Last news in Fakti

2 Декември, 2021 19:37 1 975 25

Д-р Андреева: Служебният кабинет се провали с тестването на учениците

  • таня андреева-
  • коронавирус-
  • тестове-
  • ученици

Реформа в здравеопазването?!

Д-р Андреева: Служебният кабинет се провали с тестването на учениците - 1
Снимка: БГНЕС

Бюджетът, който беше предвиден за тестването на учениците, трябваше да бъде разпределен между училищата. Фирмите, които дистрибутират тестове на българския пазар, имат наличности. Ако всяко училище по собствен път се свърже с определени фирми, те ще си осигурят тестове. Смятам, че е избрана фирма, която няма капацитет да набави необходимото количество, така че те да бъдат разпределени в училищата и децата да бъдат върнати в клас.

Така бившият министър на здравеопазването д-р Таня Андреева коментира ситуацията с тестването на учениците и евентуалното им връщане в клас от следващия понеделник в предаването "Лице в лице".

По думите ѝ обаче е важно децата да се върнат в относително безопасна среда, а е било изгубено много време, за да се осигурят нужните тестове и Министерството на здравеопазването не е успяло да адаптира новите "компромисни условия" към новата обстановка.

Д-р Андреева обсъди и евентуалните реформи в сферата на здравеопазването, предложени в рамките на първия кръг разговори между партиите преди поредния опит за съставяне на правителство.

"Тази среща, на която се водеха тези преговори, я възприемам като опознавателна. Стартът на всяка промяна трябва да се базира на това какви са проблемите. Ако мерките, които се предлагат, успеят да решат тези проблеми, значи те са правилните", коментира тя и допълни, че не вижда как предложението на БСП болниците да престанат да бъдат търговски дружества би довело до подобряване на ситуацията в българското здравеопазване.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АДЕ ДА БРОИМ

    22 15 Отговор
    САМО С ТОВА ЛИ А КАЖИ ЕДНО НЕЩО В КОЕТО РАДЕВИТЕ МИСИРИ НЕ СЕ СА ПРОВАЛИЛИ ЩОТО ТОВА НЕ Е СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ А КАБИНЕТА НА РАДЕВ И ПП НЕ Е ПАРТИЯТА НА НЕИЗВЕСТНИТЕ КАНАДСКИ ПУЙКИ А ПАРТИЯТА НА РАДЕВ И КОГАТО КРИЗАТА НАСТЪПИ ПРОТЕСТИТЕ НЯМА ДА СА ПРЕД ПАРЛАМЕНТА А ПРЕД ПРЕЗИДЕНТСТВОТО СХВАЩАЩ ЛИ РАДЕВ

    Коментиран от #11

  • 2 Васил

    17 20 Отговор
    Служебният кабинет е тотален провал ама на ли е назначен от фатмак китарист.
  • 3 пипи

    25 10 Отговор
    Неслужебните кабинети последните 12 години не се провалиха само в едно - пълнене на чекмеджета.
    Където да разровиш мирише на крадено.
  • 4 ЕИ БАЛЪК

    11 13 Отговор
    АБЕ РАДЕВ МАЙ ТЕ ПРЕКАРАХА / ВЛАСТ ПОЧТИ НИКАКВА А ОТГОВОРНОСТИТЕ ТИ В СЛУЧАЯ 100 % / А НЯКОЙ СЕ Е ИЗДЪНИЛ А ТОВА Е ПОЧТИ СИГУРНО /НА ВЛАСТ СТАРИ БОКЛУЦИ В КОАЛИЦИЯ С НОВИ МОШЕНИЦИ/ТИ ЩЕ СИ ВИНОВЕН КОЛКОТО И ДА СЕ ПРАВИШ НА НЕУЧАСТВАЩ НЯМА МЪРДАНЕ ЮМРУЧЕТО ЗНАЕШ КЪДЕ
  • 5 -----

    27 8 Отговор
    Това тестване е гавра с децата. Няма никакъв ковид. Искат да пречупят хората и да ги вкарат в някаква ненормалност.

    Коментиран от #17

  • 6 А бе

    13 7 Отговор
    Тая докторка за друго става, ама не и за доктор.

    Коментиран от #8

  • 7 Иван

    18 6 Отговор
    На децата не са им нужни тестове защото те са здрави, тестове правете на учителите. Който се чувства болен да си стои в къщи, който го е страх че ще се зарази да си стои в къщи, който не иска да учи да си стои в къщи, останалите искаме да живеем нормално.
  • 8 каба гайда

    5 4 Отговор

    До коментар #6 от "А бе":

    Хобито и е да свири на флейта пикола.Стара мома,кво да искаш от нея?
  • 9 КАК СМЕ СЕ

    12 0 Отговор
    ПРОВАЛИЛИ НЕ СМЕ ЗАБОГАТЯХМЕ ОТ ТЕСТОВИТЕ ДЕТО НИ ГИ ПРОДАДОХА ПО ЛЕВ И НИЕ СИ ПУСНАХМЕ В БГ ПО ПЕТ ИЛИ ШЕСТ , СЕДЕМ.....

    Коментиран от #12

  • 10 Оня

    6 7 Отговор
    От MyHчо РадеФ- Юмручето , какво освен провал може да се очаква ?!?

    Коментиран от #13

  • 11 друго си е

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "АДЕ ДА БРОИМ":

    Кабинет на гроб.Там единствено не се провалиха в кражбите.Грабиха българския народ така както не го е грабил и черен ваньо нито дедо цар.

    Коментиран от #23

  • 12 КАРУПЦИЯТА

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "КАК СМЕ СЕ":

    В БЪЛГАРИЯ ПОЧВА СЛЕД ЦАРСТВАТА БЪЛГАРСКИ ПО ТУРСКО И ЧОРБАДЖИЙ СА ПРОДАВАЛИ БЪЛГАРСКИТЕ ЮНАЦИ
  • 13 има има

    11 3 Отговор

    До коментар #10 от "Оня":

    Може да се очаква пълна ревизия на управлението на най добрият крадец с партизанско комунистическо име Тиква.И после командировка в ЦСЗ.А там всекиму своето.
  • 14 Перо

    8 5 Отговор
    Не съм виждал по-некомпетентен министър,който не може да обясни,каква структура може да замести начина на финансиране и търговските дружества в здаравеопазването! Отврат! Само клишета и общи приказки!
  • 15 достойнство

    7 7 Отговор
    НЯМАШЕ КАК ДА НЕ СЕ ПРОВАЛЯТ ЗАЩОТО ТЕ НЕ СА НАЗНАЧАВАНИ ЗА ТОВА ,ЧЕ ИМАТ КАПАЦИТЕТ ЗА МИНИСТРИ А ЗА ТОВА ,ЧЕ СА БИЛИ НАЙ-ГРЪМОГЛАСНИ НА ПРОТЕСТИТЕ,НЕАНДЕРТАЛЕЦА-ФИГУРАНТ ГИ НАЗНАЧАВАШЕ ПО ТОЯ КРИТЕРИЙ,КАКТО СЛЕД 09.09.1944г.НАЗНАЧАВАХА ТЕХНИТЕ ДЯДОВЦИ И БАЩИ ШУМКАРИ-ДВА ДЕНА В ГОРАТА 45г.НА СОФРАТА.
  • 16 Фаро

    6 0 Отговор
    В случая се казва "всяко зло за добро"и се спира с обвиненията.Не на ваксините,тестовете и маските
  • 17 Нациста

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "-----":

    Та нали затова е пуснат тоя вирус да направят хората зависими и прости . Какво да очакваш от евреи. Не случайно е пуснат там. Отвори картата на света и очертай всички точки където е казано, че вируса се е появил за пръв път. Да видиш какво се получава. Няма да го напиша, че ще ми изтрият коментара. Въпроса е, че се знаеше че има зараза и къде е точно но защо не я обявиха, защо не спряха китайците да не се връщат в Европа да спрат заразата, а изчакаха да се върнат и тогава обявиха заразата, като всичко пламна. Помисли защо?
  • 18 КАСТРАЦИЯ

    1 1 Отговор
    НЯМА ДАИМРЕЖЕММЪДУРИТЕ- ВСИЧКИ ДЕПОТАТИ ОТ 1989 АКО СА ЖИВИ ДА ПРЕКАРАТ ПОСЛЕДНИТЕ СИ ГОДИНИ В ЗАТВОРУ АКО СА КРАДИЛИ КАТО ОТ ГЕРБ
  • 19 Бай Гошо

    1 3 Отговор
    Но пък Бойко Рашков се прочу като дърт пияница.
  • 20 Хааааахаа

    1 3 Отговор
    То само с това да са се провалили... И този се гласи за министър на ибразованието и в новото правителство... А Бойко Чашков гледам почва от обяд да празнува, по време на работа - на чашка...
  • 21 Таня Андреева Бивша????? Да си останане

    2 0 Отговор
    Болниците търговски дружества??? Много ви харесва, много пари направихте, за сметка на здравето на Народа!! МАФИЯТА В Бели престилки!! Мафиоти Обирджии!!!
  • 22 big

    1 0 Отговор
    Тази структура и организацията в здравеопазването е абсолютна грешка! Здравните пътеки, по български, увеличават значително смъртността на пациентите! Какво имам предвид: като цяло вече е много трудно да се постави правилна диагноза въпреки, че има сравнително добро техническо оборудване. В болниците, при изследване дори да се открие правилната, не се лекува по нея, защото е друга пътека. Им и по-лошо, като при майка ми: след инсулт в реанимацията, не и сменяха памперсите и тя по цял ден беше мокра. Разбира се настина и вдигна температура, но никой не я лекува за това, а я изписаха като абсолютно здрава по епикризата. След два дни я върнахме и я приеха в същото отделение, но белодробното заболяване не се лекува там и тя си отиде! Света Марина във Варна е просто място, където работят за погребалните агенции, а не за пациентите. Колкото за този вирус, ако бяха оставили природата да си свърши работата, досега всичко щеше да е приключило и починалите от ваксините над 50 000 човека по света, щяха да са живи!
  • 23 ГЛЕЙ СИГА

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "друго си е":

    ВЕРНО ЛИ ЦАРЧЕТО И КОМУНДЕТАТА ПОСТРОИХА МЕТРО ОКОЛОВТЪСТНОТО НА СОФИЯ ЗАВЪРШИХА ТРАКИЯ ПРОДЪЛЖИХА ХЕМУС НАПРАВИХА БАЛКАНСКИ ПОТОК БУЛЕВАРД ЛЕВСКИ ВЪВ ВАРНА И РАЗНИ ДРУГИ ДРЕБОЛИИ ВЪВ ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ГРАД НАЛИ ТАКА
  • 24 Пльок

    2 0 Отговор
    Оф, тя държавата се провали във всичко, тя за плюнчените идиотския тестове се кахъри...
  • 25 Тяня Андреева ГЕРБ!! Какво друго да

    0 0 Отговор
    ЧУЕМЕ от такава, като нея! Герберка може да Реве и да плюе!! И да краде, кагато може!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове