6 Януари, 2022 18:52 2 399 43

Търсят авиокомпания за оператор на линията София - Скопие

  • авиокомпании-
  • николай събев-
  • софия-скопие

Работи се и по нови транспортни проекти с Румъния, обяви министърът на транспорта Николай Събев

Търсят авиокомпания за оператор на линията София - Скопие - 1
Снимка: БГНЕС

Министерството на транспорта проверява възможностите за пускане на самолетна линия от София до Скопие. Това заяви министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев по време на изслушването му в ресорната парламентарна комисия, предаде БТА.

Събев посочи, че действията са предприети по искане на премиера Кирил Петков и че те израз на „добра воля“ и целят облекчаване на възможностите за посещение между двете държави.

"Имаме интензивна подготовка и сме в преговори с различни самолетни компании, които биха изявили интерес", подчерта той.

Разстоянието по права линия между двете столици е 170 км.

Събев посочи още, че той също ще бъде част от правителствената делегация, водена от премиера Кирил Петков, чието посещение в Скопие се подготвя. Тогава ще бъде обсъден и напредъкът по изграждането на жп връзката между двете държава, допълни министърът.

Нови транспортни проекти с Румъния

Пред депутатите от комисията Събев коментира, че се работи и по подготовката за среща между правителствени делегации на България и Румъния, която да бъде реализирана на ниво министри на транспорта. На нея двете страни се очаква да обсъдят възможностите за изграждане на по-добра транспорта свързаност помежду си.

Една от идеите в тази посока е реализирането на втори мост между Русе и румънския Гюргево, който да бъде трети между двете страни над Дунав.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еконт

    21 6 Отговор
    Тоя тарикат явно иска да влезе на македонският пазар.
  • 2 Кирчо и Кокорчо

    26 7 Отговор
    Вижда се, Кирчо и Кокорчо са клекнали пред ЕС и САЩ.

    Коментиран от #40

  • 3 ТаУмВзе

    18 5 Отговор
    Каква линия бе изгучлек с Улавото маке, което ни се пени в джихад бе?
  • 4 VARNA-SOFIA

    26 2 Отговор
    ВИЕ ПЪРВО ПОРАВЕТЕ ЛИНИЯТА ВАРНА СОФИЯ,ЧЕ ТИМАДЖИЙСКАТА КОМПАНИЯ ДЪРЖИ МОНОПОЛА И СИ ИГРАЕ С ЦЕНИТЕ И ПОЛЕТИТЕ КАКТО НА ТЯХ ИМ ХАРЕСВА!
  • 5 русенец

    27 1 Отговор
    Ако може да откриете въздушна линия Русе-Тутракан с междинно кацане в Нова черна. Предварително ви благодаря!
    ...
    Градският язък, че даде 400 000 лева за да си купи поста, както и депутатско място на любовницата си. Явно пак е объркал влака, няма да му се случат нещата.
  • 6 Тос

    21 2 Отговор
    Папуняк пък не се спря , за 200 км авион иска да пуска ...виж му акъла крой му шапка
  • 7 По-добре

    14 0 Отговор
    Скопие - Бургас.
  • 8 111

    26 0 Отговор
    Искам нещо да споделя. Чух го от приятел. 21 години са работели заедно българи и македонци в завод, който се намира в трета държава и джавканията между двете държави не засягат предприятието (намира се зад океана). И в момента македонците не контактуват с българите. Просто не им говорят. Представете си каква омраза се насажда в тези хора дори и на такова разстояние. А няма и никога не е имало по-близки за нас хора по света. Кой ще пътува с тази авиокомпания? Те, ако могат, биха ни превзели със сила и биха ни изтребили- толкова е силна омразата им към нас.

    Коментиран от #12, #20

  • 9 Пилот

    16 0 Отговор
    Това ще си е вътрешна линия,с полет набрал височина и веднага трябва да снижава
  • 10 ха ха

    15 1 Отговор
    4 часа висене по летищата за 20 минути полет , а с автомобил общо с чакане на митница 2,30 ч, , все са ни такива бизнес плановете , напълно неадекватни но с лигливо политически мазнотии

    Коментиран от #13

  • 11 user

    18 1 Отговор
    Това само тук може да стане. Собсвеникът на най-голямата частна поща у нас става принципал на държавните ни пощи. Сега този първото нещо което ще направи е да си облекчи бизнеса и реши проблемите които му пречат. Не ме учудва, че първо започват с връзките с Румъния където Еконт имат бизнес!
  • 12 Хаджи Генчо

    12 0 Отговор

    До коментар #8 от "111":

    Значи от българин да станеш македонец трябва задължително да мразиш българите, защото ако не ги мразиш си оставаш българин. Македонизмът си е антибългаризъм. Македония е приключила кауза. Повече внимание трябва да се обърне на Албания като скорошен съсед.

    Коментиран от #17

  • 13 Гост

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "ха ха":

    Освен ако не стане така, че да е вътрешен полет София- Скопие. Безвизов дето се вика....А как да стане това се досетете...
  • 14 Глупаци

    13 0 Отговор
    Само с глупости се занимава министър Еконт.Това ли е най важното.
  • 15 Да питам

    8 0 Отговор
    С БМВ става ли да се обслужва линията?!
  • 16 Биби Кинг

    4 1 Отговор
    Па може таа коя че лети Софиа-Русе да лети и до Скопие,Русе-Софиа-Скопие! Да може Краси вайвода да си оди на гости при роднините у СевМако!
  • 17 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Хаджи Генчо":

    Много ми е се иска да смятам за загубена кауза Македония, но не е. Путин застана зад почти невъзможния спор за произхода на славянската азбука и почти напълно изкриви историята. Това е дюшеш за руснаците, които отдавна се чудят как да обяснят на своето население, че такава огромна страна е взела азбука от някакви европейски бълхи, каквито ни смятат нас. Затова Руси с всички сисл ще поддържа Македония и няма да се учудя ако един ден реши да я взме под крилото си като дава евтин нефт в района.
  • 18 Орел

    4 0 Отговор
    Има такава. Да включат селскостопанска авиация, доколкото я има.
  • 19 Николов

    7 0 Отговор
    Нов мост трябва не при Русе, а Силистра! Стига местнически интереси! Голяма част от потока, който няма как преминава покрай Букурещ към Молдова, Украйна и Източна Румъния може да минава през Силистра!! Тогава ще се разтовари Дунав Мост! Друг модт трябва и наЛом - за/от ЗападнаЕвропа! Пак заради местнически интереси сегашният Дунав мост 2 е направен до Видин - поне 100 излишни километра път и сужоземен, и жп.!
  • 20 Грогу

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "111":

    Ами ние вече претръпнахме от толкова омраза , лъжи и обиди . ...ние и по османско сме имали еничари , които са тормозели и избивали българи , но дойде Освобождението и еничарите си получиха наказанието . Това ще се случи и с помакедончените българи , защото в 21 век и наличието на интернет , “македонците " нямат оправдание да не знаят , че са с български произход .
  • 21 Живков

    12 0 Отговор
    Искаме полети София - Симферопол и София - Сочи! Лятото..
  • 22 Историк

    5 0 Отговор
    Да, ама макетата не искат, кауза пердута!
  • 23 57-ми набор

    11 0 Отговор
    Каква авиокомпания дириш за Скопие-София бре ? Ами това са 250 км ...много по-мзалко от София до Сарафово бре ...Егати и и некомпетентния индивид -направо му се чудя ,как с този пилешки акъл е изградил цяла логистично-транспортна империя и то в годините на началото на 90-те , когато аз, даже и по-възрастен от него ,но започнали работа по едно и също време -някъде през 1983-та - защото първото служих в БНА, а после учих още 5 г. висше (а не ,като него едно "Морско " -да се брои за всичко) - та точно в тия объркани години , кога ми затвориха предприятието и се наложи на "стари години" да се качвам камиони да карам , за да си плащам "свободния наем", гледам с-во с малко дете , болен -умиращ баща , тъща ...тоя цяла транспортна империя изградил ... Абе , льохман, я кажи КОЙ ТИ ДАДЕ ЧУВАЛА С ПАРИ БРЕ ? Аз знам как се почва бизнес дори само с един камион ,при това САМ ДА СИ ГО КАРАШ ... по 10 000 км/месец ... гърбене само... КОЛКОТО ДА СВЪРЖИШ ДВАТА КРАЯ ... ДОРДЕ ИНФЛАЦИЯТА от 1996/7-ма не ти изяде всичко ...а тоя от богат -все по-богат ставал ...Гледай го ти ...ТАРИКАТ ... От Скопие до София самолет щял да вдига ... ами той дори за това разстояние на крейсерска височина и скорост не може да вдигне бре . Я по-добре хващай да правиш влака до Смолен или да свържеш Русе с Букурещ по въздуха , че моста е претоварен ... Егати и "капацитета" .

    Коментиран от #26

  • 24 безумиетораждабезумия

    9 0 Отговор
    Аз предлагавм първо да се тества София Пазарджик, същия километраж и пътникопоток. Дано сберете пътници барем за един полет на месец, хахахахаха.
  • 25 Кирчо

    10 0 Отговор
    Само да те питам. Ти наред ли си въобще бе момче? Кой идиот ще лети до Скопие? За всички неразбрали - Кирчо ще поседи две-три години, ще направи пачки и ще се върне в САЩ или Канада. А няма как да се върне като враг на САЩ или лошо момче. Помислете над това. Какво значи тук някакъв си български национален интерес.
  • 26 57-ми набор

    6 0 Отговор

    До коментар #23 от "57-ми набор":

    Ами то разходите само по подготовката, рулирането, захода и кацането , са ПОВЕЧЕ от тези де ще са за самият перельот бе тиквооо... Късите курсове са НАЙ-НЕРАНТАБИЛНИ ,ако не се таксуват с всичките им прилежащи разходи ...А ТЕ ще са ОГРОМНИ и неконкурентно съпоставими с алтернативния транспорт. КАКВО ще превозваш по въздуха БЕ кухинар ? Егати и "транспортния " министър. Направо му се чудя КАК И С КАКВИ СРЕДСТВА Е ИЗГРАДИЛ ТАЗИ ФИРМА "ЕКОНТ", КАТО МУ ГЛЕДАМ УМСТВЕНИЯТ КАПАЦИТЕТ ...КИРЧО...КИРЧООО... "ХАРВАРДСКИ КАПАЦИТЕТ" си и ТИ ....
  • 27 Пръц

    7 0 Отговор
    ЕКОНТ ЕЪР ,нали бе?
  • 28 САМОЛЕТЧЕ СОФИЯ - СКОПИЕ

    7 0 Отговор
    И ПРЕДАТЕЛСТВОТО Е НАЛИЦЕ , ПП НА БОКЛУКА ...........
  • 29 незнайко

    4 0 Отговор
    ДИРЕКТНА ЛИНИЯ СОФИЯ - СКОПИЕ НЕ ТРЯБВА ДА ИМА !!! Това трябва да е наказанието на МАКЕТАТА !!!
  • 30 ОТ ЕМАГ КУПИХ ОКСИМЕТЪР ЗА 8,00 ЛЕВА

    13 0 Отговор
    ЕКОНТ МИ ВЗЕ 7 ЛЕВА ЗА ДОСТАВКА ДО ОФИС - БАТИ И КРАДЕЦА Е СПОНСОРА НА КИРЧО И КОКОРЧО !

    Коментиран от #32

  • 31 ПУСНЕТЕ И ТАКСИТА ДО СКОПИЕ МОШЕНИЦИИИИИ

    7 0 Отговор
    ПРЕДАТЕЛИИИИИИИИ ..............
  • 32 От Китай

    4 0 Отговор

    До коментар #30 от "ОТ ЕМАГ КУПИХ ОКСИМЕТЪР ЗА 8,00 ЛЕВА":

    Да го беше поръчал щеше да е по-евтино.
  • 33 Георгиевски

    7 1 Отговор
    Татарстан еър травел е най-сполучливия избор
  • 34 Порно

    4 1 Отговор
    Що за глупост? Ако тръгна за Скопие , а друг за летище София, преди да излети , ще съм стигнал.

    Коментиран от #36

  • 35 Реалист

    8 0 Отговор
    За 170 км полет, а самолет от Перник до София, кога??? Изпочупи ми се колата през Владая
  • 36 Хардкор

    6 0 Отговор

    До коментар #34 от "Порно":

    Нещо повече, напрегна ли бавареца, ще съм в Скопие още преди оня да е минал секюрити чека
  • 37 Карлсон

    0 0 Отговор
    Пуйкиш еврайлзрЕър и Лупханзъ. Има ги- да бръмчат.
  • 38 Един негов набор

    3 0 Отговор
    Абе тази пешка ,що разбира от "транспорт" въобще бре ? Явно НИЩО. НО СЕ ПИТАМ - ЧИЙ ПАРИ ПЕРЕ ? ЯВНО -НАШИТЕ -КРАДЕНИ ОТ ПРЕДИ 32 ГОДИНИ ... Егати и смешника е това плъхче ...
  • 39 Диамантената ръка

    7 0 Отговор
    Луфтвафе еър...
  • 40 2020

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кирчо и Кокорчо":

    Защо Кирчо ще ходи на крака на северномакетата?????????? България е член на ЕС, а макетата - чакат. Защо канадеца ще ходи на крака? Ако някой ще се моли за нещо - да е тук в столицата - в София.....
    Когато ние чакахме за ЕС да не би някой да е идвал при нас крака - само командваха, а онази кривоустата Кунева/Пръмова викаше ЙЕС!
  • 41 Макс

    6 0 Отговор
    ЕЖЕ (една жена от Еконт) ми каза, че като няма кандидат за линията София Скопие, ще я удължат: Русе - Скопие през София...е това бил замисълът...за летище Руси..
  • 42 Боко Еър вози

    1 1 Отговор
    Скопие-София с прекачване в Симитли!
  • 43 hahaha

    2 0 Отговор
    а макетата искат ли да им кацаме на летиштето?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове