Last news in Fakti

6 Януари, 2022 06:18 8 964 27

Емануил Йорданов: Разследването за "Хемус" може да се отрази на здравето на ГЕРБ

  • емануил йорданов-
  • магистрала хемус-
  • сертификати-
  • герб-
  • прокуратура-
  • мвр

Войната между прокуратурата и МВР ще стихне, когато Иван Гешев напусне поста си, смята бившият вътрешен министър

Емануил Йорданов: Разследването за "Хемус" може да се отрази на здравето на ГЕРБ - 1
Снимка: БГНЕС

"СРС не може да се използва в случай с фалшив зелен сертификат, защото наказанията, които са предвидени, не влизат в обхвата на закона за СРС".

Това каза в "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Емануил Йорданов, бивш министър на вътрешните работи.

"Когато се издаде сертификат на лице, което не е имунизирано, става въпрос за документно престъпление по НК. Има различни възможности, предвидени в закона", добави той.

Бившият вътрешен министър заяви още, че има много хора, които могат да кажат кой и къде може да ви издаде фалшив сертификат без имунизация и срещу съответното заплащане. До достигането на необходимата информация се достига чрез свидетелски показания или чрез вещи лица.

"Темата със зеления сертификат е широко поле за популизъм, това дава изява на всякакви хора. Тази тема няма да взриви коалицията. По-важни са мерките, които ще се вземат по здравната криза в бъдеще", смята Йорданов.

Той подчерта, че думата трябва да имат медицинските специалисти, а всички останали да направят крачка назад. Трябва да се следват съветите на личните лекари.

"Разследването за АМ "Хемус" и изтеклите милиони няма да се отрази на здравето на коалицията, но може да се отрази на здравето в ГЕРБ, ако разследването се води както трябва и се постигнат резултати", изрази мнението си по актуалния казус Емануил Йорданов.

Според него, ако се спре само до футболния съдия, разследването няма да се отрази на никого, освен на съдията.

"Когато говорим за държавни пари, изразходвани неправомерно, управляващата партия винаги е намесена", смята още той.

Йорданов не вижда как от ГЕРБ биха се договорили с някого от коалицията относно съдебната реформа.

"ГЕРБ иска да пази в съдебната власт статуквото, там нивото на правна грамотност е изключително ниско. Привикването на Бойко Рашков като свидетел е левашки PR от ръководството СГП", заяви бившия вътрешен министър.

По въпроса за главния прокурор Йорданов смята, че механизмът за контролирането му може и да проработи, но основно не бива да се допуска злоупотреба с власт на тази позиция. Според него това е недостатък, който може да се отстрани с промени в процесуалните закони, а до промяна в Конституцията е нужно да се стигне след задълбочени разговори, изясняване на промените и къде може да се постигне съгласие, което да бъде подкрепено от необходимото мнозинство.

Емануил Йорданов подчерта, че войната между прокуратурата и МВР ще стихне, когато Иван Гешев напусне поста.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 69 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гръндж

    46 2 Отговор
    Около 1 час и 15 минути продължи първото заседание на Народното събрание. ЕЙ ТАКА СЕ РАБОТИ! 1 ЧАС И ПЕДНАДЕСЕТ МИНУТИ ЗА 5000 ЛЕВА ЗАПЛАТА. ТЕ ТОВА Е РАБОТА. ПОСЛЕ ПЕНСИЯ ОТ 1500 ЛЕВА.

    Коментиран от #4, #25

  • 2 Герб на лечение!

    35 17 Отговор
    Подложен на ежедневни стресове и гаври,да се отправи на лечение в санаториума на доктор Ставри!

    Коментиран от #23

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ако баба

    12 0 Отговор
    Ми беше мъжка,МОЖЕШЕ да е ...дядо.
  • 6 Киро

    18 42 Отговор
    Войната между МВР и прокуратурата щяла да свърши след като Гешев напусне поста ++++++++++++++++++++
    Ха,ха.По същата логика може да се каже ,войната ще свърши след като Дамаджаната напусне поста.
  • 7 Селски

    10 7 Отговор
    Подлого мръсна гайтанска
  • 8 Шофер

    19 25 Отговор
    Нещо ви зацикли разследването! А какво стана с договорите? Що не ги разследвате тях? Нали бяха неправомерни? Или там всичко се оказа ОК? И сега вдигаме шум за една частна фирма, дето си е изтеглила правомерно получените пари, за да плаща кеш и да не плаща данъци и осигуровки?

    Коментиран от #14, #18

  • 9 Тодоров

    29 17 Отговор
    Сърбия, която е след нас по „Турски поток“, получава руски газ на 270 долара на 1000 куб. м, а ние го получаваме 2 пъти по-скъпо. И за какво тогава строихме „Турски поток“, защо бяха всичките тези големи фойерверки словесни от ГЕРБ и биене в гърди: „Ние го завършихме“? Изхарчиха 3 милиарда лева българска народна пара – това е едно абсолютно национално предателство и клякане пред Русия!

    Коментиран от #11, #24

  • 10 5577

    12 5 Отговор
    Спрете се с мутренското говорене. 22 ра година сме вече. Къде се намирате. Това са държавни институции на които шефовете са хората. Като излязохте от кръчмите и влезнахте в ДАНС НАП КПКОМПИ СГП и др. които не ги знам, трябва да спазвате законите. Подобен стил на говорене е многозначително.
  • 11 5577

    17 2 Отговор

    До коментар #9 от "Тодоров":

    Държавата ни има нужда от политици, не от мутри, които само се менкат. Трябва някой да се застъпи за обикновенния българин, а не за корпоративните интереси на някой.

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Циган

    6 6 Отговор
    Няма ли да се примирите че КОВИД не е толкова страшно колкото го описват ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ.......РАЗСЛЕДВАНЕ ЗА ХЕМУС СТАВА РАЗСЛЕДВАНЕ ЗА ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ ЕИИИИ МНОГО ПРОСТОТИИ ЕИИИ НЯМА СТАТИЯ В КОЯТО ДА НЕ ПИШЕ КОВИД ТОЛКОВА УМРЕЛИ ТОЛКОВА ОЗДРАВЕЛИ ТОЛКОВА ПОЛУДЕЛИ ПОЛУДЕЛИТЕ СТЕ НАИ МНОГО НАС РОМИТЕ ЩО НЕ НИ ЛОВИ ТАЯ КОВАРНА БОЛЕСТ ЯДЕМ И ПИЕМ ПО МАХАЛАТА СЪБИРАНЕ ПО 100.200 500 МАИМУНИ НА ЕДНО ЗАКРИТО МЯСТО АМА ТЕ НА НЕ НИ ЛОВИ ИЗВОДИТЕ ОСТАВАМ НА НЯКОЙ ПО УМЕН ЗА МЕН ИЛИ КРЪВТА НИ Е СИНЯ ИЛИ ПРОСТО НЯМА БОЛЕСТ ИЛИ Я ИМА НО СЕ КАЗВА СЕЗОНЕН ГРИП НИЕ НЕ СЕ ВАКСИНИРАНИ ЖЕЛАЯ ВИ ЗДРАВЕ И ДЪЛГОЛЕТИЕ С ПОРЕДНАТА ДОЗА НИЕ РОМИТЕ СМЕ ОТ ЗАКАЛЕНА СТОМАНА НАС ТАКВИЗИ ПРАЦУЦЕ НИ НЕ ТРЕБАТ
  • 14 Българка

    10 8 Отговор

    До коментар #8 от "Шофер":

    Защо коментираш ,когато не си запознат с фактите, а може би искаш да ги подмениш? Тези милиони не са теглени от една фирма. Те са теглени кеш от много малки, новосъздадени за далаверата кухи фирми. Бившият данъчен се твърди, че е един от организатпорите на престъпната схема и е придружавал малоимотните представители на фирмите-бушони при теглене на милионите и ги е получавал от тях. По-големият въпрос е къде са сега парите и на кого ги е дал единственият засега обвиняем. Рашков твърди, че пътят на парите води към ГЕРБ. В това има логика, защото точно ГЕРБ са нарушавали системно закона за обществени поръчки и са организирали авансово превеждане на милиони дори за лотове, които нямат разрешително за строеж

    Коментиран от #26

  • 15 съвсем нормално за крадцитите от герб

    11 10 Отговор
    че какво странно има ??? на всяко разследване срещу схема на герб тях ще ги боли и ще боледуват тежко !!! понеже нямат една правилно изпълнена държавна поръчка всичко е със измама

    Коментиран от #27

  • 16 първаната

    2 0 Отговор
    мими, оди да играеш някъде
  • 17 БЕЖАНЕЦ

    2 3 Отговор
    ДАЛИ ЩЕ ДОЖИВЕЯ ДА ВИДЯ.МАФИОТА И НЕГОВИТЕ ЧОДЪРИ ВЪВ ЗАТМОРА.
  • 18 Ти да не си светил

    0 3 Отговор

    До коментар #8 от "Шофер":

    Ти големи тъпизми и обобщения от детската градина даваш Бай Хай.Направо много си вещ,нема що.Иди на психиатър се виж все пак де.
  • 19 боко

    0 5 Отговор
    КАСКЕТА В ЗАТВОРА ЗАЕДНО С ШАЙКАТА,ХУНТАТА и МУТРАТА от Банкя
  • 20 Изхаби се, отиде в трета глуха.

    4 0 Отговор
    Кокво му стана на Емануил, много злоба, много злъч. Току виж, се разболял. Съвсем кривна вляво.
  • 21 maia манолова

    3 0 Отговор
    мистар биин ти си бита карта отдавна.
  • 22 ЕДГАР КЕЙСИ

    3 0 Отговор
    ДРУГАРЮ ЙОРДАНОВ , КОМПАНИЯТА НА СНИМКАТА , ЯСНО ПОКАЗВА КАКВИ КОРУМПИРАНИ ЕЛЕМЕНТИ ЗАЩИТАВАШ...... ТИ МОЖЕШ ДА СЕ КОНКУРИРАШ С ПО КАДЪРНОСТ С БОЙКИКЕВ , ХАДЖИГЕНЧЕВ , МАЯМАТА И ЧАШКО ДАМАДЖАНОВ ! .....ФАКТ !
  • 23 То се вижда

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Герб на лечение!":

    Борисов е в добро здраве и си кара колата Радев и рашков нещо ми се виждат пътници Гешев Ако го махнат то съветниците на радев ще се върнат -божков василев и наилиновите торбички ще тръгнат свободно
  • 24 Тодорка

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Тодоров":

    Крим е руски Не искаме нато- ски воиски у нас спокоино
  • 25 Селянин

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "гръндж":

    Ами те много бързо свършиха то може за 9 часа да го свършат и за извъреден труд пари да искат За тези ниски заплати и това е много Те решаваха въпроса за 240 човека недай боже за цяла българия да имат нещо да решат
  • 26 Малоумна

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Българка":

    Кои Иска да си изпегли парите от банката и после как ще ги вкара или купе нещо над 10 000 лв / ще трябва да дава обяснение това е пране на пари -няма накъв луд или прост бизнисмен всеки гледа парите да са в банката може на друго име А за такива фирми питай шефа на НАП тои ги знае тези далавери Хемус поредната лъжа на ражков
  • 27 То се вижда

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "съвсем нормално за крадцитите от герб":

    Колко много пари рашков варна на държавата крадени от герб И много членове на герб влезоха в затвора Сега в следственото са около 500-600 членове на герб Герб е съсипан Не можа да спечели изборите Народа ги мрази и за наказание избра почти всички кметове на големи градове Не управляват да се мъчат
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове