Last news in Fakti

26 Ноември, 2021 12:35 6 111 74

България плаща поне 25 млн. лева кръвнина на близките на загиналите в автобуса-ковчег

  • ам струма-
  • изгорял автобус

Казусът е сложен, защото броят на загиналите е огромен, а лимитите на застраховката "Гражданска отговорност" на автобуса в Северна Македония са ограничени и няма да успеят да покрият всички претенции на наследниците

България плаща поне 25 млн. лева кръвнина на близките на загиналите в автобуса-ковчег - 1
Снимка: БГНЕС

След жалейките идва ред на търсенето на справедливост за близките на загиналите в свирепата пътна катастрофата на АМ "Струма". До 250 000 лева обезщетение на загинал може да присъди съдът, ако се докаже, че пътят е причина за гибелта на десетките души в рейса-ковчег, пише "Монитор".

"Вината за настъпилото събитие е комплексна, както на шофьорът на автобуса, така и на инфраструктурата, изградена в района на катастрофата", казва адвокат Николай Димитров. Според него на първо четене водачът не се е съобразил с пътната обстановка и намалената видимост.

Но от друга страна може да се докаже и вина в изградения път и неговото поддържане. Така лесно може да се направи аналог с трагедията от Своге, където загинаха 20 души. Защото и там са били установени проблеми в пътя и по-точно в неговото проектиране.

Близките на загиналите може да предявят претенция за обезщетения за неимуществени вреди.

"Казусът е сложен, защото броят на загиналите е огромен, а лимитите на застраховката "Гражданска отговорност" на автобуса в Северна Македония са ограничени и няма да успеят да покрият всички претенции на наследниците", смята адвокат Димитров.

Изчисленията показват, че парите от застраховката няма да стигнат дори за една десета за покриване на претенциите. Така ако се докаже съвина на родната Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) и застрахователя на автобуса най-вероятно всички наследници ще предявят претенции към пътната служба, защото държавата ни е много по-платежоспособна. Експерти от български застрахователни дружества коментираха, че се очаква сумата да достигне поне 25 млн. лева.

Между 200 000 и 250 000 лева иск може да предяви всеки един от родителите на починало дете в катастрофата.

Осиротелите пълнолетни деца може да получат до 200 000 лева за загубен родител, за починал брат, сестра, баба или дядо сумата е около 50 000 лева.

Често пътната служба е била осъждана за неподдържане на даден участък и заради лошо изграждане на пътя, показва съдебната практика. Гражданските дела може да продължат около година и половина, а наказателното ще е по-дълго.

По първоначална информация няколко големи български кантори вече са предложили съдействие на македонското правителство за защита на интересите на близките пред българския съд.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 30 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мда

    172 1 Отговор
    ДА ГИ ПЛАТЯТ "ЕКСПЕРТИТЕ" КОИТО НЕ СПРЯХА ДА ЛАЯТ ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #23, #26

  • 2 ТаУмВзе

    108 0 Отговор
    Какъвто и зулум в следствие на политягите ни да стане, Пак нас ни щавят злокобно!
  • 3 dad

    132 0 Отговор
    Публикувaнo във фaкти.бг: някoлкo гoлeми бългaрcки кaнтoри вeчe ca прeдлoжили cъдeйcтвиe нa мaкeдoнcкoтo прaвитeлcтвo зa зaщитa нa интeрecитe нa близкитe прeд бългaрcкия cъд

    Опа, едно хонорарче от данъците на хората да си приберат мършоядите. Даа...
  • 4 Станишев

    78 20 Отговор
    Станишев да плати от брюкселската заплата, а не ние . По негово време е строено това недоразумение.
  • 5 иии

    63 5 Отговор
    Айдеее, пак пробойна, ще я запълним с нов пет милиарден заем!
  • 6 Васил

    124 0 Отговор
    Наглеци!! Поискайте кръвнина от "туристическата" шиптърска фирма с конрарабандата... Българските пътища ви били виновни! Ами минавайте само през Гърция за/от Турция!? Сега вече е време да се каже ясно за тубите с бензина! А кой ги е пропуснал..
  • 7 Ггггг

    65 0 Отговор
    Кой ровиии... адвокатитеее. Защо е такава сумата? Заради адвокатитеее
  • 8 ????

    84 2 Отговор
    Още коментари за лошият път от сульо и пульо ще има ли? Точно така предполагах, че ще се развият нещата от безумните "експертни" раздумки и желанието да са под светлините на прожектора.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Стефан Иванов

    78 0 Отговор
    глупа ви ли сте или идиоти реиса е без валиден лиценз за превоз на хора преминал нам си как граници и тн . кои ви плаща бе идиоти
  • 11 Абвг

    54 9 Отговор
    Да се плаща от чекмеджето!
  • 12 сирене

    66 1 Отговор
    Хайде сега обявете ден на траур.. Нито стотинка за Северна Македония след нелегалното влизане в страната ни, какви са тези глупости?
  • 13 русенец

    59 1 Отговор
    От много крякане по медиите и сайтовете, мисирки и "експерти" ще ни докарат това, да плащаме кръвнина. Хайде нека органите решат чия е вината.
  • 14 волан

    73 0 Отговор
    Така си и мислех,че ще стане. Българите ще плащат за катастрофата. Простотия до шия!
  • 15 Почнахте пак

    68 1 Отговор
    Почнахте пак простотиите !!!
    На пътя винаги можеш да намериш кусури. Където и да е този път ако го гледаш под лупа ще намериш. В конкретния случай пътя обаче няма нищо общо !!! Техническа повреда или човешка грешка е причината. На кадрите на Бърза помощ Перник се видя, че при пристигането им помляната мантинела гори като огнена ивица. Кога я нацели автобуса кога се възпламени горивото и т.н.
    И спрете с тия "експерти" от всякакъв род щото и децата се смеят вече. Някои от тях само са чували че има наука физика и физични закони, ама само до там !!!
  • 16 българин

    74 2 Отговор
    Тези 25 милиона на сметката на Дуневци, Илиевци и на тази мъжкарана с големия задник, която не спре да хули страната ни.

    Коментиран от #29, #61

  • 17 разума

    42 0 Отговор
    От всички във веригата най печеливши ще са адвокатите. Две мнения по въпроса няма и затова още от сега се надпреварват да обещават обезщетения естествено от някоя от държавите защото е по лесно отколкото от застрахователите както е редно в цивилизованите страни. Второто предложение е да спрем и затворим всички пътища защото нещо идеално няма и никой да не пътува , а който пътува е нарушител и сам да си отговаря............
  • 18 Румен Крайчев

    49 0 Отговор
    От къде на къде! Не съм съгласен. Не стига, че автобуса е бил без лиенз, но сега Българите ще плащат.
  • 19 глоги

    41 1 Отговор
    броят на загиналите е огромен...Е ГОЛЯМ,А НЕ ОГРОМЕН. ВИЕ ДУМАТА ГОЛЯМ Я ЗАБРАВИХТЕ,ЧЕ СЪЩЕСТВУВА В БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК!
  • 20 сектант

    38 0 Отговор
    утре като си прецакам биалетки или амортисъори на колата, защото пътищата ни имат кратери които са подходящи за риболов или още повече ако си счупя крак ръка ходейки пеша заради лоша инфраструктура кой ще дава пари, ало? ама видиш ли то е трагеееедия, нищо че всяка година загиват по 400 души това е само статистика, нали?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 един от многото

    39 0 Отговор
    Резултат на големите разбирачи , които не спират да заливат медийните пространства с глупавите си преценки за състоянието на маркировката и мястото на отбивката! Република Северна Македония ще плати ли нещо , че нейни нерегистрирани МПС , пътуват из България. За катастрофата преди време когато автобус с българи падна в дерето , обвинихте шофьора , а сега този който е карал с кой знае колко км/ч и е блял баирите , ще плащаме ние. Щом ще плащаме , държим и наказание да понесе виновния за тези нередности които са установени!
  • 23 Точно така!

    42 0 Отговор

    До коментар #1 от "мда":

    Аман от тунеядци, които сами са си вменили ролята на контролираци! Пътят им бил виновен - милиони коли са минали по този път и само тезк са катастрофирали или и още няколко като тях! Кой е виновен тогава!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 РЕАЛИСТ

    43 0 Отговор
    Ами, като предупредих, че никоя държава не тръгва още от началото да търси собствената си вина, ме изтрихте. От сутринта журналистите, като лешояди се нахвърлиха да търсят косури на пътя и маркировката. Разнообразие "експерти " мериха пътя и го гледаха под лупа. Сега цялата държава ще си плаща. Сами си вързахме въжето на врата.
  • 26 точно така

    27 0 Отговор

    До коментар #1 от "мда":

    Същото го споменах и аз това още ,когато се появи първия такъв "капацитет" ...и понеже след него се занизаха цял батальон от такива ,реших да им извадя имената -дори само от паметта на компа ми по статиите ,та ,когато се предяви Иск-а от Съда някой ден ...ТОЧНО ТЕЗИ СОЛИДАРНО ДА ПЛАЩАТ ЗА ВСИЧКО ЩО СА ПЛЕЩИЛИ ...ТЪПАНАРИ ДОЛНИ !
  • 27 кочо

    26 0 Отговор
    как така 3 от 4те атобуса минават безпроблемно а 4тият катострофира и защо.държавата и пътна та агенция нямят никаква вина за катастрофата.македонски спекулации.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 3.14К

    15 12 Отговор
    Станишев, Борисов, Орешарски, Райков, Близнашки, Янев и регионалните им министри да платят и в затвора.
  • 31 Българка

    27 1 Отговор
    И този адвокат прави внушения за съвина от лош път. Хората не са загинали от катастрофата , а от пожара. Намерен ли е осмият човек Х, който се е спасил и е в неизвестност? Много е съмнителна подмяната в Истанбул на отказалия се да пътува и мистеризония предполаган мигрант, който е в неизвестност. Да не се окаже причината за трагедията трафик на стоки и хора, които са причина за пожара, а ПТП да е следствие от пожара.
  • 32 beast

    27 1 Отговор
    Защо трябва да им плаща ... това , че шофьора не може да кара и е утрепал 40 души. Да си искат кръвнината от фирмата превозвач .
  • 33 Възмутен

    18 0 Отговор
    Пишман експертите да плащат, ако се наложи, те къде бяха като се строеше пътя - чакаха трохи от баницата. Нали "експертите" приемат всеки нов обект и без тях не може да се въведе в експлоатация.
    А шофьора ако е бил пиян или дрогиран, а как тубите са останали наполовина пълни? Пак, типично по български, има някаква измама!
  • 34 Fate

    25 1 Отговор
    Защо тогава се плаща гражданска отговорност ?
    Като покриват щети само колкото пожелаят
  • 35 Гост

    39 0 Отговор
    Ако това се беше случило с българи,тогава щеше да е виновен само шофьора(несъобразена скорост) и нямаше да има никаква компенсация.
  • 36 Лудия

    36 0 Отговор
    Хаде стига тук пътя е най малкия проблем. Дори да се е блъснал в мантинелата този автобус дори не се е претърколил! Хората са били живи. Огъня е проблема във въпроса се пита какво е имало в автобуса за да пламне и изгори като факла за минути. Остава въпроса къде са другите три автобуса. Ако са били "чисти" нямаше ли да изчакат и да се заинтересуват какво е станало с колегата им, а са "духанали" яко дим през границата - това поставя под съмнение това което са носели!
  • 37 Aлтънпармаков

    37 0 Отговор
    Kaкво долно племе сме! А най- големите мерзавци са адвокатите и политиците. Още не е завършило следствието, не са установени причините за катастрофата, но хиените си предлагат услугите и насъскват роднините на жертвите да търсят обезщетение от България. Готвят се да приберат по 80 000 евро от жертва!
  • 38 баста

    34 0 Отговор
    НЯМА ЛИ ДА БЪДАТ ОСЪДЕНИ ТЕЗИ ТАКА НАРЕЧЕНИ "ЕКСПЕРТИ" ЗА МАНИПУЛИРАНЕ НА ДАННИ И ФАКТИ В ПОЛЗА НА ДРУГА ДЪРЖАВА? ЗАЩО БЕ ПОВДИГНАТО ОБВИНЕНИЕ СРЕЩУ ФАРМАЦЕВТ ЧЕ Е КАЗАЛ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ЧЕ НЯМА ДОСТАТЪЧНО ЛЕКАРСТВА В АПТЕКИТЕ СРЕЩУ КОВИД А СРЕЩУ ТИЯ БОКЛУЦИ СИ ЗАТВАРЯТЕ ОЧИТЕ?
  • 39 Въпросче

    32 0 Отговор
    А за българските старци , които загинаха в пожара в с.Рояк , ще плаща ли някой ?

    Коментиран от #73

  • 40 ай са

    15 7 Отговор
    Къдека го плащачот от Банкя да плаща , нещо напоследък се покри като пор.

    Коментиран от #42

  • 41 РИМСКО ПРАВО

    19 0 Отговор
    КОГАТО КАЖЕШ ИСТИНАТА ЗА МИСИРКИТЕ, ВЕДНАГА ТЕ ТРИЯ. ИСТИНАТА БОЛИ КАТО ОГЪН КОЙТО ТЕ ИЗГАРЯ ОТВЪТРЕ. ЕДНО ВРЕМЕ НА ЛЪЖЦИТЕ СА ИМ РЕЖЕЛИ ЕЗИЦИТЕ!!!!!!
  • 42 МАФИЯ НА ББ

    11 4 Отговор

    До коментар #40 от "ай са":

    ТИКВУН Е СКРИТ МЕЖДУ ЗЕЛКИТЕ В ЗАЙЧАРНИКА АМА МНОГО ОРАНЖАВ И ПРОЗИРА.
  • 43 Песимист

    13 0 Отговор
    Това е само началото на новините ни отношения с РСМ .
  • 44 Братчет

    24 1 Отговор
    Ами да! Едно куче кат не знае да лае, само вкарва вълка в кошарата! Пътя бил виновен, маркировката, мантинелата, котешките очи...Ми хубаво, ама как па 3-те автобуса преди него, а вероятно и десетки други, са минали, само тоз се е нахакал на мантинелата? Вчера като показваха една тайфа "експерти" как минават с автобус по пътя в подобно време се видя, че трябва да си ептен кьорав та да не видиш маркировката, макар и захабена! На мен ми се чини друго! Като нищо шофьорът може да е позадрямал, имайки предвид времето по което става катастрофата, нищо, че са спирали на бензиностанция за малко...
  • 45 4234

    21 1 Отговор
    А ние колко ще приберем от Турция за Вера Су?
  • 46 Христо

    25 0 Отговор
    А макетата мръсни платиха ли когато потъна кораба в Охридското езеро? Нищо не трябва да плащаме. Да се оправят.
  • 47 Смех

    6 2 Отговор
    Ко? от на баце шкафа ли ще ги вземете..
  • 48 Нагли македонци

    22 0 Отговор
    - Кaзуcът e cлoжeн, зaщoтo брoят нa зaгинaлитe e oгрoмeн, a лимититe нa зacтрaхoвкaтa "Грaждaнcкa oтгoвoрнocт" нa aвтoбуca в Ceвeрнa Мaкeдoния ca oгрaничeни и нямa дa уcпeят дa пoкрият вcички прeтeнции нa нacлeдницитe -

    Защо България трябва да плаща кръвнина на загиналите ?
    Каква вина има България за това, че македонския шофьор се блъсна и загинаха толкова хора?
    Какво е значението колко хора са загинали след като България няма никаква вина ?
    Нас българите какво ни интересува, че лимититe нa зacтрaхoвкaтa "Грaждaнcкa oтгoвoрнocт" нa aвтoбуca в Ceвeрнa Мaкeдoния ca oгрaничeни? Ние ли да им плащаме масрафа и ЗАЩО ?
    Защо нас трябва да ни интересува, че македонската зacтрaхoвкa "Грaждaнcкa oтгoвoрнocт" нa aвтoбуca в Ceвeрнa Мaкeдoния нямa дa уcпeе дa пoкрият вcички прeтeнции нa нacлeдницитe ?????

    ТОВА Е НЕЧУВАНА НАГЛОСТ ОТ СТРАНА НА МАКЕДОНЦИТЕ ?
    КАТО Е ТАКА ДА СИ ЗАТВАРЯМЕ ГРАНИЦАТА И ДЪРЖАВАТА ЗА ВСЯКАКВИ МАКЕДОНСКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА, ЗА ДА НЕ ПЛАЩАМЕ КРЪВНИНИ НА КЬОПАВИТЕ ИМ ШОФЬОРИ.
  • 49 ейййй

    27 0 Отговор
    Няма по скапана държава от БГ в света - няма и няма и да има. Всеки ни клати както си му е кеф, и както му дойде. - 25М. защо ние бе - застраховките да не са към БГ, туроператорите нещо - ааа. ЩО за смрад е всичко това.
  • 50 Котарак

    20 0 Отговор
    Кой точно и кога поиска 25-те милиона? Факти, я се консултирайте с "Монитор", щото те явно знаят всичко, а вие им тиражирате глупостите.
  • 51 мхм

    2 12 Отговор
    За да няма искове към държавата,трябва да са спазени условията за безопасност,адекватни знаци,маркировка,светлоотрзители и т.н. а това не е така Вчера една германска медия писа,че е пратила експерт според когото пътната обстановка е главния виновник за катастрофата.И защо български адвокати да не водят делата ката който и съд да е ще осъдидържавата.Така поне част от сумата изплатена им като хонорар ще остане в БГ.
  • 52 Павел пенев

    14 0 Отговор
    Въпроса пак опира до това,кой ще плаща за трагедията на Струма? Нормално е това да стане от страна на застрахователя,но кой е той и дали ще иска да плаща за нелицензирани превози на туристи, за корумпирани митничари, за далаверите на шофьорите с горива и стоки от Турция, а може би и за трафик на мигранти? Все важни за следствието въпроси, които очакват професионални а не тъпи журналистически отговори.
  • 53 За протокола

    14 1 Отговор
    Трагедията ще се превърне в разменна монета за преговорите на РСМ с ЕС...
  • 54 Сандо

    11 0 Отговор
    Адвокатите,хиените на новото време,тръгнаха да воюват за пари!
  • 55 ЗАСТРАХОВКА ЛИ

    18 0 Отговор
    ЗАСТРАХОВАТЕЛЯ - НИЕ ЗА НЕЛЕГАЛЕН ПРЕВОЗ БЕЗ РАЗРЕШИТЕЛНИ, ЗАСТРАХОВКИ НЕ ИЗПЛАЩАМЕ. ПЪК АКО СЕ ДОКАЖЕ ЧЕ 8-ЯТ Е ТЕРОРИСТ, ХЕПТЕН НЕ ПЛАЩАМЕ!!! ТА ДА Е ЯСНО ОТ СЕГА!!!!
  • 56 12345

    17 0 Отговор
    Без да съм експерт смятам че основна вина за тази трагедия носи водача. Все пак този път е построен и пуснат за движение преди десетина години. За този период от там са минали над милион ПП и на това място не е имало друг подобен инцидент.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Тираджия

    11 0 Отговор
    Защо не вземат фактора скорост, който лесно се доказва?! Тоя е карал като за Ф-1 да догони другите, разлика в времето от 1/2 час ,как стават тия работи?
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Тая същата

    14 0 Отговор

    До коментар #16 от "българин":

    Единственото и лигитимно образование на тая същата "госпожа" е социална педагогика. И пази Боже от такива "пътни експерти". Тя се изразява точно като хигиенистките в строителните училища и институти. Така и изглежда горе долу !
  • 62 Тома

    8 0 Отговор
    Да сте виждали да стрижат костенурка че България да плат
  • 63 Дългия

    15 0 Отговор
    България трябва да плати толкова, колкото те платиха за децата в Лим и удавниците от кораба Илинден.
  • 64 зИления чураБ

    3 8 Отговор
    да плаща.сега той отговаря за територията.
  • 65 Джамбаза

    8 1 Отговор
    Автобус без лиценз, път без акт 16...
    Какви застраховки?
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Предатели сме си

    9 0 Отговор
    Разни нереализирани и озлобени бо@клуци, големи " " специалисти" по пътища и безопасност , и адвокати чакали, веднага се хвърлиха срещу България! Омерзително!
  • 68 Грульо

    4 4 Отговор
    Очевидно е, че толупат трябва да плаща, но от лични пари, не от краденото в шкафовете, което трябва да се национализира.
  • 69 ха ха

    5 0 Отговор
    май ще спирам да плащам ; гражданска безотговорност ;
  • 70 Нетърпимо

    5 0 Отговор
    Пътят не е причината,България няма.да ви плаща нищо
  • 71 георги Димитров

    1 0 Отговор
    Всичко е казано по-горе !!! Ще добавя следното:- ЕДИН БЪЛГАРИН-ХАЙДУТИН. ДВАМА БЪЛГАРИ-ЧЕТА. ТРИМА БЪЛГАРИ-ЧЕТА С ПРЕДАТЕЛ!"
  • 72 дядо ти

    4 0 Отговор
    Глпости, рейс стар, счупен, без сертификат, движещ се с не позволена скорост, гръмва гума, незаконно преминал границата, губи управление, 350 километра за 4.00 часа, и още други нарушения, трябва да сме най неграмотни за да платим. Даже не е отразено, че е преминал Македонската граница.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 България

    2 0 Отговор
    не трябва да има плащане. Макетата ли да си плащат обезщетенията. Те са допуснали автобуса да се движи с неизрядни документи. Този автобус е преминавал над 100 пъти по този маршрут . Водачите са познавали всеки сантиметър от трасето ! България няма никаква вина. Институциите ни , да защитават до край интересите на на нашата страна. Истинските виновни да си понесат отговорноста !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове