Last news in Fakti

8 Януари, 2022 11:50 3 296 27

Над 150 българи са блокирани на летището във Франкфурт

  • българи-
  • летище-
  • франкфурт

До момента те не са получили почти никаква храна и са нощували на летището

Над 150 българи са блокирани на летището във Франкфурт - 1
Снимка: БГНЕС

Над 150 българи са блокирани на летище Франкфурт-Хан повече от 10 часа.Те е трябвало да излетят за София снощи в 23,00 ч.

За "По света и у нас" един от пътниците Росен Стойнов разказа, че в началото са им казали, че полетът ще закъснее с 30 минути. После обяснили, че ще сменят самолета, но това така и не се е случило.

Сред сънародниците ни има и 12 бебета. До момента те не са получили почти никаква храна и са нощували на летището. В момента подготвят списък на всички пътници, които са блокирани на летище Франкфурт-Хан и ще искат обезщетение от компанията WizzAir.

Засега оттам не отговарят на телефонните обаждания.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Иванич

    19 8 Отговор
    Новата външна Министърка на ИТН , какво прави ? Бърка си в нослето , а нали е болна от Ковид !

    Коментиран от #13

  • 2 Боко

    32 3 Отговор
    Да се радват, че не са блокирани на летището в Казахстан.
  • 3 глоги

    7 6 Отговор
    До момента те не са получили почти никаква храна и са нощували на летището. ЗА РАЗЛИКА ОТ ЧИЧО ДЖОК.БЪЛГАРСКА РАБОТА!
  • 4 Хей

    34 12 Отговор
    Ами къде сте тръгнали с тези бебета по време на Ковид.Три години си стоя в България.Всеки ден се сменят нещата и никой не е сигурен как ще бъде.Да не искате пак да ви спасяваме.Оправяйте се сами!

    Коментиран от #7

  • 5 С най

    31 2 Отговор
    евтините авиокомпании , при това от това малко летище Франкфурт- Хан ( бивше американско военно ) не е изненадващо !
  • 6 етикет

    25 4 Отговор
    ДАЛИ СИ БЪРКА В НОСЛЕТО ИЛИ В МОКРОТО ЖИЛИЩЕ,НЕ ЗНАМ,АМА ТОВА Е ГЛУПОТЕВИНА. АКО БЯХА ЗАПАДНЯЦИ,ЛЕТИЩЕТО ЩЕШЕ ДА ИМ ОСИГУРИ ВСИЧКО НЕОБХОДИМО. НО......ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ ДОКАЗВА,ЧЕ БЪЛГЕРИЯТА ОШУШКАНА И СМАЧКАНА Е В ЕС САМО НА ХАРТИЯ. И НИКОЙ НЕ Я ТАКОВА ЗА СЛИВКА.
  • 7 Да карат

    18 1 Отговор

    До коментар #4 от "Хей":

    Васильов ден по стар стил в България !
  • 8 Браво браво

    12 1 Отговор
    12 бебета на 150 българи и ми говорите за демографска катастрофа !? :)) Нямало българи ли ? Ама тия по светлите като пътувате в Европа, ще ви се чудят ей ! Да си го знаете !!! :))

    Коментиран от #22

  • 9 любопитен кръшкач

    11 1 Отговор
    Ето и немците си имат летище на хан "Франкфурт-Хан". Можеше и някое от нашите да е летище Хан Ко-Брат.
  • 10 на село

    5 1 Отговор
    Този сайт трябва да го наречете "По света и у Вас" . По света и после у вас. Всеки да си е у тях. С бебетата и с жените.
  • 11 Е, и ?

    6 5 Отговор
    Какво от това. Случва се .
  • 12 Леле

    3 1 Отговор
    Важното е, че не са арестувани някои, че не искат да се ваксинират. Другото ще го забравят. Тази компания обикновенно се грижи за пътниците след големи скандали, веднъж даже бяхме настанени в 5 звезден хотел с вечеря и превоз от 150 км. за тяхна сметка.

    Коментиран от #17

  • 13 Абе,

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Иван Иванич":

    Иван Гербавич,предишната министърка щеше да ги вземе на гръб,ли ?!
  • 14 незнайко

    11 1 Отговор
    Когато и в БЪЛГАРИЯ почнем да се държим така със западняците, без да им лижем задните части ТОГАВА ЩЕ ПОЧНАТ ДА НИ ОБРЪЩАТ ВНИМАНИЕ !!!
  • 15 Перо

    5 0 Отговор
    Полетите за БГ винаги са последна грижа за авиокомпаниите! Ако не може да се отложи или закъснее за неопределен срок полета,то задължително се дава краен изход и без ръкав с автобусно обслужване до края на пистата. Така е и на летище Хитроу в Лондон.

    Коментиран от #16

  • 16 Перо П.С.

    8 0 Отговор

    До коментар #15 от "Перо":

    Защо не се обадят на Ген.консул във Франкфурт или той е зает с пазаруване и спане!
  • 17 Komapak

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Леле":

    Нямам такива впечатления точно от тази компания. Обикновено си доплащам за да летя нормално.
  • 18 Механик

    5 3 Отговор
    Оная ми работа не дирят там. Никак не ми е жал за тях и не позволявам да се харчат пари от моите данъци, за да се спасяват хора, които не им е там мястото.
    Тук включвам въпросните пътници, разни планинари/ алпинисти и прочее "бедстваща" гад.
    Има болни дечица за лекуване, има пострадали при трудови злополуки.... Има къде да се харчат нашите пари.
  • 19 бай ШИЛИ

    2 1 Отговор
    А защо никой не казва сертифицирани ли са,...А това летище какво е и коя е авиокомпанията ,.. навярно не е Луфханза,...после, като виждат, че ще спят на летището, ами да се върнат по домовете си или в хотели...
    А според коментиращите МВън.Работи, какво трябва да направи,... правителствен самолет ли да им изпрати
  • 20 Centyrion

    4 0 Отговор
    Щом са с тази компания ,ясно колко са българи.С Луфтханза няма проблеми!

    Коментиран от #23

  • 21 Туй е шот

    2 0 Отговор
    не сте се бустили и швабете са ви отсвирили
  • 22 Joro

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Браво браво":

    Българи с български паспорти може и да не значи ,че са точно българи. Но каквито и да са - нито един български гражданин не трябва да бъде оставян на произеоша на съдбата!
  • 23 Петър

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Centyrion":

    Точно пък Луфтханза е най+проблемната авиокомпания - супер много полети отпадат ,защото все стачкуват пилотите й. Също и доста закъсняват полетите. България Еър е по-добре. Два пъти са ми пропадали планове заради м.лоумниците от Луфтханза. Никога повече с тях!
  • 24 хихи

    1 0 Отговор
    Берачи на боровинка ли са?
  • 25 сноу

    1 0 Отговор
    От тия всичките само 12 са българи ...всичко друго е гаджали и цигани...

    Коментиран от #26

  • 26 Ооо

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "сноу":

    Българи са щом се връщат в България а ти самото си нещо друго от човек- дори .
  • 27 Читател

    0 0 Отговор
    Ролята на пресата е да предава достоверна информация. На нито една снима не се вижда летище Хан, а вместо това летище Франкфурт, където нискотарифни авиокомпании като Уиз Ейр нямат шанс да издържат дълго с такова отношение към пътниците си.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове