Last news in Fakti

7 Януари, 2022 20:06 1 629 37

Лъчезар Борисов: Инфлацията за потребителите стигна 10%, но мерки няма

  • лъчезар борисов-
  • инфлация-
  • мерки

Бившият министър на икономиката от ГЕРБ коментира, че редица предприятия вече са фалирали

Лъчезар Борисов: Инфлацията за потребителите стигна 10%, но мерки няма - 1
Кадър бТВ

Инфлацията за потребителите стигна 10%, но мерки няма. Това заяви в „Лице в лице“ по бТВ Лъчезар Борисов от ГЕРБ, който беше министър на икономиката в кабинета „Борисов 3“.

По думите му управляващите е трябвало да се вслушат в съветите им за ограничаване на кризата. Той уточни, че инфлацията започнала да расте още през април миналата година.

„Никакви адекватни действия – нито антиинфлационни, нито компенсиращи. Да, намеренията ги чуваме, чуваме, че има пари в енергийния фонд, но действия и адекватна реакция няма“, допълни Борисов.

Бившият министър коментира, че заради високите цени на електроенергията редица малки предприятия вече са фалирали, а други едва издържат. Относно въведения мораториум върху цените на тока, парното и водата, Борисов каза:

„Това е непазрна и недобра мярка. Инфлацията в промишлеността е средно 30%, фирмите работят без добавена стойност, без печалба. Какво следва – или ще се увеличат цените за потребителите, или фирмите ще фалират. Влизаме в една системна криза“.

Борисов коментира, че може да се подобри конкуренцията в сферата на горивата. По думите му след 12 май цените рязко са скочили. Влошил се е бизнесклиматът и доверието на потребителите. Според него чуждестранните инвестиции са намалели през миналата година заради бездействие от страна на служебното правителство.

Относно казуса с ремонта на язовир „Пазар дере“, Борисов коментира, че водоемът е източен за три дни. Не коментира кой го източил. За казуса сигнализира миналата година тогавашният служебен министър на икономиката Кирил Петков.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Десет ли ?

    30 10 Отговор
    Горива х 2 ток вода почти по две, хляб,олио, мляко и т.н.

    Коментиран от #24

  • 2 Пич

    19 24 Отговор
    Как да има мерки , като Кирчовите знаят че са за малко , и трябва да крадат бързо...!!!??? От помощните за бизнеса , им се връща в офшорките ! От тъпотиите кат геотермална енергия , също ще свият доста . А от повишаване на доходите на народа - не се краде ! Тоест , не ги интересувате. ! Нали вече ви излъгаха , сега си гледайте работата !!!

    Коментиран от #8

  • 3 Анализатор

    31 10 Отговор
    Гнусна герберастка мутра!

    Коментиран от #7

  • 4 Просто Кирчо

    19 13 Отговор
    Като няма хляб ще ядете торти при Линда

    Коментиран от #6

  • 5 Лейка

    29 5 Отговор
    Лъчо Тъпото пак ли се появи? Кога ще дойде време за затвор? Чакаме...
  • 6 Анализатор

    25 9 Отговор

    До коментар #4 от "Просто Кирчо":

    С удоволствие ще ядем торти при Линда, сама и само да не гледаме гнусната мутра на Борисов!!!!

    Коментиран от #9, #10

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Виталия

    11 6 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    Геотермална енергия, тцтцтц. Минералната вода с лечебните си свойства е в изобилие геотермални извори в България. Ако ще я използва за ток, значи оскъпяване на услугата ел.енергия значително. Хитрото канадче, нещо май а ...?!

    Коментиран от #13

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Накрая

    6 13 Отговор

    До коментар #6 от "Анализатор":

    Ще ти теглят един бой , защото няма да можеш да си платиш тортата на Линда , благодарение на мъжа и Кирчо !

    Коментиран от #11

  • 11 само Кирчо

    10 3 Отговор

    До коментар #10 от "Накрая":

    герберастите и подръжниците им по лагери !

    Коментиран от #12

  • 12 Виталия

    6 6 Отговор

    До коментар #11 от "само Кирчо":

    Добре ! Аз заставам до Президента, що твоя наглец ще пробва да го прецака. Г-н Осман Октай го загатна в едно от верните!!! си изказвания
  • 13 Пич

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "Виталия":

    Не бих се учудил , ако това е поръчка на могъщи конкуренти , от могъщи държави , на който отхапваме голям залък от туристическия бизнес ! Това е един от най печелившите ни отрасли , който като нищо тези ще съсипят , за да се обогатят лично ! Предполагам го , защото посоченото от тях количество ток , които ще добрият по такъв начин , е просто несериозно малко , за да има друг ефект , освен лично забогатяване на десетина човека ! И оправдание за изоставянето на АЕЦ Белене !

    Коментиран от #16

  • 14 Анализатор

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Баш Анализатор":

    Само ако знаеш колко си прав, като наричаш така Борисов!!!!

    Коментиран от #15

  • 15 За тебе

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Анализатор":

    Беше , не за него

    Коментиран от #18

  • 16 Виталия

    3 5 Отговор

    До коментар #13 от "Пич":

    Ами Надка Пиратка-Надежда Нейнски спи през работно време ! РазБойко я назначи да отговаря за туризъма, в т.ч.и от руски републики. Един турист не е довела от 2020 ?!

    Коментиран от #20

  • 17 Я да видим сега,.... ПРОЦЕНТИТЕ

    11 2 Отговор
    УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЕЛ ЕНЕРГИЯ-- 320%.
    ГАЗ--- 400%,...ХЛЯБ- 300 %, ОЛИО-- 420%,...... ТА,....10% ИНФЛАЦИЯ ЛИ КАЗА?!???
  • 18 Анализатор

    4 6 Отговор

    До коментар #15 от "За тебе":

    Българския народ знае, кой е гнусната мутра. Чети коментарите в сайтовете и гледай парламентарните избори. Пък и виж снимката му....
  • 19 по слави

    7 1 Отговор
    Как сте драги зрители
    Спите ли, спите ли
  • 20 Пич

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "Виталия":

    Не е важна конкретиката , а статистиката ! Туризма е най печелившият ни отрасъл !

    Коментиран от #22

  • 21 Грозник

    8 1 Отговор
    Тоя в лицето прилича на дъвкана и изплюта мекица! С на тоя физиономията могат да плащат малките деца,а и не само тях!
  • 22 Виталия

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "Пич":

    Зная☺ от 1995 та до м.02.2007 работих в държавно-частно дружество. И минералните води ми бяха ясни! Българите не знаят кой е мутрата и къде да го намерят, също както не зная че са букви от гръцката азбука Алфа-1, Делта-4 и Омикрон-15 буква. Аз пък научих, че има букви-коронавируси ?!

    Коментиран от #25

  • 23 Потребите са

    3 0 Отговор
    и гласоподаватели.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Пич

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "Виталия":

    Не е фатално човек да не знае нещо , а фаталното е , да не иска да се научи ! А още по лошо е , да не иска да мисли ! За това от 30 години хората попадат в капаните на политическата върхушка ( не особено интелигентни ) , с такава повтаряемост , че направо прилича на цикличност ! И никой не се учи...!!! Сякаш , отказват да мислят...!!!???

    Коментиран от #26

  • 26 Виталия

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "Пич":

    "Самият живот е учител и ти си в състояние на постоянно учене" Брус Лий. С тази МИСЪЛ израстнах. Виж колко е вярна! От години тъпкан народ не ще и не ще да се научи да мисли...?!

    Коментиран от #30

  • 27 1234

    9 0 Отговор
    Какви ти 10%, всичко се увеличило за една година с около 40 % и продължава да расте всяка седмица с по няколко процента. Умишлено се предизвиква нищета и глад а после щом избухнат бунтове ще ни говорят пак за популизъм.
  • 28 Готфрид

    2 0 Отговор
    Защо Лъчко икономиста не развива кариера, а кюта като дупетат зад имунитет по инерция? Всички ли " експерти" на герп ще спасят давността като дупетати? Тия мракелари долни колко са уплашени от безчинствата си в последните 4 години!!! А и искат толеранс като опрощение- наглеци!

    Коментиран от #31

  • 29 оня

    1 2 Отговор
    Ти "кво искаш, за 5 дни мерки ли да ти вземат пе.дале:)) Тиквата 12г тъпка шкафове:))
  • 30 Пич

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Виталия":

    Я виж ти... направо се впечатлих ! Малко биха се сетили , да търсят мъдрост при Брус Лий ! А има в изобилие ! Но , западният тип образование няма нужда от мислещи хора , а от тясно специализирани , и добре платени ( в миналото ) слуги . Дори най образованите се подготвят за скъпоплатени слуги ! За да не мислят ! Затова може да видиш потресаваща глупост в Европарламента !

    Коментиран от #32

  • 31 Педро гонзалес

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Готфрид":

    Защото е глупав!
  • 32 Виталия

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Пич":

    Мият пътеводител беше 27.11.1940 скорпионът Брус Лий син на китаец и германка и чрез филмите си. Погребан е в Сиатъл понеже мутрата 28.10.1955 Бил Гейтс е роден в Сиатъл. 2019 обяви колко трябвало да му нарастне състоянието. И се почнаха едни ковид19 в Ухан, делта, омикрон, ваксини и прочее

    Коментиран от #34

  • 33 СКОРО АНАРХИЯ В БЪЛГАРИЯ

    1 0 Отговор
    И БОЯТ НАСТАНА
  • 34 Пич

    4 0 Отговор

    До коментар #32 от "Виталия":

    Мисля , че икономическите мотиви са най видни , и затова доста хора ги приемат като водещи . Но според мене , това е втората вълна ! Първата беше с терористичните атаки . Още тогава се опитаха да стъпчат човешките права , и да наложат тотален контрол , но хората не се уплашиха достатъчно , и не стана . Сега взеха по драстични мерки , и замисъла им проработи ! И то добре , защото някой от човеците започнаха сами да се отказват от правата си , и дори призовават нормалните да направят същото ! А несъгласните с новият световен ред , са притискани безпардонно ! Пример - Джокович . А опитите за това , нормалното да се превърне в ненормално , започна с даването на предимство на еднополовите , модерността на поведение - пропаднало , прокламаците за първенството на парите пред морала , и т.н. . Направо пресъздават света на Макиавели !
  • 35 Сух

    2 0 Отговор
    Колкото и да не харесвам гроб, не мога да отрека истината в тези думи..
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 консерва

    0 0 Отговор
    Няма и да има мерки и теглилки.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове