Last news in Fakti

1 Декември, 2021 09:44 2 243 15

Икономическият министър за скандала в ДКК: Екипът няма желание да работи прозрачно

  • дкк-
  • скандал-
  • даниела везиева

Продължавам да стоя зад това, че решенията, които са взети от Съвета на директорите, не са по законоустановения ред. Затова свидетелстват и указанията от търговския регистър, които са дадени вчера”, категорична е Везиева

Икономическият министър за скандала в ДКК: Екипът няма желание да работи прозрачно - 1

„С действията си ДКК ни говори, че екипът няма желание да следва промяната и да работи прозрачно. Не знам кой на кого е вдигнал мерника. Изглежда защитават стария модел на ДКК. Помним онзи половин милиард, който беше изразходен по непрозрачен начин. Това е работата на управлението на старата Държавната консолидационна компания". Това заяви в „Здравей, България" министърът на икономиката Даниела Везиева.

„Преди това никой не ни е съобщил да има проблем. Имаме постоянна комуникация. Ако е имало нужда от обсъждане на нещо, винаги сме реагирали. Тъй че ако е имало някакво съмнение за злоупотреба е трябвало да го изкоментираме”, каза още икономическият министър.

„Продължавам да стоя зад това, че решенията, които са взети от Съвета на директорите, не са по законоустановения ред. Затова свидетелстват и указанията от търговския регистър, които са дадени вчера”, категорична е Везиева.

Тя допълни, че е разпоредила проверка по документацията, която са качили от ДКК. „За част от нещата знам, защото сме ги коментирали по време на конкурсите. Декларацията, която е попълнила г-жа Караданева, е вярна”, поясни тя.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Те дори

    8 3 Отговор
    и не знаят какво е това !
  • 2 По средата

    17 2 Отговор
    Както винаги истината е по средата. У нас девиза е бил и ще си остане - "Стани ти да седна аз !". За промяната съм, но няма да се изненадам ако пак ни сполети поредната пОДмяна. За Народа винаги е бил един гол ... !!!

    И те така ............ !!!
  • 3 Гост

    17 4 Отговор
    Мен ме интересува дали е вярно написаното за новата калинка, а не дали съвета на директорите е пропуснал да посочи място за събирането си. Ако и 1/10 част е вярно за тази новата, трябва да се изхвърли веднага, барабар с министърката! Хората отдавна са казали, че риба се лови в мътна вода!

    Коментиран от #7

  • 4 Гост

    10 4 Отговор
    От вашата прозрачност,вече нищо не виждам,направо си ослепях,време е да смените вълшебната думичка.
  • 5 Перо

    14 3 Отговор
    Везиева да смени Изпълнителния директор,нищо че скоро е назначен и целия борд,друго спасение няма. Мутренските калинки трябва да се чистят!
  • 6 pbdan

    14 0 Отговор
    Навсякъде е така, не само в БКК. Производство и търговия с еленергия, нефт, газ, банки, търговци на едро, борси за ток... Навсякъде където има по-голям оборот всичко е секретно, информация не се дава включително и на министерства. Разни агенции, дирекции, холдинги не дават никаква информация и не се отчитат на никого.
  • 7 Неканадец

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Тази калинка е работила като куриер в народното събрание и е лична приятелка на неканадеца и неговата канадка и изведнъж,съвсем "прозрачно" става изпълнителен директор на ДКК,даже не зная дали има образованието,за опита и вече е ясно.
  • 8 Притча

    17 1 Отговор
    Слушайки министрите Везиева и Комитова се оказа, че в България има най-много не само на глава от населението, но и в абсолютни цифри държавни хранилки, като агенции, комисии и др. ,които са световни шампиони по НИЩОПРАВЕНЕ. За тях важат Следните БОЖИ ЗАПОВЕДИ НА ДЪРЖАВНИЯ ЧИНОВНИК:
    1. Остави днешната работа за утре, защото свършиш ли я днес утре ще ти възложат друга.
    2. Защо трябва да работиш след като заплатата върви и без да работиш.
    3. Страх, лозе пази! Понеже си КАЛИНКА МОЖЕ И ДА СБЪРКАШ И ТОГАВА НЯМА ДМС, 13,14,15 ЗАПЛАТА.
    4. Прехвърли гражданина на колегите, стига са МЪРЗЕЛУВАЛИ, И ИЗБЯГАЙ ОТ РАБОТА И ОТ ОТГОВОРНОСТ.
    5. Дори началството да пита защо не работиш, златния отговор е: НЕ СЪМ СЕЗИРАН ПО СЪОТВЕТНИЯ РЕД.
    6. Мотай гражданина до като не се сети, че трябва да НАМАЖЕ ФИЛИЯТА.
    7. Оглеждай се, ослушвай се и при всеки сгоден момент КРАДИ!
    8.Не забравяй шефа! И той е човек, и той обича филии.
    9.Когато си на бюрото винаги гледай втранчено в компютъра, дори да редиш пасианси!
    10. В коридора не ходи с ръце в джобовете и не свиркай! Носи лист, дори и празен и гледай съсредоточено в него! Началника ще го оцени.
    11. Ухажвай колежките! Все нещо може да падне!
    12. Не си плаши! Даже и да сгафиш, най-много да те преместят на ПО-ХАРНО място!
    13. Най- важното: Не се страхувай, КРАДИ НА ПОРАЗИЯ, ДО СЕГА ДЪРЖАВЕН ЧИНОВНИК ОСЪДЕН НЯМА!

    Коментиран от #11, #14

  • 9 Гражданин

    7 16 Отговор
    Тези за шест месеца окрадоха,колкото Борисов за 12 години! Нагли БОКЛУЦИ,които бяха пробутани от други БОКЛУЦИ! КЪДЕ Е МРЪСНИЯ ЧАЛГАР ТРИФОНОВ,КОЙТО СЕ КЪЛНЕШЕ,ЧЕ НЯМА ДА УПРАВЛЯВА С БСП! КАКВА СТАНА ТЯ? ИЗЛЪГА МАЛОУМНИЦИТЕ,КОИТО МУ ПОВЯРВАХА И ГЛЕДА ДА СЕ ДОКОПА ДО ВЛАСТТА ПО НЯКАКЪВ НАЧИН!

    Коментиран от #10

  • 10 Последния Софиянец

    5 3 Отговор

    До коментар #9 от "Гражданин":

    Взеха ви държавните поръчки.Ще гладувате .ха ха ха ха
  • 11 За протокола

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Притча":

    Слушайки ги тези двете, се убеждавам, че сме родината на нов тип животно, хибрид между патица и калинка.
  • 12 9689

    0 0 Отговор
    И тръгнаха по телевизиите-слуги разни изроди да плюят.Журналя-ще носите отговорност.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Невен

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Притча":

    Адмирации за написаното!Това е истината за бедната ни държавица!Българският народ е обречен.Бог да го пази от властимащите!
  • 15 Везиева

    1 0 Отговор
    плаче за бай Ставри, но той е в Софийския, а тя ще оди у Сливен!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове