Last news in Fakti

1 Декември, 2021 08:04 6 972 32

Промени в зоните за платено паркиране в София от днес

  • зони-
  • паркиране-
  • синя зона

От 1 декември се разширява и обхвата на "зелена зона" към квартали, в които досега паркирането беше безплатно

Промени в зоните за платено паркиране в София от днес - 1

Синята зона" в София от днес вече ще включва новия участък от бул. "Дондуков" до бул. "Сливница" и бул. "Данаил Николаев". На изток границата ще стига до бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", а на запад – до ул. "Опълченска".

Работното време също се променя - от понеделник до събота от 08:30 ч до 20:00 часа. Живеещите в участъците от зоната, която до момента е била "зелена" и става "синя" и имат отдавна издадени стикери, до тяхното изтичане не е необходимо да доплащат.

От 1 декември се разширява и обхвата на "зелена зона" към квартали, в които досега паркирането беше безплатно.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миризлив пор

    60 2 Отговор
    А бе сложете една по-подробно карта на която се виждат улиците като искате да сте полезни с новините. Сложили сте рисунка като от второкласник и "аре на новината".
  • 2 Отдавна

    15 0 Отговор
    Какво значи "отдавна издадени"? Съгласен съм, че времето е относително, но все пак...
  • 3 Урко

    66 3 Отговор
    Направете я тоя зона от Ихтиман до Перник и да се свършва със сагата. Всяка година гладните гербаджии я увеличават. А има ли къде да се паркира в синята зона? Почти не!

    Коментиран от #7, #22

  • 4 БАЙ Х@Й‼

    40 1 Отговор
    Скоро и Перник ще е синя зона на София ! Дерзайте ‼️

    Коментиран от #26

  • 5 Иво

    25 27 Отговор
    Автомобилите с регистрации от общини различни от столичната трябва да бъдат таксевани двойно в платените зони за паркиране защото София не получава и стотинка от данъците им.

    Коментиран от #10, #12, #19, #24, #27

  • 6 2972

    37 2 Отговор
    А така, дране трябва на простите хора, които гласуват за вас.
  • 7 Да де

    7 36 Отговор

    До коментар #3 от "Урко":

    ама сега нали властта е у ситите радевци така,че мрънкай на тях.
  • 8 Дон Санчо

    38 2 Отговор
    Това го искали живеещите в тези райони.Та трябва да се определят,кои са живеещи и кои искащи публично.
    Така без референдум си е геноцид.Ама
    някой го искат.И Радев не е кмет,мисля.
  • 9 Texas

    23 0 Отговор
    стригане и дране на стадото,,плащайте данъци,за дране и стригане.
  • 10 селски

    18 4 Отговор

    До коментар #5 от "Иво":

    Какво общо имат данъците,нали си плащаме синя или зелена зона.
    После ще поискаш и визов режим!

    Коментиран от #13

  • 11 Софиянец

    29 14 Отговор
    С носталгия си спомням времето по което селяни в столицата не се допускаха без документ за софийско жителство.Улиците и парковете бяха чисти а миекащи и окощи си живееха по колибите далече от тук.

    Коментиран от #18, #28

  • 12 Читател

    11 3 Отговор

    До коментар #5 от "Иво":

    Не си в час. Отдавна можеш да регистрираш кола в София но с регистрация от друга област. И ще си плащаш данъците в София! Защото те са по адресната регистрация на собственика.

    Коментиран от #14

  • 13 Ами например

    19 6 Отговор

    До коментар #10 от "селски":

    Училищата в една община се финансират от местните данъци. И като видя сутрин пред училищата селташки коли спрени, като на къро подкрепям идеята за визи.

    Коментиран от #15

  • 14 Ти не си

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "Читател":

    Човекът няма нищо против селянин да вземе постоянен адрес и да си плаща данъка в града. Ама във Варна тарикатите си регистрират колите в Силистра и Аксаково и синята зона ги поизненада...
  • 15 селски

    11 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ами например":

    Издигнете градски крепостни стени като Византийски град,а ние от вън ще лочим със свинете от локвите!
    И ще ви плащаме данъци.
  • 16 beast

    11 0 Отговор
    Еха пак ще крадем . Направете цяла София синя зона !
  • 17 Две димящи дула

    20 2 Отговор
    Абе вшата мама гербава!
  • 18 селски

    10 3 Отговор

    До коментар #11 от "Софиянец":

    Те и морските курорти и плажовете бяха тихи чисти и спокойни.
    Така че не са ти виновни хората от провинцията!
  • 19 Дааа

    8 4 Отговор

    До коментар #5 от "Иво":

    Само като видя колко плюсове и минуси имаш трябва да ти стане ясно кой са повече.И аз като кажа че няма къде да отида по празниците че всички роднини са ми в София и ме гледат като извънземен

    Коментиран от #23

  • 20 Със...

    2 2 Отговор
    ...всеки изминат ден съжалявам все по-малко, че си купих гараж. Дааааам... Мъката, а и цената ще нарастват с всеки изминал ден!
  • 21 Granik

    3 1 Отговор
    Чакаме същото и във Варна, на нашата улица един обикновен бачкер е спрял два лични автомобила и два буса ,общо на стойност 6000 лв. таралясници и завзел 6 паркоместа.
  • 22 МИХАЙЛОВ

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Урко":

    ....ОТ ИХТИМАН....
    ....ДО РАДОМИР...
    ....ПА МОЕ И ДО
    ГОРНО И ДОЛНО УЙНО...
  • 23 Госта

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Дааа":

    Неграмотен шоп от Люлин,ти ли си?
  • 24 опа

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Иво":

    по скоро трябва да им помогнем да се интегрират към живота в голям град. от друга страна те трябва да са малко по гъвкави с новото и да не карат и паркират като на село. просто им трябват грандски обноски. поздрави
  • 25 Андре

    5 1 Отговор
    Следващото разширяване ще е до Перник
  • 26 гошо

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ Х@Й‼":

    по-скоро - обратното! ;)
  • 27 гошо

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Иво":

    правилно! а със събраните пари ще плащате таксата за преминаване през перник, когато тръгнете по селата си.
  • 28 От провинцията

    7 6 Отговор

    До коментар #11 от "Софиянец":

    Ей смешник ти на софиянец ли се правиш бе бибитко ? Сигурно баща ти, а може би и дядо ти са кореняк софиянци? Аре нема нужда, не ми отговаряй. Всеки е дошъл от някъде. Миграция е имало и ще има и ти не можеш да я спреш.
    Столичанче като отидеш някъде по Европа се цупиш като гледат на теб като втора ръка човек? Да ти кажа с твоето мислене си го заслужаваш. А ако не е цяла България да ви хрантути вас "софиянците" сте живите умрели. Защо не се самоиздържате като толкова много сте важни? Знаеш ли колко пари се стичат от цяла България в София, за да се правите на "голямата работа"? Ако тези пари остават в общините на градовете те ще се самофинансират и няма да имат нужда от жалките ви подаяния, а вие в София ще пъrдите от глад.

    Коментиран от #29

  • 29 Софиянец

    6 3 Отговор

    До коментар #28 от "От провинцията":

    Сигурно няма да ти стане приятно ако тълпа софиянци дойдат да цапат селото ти и паркират колите си където им падне така,че по добре не драскай тъпотии.

    Коментиран от #31

  • 30 Имаше и друго време

    3 0 Отговор
    Лошото на сегашното време е че се иска да се "провят пари" от вятър. И ако е за ток (ел.енергия) е приемливо, на за цемна площ 6 м², е срам и "грехота". О, времена, о нрави!
  • 31 От провинцията

    6 1 Отговор

    До коментар #29 от "Софиянец":

    Сега да се разберем, аз тъпотии не драскам. Не само на мен, а на повечето нормални хора нямa дa им cтaнe приятнo aкo тълпa независимо от къде са дали са coфиянци или някакви други дoйдaт и цaпaт населеното ми място, защото не съм от село, но това не е от значение и там живеят хора и пaркирaт кoлитe cи къдeтo им пaднe. Въпросът е, че не може да делиш хората на софиянци и провинциалисти, като към последните явно влагаш негативен смисъл, защото не всички хора от градовете и селата на България са ви виновни за мръсотията в София. Казвам го защото познавам много мизерници и от провинцията както и софиянци. Селянина не е лош човек, но селяндура вече е друга бира и такива имам както сред софиянци така и сред останалата част от населението на страната.
  • 32 До кога

    2 1 Отговор
    Синя зелена зона + данък добре НО къде отиват парите няма ЕДНА преасфалтирана улуца или булевард в София всички са с кръпки и дупки -кажи ми кметицееее ..................Ревизия и .....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове