Last news in Fakti

19 Ноември, 2021 16:33 6 873 78

Ивайло Мирчев, ДБ за ФАКТИ: Отиваме в Турция, за да предотвратим чужда намеса в изборите ни

  • ивайло мирчев-
  • да-
  • българия-
  • ти броиш-
  • демократична българия-
  • изборен процес-
  • турция-
  • избори

"Към нас бяха подадени сигнали от българи в Турция, че буквално е обикаляно по къщите и са изкарвали хората да гласуват", каза Мирчев

Ивайло Мирчев, ДБ за ФАКТИ: Отиваме в Турция, за да предотвратим чужда намеса в изборите ни - 1
Снимка: ФАКТИ

Доброволци на “Да, България” и националната кампания “Ти броиш”, организирана от партията с цел предотвратяване на изборни измами, ще наблюдават изборния процес на територията на Република Турция по време на втория тур на президентските избори.

Това съобщи вчера Ивайло Мирчев, член на Изпълнителния съвет на “Да, България” в оставка.

ФАКТИ разговаряхме с него по въпроса.

“Причината да отидем в Турция е това, което видяхме в репортажите от първия тур на президентските избори и парламентарните избори. Нямаше индикации, че нещо подобно може да се случи, още повече - на последните избори през юли, активността в Турция беше доста вяла. Практически тогава се доказа, че толкова много избиратели, не могат да бъдат “вдигнати”. Очевидно сега обаче има нетрадиционна намеса, за да излязат хората. Включително към нас бяха подадени сигнали от българи в Турция, че буквално е обикаляно по къщите и са изкарвали хората да гласуват. Това ни провокира да проследим процеса в изборната неделя. Не сме очаквали подобно развитие, още повече, че през юли активността в Турция наистина беше слаба и гласовете бяха под 30 хиляди”, посочи Мирчев.

Според данните на ЦИК на 14 ноември ДПС са получили 85 256 гласа в Турция, което представлява 96,58% от подадените в Турция гласове. На 11 юли данните са за 26 487 гласа за ДПС, получени в Турция, като това е представлявало 90,52% от всички гласове. Също така, на 14 ноември Мустафа Карадайъ е получил 84 735 гласа като кандидат за президент в секции на територията на Република Турция.

Мирчев поясни, че към този етап представители на “Да, България” и “Ти броиш” ще следят изборния процес в Чорлу и в Истанбул, като опитват да сформират екип, който да бъде и в Бурса. “Нямаме много време за подготовка и няма да можем да запълним всички секции в Турция, но доколкото знам други партии и граждански организации също смятат да проследят процеса в Турция”, допълни той.

“Има индикации, че на изборите в неделя напливът няма да бъде толкова голям, като предходната неделя е бил такъв заради парламентарните избори. Надявам се да можем да предотвратим това, което се случи последния уикенд, ако възникнат такива ситуации, за да има честно провеждане на избори и честен вот”, посочи още той.

“На 14 ноември видяхме доста смущаващи неща като секции, в които се оказва, че на всеки 53 секунди някой е гласувал. Това практически е невъзможно, или поне много трудно постижимо, и говори за намеса на други фактори. Ние смятаме да отидем точно в такива секции, защото вероятно става дума за някакъв тип манипулация. Не е нормално броят на гласувалите в тези секции да бъде много по-висок от броя на гласувалите в България, още повече, знаейки, че хората там имат определени, чисто езикови затруднения. Нашата цел е да отидем в тези секции, да видим какви евентуални проблеми би могло да има и да проверим как е възможно хората да гласуват толкова бързо. Ясно е, че става дума за някакво вмешателство, намеса и се надяваме дори само присъствието ни да предотврати по-нататъшни злоупотреби”, коментира Ивайло Мирчев.

“Това със сигурност е ситуация, която не сме наблюдавали в последната година в Турция. Искаме да проверим на място и да се убедим какво точно се случва”, каза още той и посочи, че сред доброволните, които ще следят процеса в Турция, има хора, които са участвали като наблюдатели в изборите у нас.

Мирчев подчерта, че доброволците на “Да, България” и “Ти броиш” не се ангажират с подкрепа към даден кандидат. “Не става дума за ангажираност с кандидат, а единствено за честно протичане на изборния процес”, коментира той.

След обявяването, че “Да, България” ще следи изборния процес в Турция, последваха обвинения, че именно “Демократична България” е улеснила процеса на гласуване в чужбина чрез гласуване на изменения в Изборния кодекс в рамките на 45-тото Народно събрание.

Попитан за това в края на разговора, Ивайло Мирчев коментира: “Демократична България”, както и доста други формации, гласуваха за това всички български граждани в чужбина да могат да дадат своя вот. Очевидно в Турция става въпрос за нещо съвсем различно - става дума за опит за манипулация на вота. Ние отиваме там точно защото искаме законът да се спазва, искаме да гарантираме, че всеки ще може честно да подаде гласа си. Реалната причина, поради която този текст беше гласуван в Народното събрание, беше, че българите във Великобритания, след като тя излезе от Европейския съюз, практически не можаха да дадат своя глас. Тогава подкрепихме това решение, което не беше по наше предложение. Причината да го направим беше нашето убеждение, че всички българи, навсякъде по света, трябва да могат да гласуват. Ние стоим зад това решение”.

“В случая на Турция обаче видимо става дума не за откриване на секции и гласуване в тях, а за манипулация, в която има чужда намеса. Не мога да кажа дали тази намеса идва от турската държава или от някаква организирана група, но очевидно става дума за намеса. Искаме да я предотвратим. Това ни е работата не просто като политици, а като отговорни граждани. Същите неща правихме доста преди да влезем в политиката”, завърши той.


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 64 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делю Хайдутин

    38 14 Отговор
    По пет на нож!

    Коментиран от #11

  • 2 Бойкикев съм

    89 17 Отговор
    Абе топлуп нали вие я гласувахте тая тъпотия, сега ще ходиш да се въргаляш пак насам натам за парлама
  • 3 Ало Мирчев

    83 10 Отговор
    Мирчев, нали вие гласувахте промени в закона, които позволиха това масово гласуване в Турция, кво се правите на тапи ?Имeнo пocлeдният бългaрcки пaрлaмeнт бeшe тoзи, кoйтo приe зaкoнoдaтeлcтвo, нeизиcквaщo уceднaлocт зa учacтиe в пaрлaмeнтaрни и прeзидeнтcки избoри. Прoмянaтa в бългaрcкoтo зaкoнoдaтeлcтвo пoзвoли oткривaнeтo нa 124 избoрни ceкции в Турция. Бългaрcкoтo зaкoнoдaтeлcтвo дoпуcнa глacувaщитe в чужбинa тoзи път дa прeдcтaвят пoдгoтвeни дeклaрaции, вмecтo дa ca зaдължeни дa ги пишaт или пoпълвaт coбcтвeнoръчнo прeд члeнoвeтe нa cъoтвeтни ceкциoнни кoмиcии. Ceгa ДПC ce възпoлзвa oт тoгaвaшния пoдaрък нa Cлaви Трифoнoв, Мaя Мaнoлoвa и Хриcтo Ивaнoв c глacувaнeтo им в НC и пoлучи близo 90 000 глaca oт Турция.

    Коментиран от #78

  • 4 Шкембе

    61 11 Отговор
    Нали ти и мая искахте и приехте. Що ревеш
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 КОЙ

    66 8 Отговор
    Вече е късно ,турция си има повече от 30 депутата в БГ парламент.Срам за нашите служби.
  • 7 Българка

    37 12 Отговор
    На предните избори трябваше да отидат от всички представители на партиите за промяна. И нямаше ДПС са трети в НС. Но по-добре късно, отколкото никога!
  • 8 Гост

    17 19 Отговор
    Отивайте и при родителките си,резултата ще е същия.
  • 9 Мислещ

    31 3 Отговор
    На следващите избори пак ще има мутри вън както на тези имаше за Мая.
  • 10 Сатана

    24 19 Отговор
    Варели Симеонов биеше бабичките на Капитан Андреево дошли да видят родните си места.САЩ усилено въвличат България във война с Турция.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бай Шили

    47 13 Отговор
    Тези от ДБ не трябва да участват в управлението на България. Туй дебелото е новият Шкембе Войвода.
  • 13 Посер ковци

    33 28 Отговор
    САЩ и Русия имат една цел - да ни отровят отношенията с единствената страна на Балканите, която ни уважава - турците. Сега рашо и фатмашо се усрахте и там.

    Коментиран от #16

  • 14 Сивата чапла

    32 13 Отговор
    Глупаци.

    Що никой не казва,
    че 26% гласуваха преди пет дена за Радев от ДПС,
    а 23% за Герджиков!

    А на предишните избори 260 000 човека от ДПС дадоха гласа си за Радев.

    Чудна работа, режат клона на който седят!
    Чудна синергия!

    Коментиран от #58

  • 15 Отиди

    19 11 Отговор
    и дълбоко се поклони пред Султана на племето - Великият Везир Ердоган.
  • 16 АнтиГербСедерДепесар

    8 15 Отговор

    До коментар #13 от "Посер ковци":

    Да бе , да ! Точно нас да ни скарат дето никой не ни брой за нищо
  • 17 отива в пуйкие

    19 8 Отговор
    да си търси мъш
  • 18 Някой

    32 4 Отговор
    Няма нужда. Отдавна отидохте в Турция, още когато променихте изборния закон
  • 19 ШКАФЧЕ С ЧАСОВНИКОВ МЕХАНИЗЪМ

    37 11 Отговор
    С ЛОДКИ НАДУВАЕМИ ИЛИ С КАНУТА ЩЕ АТАКУВАТЕ БОСФОРА💥ВЗЕМЕТЕ ЗА ЗНАМЕ ЛЕВИЯ ЗЕЛЕН ЧУРАП НА „ХОДЕЩИЯ ПО ОБЛАЦИТЕ”👍
  • 20 Чиба глиган

    33 6 Отговор
    Нали ти беше инициатор за увеличение на секциите там?Сърбай си сега попарата “изчегъртан”!
  • 21 Щсдд

    24 8 Отговор
    Чий че го дирите там.
  • 22 Пич

    6 24 Отговор
    БРАВО ИВАЙЛО!ДОЛУ ЧЕКМЕДЖИКОВ!
  • 23 ЪРП

    9 17 Отговор
    ЗA 2 -РИ ПЪТ ГOCПOД ИМ НAМEКВA CAМO "ЛEКИЧКO" В РAМКИТE НA 2 ДEНA (C 5 ПO РИХТEР) , ДA OCТAВЯТ БЪЛГAРИТE И БЪЛГAРИЯ НA МИРA И ДA НE CE МEШAТ В ДЪРЖAВAТA НИ!!!!!!!!

    ГOCПOД OБИЧA БЪЛГAРИТE , НИE CМE ДРEВEН НAРOД И НE CМE МУ БEЗРAЗЛИЧНИ!!!

    ВCE OЩE ИМAТ ВРEМE, AКO CA УМНИ ДA РAЗЧEТAТ ПРAВИЛНO "НAМEКA НA ГOCПOД" И ДA OCТAВЯТ БЪЛГAРИТE НA МИРA ТE ДA OПРEДEЛЯТ БЪДEЩEТO CИ!!!!!!!!!!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Според мен

    13 16 Отговор
    Изберете на 14.11. в Турция могат да се касират. Има достатъчно снимков, свидетелски и доказателствен материал за това, стига да има политическа воля. А и ще се покаже, че такова поведение от политически партии и други държави няма да се толерира.
  • 26 До Радевите Мразещи България

    31 7 Отговор
    ВИЕ ЗАБРАВИХТЕ ЧЕ ДАЙ БЪЛГАРИЯ МАЯ МАНОЛОВА ЧАЛГАРИТЕ РЕВЯХА КАТО ШАШАВИ И ДАДОХА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ГЛАСУВАНЕ И РАСЕВ БЪРЗО ПОСПЕД НОЩ ПОДПИСА ВЪРВЕТЕ ТЪРСЕТЕ ТЕЗИ ОТ ПРОООМЯНАТА И РАДЕВ ЗА ТОВА ГЛАСУВАНЕ

    Коментиран от #62

  • 27 Герджика

    16 8 Отговор
    Толупа с голямия дирник,може да го обидят няколко пъти у Туркистан.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Майстор Манол

    19 1 Отговор
    Ми то свърши бре. Они си спечелиха двойно повече места в парламента. Спахте ли за парламентарния избор“. И как да не е организирано, като още преди изборите навсякъде се тръбеше, че ще бъдат осигурени автобуси за гласуване, а на пътуващите с автомобили, ще се плати горивото. Ааааа, как е? Не е ли на,меса?
  • 30 Българин

    5 14 Отговор
    Браво!

    Коментиран от #33

  • 31 ценител

    23 4 Отговор
    най-много, да се върнат от туркието уважени.
  • 32 Българин

    27 2 Отговор
    Прасе охранено, че ние тук вас не искаме, що ще дириш навън. Никой не е гласувал за вас в България
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Гост

    17 2 Отговор
    Вие си отидохте,където ви беше мястото,сега правете каквото искате.
  • 36 Дооан Оолу

    18 2 Отговор
    Да не стане само така, че да пренощуват в някой зандан. В Турция полицаите първо бият, после питат. Да не говорим, че комшиите ще ги изкарат скинари, расисти и ислямофоби, та дори амнести няма да се застъпи за вас. То не че на някой в Турция му пука за амнести.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Мунчо юмручето

    27 3 Отговор
    МАЯ ГАЛЕВА СЛАВИ ЧАЛГАРЯ ПИНОКИО И МУНЧО ЮМРУЧЕТО- промениха избирателния закон да се знаят имената и лицата на предателите
  • 39 Гоуст

    21 0 Отговор
    Да не повтарям коментарите над мен, но точно ТИ и съпартийците ти въведохте това. Другото , което ме заинтересува е изявлението на МНОГО, ама МНОГО политически и всякакви лица , които казваха МАШИННИЯТ ВОТ НЕ МОЖЕ ДА СЕ МАНИПУЛИРА. Сега рИвете, че нещо не е така, има някаква манипулация и др. За да получите по няколко гласа от Лондон, Берлин, Вашингтон, допуснахте десетки гласове от Турция.
  • 40 Тошко

    9 3 Отговор
    Забери и шкембе войводата ще си отивате двамата
  • 41 Пределно е Ясно

    28 2 Отговор
    Абе къде е сега Мая Манолова с „Изправи се БГ! Ние идваме!“ която толкова настояваше и взе решение, българите в чужбина и ЕМИГРАНТИТЕ в САЩ и другаде, да имали право на глас...???
    Само че Турция не се плаши от „Ние идваме! и Мутри, вън!“ и всяко заиграване с нея може да има опасни последици за България и е буквално същото, като да се твърди че САЩ поради активността на голямата диаспора от българите там при гласуване , също са се намесвали във вътрешните работи на България,... По вярното е че с недомисленото дадено право на българите в чужбина да гласуват си е чисто вътрешна работа на България и няма за какво сега да се разпалва етническа вражда и да се протестира пред Турция...!!!
  • 42 Селянин

    24 2 Отговор
    Толуп 2 внимавай това не ти е Росенец
  • 43 Бай Ганьо

    19 2 Отговор
    Ще идете да му го преместите на Ердо
  • 44 фбр

    22 7 Отговор
    Крайно време е за забрана на двойното гражданство ! Германците не са по прости от нас ! Който не знае писмено и говоримо български , не плаща данъци в България , няма право да определя как ще живеем в родината си ! Ако много му се иска , да се връща и след една година уседналост да му се дава право на глас !

    Коментиран от #48

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Хама

    20 2 Отговор
    Виждаме че и ДБ помагат на руския наместник в БГ Р.Радев.Сега се разбра защо не си даваха зор нито на изборите за кмет на София и сега на тези избири.За да спечелят хората на президента от ПП.Когато дойде глад мизерия и режим като преди сърдете се сами на себеси.
  • 47 Мехмед

    13 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Ивайло Мирчев, ДБ за ФАКТИ: Отиваме в Турция, за да предотвратим чужда намеса в изборите ни

    А с вазелина от Турция ли ще си снабдите или си го носите?
  • 48 дсб

    9 5 Отговор

    До коментар #44 от "фбр":

    Ами Кирил Петков вече даде пример и остана само с едно гражданство, така че новото правителство на ПП ще се бори за забрана на двойното гражданство ..!
  • 49 Добрев

    13 3 Отговор
    Престанете с този театър заради такива като вас ставаме за смях
  • 50 Красимир Петров

    12 2 Отговор
    Дай България са същите свещници като Атака
  • 51 Пеци

    18 1 Отговор
    Ефенди Ивайло ,Христо ак бей и ханъма Маями ни натресоха този изборен закон.
    В Турция си падат по пълнички мАже
  • 52 Анонимен

    13 3 Отговор
    Да не забравите да си вземете и гумената лодчица, че не се знае колко бързо ще се наложи да се изнесете от Истанбул. Нооо ей къде е Резово ще доплувате.
  • 53 Пеевски

    10 1 Отговор
    Отивай за постоянно
  • 54 cpv

    5 3 Отговор
    Точно като теб очакват,но си вземи метална плочка може да ти потрябва,за да те не "обидят"!
  • 55 Ха така

    12 3 Отговор
    Мазохисти.Гласуваха да бъде така,а сега реват.другото важно нещо е,че Радев им разби и ограби партията и те ще защитят вота за него.вместо да гласуват против Радев за да прекъснат дълбоката връзка между него и ПП те ще го подкрепят.Малоумни история.
  • 56 Мариячи Силве

    11 2 Отговор
    Аз пък ако съм на Турците ,ще Ви изхвърля от там и ще Ви кажа да си оправяте законите в България. Все "Вторият акъл " ще гледаме. Оправете си изборния закон в частта за уседналост и разбиране на Българския език за да гласуваш. Нищо не знае и е трето поколение "Чужденец " ама в паспорта така пишело и хайде да оправя малкото останал народец в страната. Въведете образователен ценз да се гласува само със най-малко завършен 10 -ти клас на средно образование и няма да имате проблеми с покупко-продажба на гласове в такава продажна и изкривена реалност . Тогава няма да се оплаквате ,че простотията избира висшистите дето Ви унищожиха като народ вече 32 години.
  • 57 P1amen

    11 2 Отговор
    Явно,не си извадихте изводи от резултатите на изборите и гледате да замажете гафа си с малко ако.
    По добре си стойте и агитирайте за Анастас,така ще си запазите скромните позиции и в следващия парламент.ЕС д нес подкрепи Анастас Герджиков
  • 58 Клончето

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Сивата чапла":

    Клона е гнил и сам ще падне. По-добре контролирано рязане за да може да израсне новото. Вашите олигархични мултимилионерски кръгове трябва да напуснат политиката която е основната им професия . Те изсмукват всичко и за тях няма кой какъв . Една върхушка живееща разкошно на гърба на етнос и вяра. Това е . Виж си комунистическия срамен за 21 -век , овчи резултат на избори- 97 % за една партия. Здраво са Ви стиснали за гушките. Ама после и ще искат щото "Двойно гражданство " .
  • 59 MGewehr

    5 1 Отговор
    Тоа с турския сурат на снимката ще му пасне от рождение да си ходи в Турция!
  • 60 Мустафа

    4 2 Отговор
    Хаха, циркаджии. Иди на козяк
  • 61 Гост

    8 1 Отговор
    Този, който даде урни на Турция за изборите в България, на името му ще тежи това престъпление и с него ще бъде запомнен.
  • 62 boio tapoti

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "До Радевите Мразещи България":

    Навсякъде по свеета секциите са в повече , тъпото е , че Турция е близо...сещате се.
  • 63 Jrj

    4 2 Отговор
    Всички с двойно гражданство и без основно образование да не могат да гласуват!!
  • 64 АЛОООООО

    2 1 Отговор
    ООООООО СВИНЧУГ ВЗЕМИ СИ ВАЗЕЛИНЧЕ /ХОПА ТРОПА В БОЛШОВА ДЖОПА/ ХЕ ХЕ
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Гост

    4 1 Отговор
    Какво ли бяма да направят да осигурят победа за фатмака.Говори глупусти и тук хората им се връзват.Това ,че политическа партия в фейсбук страницата си е призовала да се подкрепи кандидат за президент не е намеса на Турция правете разлика и мислете.

    Коментиран от #69

  • 67 айде бе

    5 1 Отговор
    ДУНДЮ, вместо да бълваш ,... внеси го в новия парламент, ама мотивирано и без тълкования, какво си тръгнал да всяваш смут
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 обектив широкоъгълен

    10 0 Отговор
    А добър ден .....Ви ПРОСТА .Сами си го направихте щото акълът ви извира откъм под гърба.Дядовците Ви преди 30години да напишат ограниченията за секциите и двойното гражданство са знаели какво трябва.Вие го променихте на Вас се отрази ,,мая не влезли а Вие надолу ашколсун аферим.Сега ще повтаряте номерата на ВМРО о НФСБ .Тези в Турция за разлика от родителите си нямат нищо общо с България и не са живяли тук но ще определят бъдещето на Вашите деца. Ама на този свят Всичко се връща когато е правено със зла умисъл или не е поискано.Не прави не поискано добро.
  • 71 Вергина

    7 0 Отговор
    Един въпрос ме гложди - доколкото си спомням ДБ бяха едни от радетелите за увеличаването на избирателните секции в чужбина, в т.ч. и в Турцичя. Не се ли сетихте, че това ще бъде използвано с всички сили от всяка партия и предимно ДПС??? Логически погледнато излиза, че или сте тъпи, или играете заедно в политическата игра...
  • 72 Малко късно

    5 0 Отговор
    Каквото сам си направиш, никой не може да ти направи! Сега поне внимавайте там и следете за нарушения! Нужен е нов и окончателен закон, който да не се променя според желанията на отделни партии у нас.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Алооо

    2 0 Отговор
    А защо не бяхте на 14.11 там, след дъжд качулка!!?
  • 76 Цццц

    2 0 Отговор
    Търсите си проблем с ТУРЦИЯ, но никой не ви обръща внимание. Като му дойде времето ще ви отговорят бъдете сигурни
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Десен

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ало Мирчев":

    Виж те себе си до къде стигнахте Един микробус хора гласувах ме за вас А ти по екскурзии Забравихте за оставката
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове