Last news in Fakti

23 Ноември, 2021 15:22 7 200 41

НСлС: Имало е втори шофьор, не са превозвани туби с нафта

  • автобус-
  • ам струма-
  • борислав сарафов-
  • изгорял

Борислав Сарафов изнесе подробности за трагедията на "Струма"

НСлС: Имало е втори шофьор, не са превозвани туби с нафта - 1

Резултатите от ДНК експертизите се очаква да са готови до дни, за да може със сигурност да бъдат идентифицирани жертвите при инцидента на магистрала "Струма", каза директорът на Националното следствие Борислав Сарафов.

Заедно с македонските им колеги са уточнили начина, по който ще се работи за разследването на инцидента. За момента няма да се провежда паралелно досъдебно производство в РСМ. Предстои комплексна съдебномедицинска и автотехническа експертиза, които ще дадат отговор на много въпроси.

На мястото на инцидента Сарафов и говорителят на главния прокурор - Сийка Милева, разговаряха с главния прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески и ръководителя на Прокуратурата за борба с организираната престъпност и корупция на Северна Македония - Вилма Русковска.
България очаква Република Северна Македония да изпрати биологичен материал от роднините на загиналите в пожара на магистрала "Струма", за да завърши работата по ДНК експертизите, стана ясно от думите на Сарафов.

"С всеки изминал час се изяснява картината, вървят разпити на спасените. На място вървят разпити на свидетели на инцидента. Няма данни в автобуса да е имало допълнително превозвано гориво. Все още не е ясно взривът, за който говорят свидетели, от какво е предизвикан", коментира още Сарафов.

Другите три автобуса са се движили 15-20 минути по-напред от този, който се е запалил. В катастрофиралия автобус е имало и втори шофьор, но не е ясно дали е сред спасилите се.
Според Борислав Сарафов автобусът е било сравнително нов - на около три години.

"По делото работи много голям екип, работи се широкомащабно. Няма да пестим усилия да разкрием в максимално кратки срокове причините за трагедията", каза Сарафов.

Собственикът на транспортната фирма е казал, че 20 години има транспортна фирма и до момента не е имало никакъв инцидент. Ще се изиска цялата документация за всичките автобуси на фирмата - в какво състояние са, кога са минали на технически преглед. Документите ще бъдат изпратени на българските разследващи.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАЦ ТРАУР

    22 31 Отговор
    Да не забравяме, че загиналите в автобуса са БЪЛГАРИ.

    Кой ще обяви национален траур в България за загиналите български сънародници?

    Коментиран от #14, #15, #36

  • 2 Терор в Перник

    37 16 Отговор
    А нещо Пернишката мафия които режат ръце и хвърлят хора от скалите,а забравих че са авери на Главния прокурор Иван Гешев!Извинете!
  • 3 нестинар

    22 89 Отговор
    Това е курбанът, тoвa e кръвната жертва, която винaги се дава за всяко голямо начинание, като началото на това ново управление! Новата престъпна власт влече големи кръвни жертви! Когато някой е спечелил с 66.6 % властта, това показва с чия помощ е спечелил и тогава Дявола получава право да върши зловещите си работи! Успехите на недостойните за победа на тези два избора трябва да бъдат платени с кръв! Такъв е законът на Небесните сили! Нecлучaйнo и пътят нa кoйтo сa зaгинaли мaкeдoнcкитe грaждaни e cтрoeн oт мaкeдoнcкa фирмa. Имайте страх от Бога и рaзбирaйтe нeгoвитe знaци!

    Коментиран от #9, #17

  • 4 ХАПИ

    57 0 Отговор
    ДА СНЕМАТ ИНФОРМАЦИЯ ОТ ТАХОГРАФИТЕ НА ПРЕДНИТЕ ТРИ АВТОБУСА И ДА ВИЯТ ПОЧИВКИТЕ И СКОРОСТТА С КОЯТО СА СЕ ДВИЖИЛИ. НО ТОВА ТРЯБВАЛО ДА СТАНЕ ОЩЕ СНОЩИ ПРЕДИ ДРУГИТЕ ТРИ ДА МИНАТ ГРАНИЦАТА. ПРОПУСК НА МВР И ДАЙ, ДАЙ, ДАЙ, ДАЙ!!!!!!

    Коментиран от #19, #21

  • 5 MERS

    29 17 Отговор
    Всеки ден у нас има над 200 починали от ковид и няма такава драма?!

    Коментиран от #6, #30

  • 6 Roro

    25 9 Отговор

    До коментар #5 от "MERS":

    Всичко е PR от US !
  • 7 кантонера

    35 11 Отговор
    Какво гадаят ? И на гугъл земя от уличен поглед на мястото се вижда мантинелата ,точно на средата,на десният завой!!! Това не е път а паркур с препятствия !
  • 8 Д-р Ох Боли

    39 11 Отговор
    Тубите не били с нафта, а с бензин... Сигурно и автобусът е имал тайник за 2-3 тона гориво, за да зарежда евтино в Одрин....
  • 9 честен ционист

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "нестинар":

    Стига драми бре, макето в Пирогов се оказа роднина на 7-те измъкнали се. Голям късмет, а? По време на лунно затъмнение винаги има фойерверки на ушким..
  • 10 НЕСТРЕЛАЙТЕ ПО ПИАНИСТА ТОЙ ТОЛКОВА МОЖЕ

    22 2 Отговор
    АМИ ТЕ ТРИМАТА КАК СА ПРЕМИНАЛИ БЕЗ ПРОБЛЕМИ ПРЕЗ ДОЛИНАТА НА СМЪРТТА?
  • 11 ЧАПАЕВ

    10 12 Отговор
    КОЙ УМНИК ОТ БСП, ПАКСАЛЕВ ИЛИ ГАГАУЗОВ СА СТРОИЛИ ТОЗИ УЧАСТЪК? МАНТИНЕЛАТА НЕ Е СКОСЕНА КЪМ ЗЕМЯТА, А Е ВИСОКО И НАПРАВО СЕ НАНИЗВАШ НА НЕЯ! СЪС 100 ИЛИ 120 ВСИЧКО ОТДОЛУ Е СКЪСАНО И ИЗТЪРБУШЕНО! ТРИЕНЕ, ИСКРИ, ГОРИВО, МАСЛО И БАГАЖА Е БИЛ СИЛНО ЗАПАЛИМ.
  • 12 Северно македонците са дошли в

    3 8 Отговор
    Република България да си вземат българските паспорти защото политиците в Република България спяха предприсъединителните преговори на ЕС със Северна Македония за започване на преговори пълноправно членство на Северна Македония в ЕС

    Коментиран от #33

  • 13 Ттъ

    9 2 Отговор
    Да кажат на какво гориво е бил автобуса, може да е бил на метан
  • 14 Българският

    25 1 Отговор

    До коментар #1 от "НАЦ ТРАУР":

    народ беше разделен на 01.07.1878 г. в Берлин след шантажът и оказаният дипломатически рекет на блудницата Европа - Австроунгария, Англия, Франция, Италия и със съдействието на Германия - над Русия - победителката в Руско-турската освободителна война.

    В резултат европейските врагове на България разделиха извоюваната с кръвта на руските и румънските православни войници и на българките опълченци новосъздадена на 03.03.1878 г. Сан-Стефанска (обединена) България на 5 (пет) части, като югозападната част от България - Македония - остана под Османската власт до освободителната за българите Балканска война!

    Народът на РСМ е български народ, така както и помаците са българи, а и не малка част от така наречените "български турци" също са българи.

    Българският народ остава тежко разделен и политизиран от враговете на България.

    Минусчийте в коментар №1 всъщност са новите анти-българи.
  • 15 Последния Софиянец

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "НАЦ ТРАУР":

    А дали не са албанци ? До няколко години ще граничим с Албания , но не ние ще се разширим !
  • 16 плюс минус

    15 20 Отговор
    Още в нощта на президентските избори, когато видях как неистово се мятат на хорото на победата две „елитни“ дами, някакво лошо предчувствие, някакво дежавю, ми спомни за загиналите войничета. Едната зарязала тежко болен съпруг, другата – желаеща да блести и привлича вниманието към себе си повече от втория, третия или незнам кой си любовник или съпруг, на когото с държанието си му отне проценти от победата. Друсаха се грозно, в екстаз.
    Е, да, ама днес снобарията е на почит.
    Къде отидоха смирението, служението към човеците, любовта към ближния?
    Кой, кой нареди максималната скорост да бъде 140 км, кой, кой открадна милиарди от калпавите магистрали, кой, кой направи от държавните чиновници и служители нищо неправещи…..? ……? …….? Въпросите са безкрай, дори някои съвпадения будят въпроси без отговор. Бог да прости загиналите........
  • 17 ЕЕЕ

    19 9 Отговор

    До коментар #3 от "нестинар":

    а какъв е курбана за управлението на ГЕРОПИТЕЦИТЕ окрали и давели България до 4 НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА
    НАРОДЕН СЪД !!!!
  • 18 Раданч Татлъту

    7 6 Отговор
    И кво са превозвали,розави презервативи?🙉🤡🥳
  • 19 САП

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "ХАПИ":

    При този пожар дали е останало нещо от тахографите?
  • 20 ПОБЕДИХМЕ

    7 13 Отговор
    ВЛАСТТА ДРУСА ХОРА И КЮЧЕЦИ А НАРОДА МРЕ! 254, 9 ОТ ДОМА И 45 МАКЕДОНЦИ. ПРЕДИ ЗА 6 ТРАУР, СЕГА ЗА 106 ВСЕКИ ДЕН - НИЩО? ЗА 206- ХОРА И РЪЧЕНИЦИ
  • 21 пътник

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "ХАПИ":

    тези са неграмотни бездарници! Откъде толкова мозък в празните им главици.
  • 22 ПОБЕДИХМЕ

    5 13 Отговор
    ВЛАСТТА ДРУСА ХОРА И КЮЧЕЦИ А НАРОДА МРЕ! 254, 9 ОТ ДОМА И 45 МАКЕДОНЦИ. ПРЕДИ ЗА 6 ТРАУР, СЕГА ЗА 106 ВСЕКИ ДЕН - НИЩО? ЗА 206- ХОРА И РЪЧЕНИЦИ
  • 23 всички

    19 3 Отговор
    автобуси на тази фирма са имали изградени тайници в товарния отсек където са пренасяли до 2000литра евтин бензин от Турция за РСМ, всяка седмица са пътували по 4 автобуса, тоест близо 8тона евтин бензин на седмица, разпродаван нелегално на добра цена с добра печалба, от което собственика си е докарвал прилична сума в евро, и този бизнес е процъфтявал от скоро откакто цените на горивата скочиха главоломно в цяла Европа, като е заделял и 10% от печелбата за шофьорите за да няма пробив по веригата, за разлика от нафтата, бензина се възпламенява от искра, и това обяснява взрива, и разразилия се пожар, това ще бъде доказано впоследствие, когато започнат да проверяват фирмата под лупа и някой от шофьорите пропее пред властите.

    Коментиран от #32

  • 24 Вангел

    21 3 Отговор
    Обърнете внимание на следното: пристигнала е прокурорката за борба с организираната
    престъпност!? А сега.. Защо? Какво общо има автобусът с организираната престъпност? Нещо да е пренасял?? Заедно с другите 3 автобуса. Някаква тайна има тук!
  • 25 XYZ

    16 1 Отговор
    Що не вземете да млъкнете всички и да се помолите за хората, които загинаха нелепо в последните 24 часа!

    Коментиран от #35

  • 26 Ю.Кортес

    16 2 Отговор
    Автобусът е трябвало да бъде спрян още на кап.андреево от гранична полиция.нощните преходи с деца са забранени,а е имало 12 деца.
    Министърът да подаде оставка.

    Коментиран от #29

  • 27 А сега де

    14 0 Отговор
    И как разбраха, че не са превозвани туби с нафта? Да не са гледали на кристалната топка?
    То всичко е станало на пепел те туби нямало. Смешна работа.
  • 28 Политиците на Република България

    1 3 Отговор
    Спряха предприсъединителните преговори на ЕС със Северна Македония с което спряха възможността балканския полуостров да се обедини в християнския ЕС както е било по времето на Османската империя 500 години
  • 29 За политиците в ЕС трябва да има

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Ю.Кортес":

    Дисцип при нарушаване с действие и бездействие на европейските закони и правилниците за прилагането им
  • 30 от историята

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "MERS":

    Смъртта на един човек е трагедия.
    Смъртта на много хора е статистика.

    Й. В. СТАЛИН

    Коментиран от #41

  • 31 Балък до край

    9 0 Отговор
    БОРКО, ОТ КЪДЕ МОЖЕ ДА ЗНАЕШ, ДАЛИ НЕ СА ПРЕКАРВАЛИ БОМБИЧКИ, ПИРАТКИ ИЛИ ФОЕРВЕРКИ? В КРАЙНА СМЕТКА НАЛИ ИДВА НОВАТА 2022 ГОДИНА!!! А МОЖЕ ДА СА ПРЕКАРВАЛИ И ДРУГИ НЕЗДРАВОСЛОВНИ НЕЩА!
  • 32 иван

    0 5 Отговор

    До коментар #23 от "всички":

    abe цървул знаеш ликолко е цената на бензина в Турция ...смотано племе
  • 33 яко ни лъжат

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Северно македонците са дошли в":

    ЯКО НИ ЛЪЖАТ ТИЯ.ПРОВЕРЕТЕ КОЛКО ШОФЬОРА ИМА НА ТУРСКИТЕ АВТОБУСИ ОТ СОФИЯ ЗА ИСТАМБУЛ????? ЕДИН И САМО ЕДИН. ВСЕКИ ДЕН ТРЪГВАТ АВТОБУСИ ОТ СОФИЯ ЗА ИСТАМБУЛ С ЕДИН ШОФЬОР.
  • 34 Наблюдател

    5 0 Отговор
    Това със сигурност не е обикновен пожар !
  • 35 XXLL

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "XYZ":

    На КОЙ Господ да се помоля ? А ? На Аллах ли ? Той не е моя Господ !

    Коментиран от #37

  • 36 Само питам

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "НАЦ ТРАУР":

    И откога албанците станаха българи?
  • 37 ТОЧКАТА

    0 3 Отговор

    До коментар #35 от "XXLL":

    БОГ Е ЕДИН!!!!!!И НЯМА!!!!!!ИМЕ!!!!!КАЖИ КАК СЕ КАЗВА БОГ!!!!?????...и е по - скоро ЖЕНА!!!!!!ТЯ РАЖДА,ТЯ ДАВА ЖИВОТ,ТЯ СЪТВОРЯВА!!!!!!!!ТЯ СЕ ГРИЖИ!!!!!ЗА ДЕЦАТА СИ.....ГЕЯ!!!!!ТОВА Е БОГИНЯТА!!!!

    Коментиран от #39

  • 38 от изказването

    2 1 Отговор
    А как не можете да разберете , дали втория шофьор не е сред загиналите, след, като спасените са живи и дори разпитвани и са само 7 ... Егати и Сарафовия ,егати и прокурора .. че и Сийката за капак ...тъпи...тъпиии...прости хора ...
  • 39 XXLL

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "ТОЧКАТА":

    А,има и една друга БОГИНЯ РЕЯ де пише цели фермани с врели-некипели понякога ,тук в сайта, кога я изтърват от леч.заведение ...
  • 40 Не съм съгласен!

    3 0 Отговор
    ,,Няма данни в автобуса да е имало допълнително превозвано гориво"
    Според мен именно това е причината за взрива...!Багажното отделение нахакано до горе с туби контрабандно гориво от БГ,защото схемата е стара...!А вие какво очаквате...?!Оцелелите,или пътниците от другите автобуси да си признаят това ли....абсурд...?!
  • 41 Е и...?!

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "от историята":

    Какво искаш да кажеш с този изтъркан и до болка познат цитат...?!?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове