24 Ноември, 2021 06:20 2 637 30

Иван Петков за катастрофата: Няма информация да е имало проблеми в този участък

  • иван петков-
  • експерт-
  • катастрофа-
  • ам струма-
  • отсечка-
  • движение-
  • пътища

Може би скоростта там трябва се ограничи до 60 километра и в двете посоки, смята експертът от ДА „Безопасност на движението по пътищата"

Иван Петков за катастрофата: Няма информация да е имало проблеми в този участък - 1
Снимка: БГНЕС

"Това не е участък с концентрация на ПТП, също така няма информация да е имало проблеми в този участък".

Това каза пред NOVA NEWS Иван Петков, експерт от ДА „Безопасност на движението по пътищата"

"Предстои да се извърши инспекция в следващите дни и да се оцени дали има проблеми с пътната инфраструктура. За да се ограничи скоростта там, трябва да има основателна причина, а засега такава няма", каза още експертът.

Иван Петков каза още, че работата на ДА „Безопасност на движението по пътищата" не е публична и не се виждат резултатите от работата, която се върши.

"Не е вярно, че Агенцията през последните години не е свършила нищо. Около 65 са опасните участъци по пътищата у нас, концентрацията на движението е много по-голяма", заяви още той.

"Пътната маркировка в този участък е перфектна. Нямаше никакъв спирачен път на автобуса. Виража на пътя е объркан", това каза в предаването Васко Пиргов, експерт от Областна управа Перник.

Според него в този участък може би скоростта трябва се ограничи до 60 километра и в двете посоки.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    6 4 Отговор
    Моля влезте в стриит вю и разгледайте маркировката. Бих прикачил снимка но не мога. Двете бели ленти сочещи към отбивката са много по ярки от основните. Демек ако се водиш по тях отиваш директно в разделителя между пътя и отбивката

    Коментиран от #5, #9, #16, #24, #27

  • 2 мдаааааа

    8 3 Отговор
    Елементарно е да се направи програма, която по координати на катастрофите и нарушенията с превишена скорост да изведе потенциално опасните места. Да не говорим какви модели и анализи може да се правят през статистика и теория на игрите.

    А че е черна точка мястото само вие в държавната агенция няма как да знаете, там сте събрани от калинки нагоре в стълбицата на идиотщината.
  • 3 гадно

    9 3 Отговор
    За калинките винаги е така проблеми нЕма, проблема си за пътуващите.
  • 4 Николай Стоименов

    9 1 Отговор
    Искам да кажа на този така наречен"експерт"че тази скорост която предлага е много висока нека да бъде тридесет километра и на мястото на разделителната линия се направи паркинг
  • 5 Минаващ

    9 9 Отговор

    До коментар #1 от "Гого":

    Ако наистина се водиш по това значи никакъв шофьор не става от теб..

    Коментиран от #10

  • 6 Сър

    4 2 Отговор
    Ако наистина е опасен участък, нека да се поставят камери за скорост и готово..

    Коментиран от #8

  • 7 Къде

    7 1 Отговор
    беше до сега , бе "експерте" и такива като теб ? Срам и позор !
  • 8 БАЙ Х@Й‼

    14 1 Отговор

    До коментар #6 от "Сър":

    И с какво камерата ще подобри видимостта и ориентацията на водача 🤔🤔🤔 А да ограничи на 60 скоростта на магистрала или скоростен път значи да го обявиш за обикновен междуградски път ‼️‼️
  • 9 РЕАЛИСТ

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Гого":

    Това е първото, което прави впечатление на всички. Една некадърно направена и маркирана отбивка. Заблудила е шофьора , затова няма спирачен път. Заорал е в мантинелата и трагедията е налице. Това е и мнението на много експерти. И скоростта на автобуса не е била малка.

    Коментиран от #11

  • 10 БАЙ Х@Й‼

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "Минаващ":

    Явно ти в 02:00 посреднощ се ориентираш по звездите ‼️
  • 11 БАЙ Х@Й‼

    8 2 Отговор

    До коментар #9 от "РЕАЛИСТ":

    От години пиша , че във Варна хоризонталната маркировка я правят хора с допълнителен курс за идиоти ‼️ на път с две ленти , които пред светофар стават три, за да продължиш НАПРАВО , трябва да подадеш ДЕСЕН мигач и да се престроиш‼️
  • 12 Каун

    13 0 Отговор
    Кажете това на тези прости и нахални журналисти.Браво на полицията че не ги е допуснала.Вчера цял ден само простотии сипят по медиите и телевизията в жалък напън да станат известни и да направят сензация. Противни са
  • 13 Що не

    8 3 Отговор
    си вземеш шапката и да напуснеш хранилката ? Не , че не сте и за съд всичките безотговорни търтеи там !
  • 14 Несъобразена скорост

    6 1 Отговор
    Айде айде, професионален шофьор, познаващ пътя, правещ редовни курсове - да не знае къде и как минава пътят?!? Или е заспал, или се е заплеснал, или е бързал да застига групат или изпреварва, та дори спирачен път няма.

    Коментиран от #17

  • 15 нйко

    9 1 Отговор
    Ограничение на 60 . Когато леглото му е късо се режат краката на човека . Това е по български . Толкова голям и внезапен пожар може да е само от туби с БЕНЗИН купен от бензиностанцията където са почивали или от Турция по евтин от Македония .
  • 16 РЕАЛИСТ

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гого":

    Виждат се в отбивката жълти кубове. Такива се слагат на входа на отбивка, за да я затворят. Преместени са били, защото е имало нерегламентиран строителен път им е пречело да влизат. При объркването си шофьора е видял кубовете и се е паникьосал.

    Коментиран от #20

  • 17 БАЙ Х@Й‼

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Несъобразена скорост":

    Най ми хареса : " или изпреварва" ‼️ Какво е изпреварвал , та е потрошил ДЯСНАТА мантинела 🤔🤔🤔
  • 18 ЧОЧО

    6 2 Отговор
    Пътищата в цялата страна са лоши а шофьорите ни какви са,няма колегиалност по пътищата всеки бърза за някаде.На Българина трябва да му се смени чипа.
  • 19 mi6osp

    7 1 Отговор
    Липсата на спирачен път преди удар в светоотразителната колонка в начало на мантинелата показва , че водачът не е следял пътя. Причината може да е заспиване, припадък, отвличане на вниманието, повреда в кормилната уредба.
  • 20 РЕАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "РЕАЛИСТ":

    Сега видях пак. Не са кубове , а са цилиндри. Единият е бял и стои още на входа, а жълтите са преместени. Очевидно отбивката трябва да в била затворена.
  • 21 Кубове ли са, цилиндри ли са

    10 0 Отговор
    Кат не е внимавал, и златна да са я направили отсечката, няма кой да го оварди. Караш бързо и невнимателно - блъскаш се, па дали са цилиндри или кубове, то белята не пита.
  • 22 РЕАЛИСТ

    0 3 Отговор
    Сега вече показаха и указателния знак на отбивката. Пътен знак номер Г11 ‘Преминаване отляво или отдясно на знака’ . Който е сложил този знак там, ще си отговаря на другия свят за смъртта на 45 човека.
  • 23 ТаУмВзе

    2 6 Отговор
    Пак бушончета на гербетастията пазят мутропитека!
  • 24 Моко

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гого":

    Абе, какво ще да е, магистрала е. Каквото да му викат има 3 ленти. Ако не караш с 200, а с нормална скорост няма как да се пребиеш там. Айде стига с тия глупости!
  • 25 име

    2 2 Отговор
    Само като разбрах че маркировката на АМ Струма струвала 2 мил. и 40 хил. на километър и като знам, че в България не съм виждал светлоотразителна маркировка освен в големите градове, ви стана ясно че се е крало яко. Те и полицаите си го казаха, че маркировката е пълен леш.
  • 26 Jacques Yves Moineau

    4 3 Отговор
    ГЕРБ убива! Буквално
  • 27 мнение

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гого":

    Другите автобуси защо не са се объркали, а само този. Шофьорът е виновен, човешка грешка.
  • 28 Филип Ейджи

    0 0 Отговор
    По добре 30 или да се преминава пеш
  • 29 БАТИ АГЕНЦИЯТА

    1 0 Отговор
    ВИЕ И СЕГА МАЙ НЯМАТЕ ИНФОРМАЦИЯ , ЧЕ НЕЩО НЕ Е НАРЕД !
  • 30 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    КАК ТАКА ТРИ АВТОБУСА ОТ ТУРИСТЧЕСКАТА КОЛОНА СЕ ПРИБРАХА БЕЗПРОБЛИМНО !?!?!?!? СЪЩИЯТ ПЪТ -СЪЩИТЕ УСЛОВИЯ !?!?!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове