Last news in Fakti

29 Октомври, 2021 16:13 2 327 31

Ивайло Мирчев: В строителството подкупите стигат до 50% от поръчката

  • ивайло мирчев-
  • строителство-
  • подкупи

Ивайло Мирчев заяви, че “Демократична България” има ясна позиция за цените на електричеството

Ивайло Мирчев: В строителството подкупите стигат до 50% от поръчката - 1
Снимка: БГНЕС

Имах среща с Камарата на строителите и основният им проблем е, че в строителството подкупите стигат до 30 и 50% от обществената поръчка. Това обяви кандидатът за народен представител от “Демократична България” Ивайло Мирчев в интервю за “Банкеръ”.

“България пари има. България има изключително много резерви и има възможност за отваряне към света чрез промени в законите, чрез намаляване на корупцията, което е една от нашите основни цели. Няма как при това положение да очакваме да дойде голям чужд инвеститор”, заяви Мирчев, който е водач на листата на “Демократична България” в Бургас и трети в 24 МИР София.

“В момента, в който изчистим това и съдебната система, възстановим регулаторите, икономиката и развитието ни ще тръгнат в много по-бързо темпо”, добави Мирчев, който в четвъртък имаше среща с Камарата на строителите.

Ивайло Мирчев заяви, че “Демократична България” има ясна позиция за цените на електричеството. Целта е до средата на 2022 г. да няма увеличение на цените за битовите потребители.

“В края на юли 2022-ра се очаква да има стабилизиране на цените на енергоносителите, за да не се налага повишаване на цената за потребителите. Разликата в регулирания пазар идва във фонда "Сигурност на електроенергийната система”. Там има достатъчно пари, които да бъдат буфер на цените”, каза още той.

Ивайло Мирчев заяви, че в програмата на “Демократична България” е заложена основна цел България да стане най-добро място за живеене на Балканите. Според него това е постижимо в рамките на 5-7 години.

Ивайло Мирчев заяви, че “Демократична България” има предложение в програмата си за отпадане на двойното гражданство. В същото време държи на позицията, че настоящите закони трябва да се спазват.

“Има много българи завършили в чужбина, а това е един потенциал, който трябва да използваме. Страната ни трябва да е отворена за тези хора да се върнат, коментира той. - Но ако ние правим компромиси със спазване на законите, подкопаваме доверието. Но ние наистина имаме много по-големи проблеми в държавата”.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 33 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    20 7 Отговор
    БМБ трябва да разбере, че не пее в хора. ДЪРЖАВАТА в рамките на институционалната си власт - Министър на МВР, министър на МРР, шеф на НАП излизат с констатации - тоя не може да ги оспорва!
    Това е държавата! и всички ние сме с нея!

    пп. а ако избяга с диспута с Василев, ще има смях и подигравки до изборите, които ще му откажат и малкото останала периферия. Не че да приеме диспута ще е по-успешно де!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Да,бе

    16 5 Отговор
    50 процента,но като начало.Едно добро начало,след което те транжират.
  • 4 лили

    20 7 Отговор
    Зна4и ,4е половината евра отиват в 4екмеджето на боко и хунтата му !
  • 5 Свиня балканска

    17 5 Отговор
    Как иначе ще се напълни шкафа това не е новина а факт от 12 години насам тия Боклуци ГЕРБ доведоха страната до дъното сега Радев им е виновен трябва да си много прост да им вярваме и да гласуваме за тях.
  • 6 Тодор Живков

    8 6 Отговор
    Бойко златен куршум за тебе гад мръсна.
  • 7 Българка

    9 9 Отговор
    "Ивaйлo Мирчeв зaяви, чe в прoгрaмaтa нa “Дeмoкрaтичнa Бългaрия” e зaлoжeнa ocнoвнa цeл Бългaрия дa cтaнe нaй-дoбрo мяcтo зa живeeнe нa Бaлкaнитe."
    ДБ разполага с експерти и съм убедена, че в коалиция с ПП и ИБГНИ ще изведат българите от тинясалото блато!
    Гласувайте за ДБ с бюлетина№ 30
  • 8 Gost

    8 2 Отговор
    Бесило за мръсниците
  • 9 гербаджия

    6 9 Отговор
    Прокопиев още ли не е сложил този пещерняк на диета?
    IT Мирчев, сега не трябва да пипа машинките, защото разписките ще се броят. "Лошо Седларов, лошо."
  • 10 среднощен

    5 3 Отговор
    ДБ на кръстопът... Ако и сега на влезе във властта - процесите на "затихване" ще продължат...

    Коментиран от #13

  • 11 Б Борсов

    6 5 Отговор
    А ти тва шкембе от кво го напрай?

    Коментиран от #12

  • 12 гербаджия

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "Б Борсов":

    От борба с мафията.
  • 13 среднощен

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "среднощен":

    "..Ако и сега не влезе във властта - процесите на "затихване" ще продължат..."
  • 14 Грабят

    4 1 Отговор
    милиарди !
  • 15 Удряй Киро

    5 5 Отговор
    Ако не Продължим Промяната, така ще бъде.

    Удряй, Киро, всички сме с теб.
  • 16 Бай Ганьо

    7 2 Отговор
    Къде бяхте до сега бре юнаци?с Пинокио само преди избори плямпате
  • 17 Милиция

    7 0 Отговор
    Дрън-дрън. В енергийната мафия са само милиционери от ДС.
  • 18 Смех

    9 1 Отговор
    А добър ден.... Има общински съветници дето ще свалят гащи за 2000 лв ... Но съм виждал 150000 лв подкуп за саниране по ервопограмите в гр. Сливен
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Сони

    9 1 Отговор
    За 50% ,че стигат ,не съм съгласен.Това е минимума.140-150% може да се разберем..фирми санират за по 50-60лв а държавата Санира за 300 до 400.Ако това се брои за 50%.
  • 21 Само казвам

    5 1 Отговор
    Тоя като го гледам при него подкупите са 100%!
  • 22 Гошо

    6 0 Отговор
    При Костов бяха сигурни и твърди 10%, при оная мумия наречена ЦАР комисионните удариха 35-40%! БМБ ги задържа на царското ниво.
  • 23 Светослав

    3 0 Отговор
    Обърнете плочата! То само дебили да се изказват не става!! Този и другите са такива демократи, че България все в блатото стои
  • 24 Българин

    3 0 Отговор
    Мирчев, мани това, ами внимавай да изкараш след Коледа, че сега ти си новият Шиши
  • 25 Преди години

    7 2 Отговор
    Случайно попаднах на интервю с капацитет в този бранш.Точен,искрен човек.Той сподели,защо пътища,магистрали след построяване са като суха вафла...Аз знам и мога да построя път,магистрала да функционира с десетилетия.С парите който ми се отпускат и са предостатъчни.Но представете си прост пример Целия пласт трябва да бъде 20 см- както е по стандарт.Но първи от поредицата иска за него 5 см,втори- 5 см,трети и четвърти по 1 см.Е,сам си отговорете,как със остатъка от 8 см да построя качествен път.И от тези 8 см да спечеля и аз? ...Коментарите оставям за колегите от форума.И това продължава 30 години..……"По сладко и тлъсто дробче от строежа на пътища и железници няма( Атанас Буров)
  • 26 Мда

    8 0 Отговор
    В България винаги е имало много пари, но се краде поголовно. Затова има толкова богаташчета, за сметка на народ и инфраструктура.
  • 27 Ахахаа

    1 4 Отговор
    Да и те си плащат за да спечелят 50% по-малко. Много наивни твърдения и наивни обвинения. Отново без конкретни обвинения и доказателства.
  • 28 Рошко

    2 0 Отговор
    Един да се осмели да каже истината
  • 29 Мирчев

    1 0 Отговор
    Аз ще гласувам за ДБ, но думите ти са демагогия! До кога електричеството и парното ще се третират като субсидия на държавата към бедния български народ? Очаквам от вас нещо много повече, от философията на БМБ и Демир Доган, че народа трябва да е беден за да се купува евтино! Всякакви субсидии трябва да спрат. Спрете кражбите, вършете си работата, възстановете правосъдието в България, защото такова в момента няма, вкарайте в затвора всички подкупни лица и нещата ще си дойдат ня мястото. Не може да продължава това, да субсидираш няколу електроенергията е като да държиш дете на проходилка до 15 години! Създайте условия на хората да получават добри доходи!
  • 30 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор
    “Имa мнoгo бългaри зaвършили в чужбинa, a тoвa e eдин пoтeнциaл, кoйтo трябвa дa изпoлзвaмe. Cтрaнaтa ни трябвa дa e oтвoрeнa зa тeзи хoрa дa ce върнaт, кoмeнтирa тoй. - Нo aкo....."
    Зa тaрикaтчeтaтa, дeтo ce изнecoхa oт Бългaрия, хич нe ми e жaл...Лoшoтo e, чe тeзи мушмoрoци, зa дa ce oпрaвдaят прeд ceбe cи, глacувaт нa избoритe във врeдa нa Бългaрия....
  • 31 Гост

    0 0 Отговор
    Откак го няма Баце,цените на абсолютно всичко скочиха в космоса.С фенерче ще го търсите Бойко
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове