинирани, но последните дни имат голям ръст болни. Все пак аз мисля, че БЪЛГАРИЯ има толкова много смъртни случаи от лошо здравеопазване и ПРЕПИСВАНЕ на смъртни случаи на covid.

    Коментиран от #148

  • 147 Най после

    2 2 Отговор
    Радев да вземе някакво решение. На всички е ясно че Кацаров сам не може да предприеме нещо. По добре това, вместо пълно затваряне.

    Коментиран от #185

  • 148 Но нямат

    2 1 Отговор

    До коментар #146 от "Sieg":

    Толкова починали в Ирландия. Нито с ковид, нито без ковид. Казвай нещата докрай.

    Коментиран от #149

  • 149 Sieg

    3 2 Отговор

    До коментар #148 от "Но нямат":

    Аз ти казвам ние защо имаме. Чети нещата докрай. А случаи с пренаписване в covid сметката много и от всеки град.

    Коментиран от #151

  • 150 Иван

    5 3 Отговор
    ОСТАВКА!
  • 151 Лесно можеш

    2 5 Отговор

    До коментар #149 от "Sieg":

    Да провериш. Отиди в Токуда и виж колко чакат за прием. На кислород. Опашката почва от Вапцаров.

    Коментиран от #154

  • 152 Никога

    9 1 Отговор
    Няма да се ваксинирам долни боклуци крадливи
  • 153 Избора

    3 11 Отговор
    За ваксина е личен. Никой не трябва да задължава. Но може държавата да изиска заплащане на лечението на неваксинираните. След като си отказал ваксина, плати си лечението. Нали и без това Ковид е измама

    Коментиран от #159, #161, #195

  • 154 Sieg

    6 1 Отговор

    До коментар #151 от "Лесно можеш":

    Ако е така защо е нужно да казват "ще го пишеме от ковид" на човек 90години починал от инфаркт.

    Коментиран от #155, #156

  • 155 Преди

    2 2 Отговор

    До коментар #154 от "Sieg":

    Три седмици закарах мой близък до Токуда. Слава на Бога , оправи се. Не си е възвърнал силите още. Само той не е бил на кислород в стаята. От четири човека. Опашката я знам защото чаках. И един излиза, а двама чакат за прием.
  • 156 Отиди до

    3 0 Отговор

    До коментар #154 от "Sieg":

    Токуда. И виж нещата, и хората които чакат за прием. Проблема е че и късно ги приемат за лечение. Преди това се лекуват в къщи, под карантина. Моя близък влезе в болница след като му изтече карантина.
  • 157 Тия са

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "цървулан":

    Платени тролчета
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Ганчо зубидрен

    4 2 Отговор

    До коментар #153 от "Избора":

    Миналия декември си го платих. 80 лв за витамини, цинк, и два антибиотика. Бях няколко дни с температура и лека кашлица. Личния ми лекар по същото време бе болен, със симптоми като мен. Заместващия го, ми препоръча да си наптавя pcr и после да мисли какво ще изписва, обаче, такива тестове в нашата болница не се правеха. Не отидох на тест, а се обадих на болното ми докторче. Продиктува ми рецепта по телефона и след 5 дни ми мина. На седмия ден бях отново на работа. Извадих ли късмет със самолечението? А може би трябваше да отида на тест, да ме карантинират за 10 дни. През това време да направя пневмония и да чакам линейка за транспорт до болницата!!!

    Коментиран от #164, #165

  • 160 А пср е много точен

    2 1 Отговор
    Ли бе, пинокио?
  • 161 Ей палячо

    4 2 Отговор

    До коментар #153 от "Избора":

    Ходи за 16тата игла и не се обяснявай.

    Коментиран от #162, #163

  • 162 Смешник

    2 0 Отговор

    До коментар #161 от "Ей палячо":

    Заради такива трилчета като теб умират хора.
  • 163 Ей лальо

    2 0 Отговор

    До коментар #161 от "Ей палячо":

    Напиши че отказваш лечение.
  • 164 Болниците са пълни

    2 0 Отговор

    До коментар #159 от "Ганчо зубидрен":

    С такива като теб .
  • 165 Името ти

    2 0 Отговор

    До коментар #159 от "Ганчо зубидрен":

    Показва и интелекта ти.

    Коментиран от #167

  • 166 гошо

    1 2 Отговор
    Няма такъв опозорен некадърник.
  • 167 Ганчо зубидрен

    1 2 Отговор

    До коментар #165 от "Името ти":

    А ако ника ми е Ра-ра Распутин, какво би написал? Тролл дъ бич
  • 168 Крокодил

    8 2 Отговор

    До коментар #29 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    И аз имам такива спомени от часовете по биология, наука която тогава ми беше една от любимите! Сега като слушам тези доктори имам усещането че биологията за последните 25г се е променила много, което няма как да е вярно!!!!!!!!!!! Долни Манипулатори!!!
  • 169 няма

    8 2 Отговор
    Как тоя ще решава дали да се ваксинирам. Това е личен избор. Време може да има - желание няма.

    Коментиран от #178

  • 170 Бай Ху (By Who)

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "Ще ни е нужен ли зелен сертификат, за да":

    Да, с портрет и надпис 100 на нехо.
  • 171 Ха ха ха

    7 1 Отговор
    Политическа ти е главата българоубиецо
  • 172 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    5 3 Отговор
    защото когато умре от ваксина или се разболее вие не го отразявате, а когато уре от сърце го пишете корона вирус!!!
  • 173 МмАаНн

    4 2 Отговор
    Тестът за антитела бил недостоверен.
    То понеже папая-тестът е силно достоверен...
  • 174 факт

    6 1 Отговор
    Радев носи цялата отговорност за безумното управление на държавата
    както Борисов!!!

    Коментиран от #183

  • 175 Кл имунитет

    6 1 Отговор
    Тoвa трябвa дa включвa и тecтa зa клeтъчeн имунитeт (кoгaтo e пoлoжитeлeн) .БEЗ вaкcинaция. При дoкaзaн клeтъчeн имунитeт c тoзи тecт(нaд 90лв) упoритo нe гo признaвaтe зa ceртификaт . A вaкcинитe ca зa пocтигaнe тoчнo нa тoзи вид имунитeт Т клeтъчeн !!! Тoвa e УМИШЛEНA диcкриминaция ce цeл ПEЧAлБAРCТВO ! CЪД зa кoeтo !
  • 176 Абе

    3 0 Отговор
    Нещо не виждам протести на площада.

    Коментиран от #177

  • 177 Щото сме

    2 0 Отговор

    До коментар #176 от "Абе":

    в мола...
  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 010101

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "Ще ни е нужен ли зелен сертификат, за да":

    Не, сертификат не е нужен в магазини с "Предимно хранителни стоки".
  • 180 Walkirie

    0 1 Отговор

    До коментар #53 от "Гост":

    Моля всички гости да не дават мнение и да напуснат.
  • 181 Тъмен субект

    5 1 Отговор
    Никой няма намерение да сваля мерки, преди да се ваксинират и бебетата. Казват ви, ако направите едикакво си и си връщаме нормалността. И това не става. Няма и да стане. Това не е ваксина. Не се интересуват от нашето здраве. Това е унищожение на цели народи. Дявол знае какво има в тази микстура.
  • 182 Бай Онзи

    3 1 Отговор
    Абе здравно мини я се скрий и не се показвай ! Или Радев да те изрита ! Ти се оказа по-некадърен и от греберските некадърници ! Гърция-61% ваксинирани с две дози , но над 3000 заразени на ден и в червения сектор ? Защо не анализираш , коментираш ? В най европейските държави -Италия , Испания , Франция стадионите са пълни -хората отишли да гледат футбол ! Ти ще ме задължаваш(нарушавайки констутуционните ми права) да влява в мол или ресторант с някаква измислена мярка? ПРОТЕСТИ ДО ДУПКА !

    Коментиран от #184

  • 183 Бай Онзи

    0 1 Отговор

    До коментар #174 от "факт":

    Сещам се за поне още един ...обикновенно ходи с каскет
  • 184 Баш софиянец

    2 1 Отговор

    До коментар #182 от "Бай Онзи":

    Тия от протести не се интересуват. Цяла Европа е пламнала от протести, само че те не се усетиха навреме и се набоцкаха набързо. Единствения изход е да не спазваме тия мерки. Ако никой не ги спазва....
  • 185 Бай Онзи

    1 2 Отговор

    До коментар #147 от "Най после":

    Това е по-лошо от затваряне !
  • 186 незнайко

    0 0 Отговор
    Това което говори министър, д-р Стойчо Кацаров негови разсъждения ли са или слугува на ЕВРОПЕЙСКАТА ЗДРАВНА СИСТЕМА ? Ако слугува на ЕС то е същото както в ЕНЕРГЕТИКАТА !!! Отрежете крилата на птицата и да видим как ще ЛЕТИ !!!
  • 187 нннн

    3 1 Отговор
    С това некадърно управление дойде време живите да завиждат на умрелите...оставко и ...!!!
  • 188 Бай Манчо

    5 0 Отговор
    Несъм доктор но наличието на антитела не е ли признак , че организма има защита ? Целта на ваксините не е ли образуването на антитела ??? Какви ги говори този непрокопсаник . Чуйте интервюто му през април тази година . Ако остане този дискриминационен зелен сертифицат и не бъде отменен нека направим както направиха в Москва - 2 седмици никой не ходи по молове и кафенета и кмета отмени всичко

    Коментиран от #191

  • 189 КЪНЦАРУФ

    3 0 Отговор
    ДА ГУ ВАКСИНИРАТ ВСЕКИ ЧАС
  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 незнайко

    5 0 Отговор

    До коментар #188 от "Бай Манчо":

    Да, ама не ! Ние сме ЕВРОПЕЙЦИ и не може да "правим така". Ваксинираните БЪЛГАРИ се мислят, че са хванали ГОСПОД за шлифера а не осъзнават в какво ни въвличат всички !!! Днес зелен сертификат утре ПОДКОЖЕН ЧИП !!! Бъдете уверени в това което са замислили УПРАВНИЦИТЕ НА СВЕТА !!! Фантастичните филми стават РЕАЛНОСТ !!!
  • 192 55555

    3 0 Отговор
    А ПСР ТЕСТОВЕТЕ СА АБСОЛЮТНО ТОЧНИ И ВЕРНИ, НАЛИ БЕ, ЦЪРВУЛ?! НАСТРОЕНИ НА 42 ЦИКЛИ ВМЕСТО НА НОРМАЛНИТЕ 27, ЗА ДА ДАВАТ ПОЛОЖИТЕЛЕН РЕЗУЛТАТ! И СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ НИЕ ЦЯЛА ГОДИНА ТРЕВА ПАСЕМ И ВИ СЛУШАМЕ, БЕЗ ДА ПРОВЕРИМ ФАКТИТЕ?!
  • 193 4444

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Стойко":

    ПОНЕЖЕ СИ ЛЪЖЕЦ, ЩЕ ТРЯБВА ДА ТИ ОТГОВОРЯ! СИДЕРОВ НЕ Е В ПАРЛАМЕНТА ОТ ПОЧТИ ДВЕ ГОДИНИ!!! НЕ Е БИЛ В ПРАВИТЕЛСТВОТО, КОГАТО СЕ ПРЕДПРИЕХА ЛОКДАУНИТЕ. НАПРОТИВ-ВСЕКИ ДЕН В ТВ АЛФА ГОВОРЕШЕ ПРОТИВ ИЗМИСЛЕНАТА ПЛАНДЕМИЯ! КОГАТО ОБВИНЯВАШ НЯКОГО В ЛЪЖА, ТИ САМИЯ НЕ ТРЯБВА ДА ЛЪЖЕШ!
  • 194 77777

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "Иван":

    ТИ КАКВО ЯДЕШ, ЩЕ МЕ ПРОЩАВАШ, ЧЕ ПИТАМ?! ХАЙВЕР?! И ЗАТОВА СПИСВАШ ТУКА ДЕНОНОЩНО ПРОТИВ НАРОДА СИ! СЪЗНАВАШ ЛИ КОЛКО СИ ПРОПАДНАЛ?! ПО-ДОБРЕ ИДИ ДА КРАДЕШ!
  • 195 44444

    2 0 Отговор

    До коментар #153 от "Избора":

    НАЛИ СИ ПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИ, МУНЧО! ЗА КАКВО ГИ ПЛАЩАТ?! ДАЕЕЕ И ТАПИРА!
  • 196 коинпау

    0 2 Отговор
    Кацата на няколко пъти пита а какво предлагат противниците на тези мерки някаква алтернатива. Никой нищо не предложи. И вие не предлагате нищо. Защо тогава роптаете и с какво основание. Аз също съм противник на тези мерки но каквото се прави на вън вече се прави и у нас. Ако Ботокса беше министър бъдете сигурни че той щеше да направи съвсем същото.
  • 197 ехех

    0 0 Отговор

    До коментар #87 от "Госあ":

    А защо ли тогава векторните ваксини като астра и спутник имат за вектор аденовирус. Сигурно защото си имат изолат, а? Тема за размисъл.
  • 198 Киро брейка

    0 2 Отговор
    СТОЙЧО АБЕ ЗАТВОРИ ПАСМИНАТА ПЪЛЕН ЛОКДАУН КАТО ПИ ТИКВАТА ТЕ ОТ ДРУГО НЕ РАЗБИРАТ ЗАЩО НЕ СКАЧАХА ТАКА НА ТИКВАТА КАТО БЕШЕ ГИ ЗАТВОРИЛ НАПЪЛНО ДО ЕДИН АБЕ НАПРАВИ И ГО ТИ И ЩЕ ТЕ УВАЖАВАТ ЗАЩО ГИ ОЛАБВАШ ТЕ ОТ ДОБРО НЕ РАЗБИРАТ ПЪЛЕН ЛОКДА,Н КАТО ПРИ ТИКВАТА ЯКОООО
  • 199 Ученик

    1 0 Отговор
    М Р И И Д И О Т........
  • 200 така мисля

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "Ирина":

    Ами така ще е като имаме неразвита икономика и неработеща съдебна система .Съответно големи ненаказани кражби и оттам слаб бюджет.При такава ситуация ,всеки може да ни купи/План за възстановяване/и да ни диктува какво да правим.
  • 201 Стара чанта

    4 1 Отговор
    КаРУцаров, ти и за файтонджия не ставаш - тъп , сдухан помияр ! Иначе за уволнения ,, еша си нямаш " - арогантен селски бастун / като работодателят ти /! Трябва да бъдеш съден за ГЕНОЦИД , гнида вмирисана ! Марш от политиката, заедно с оня - ококореният, дет все нещо от някъде чул, па недочул ... а доказателствата нещо му се губят ! ИЗРОДИ !
  • 202 1520

    1 0 Отговор
    тези мерки фашистки начин за контрол
  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 205 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 206 Ген Вазов

    2 0 Отговор
    аххх

  • 207 Българин

    2 0 Отговор
    Радев каза на митинга срещу Гешев и герб преди година че "смелият човек умира веднъж, а страхливият всеки ден" и доста хора повярваха че е истински генерал от Българската Армия а какво се оказа че той е от страхливците. Дори президент от Африканска държава има повече топки от него. Срамота е че зад него в президентството стои портрета на Васил Левски.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове