1 Декември, 2021 13:49 5 000 30

Продаваме "Вера Су" на търг

  • вера су-
  • кораб-
  • търг

Решението е на правителството

Продаваме "Вера Су" на търг - 1
Снимка: БГНЕС

Ако в 14-дневен срок, който изтича другата седмица, корабособственикът и застрахователят на кораба "Вера Су" не покрият разходите по спасителната операция, той ще бъде продаден на открит търг. Това съобщи транспортният министър Христо Алексиев след днешното заседание на Министерския съвет.

Алексиев информира, че корабът в момента е на сух док. Задържан е от държавата и ако разходите не бъдат покрити от застрахователя, ще бъде продаден на открит търг. Цената му би била около 3 млн. лв.

Същевременно "Вера Су" може да бъде използван за научно изследователски мисии. В морското училище във Варна ще се обучават по спасителната акция за кораба.

Направено е и задание да бъде построен нов многофункционален кораб, който да помогне при такива ситуации в бъдеще.

Друга работна група има задача да подготви новите морски пътища на България, които трябва да са по-отдалечени от брега, за да не се повтарят такива инциденти.

На днешното заседание на МС е решено още 40 млн. лева се бъдат предоставени за подпомагане на автобусните превозвачи. От понеделник всеки може да си подава документите, за да получи определените помощи.

Одобрена бе и позиция за подаване на жалба за пакета мобилност, който е доста дискриминационен към българския автобусен транспорт.

"На първо място бе въведена т.нар. мярка за подпомагане на автобусните превозвачи в размер на 40 млн. лева. И се надяваме с този акт на Министерския съвет до края на годината да успеем да разплатим тези средства към автобусните превозвачи, за да могат да получат една глътка въздух, която им е нужна в днешната тежка ситуация и отражението от ковид кризата. На второ място един ангажимент и много важна мярка - бе одобрена позиция за подаване на жалба в Съда на ЕС по отношение на пакета мобилност, който е доста дискриминационен към българския автобусен и автомобилен международен транспорт", каза Алексиев.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гръндж

    7 5 Отговор
    Ще продаваме "Вера Сукова" на търг.

    Коментиран от #25

  • 2 етикет

    5 3 Отговор
    Ура,другари! Най-сетне.
  • 3 гост

    26 7 Отговор
    3 милиона за кораб , че то на скрап да го нарежат и върнат ще вземат в пъти повече.

    Коментиран от #7

  • 4 Тарикатите

    29 3 Отговор
    Еми Домусови ще го лапнат на безценица, после рязане на скрап и печалба 200% ....................
  • 5 Купувам

    1 3 Отговор
    Цена 2 лева на по 1
  • 6 Коджаниколов

    24 3 Отговор
    Да го боядисат сив, неколко картечници и оръдия да монтират, рпг-та и става военноморски, ще участва в операции на НАТО. Да го нарекат "Делиорман"...

    Коментиран от #10

  • 7 Мим33

    16 1 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Явно тук има голяма корупцияАми нямам тия пари,иначе и аз бих се кандидатирал за него,ама изглежда че някои много ще се облажат,ако такава цена остане .Ами то за такъв кораб,все едно са дребни стотинки.Голяма далавера е явно...

    Коментиран от #18

  • 8 мда

    14 4 Отговор
    ХАРИЗАНОВ ДА ГО ВЗЕМЕ, ТОЙ ВЕЧЕ ИМА ОПИТ С НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ.
  • 9 Алфа Вълкът

    10 12 Отговор
    Ще си го купи собственикът с подставено лице и едно чекмедже и за Радев.
  • 10 Боцман

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "Коджаниколов":

    Ако му сложат 122 или 130 мм оръдие и още нещо може да стане основен боен кораб по добре въоръжен от настоящите и почти толкова бърз

    Коментиран от #14

  • 11 Пернишки милиционер

    6 8 Отговор
    Мафията на Борисов е превзела Държавата, не се доверявайте на МВР, ДАНС и Прокуратурата! Те се гаврят с гражданите, всичко срещу Борисов, Гешев и сие потулват !...... ТОВА Е ИСТИНСКА МАФИЯ
  • 12 ххтт

    7 1 Отговор
    KОЙ НЕГРАМОТНИК СЪЧИНИ КРУИЗА? Славяните са имали князе, а не ханове.
  • 13 ТаУмВзе

    9 1 Отговор
    Палавите далаверки си Продължават!
  • 14 Матрос от Барбадос

    11 0 Отговор

    До коментар #10 от "Боцман":

    Може и десантен.. има готови пробойни - оттам ще излизат ...хихихи
  • 15 Именит

    5 5 Отговор
    Бойку Тиквата да участва и да го купи с кюлчетата от шкафчето си! След това да се обади на авера си Ердоган и да му го върне!
  • 16 Само да попитам

    9 4 Отговор
    А на Кирето дипломата и декларацията,кога ще ги пуснете на търг?
  • 17 Сейнт Назер

    7 4 Отговор
    Какво стана с оня либийски кораб, който герб-хунтата задъражаше години и искаше див откуп??
  • 18 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Мим33":

    Вземи от ББР,че те и без това нямат клиенти.
  • 19 Покланям се

    6 7 Отговор
    Целувам краката на Доган, ако можех, щях да му издигна паметник, прекланям се пред него , защото той бе истински държавник, а не мутра и мошеник, целувам му краката, както и на цялото ДПС, аз обичам розовия цвят, обичам го, исках да избера точно Доган, но се страхувах, много се страхувах да не ме убият, прекланям се пред цялото ДПС и ако може да останат на власт и като партия го подкрепям от цялото си сърце! И не съм от турски произход, а 100% българин!

    Коментиран от #20, #29

  • 20 ЧУРАПО ДЕ ЛУСИЯ

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Покланям се":

    ТИ ЛИ СИ,БЯ✊
  • 21 Киро Жарта

    3 3 Отговор
    Абе ако може шитнете и Тиквунь!!!🎃
  • 22 Боби Бибитката

    6 0 Отговор
    Нямам дребни, всичко ми е в милиарди! Иначе щех да го купя...🎃🇱🇷
  • 23 Бакъра Медникаров

    4 0 Отговор
    Кой е луд да плати такава цена ха -ха този за скрап в Бангладеш или Индия струва 500000 макс 600000 долара в Турция е двойно по евтино ,а да ремонтираш такъв кораб с наводнено машинно отделение и корпусни работи ще отиде цената му на 2.5-3.0млн долара то по евтини има на пазара.
  • 24 д-р охболи

    4 1 Отговор
    Поредната схема ще е ако купят това недоразумение за учебни цели на морско училище,кой му ражда главата такива идеи.Абсолютно неподходящ за такива цели.Ама то след като Пимпирев и другия умник от морското решиха да купят руското корито на такава цена нищо чудно.
  • 25 Не е така

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "гръндж":

    Не бе, ще подарим на Пепи "Еврото"
    и на Висшия съдебен съвет и Иван Гешев,
    един танкер за Коледа!
  • 26 защо

    4 1 Отговор
    да сложат вериги и оръдие да стреля с амониева силитра :)
    ще стане амфивия с оръдие - като свърши силитрата - да се зареди с л-на и да го пратят да стреля в банкя по тикви
  • 27 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    ЗАЩО ... НЕ НИ ЛИ ТРЯБВА ??? ДА ПРОИЗВЕДЕМ НОВ - ПО ЕВТИНО ЛИ НИ Е ?????
  • 28 ТИЯ ПРЕВОЗвачи МНОООООГО

    1 0 Отговор
    Ги КЪТАТ.ТАЯ ГОДИНА СУУУУУУУМАТИ МИЛИОНИ ИМ ДАДОХА.НАЛИ СА ЧАСТНИЦИ.НА ДРУГИТЕ ЧАСТИЦИ ДУУУДУУЦИИИ ЩОТ НЕ СА ДПС.
  • 29 безпартиен

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Покланям се":

    И като се наведеш да целуваш краката,не забравяй да мажеш вазелин!Знаеш къде!
  • 30 Бамбука

    0 0 Отговор
    Кораба трябва да бъде обявен на търг така, както е в момента. Без допълнителни разходи за държавата. Да не забравяме, че е на 32 години.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове