8 Декември, 2021 07:30 31 599 34

Минеков постъпил правилно с "Труд", нямало репресия в действията му

  • в-к труд-
  • петьо блъсков-
  • наем-
  • задължения

Съдебен състав съвсем надлежно е постановил, че няма основания да се спре изпълнението. Аргументите на "Труд" са несериозни и аз трябва да се доверя на разбирането на съда, който има пълните детайли, каза Явор Нотев

Минеков постъпил правилно с "Труд", нямало репресия в действията му - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият зам.-председател на Народното събрание Явор Нотев и политологът Слави Василев коментираха в предаването "Денят ON AIR" казуса със запечатването на редакцията на вестник "Труд". Според тях министърът на културата Велислав Минеков е постъпил в рамките на своите правомощия и задължения.

"Това не бе репресия. Истината е, че по времето на министър Рашидов "Труд" не си е плащал разходите. Това е и негово нарушение, защото той е длъжен да си събира приходите. Минеков, понеже не желае да бъде обвиняван в безстопанственост, изпраща писмото до редакцията на вестника", обясни Слави Василев.

"Съдебен състав съвсем надлежно е постановил, че няма основания да се спре изпълнението. Аргументите на "Труд" са несериозни и аз трябва да се доверя на разбирането на съда, който има пълните детайли. Същевременно споделям позицията на СЕМ, че трябва да се зачитат и законите, защото министърът е в правомощията си, и да се положат грижи журналистите да не се чувстват репресирани", посочи Нотев.

Двамата гости на Ганиела Ангелова са на едно мнение, че лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков носи политическата отговорност в новата управленска коалиция.

"Той се нагърбва с идеята да състави правителство по ред, който буди любопитство. Някои го наричат бизнес модел, а всички връзки водят към министър-председателя", отбеляза Нотев пред Bulgaria ON AIR.

По думите на Василев е добра идея един министър сам да определя заместниците си, като по този начин "отговорността е ясна, а не размита, тежи много повече и трябва да я оправдаеш".

"Ако в дадено министерство има проблем, значи проблемът е на дадената партия. Това позволява на партиите да оправдаят своето присъствие във властта", смята политологът.

"И аз адмирирам този подход. Избирателите не са лековерни или с къса памет и си спомнят "червените линии" от миналото между всички партии", изтъкна бившият зам.-председател на Народното събрание.

Слави Василев прогнозира новата управленска коалиция да просъществува поне година.

"Но ако ме питате, тя може да просъществува много повече, защото отговорността е пряко дефинирана за всяко едно министерство", подчерта той.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 59 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хаха

    45 11 Отговор
    Еййй, тия са по нали от наглите бе
  • 3 Вестник ГЕРБ го натегнаха

    82 12 Отговор
    Жалка история е герб
  • 4 Отдавна

    80 11 Отговор
    беше време ! Браво !
  • 5 Пунта Мара

    71 12 Отговор
    ГЕРБ умре. Бойкоооооо в затвора
  • 6 Веднага

    26 8 Отговор
    За Минков да питат Каскета !
  • 7 пожелание

    58 9 Отговор
    Днес да изхвърлят и Шайката от НДК.
  • 8 ПСР

    57 9 Отговор
    Казусът"Блъсков се труди",изобщо не е интересен.Просто Държавата,в лицето на МК,трябва да си събере трудовите,на Блъсков,верисии.И аз имам един офис под наем.Изобщо не съм и помислял,да не си плащам наема и консумативите.Ще ме изхвърлят,като мръсно коте,само след първия месец закъснение.Няколко пъти се е случвало,да уговоря отсрочка за 10-15 дни,при затруднения,но толкова.Пазарни договори и икономика.С какво моята фирма е по-различна от тези на Блъсков?!/с това,че не обслужва гепп идеи и каузи,може би./
  • 9 идея

    47 8 Отговор
    Боко или мултака на републиката да блатят борчовете на парцала Труд.
    Какво са едни 250 хил. лева за тях - пари за семки и дъвки.
  • 10 оня с коня

    19 54 Отговор
    Да предположим че "Труд" има неплатени Наеми.ЗНАЕ ли Минеков че Всички Пенсии се Дотират на 50% от Държавата,че Социално слабите получават Баснословна Помощ от Бюджета,че Земеделците получават не малко Субсидии от Държавата/Евросубсидиите са отделно/,че рудица Държавни Служби са Дотирани от Хазната която им плаща Осигуровките и т.н. и т.н...Естествено че ги знае тия Неща Минеков както знае и това,че в Съвремието Вестници се купуват В ПЪТИ по-малко поради убийствената Конкуренция на Интернет и Телевизия.И знае Отиващия си Министър каква Прашинка представлява този Наем от Общите Дотации отпускани от Държавата ЗА ВСИЧКО/вкл. и Култура/,но НЕ МОЖЕ да толерира НЕУГОДНО на Радев СЛОВО,критикуващо Политическите му Безобразия и неутолим Стремеж към КОМАНДОРЕНЕ на България!

    Коментиран от #14, #16, #21, #24

  • 11 5548

    35 4 Отговор
    Браво,трябва да преобърне цялото мк.Там има такива дами които изпълняваха всичо което им кажеше Банов,всички конкурси бяха формални, проектите също се раздаваха на свои.Трябва да се смени тази шефка на отдел театър,пълна нагаждачка,която нищо не разбира,но нанесе много щети,тя нагласяше всички конкурси.Трябва всички съветници да се махнат,обядаха се с проекти.Театрите да се направи ревизия,има много които изобщо не работят.
  • 12 Един Човек

    43 6 Отговор
    Случи се нещо нормално и опищяха “света”!Чак цялата партия вчера излезе да протестира заради тоЯ казус!…така е,не са свикнали да плащат!
  • 13 Чета само Факти

    40 6 Отговор
    Вече официално се знае,че Труд е официоза на герберската хунта.
  • 14 Днес

    28 6 Отговор

    До коментар #10 от "оня с коня":

    Влизам в метрото без билетче с плакат остафка Фандуно. Ако дойде контрола репресират свободата на словото бацовите общинари
  • 15 АКО обикновен човек не плаща му пращат с

    35 5 Отговор
    АКО обикновен човек не плаща му пращат съдия изпълнител тоя КАКВО реве да си платил
  • 16 Чорбара.

    21 1 Отговор

    До коментар #10 от "оня с коня":

    С КОН без КОН си си прост муфлон.
  • 17 Красимир Петров

    24 3 Отговор
    П2тьо Блъсков е кредитен милионер от 90те години.
  • 18 Блъсков да си плаща дълговете!! Какво

    21 2 Отговор
    Чакат Хиените ЧСИ и Колекторите!! Те Душат тези с малките суми, длъжници, които нямат вестник и пари за адвокати, Душат бесзащитните, и то яко ги Душат!
  • 19 И настана

    19 2 Отговор
    герберастки вой аууууу у у у
  • 20 5577

    7 2 Отговор
    Марче, Марче. Ня влизай между шамарите на мутрите. Трябва да се спре това мутренско говорене. Вече е 2021г, не са 90те. Няма значение от коя кръчма са излезли, но не взимай страна при слизането на едните мутри и заместването им с другите. Всички са налазили политиката за да използват държавната пара. То вече няма социалистически ресурси и европейските последната година се секнаха нещо. Това ме навежда на мисълта че злобата ще е по голяма.
  • 21 Хамсал

    16 1 Отговор

    До коментар #10 от "оня с коня":

    Първото ти изречение няма хххаПсолютно никаква причинно-следствена връзка със следващите! А и договора за наем не е с в.Труд а с едноличната фирма на синковеца на П.Блъсков! А и в договора изрично е отбелязано-забранено е преотдаването на помещенията на другиго!

    Коментиран от #23

  • 22 Теодоро

    11 5 Отговор
    Поздравления за власта..спряха един "кафяв"вестник за сега е ред на другите ДОЛУ герберастката КЛИКА
  • 23 оня с коня

    6 11 Отговор

    До коментар #21 от "Хамсал":

    Не само Първото,а и Всички останали Изречения нямат никаква причинно-следствена Връзка с Мракобесието и потъпкване на Конституцията във всичките й Аспекти от наложеният Военен Режим на Управление на Служебното Правителство на РАДЕВ!Дори се чудя как още Модераторът не ми е изтрил Поста,но няма как да бъдат изтрити Бюлетините от Следващите Избори НАПРОЛЕТ в Подкрепа на НОРМАЛНИЯ ЖИВОТ който БГ имаше при БОРИСОВ.

    Коментиран от #26

  • 24 ХАЙДЕ СТИГА

    12 2 Отговор

    До коментар #10 от "оня с коня":

    с опитите за софистика. Има ли неплатени наеми? -Има. Има ли разписан алгоритъм какво се прави в такива случаи ? - Има. Има ли нарушение на договора между съответната фирма и държавата -наемодател - Има. /Впрочем - и ти не го отричаш/. Последен въпрос - Има ли състав "безстопанственост" в НК? И безстопанственост ли е неизпълнението на задължението на министър, който не предприеме действия по възстановяване на присвоени /в случая - неплатени/ суми от неизряден платец? - отговора оставям на теб. Забележка - моя съседка закъсня с половин месец да си плати тока - неин близък беше в болница, знаете кои са приоритетите в такива случаи. Енергото спря тока. Сумата беше 46,20ст. Какво е тази сума в сравнение с приходите на Енергото? Останалото е мълчание - дано си го разбрал.
  • 25 Йеронимус БОШ

    10 2 Отговор
    И аз искам да ползвам нещо без да плащам наем години наред !
  • 26 Драги оня

    12 2 Отговор

    До коментар #23 от "оня с коня":

    ако имаше дори най-малко съмнение за потъпкване на Конституцията, ГЕРБ щеше да сезира не само всички съдилища в България, но и всички възможни институции по света. Ама няма. Същото щеше да стане, ако имаше диктатура . Ама няма. Затова остава пищенето и назоваването на конкретиката с несъответни характеристики. Що се отнася до следващите избори - ами и президентските бяха "следващи". Вече не са. Е, не се чувствате комфортно в настоящето, но пък бъдещето не е пред вас. Толкова беше. БЕШЕ!
  • 27 фАНТОМасс

    7 3 Отговор
    Защо не видяхме на протестите всенародния любимец и обществен юнак номер 1 на България - самият Бойко Борисов ? Или той не излиза , щом вън е заснежено ? Липсва ни тоз човек и МЕ-кащия му диалект , нали ?
  • 28 Жаба Кикерица

    9 3 Отговор
    Защо справедливите и честни хора от ШАЙКАТА са оставили Блъсков да не плаща наем от 2015 година ! ? Дали пък Петьо не е целувал задника и предника на ББ , заради тази аванта ? Проверете и ще разберете !
  • 29 Фофи

    3 8 Отговор
    Да ви е честит комунизма
  • 30 Кадровик

    3 11 Отговор
    Минеков се натяга за министерски пост. Като скулптор не му се получава, а гладен не се седи.
  • 31 гошо

    7 2 Отговор
    чета на снимката покъртително заглавие: "убиват "труд"!" закъснели са. и други едни "медии", които през годините на безкрайния "преход" лумпенизират и идиотизират популацията, и те са за същата участ. разбира се, умереният прогрес трябва да се осъществява в рамките на закона. :)
  • 32 резервист

    6 1 Отговор
    И аз съм съгласен са СЕРСЕМ, че трябва да се зачитат и законите, а не само силните на деня. И да, журналистите трябва да се обгрижват и ухажват, за да са спокойни и доволни. Така де, да не вземе някой "да драсне басня тумба лумба", както се пееше в една песен. Абе "Нахранете журналистите!" както призова навремето Хубавото Наде!
  • 33 Аlex

    3 10 Отговор
    ПолиПодлогът Слави Василев разбира се,че ще подкрепи действията на великия Минеков.Ако го попиташ кому са нужни тия консултации при Пилота,ще ти каже,че това е демократично,ако го попиташ защо е тоя див реваншизъм от Рашков,който действа като насъскано от президента куче,ще ти каже,че така е редно и ще се ухили самодоволно,че му е дошло времето за отмъщение.
  • 34 странни времена

    1 1 Отговор
    Вероятно е прав и онзи, който на кръстовището пребива шофьор, защото е отнел предимството му.
    Често пъти се случва, някой "отнесен" шофьор да се озове в болница, а колата му в автоморга. Ще кажете - заслужил си го е, не е спазил правилата. Или пък, че във войната против несправедливостта е нормално да се роди друга несправедливост. Е, не, не е така. Споровете трябва да се решават без агресия, спокойно, спазвайки не само закона, но и морала.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове