Last news in Fakti

5 Януари, 2022 22:04 1 702 10

Депутат от ДБ: Твърденията на ГЕРБ, че някой иска да фалира "Булгаргаз", са пресилени

  • депутат-
  • дб-
  • герб-
  • твърдения-
  • фалира-
  • булгаргаз-
  • пресилени

"Амбициозно звучи и завършването на магистралите "Хемус", "Струма" и "Черно море". Но и половината да се свърши, ще е добре", коментира Георги Ганев

Депутат от ДБ: Твърденията на ГЕРБ, че някой иска да фалира "Булгаргаз", са пресилени - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

За първи път България започва новата година без бюджет. Това стана повод за критики от опозицията в първия работен ден на депутатите. "Не разбирам основанието им за критика. Реално нямаше време, в което новият парламент да изготви и приеме бюджета за 2022 г. Предвид изискуемите срокове за обсъждане и гласуване, реалистично е през февруари бюджетът да бъде приет", заяви депутатът от "Демократична България" Георги Ганев в студиото на "Денят ON AIR".Такава заявка направи и финансовият министър. Според народния представител обаче, нереалистично звучат плановете за 4-5 моста над Дунав, 3 тунела под Стара планина през следващите 4 години.

"Амбициозно звучи и завършването на магистралите "Хемус", "Струма" и "Черно море". Но и половината да се свърши, ще е добре", уточни депутатът.

Той подчерта, че в момента страната ни харчи повече, отколкото са приходите в държавната хазна. Но това било световна тенденция.
Ситуацията е екстремна. Всички години, в които се събираха резерви и бюджетът беше на излишък, сега се плаща от тази спестовност. Но не бива да се допуска това да стане навик. Не трябва да се забравя, че това е временна ситуация. В един момент няма да може да се харчи повече отколкото се създава, това ще увеличи инфлацията", подчерта Ганев пред Bulgaria ON AIR.

По отношение на цената на газа той изрази недоумението си как "Булгаргаз" в рамките на дни дава заявка за увеличение с 30% на цената, а след това за намаление.

"Идеята на регулатора е да няма такива колебания. А твърденията на ГЕРБ, че някой иска да фалира "Булгаргаз", са пресилени. Освен ако няма заровени скелети. Но не мисля, че "Булгаргаз" може да фалира", убеден е народният представител.

На мнение е, че България не се възползва от възможностите, които дава договорът за доставка на газ от Азербайджан. А по отношение на компенсациите за бизнеса заяви, че се иска повече, за да са доволни от това, което ще получат.

"Бизнесът също трябва да поеме някаква отговорност. Като например да работят, когато е възможно, събота и неделя, и така да се намали напрежението в системата. И бизнесът малко трябва да пострада. Защото не може само данъкоплатците да ги спасяват", коментира депутатът от ДБ.

Той отбеляза също, че в момента банковата система на България е стабилна.

"Кризата тежи и върху банките, няма да става по-леко във времето. Ще започнат кредитните проблеми. Надявам се да са го предвидили и да са подготвени за неприятни сценарии", добави Георги Ганев.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихихии.. хихихихии

    5 6 Отговор
    ПРЕСИЛЕН НО...ВЕРЕН И ТОЧЕН..
    Хихихихии... Хихихихии...
    КОМУНЯГО-СОРОСПИЙСКА МАФИЯ В ДЕЙСТВИЕ....
    "ИЗНЕНАДАН" ЛИ СИ... СОРОСПИЙО??
  • 2 Мдаааа

    10 5 Отговор
    Гепи просто реват за власт и правят саботажи за всяко нещо в държавата само и само да влязат във властта отново, представяте ли си за какви болни мозъци говорим ? и те ни " управляваха" точната дума е КРАДЯХА през последните 12 години.
  • 3 ТаУмВзе

    6 5 Отговор
    Яко смех в пародията Пак! Калинките на ицко не знаят ли, че булгар-г№зз е на олигарсите на герберастията? Може ицко, като прилежен соросоид да е пропуснал, че е бил гербераст.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 "Почтени" Мо'шен'ици

    12 3 Отговор
    "Половината ако се ...направи е добре"..?!?!?
    Имаше 800 милиона на отделна сметка за довършване на магистралата "ХЕМУС",.. ФАТМАШКОТО ДС-ПРАВИТЕЛСТВО и КИКИ министъра ги...прибраха!
    Договорите бяха прекратени а сега ще трябва да сключват Нови на... Тройно по-високи цени?!?
    Очаква ви затвор или...линч, "ПОЧТЕНИ"
    ПРЕСТЪПНИЦИ
  • 6 Хихихихии.. хихихихии

    6 2 Отговор
    СОРОСПИИТЕ ЗАПОЧНАХА ДА ПРИЗНАВАТ,ЧЕ..ЛУЖИТЕ ИМ ЗА....4--5 МОСТА НА ДУНАВ И 3 МАГИСТРАЛИ СА В ....ПОВЕЧЕ!
    Хихихихии... хихихихии......
    ОСТАВКА,БЕ БОКЛУЦИИИИИ...ВЕДНАГАААА
  • 7 Toxic

    3 3 Отговор
    Всяко едно твърдение на мафиотите и крадците от герб е лъжовно и смехотворно какъвто е и техният председател!
  • 8 То е ясно

    1 1 Отговор
    Сашо Дончев ще фалира това свърталище на продажници.
  • 9 Аре нема нужда

    3 0 Отговор
    Булгаргаз са комунистическо предприятие,което няма,нито газ,нито го управляват експерти ! Пример е кафявият Нейков (социалния министър при Костов),член е на борда на директорите !?!?!
  • 10 Вие какво

    1 0 Отговор
    чакате в НС.Махнете шефа на БУЛГАРГАЗ и тези съвети и бордове,пълни с калинки и заплатаджии,ама с високи заплати,това КОГА ЩЕ ПРОМЕНИТЕ ВЪВ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ДРУЖЕСТВА.НЯМА ВРЕМЕ ДА ВИ ЧАКАМЕ ДА СЕ ТУТКАТЕ.СПЕЦИАЛИЗИРАНИЯТ СЪД Е ЗАДАЧА № 1.ХАЙДЕ РАБОТЕТЕ ПО 8 часа,не по2.ОБЕЩАНИЯТА СА ЕДНО,СЕГА ЧАКАМЕ РЕЗУЛТАТИ,ЗАТОВА ВИ ПОДКРЕПИХМЕ,не опозицията да ви дава дневния ред.АКО НЕ ЗНАЕТЕ ЗА КАКВО СТЕ ТАМ ПАК ЩЕ ВИ НАПОМНИМ И ПОСЛЕ ЗНАЕТЕ КАКВО ВИ ЧАКА-МЕТЛА.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол