Last news in Fakti

6 Декември, 2021 12:20 25 604 60

Слави Василев: Победата на Радев е тотална, на мястото на Борисов ще застане негов министър

  • слави василев-
  • радев-
  • победа-
  • тотална-
  • борисов-
  • министър

Хората се надяват да има промяна, не само кабинет, казва политологът 

Слави Василев: Победата на Радев е тотална, на мястото на Борисов ще застане негов министър - 1
Снимка: БГНЕС

"Бъдещото коалиционно управление се базира на договорки между „Продължаваме промяната“ и всяка една от другите три партии, които изграждат коалицията".

Това заяви в „Тази сутрин“ журналистът Валерия Велева. Според нея е нормално лидерите и на четирите партии да се подпишат под коалиционното споразумение, а не всеки под различен документ. По думите ѝ обаче има някаква информация, която не се съобщава и това може да разклати стабилността. Допълни, че тя очаква да има правителство.

Политологът Слави Василев коментира, че хората се надяват да има промяна, не само кабинет. Според него заявките, направени по време на консултациите, са обнадеждаващи.
„От 1989 г. всички правителства са реформаторски – реформаторски мнозинства бяха на Царя, на Станишев, дори на Борисов. Тази думичка не трябва да използваме толкова често, защото се е изпразнила от съдържание“, коментира Велева.

Според журналиста първите „подводни камъни“ ще се появяват в опита им да закрият КПКОНПИ и отстраняването на главния прокурор Иван Гешев.

Относно консултациите при президент Румен Радев Велева каза: „С първите си думи президентът се обърна към Кирил Петков с настояване да чуе тяхната позиция Северна Македония. Такава в този разговор обаче не чухме“. Василев от своя страна посочи, че така държавният глава е показал, че държи на темата: „Победата на Радев е тотална – на мястото на Борисов ще застане негов министър. Волята на президента за възстановяване на държавността ще бъде обект на следващото редовно правителство."

Валерия Велева коментира, че коалицията няма да е четворна, а петорна, като формулата за управление ще бъде 4:4:4:4:3, а не 8:4:4:3.

„В това правителство има един решаващ фактор – президентът, който ще има четирима свои хора – Кирил Петков, Асен Василев, Стефан Янев и Бойко Рашков“, каза тя.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 104 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    52 61 Отговор
    Победител ПРЕДАТЕЛ НЯМА!!!!
  • 2 Колко

    43 21 Отговор
    кратуни са родили тези тълкования ?
  • 3 pepi777

    65 19 Отговор
    Страната има нужда от редовен кабинет с оглед на множеството кризи
  • 4 Пич

    77 34 Отговор
    А де... Глупака даже не осъзнава , какво казва... Че диктатурата започва...

    Коментиран от #45

  • 5 Ицо

    21 11 Отговор
    Малеее с 200
  • 6 Българка

    60 42 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Според журналиста първите „подводни камъни“ ще се появяват в опита им да закрият КПКОНПИ и отстраняването на главния прокурор Иван Гешев."
    Това е приоритет , защото без работещо правосъдие, без връщане на ограбеното, заслужени присъди не може да има никакви реформи. Гешев и Цацаров откровено организират саботажи всеки опит за съдебно преследване на виновниците за пладнешките обири и разрухата на България. Те са съучастници на мафията и без отстраняване и реформиране на КНКОНПИ и сегашната каскетура, няма и реформи

    Коментиран от #31

  • 7 Его

    76 29 Отговор
    Братя Василеви завод Мраз а ?Двамата комуняги и техния син Слави .Ей като криво око Райчево сте .
  • 8 стоян

    64 40 Отговор
    Щом кумунисчето журналистче Волгин каза че това не е промяна а е подмяна -и нищо няма да се случи освен в цените нагоре

    Коментиран от #24

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Павел Пенев

    57 67 Отговор
    Г–н Василев се оказа единствения коректен политолог,за разлика от многото други помияри–професори,доктори и доценти– с лопата да ги ринеш.
  • 11 наблюдател

    34 15 Отговор
    Всеки иска да живее по-добре. Това експлоатират от ПП, но за съжаление бяха заченати в грях. И това ще им се отрази отрицателно. Иначе, всичките им законни актове ще бъдат подкрепени от мен.
  • 12 Гост

    66 23 Отговор
    Честита да ни е промяната и яко да ни е д...
  • 13 ГЕРБ

    70 34 Отговор

    До коментар #9 от "dron":

    Ще напиша за пореден път,не съм партийно принадлежен,но тази промяна ме направи,гласоподавател за ГЕРБ и от нищо не ме е страх,но няма как да повярвам на промяната с толкова измами и внушения,ако някой се притеснява от нещо,това не сме ние,а сме много се оказа на изборите.

    Коментиран от #26, #38

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Docenta

    77 54 Отговор
    Да не забравяме,че президенчето е руски шпионин.Неговите съветници също са руски разведки които работят за съсипването ма България.Инициативния комитет на Радиф също е от агенти на държавна сигурност.За каква промяна говорим.Хора които само са съсипвали и крали от държавата ще управляват отново.Време е Гешев да им щракне прангите
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Истината

    81 35 Отговор
    Нещата в БГ не отиват на добре. Ще разберете за какво става въпрос след около два месеца, ако господата харвардци направят правителство. Бедни ми бедни българино пак те излъгаха.
  • 18 наблюдател

    61 25 Отговор
    До дрон
    Има да чакаш. Аз съм зад океана. Получавам в зелено. Бойко ми е близък, защото номерата които му въртят комунистите са ми ги въртели на мен навремето много, много отдавана.
    Но уважението към закона. Какъвто и да е той, води към прогрес. И тук е най-слабото място на тази партия. Защото тя бе съградена на основата на незачитането на закона.
  • 19 user

    64 22 Отговор
    Ченгетата, оглигархията, ДС агентите и техните деца си върнаха държавата :(. Този е чист пример за това. Завъртане колелото пак назад с пълна сила и да не се чудим после, защо сме все най-зле от всички!
  • 20 Иде тирания, а народа спи

    64 35 Отговор
    Да, вие дето пишете хвалебствия за муньо, скоро ще разберете каква тесла ви очаква😄😄😄Щом първата им акция понеделнишки е да репресират един вестник, който е надживял и соца и т.н демокрация, сме загубени....Репортери без граници спят с отворени очи, а чашков и другите сатрапи си
    0развяват байрака.😠😠😠

    Коментиран от #48

  • 21 Анонимен

    15 23 Отговор
    Деца на номенклатурата от перник. Поиска да заприлича на Борисов, но наистина дядо му е убит на бб. Без значение комунист, фашист, важно е да им вярвате на багдасаров, цвята, учиндолеца без женихихи. Василев е истински автентичен десен човек. Възпитан от родителите си. КАТ е баща му, на Бирисов колега. И там всички стари са възпитани и умрелите също. Вечна им памет. Толерантен е гн Василев. Успех и късмет! Учителите от Езиковата Хасково говорят за него, и Добрев Делян, но той си гледа в София с мама трите си деца и следва Василев да оправи нещата.
  • 22 Будна Пчеличка

    47 8 Отговор
    Тоя е напудрен специалист от говедарски Бостън…,като лакейчее се държии на Радев и интересно го канят самоо него навсякъдее да докаже дървени тезии и да говори за демокрация,която научил при каубоитее….то бива да си пуделчее,но чак пак толковаа…..Една власт се познава по-съвтниците и точноо те държат власта….и ако тоя е съветник на Радев и новите….пази боже сляпо да прогледне,както казва Пенчо Славейков: в България има само политици и дървеници!!!….преоблякъл се Алия погледнал се пак в тияя(Херо Мустафаа).
  • 23 НЯКОЙ

    20 28 Отговор
    Велева, Велева, няма как да станеш друга! Лекото присламчване уж към новите пак е поръсено с отрова "герб"! Просто започни да пишеш за нещо друго, например за мода или за етикеция, или гледай внуци, ако имаш...

    Коментиран от #25

  • 24 Журналистчето

    11 5 Отговор

    До коментар #8 от "стоян":

    не е ..., а е една от мисирките
  • 25 Ако плаща

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "НЯКОЙ":

    такса смет - да се възползва
  • 26 Тава

    5 3 Отговор

    До коментар #13 от "ГЕРБ":

    като теб са ... знаеш виж професора Иво

    Коментиран от #27

  • 27 ГЕРБ

    6 3 Отговор

    До коментар #26 от "Тава":

    Мисля,че е точно обратното,само дето професора сбърка с процента,повече сте.
  • 28 Хахаха

    50 8 Отговор
    Другарче Василев, нали Радев уж се бореше за парламентаризма, а не за неговото овладяване, което на практика направиха. То не бяха лъжи, то не бяха манипулации, то не беше популизъм, та чак и вота на хората подмениха с машините. Но не забравяйте, че 70 % не отидоха да гласуват. Така че... очаквайте гневът на всички тези хора съвсем скоро да се изсипе върху вас с цялата си енергия. Май е време да "заеб..ме" кротката революция. Еее, как пък не се наядохте смотани ДС-та и техни отрочета!!!
  • 29 ПЕНКО

    32 7 Отговор
    НАТЕГАЧУС -ПРИСПОСОБИКУС !!! ВСЕКИ ПЪТ КОГАТО "ДРЪНКА " -РАЗПЕРВА ПРЪСТИ И ГИ СВИВА В ЮБРУЧЕ -ЗА ДА ПОКАЖЕ -КОЛКО Е ВЕРЕН НА -ПЪПЕША С УШИ !!!!!!!!!!!!!!
  • 30 фбр

    10 9 Отговор
    Стига с тази изкукуригала депесарска бабичка!
  • 31 3667

    6 8 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Оф, пак ли ти бе, селянко!
  • 32 Тоз пък

    30 7 Отговор
    Славе вънете първо хладилният завод с бащаси после коментирай
  • 33 666

    34 7 Отговор
    Относно тоталната победа на рАДЕФ: големи думи на фона на 20-ната % гласували за него и 9- те % гласували за Кирчо и Кокорчо... Много е голямо МЪЛЧАЛИВОТО мнозинство, трябва да е значително по-скромен и умерен. Но той има натрапливости, не може да прекъсне постоянния поток мисли и думи свързани с "едноличното премиерство" на опонента, с който се "сражава" отколе.
  • 34 иво

    10 1 Отговор
    КЪОРАВИЯ ВИКА НА СЛЕПЕЦА , "ГЛЕЙ КЪДЕ ОДИШ , БРЕ ЧУМАФ " !
  • 35 Един

    11 17 Отговор
    Някой го е намлатил с 200 на герб
  • 36 Иванов

    7 10 Отговор
    Велева, Велева защо всеки е специалист по "няма да стане". Бъди позитивна. Иначе хората ще останат с впечатление, че журналистите са зависими от някого.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 скорпи

    18 4 Отговор
    Василев за каква победа говорите за тези 20% от които половината от тях са фалшиви?
    Какъв политолог сте когато не сте обективен? Много си личи пристрастията ви!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Костадинов

    12 17 Отговор
    Щом чакалите на герб вият на умряло,това е добър знак за България.

    Коментиран от #49

  • 44 БОЙКО В ЗАТВОРА - ПЪРВА ЗАДАЧА

    5 11 Отговор
    ПОСЛЕ ВСИЧКИ КРАДЦИ !
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Сър Пичук

    15 2 Отговор
    Оцеляхме през 45г тоталитаризъм
    Оцеляхме при Лукановата зима
    Оцеляхме при Виденовата зима
    Оцеляхме при Тройната коалиция
    Оцеляхме при ГЕРБ
    Ще оцелеем и при военната хунта на Радев.
    Само трябва да е ясно, че най-тъмно е преди съмване и няма да могат да бъдат унищожени всички, които един ден, най-много след 5г (а може би и много по-рано) ще му потърсят сметка. И тези хора всекидневно се множат.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Сър Пичук

    17 3 Отговор
    Подлогологът Слави Василев коментира, че хората се надяват да има промяна, не само кабинет.
    Да, промяната започна и първите резултати са видими.
    1. Промени се главната цел от промяна на подмяна. Малка разлика, но съществена.
    2. Промениха се съществено цените на газта, тока и много продукти. Бъдете оптимисти - това е само началото и ще има още много повишения. Малко търпение.
    3. Промени се съществено броя на умрелите от Ковид. Те вече са повече от загиналите българи във ВСВ.
    4. Промениха се и някои стари муцуни, участвали в злощастното правителство на Жан Виденов, фалирало рекорден брой банки и докарало Виденовата зима, както и в едно от най-корумпираните управления за всички времена - това на Тройната коалиция с БСП начело. Те всички се промениха неузнаваемо и вече са честни и почтени, както и носители на новия морал, на чесстност и почтеност. За да сме справведливи, трябва да споменем, че сред тях има другари с присъди, разследвани за контрабанда в особено големи раззмери, както и уволнявани (от своите) за корупция.
    5. Друга промяна е, че демокрацията ще бъде насаждана насила от комунистически следовател с милиционерски манталитет. Като начало, ще има саморазправа с тези, които той е обявил за бивши хора. Това определено е принос към световната демокрация.
    Венсеремос другари, Няма да ни победят.

    Коментиран от #52

  • 52 1212

    4 1 Отговор

    До коментар #51 от "Сър Пичук":

    ПЕРФЕКТНО КАЗАНО!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Халий

    1 1 Отговор
    За коалиционните партньори на Герб патриотите нито дума до сега.
  • 55 ВИС

    2 4 Отговор
    Лойко, трябва да бъде преследван, докато не върне поне половината откраднати пари..... ?!
    И после да го оставят да си харчи останалите.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Гост.

    0 0 Отговор
    Пкп целува бойко Борисов, радев селува багдасаров ура ааааа бкп. Да живее цк на бкп, бibi anti фалшив
  • 58 Истини

    0 0 Отговор
    На изборите левите даваха червени химикали, герб сини, а дпс пари в павилиона и наредени като войници в една редица. И учителките отидоха при едните и другите за химикалки и запалки. Все те на първа линия. Дори в един град мушна се упителка моя приятелка и взе химикалки от герб и ми каза, кога изминахме 100 метра, от алчни хора в пловдив с 2 апартамента, в провинция от родители. И едните и другите все деца на първа линия на учители, а дали по характер не са зли, или на първата мтжа от дс, данс, зли души, а моята 43 г стара мома, как се показва сред 16,18 младежи в училище мръсна, с не мита коса. А много заможни, дошли навремето от ивград ските села. Поне директорката на момата да й каже. Не е обидно. Вратата външната цялата в прах, желязна. То няма с кого. Дойдоха неуките.
  • 59 Анонимен

    0 0 Отговор
    Тъжно ми е за добри лекари. На улицата и тя ми се обади. С вехто палто. Мъчили се преди 20 г бойко б да одобри зет им полицай, но уви, бедни, бил завърлил не симеоново, а на кирилка мъжа моята братовчедка също в пловдив завърли и бе известно време шеф на пожарната. И той в пловдив, и той селскостопански университет. Иди ги разбери, но е много кротък, добър на Кирилка. В бг ми мяса на турция, но не и на ЕС, ЕНП, САЩ. Анти сме
  • 60 Млък!

    1 1 Отговор
    Млъкни малко бре, Слави! Като си наср.н, мълчи си!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол