13 Януари, 2022 15:36 10 346 23

Корнелия Нинова уволни знаков журналист от в. "Дума"

  • корнелия нинова-
  • уволнение-
  • журналист-
  • в. дума

Става въпрос за Велиана Христова, позната на цялата гилдия като един от най-информираните и знаещи редактори в ресорите „Образование“ и „Култура“.

Корнелия Нинова уволни знаков журналист от в. "Дума" - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Министър Корнелия Нинова, лидер на БСП в оставка, е уволнила знаков журналист от партийния вестник „Дума“. Става въпрос за Велиана Христова, позната на цялата гилдия като един от най-информираните и знаещи редактори в ресорите „Образование“ и „Култура“. За това съобщи самата журналистка и колеги от вестника, съобщи frognews.bg.

Христова разкри в сряда, че е станала жертва на саморазправа заради организирането на подписка срещу ръководството на Столетницата по повод тиражирани от него неистини на последното заседание на пленума, присъствено, където се разбра, че „Дума“ всъщност е пред закриване.

„Оказва се, че да напишеш писмо с истини до орган на партията е престъпление“, написа журналистът след като е получила уведомлението си за прекратяване на трудовите отношения с „Дума“.

Заради уволнението на Велиана Христова гилдията поде петиция-подписка със следното съдържание:

„Станахме свидетели на поредна политическа саморазправа и посегателство срещу правото на свободно слово и мнение. Журналистката на вестник „Дума“ Велиана Христова – едно от най-утвърдените имена на медията, с огромен принос за популяризиране на българската наука и в частност съхраняване на българската археология, бе уволнена политически след изпратено критично писмо до НС на БСП в качеството ѝ на синдикален лидер на СБЖ в редакцията.

Писмото е писано от 30 от общо 34 работещи във вестника и цели да опровергае изречени твърдения от лидера на БСП Корнелия Нинова по адрес на медията.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 37 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Новини

    22 3 Отговор
    ПР на ПП овика мисирките от Нова ТВ в сутрешния блок.
  • 2 Активист на БКП

    38 25 Отговор
    Нинова-ФАШИСТКАТА🇮🇱🇷🇺
  • 3 Майна

    30 7 Отговор
    Ти си способна да разчистваш САМО ЛИЧНО СМЕТКИ, а народа и избирателите ...? ДРАМ
  • 4 смерш

    41 10 Отговор
    Нинова си продължава в неин стил и това е видно с просто око-не търпи друго мнение,не понася други хора да предлагат алтернативни решения и налага все по тоталитарен стил на тази партия виждала доста тоталитарни ръководители,но все пак нали вече става дума за социалисти от западен тип!
  • 5 3.14К

    41 11 Отговор
    Какво ли ще се случи, ако Тома Биков организира подписка срещу толупа?

    Коментиран от #20

  • 6 гадно

    33 3 Отговор
    Ами вземете я при вас като толкова сте се загрижил. Вестника е партиен и шефа коли и беси при вас да не би да не е така.
  • 7 Внедрена

    30 17 Отговор
    Браво Корни, камък върху камък трябва да не остане от тази партия.Руши смело!
  • 8 Нинова е

    27 14 Отговор
    Борисов в пола.
  • 9 Крушовица

    28 3 Отговор
    Браво,селската!
  • 10 МАЛКА пенсИЯ

    21 3 Отговор
    Дерзайте,другарко,още,доста има.
  • 11 Сатана

    25 4 Отговор
    Някой от вас подписвал ли е петиция срещу работодателя си,че лъже и маже,а? Не ми отговаряйте,сам ще се сетя. Бунт на кораба няма,капитана изхвърля товара в морето или на остров.
  • 12 Перо

    17 7 Отговор
    Само така,всекиму своето! Да се оплаче и да си ходи при Кирчо,да събират още подписки и да кандидатстват групово за АБВ, при другите ренегати!
  • 13 Беше

    35 6 Отговор
    Тая некадърната цял живот нищо и накрая министър. Е за това имигрирах
  • 14 Прилика

    25 8 Отговор
    Ролята на Нинова за БСП е като ролята на Елцин за СССР.
  • 15 ммнк

    24 6 Отговор
    Комунизмът се завърна в най- уродливия му вид.
  • 16 Естествен подбор

    22 2 Отговор
    Мили хора не се притеснявайте за НИЩО! В следващите 10 максимум 20 години България ще се превърне в Швейцария на балканите. Ще попитате защо? При нас ще се осъществи естествен подбор под влияние на COVID 19 i други болести. Бавно , но последователно ще измрат всички пенсионери, всички хронично болни и всички социално слаби, защото те не са приоритет на държавата. България няма пари за тези съсловия , те тежат на бюджета на родината. И така неусетно ще останат само хора като г-жа Корнелия, хора милионери като Събев, Радев и Бойко и цялата клоака от политици и богати бизнесмен. Те ще купуват и продават един на друг , ще общуват и ще си живуркат на тази територия наречена България. Това ще е държава на "почтените" хора, както самите те се наричат в своите масонски ложи. Тук няма място за лош генетичен материал, а да си пенсионер , социално слаб или дори дете не е никак ДОСТОЙНО. Ще кажете защо и децата? Ами защото децата не са ЕЛЕКТОРАТ, те нямат право да гласуват. И на политиците дори детските надбавки от 40 лева им тежат. За справка в Сърбия държавата отпуска 850 евро за второ дете ,а тук отпускат 75 лева за ваксиниране на пенсионерите. Това е пророчеството за България.
  • 17 нинова веднага да нашока по ТИКВАТА ТЪПА

    11 3 Отговор
    СТАНИША И ЕЛЕНА , И СИЧКИ КУКУНДЕЛИ ПАРАЗИТИ КАТО ПИРИНСКИ !
  • 18 Думата е "ваша"

    15 4 Отговор
    Нинова ,да вземе да купи някоя друга риза на водещият предаването "Думата е ваша" по БСТВ ,че с тая черна риза дето все излиза (незнам дали е пере даже) и с тази физиономия -брадичка и мустак, само килимявка му липсва за да заприлича на поп на изповядане - и без това само кима ли кима ,докато разните изкукали "пенсии" му се оплакват ...а КОЙ ли ги ЧУВА ? А "ДУМАТА" е май е само на шепата редовно обаждащи се ...
  • 19 Орел

    9 4 Отговор
    Дума и знаков журналист?! Може би, преди 20 години.
  • 20 чичо

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "3.14К":

    Ще си направят 69!
  • 21 Артилерист

    4 4 Отговор
    Как е възможно това? Та Велиана е най-добрата. Категорично! Удоволствие беше да прочета нейните публикации. И като фактология, но най-вече заради умния, разнообразен, изкусно и красиво, бих казал, подреден изказ. Сега остава да изгонят и Валентин Георгиев и да ме откажат окончателно да чета любимия си вестник-вестникът на Стефан Продев, Крум Василев, Велислава Дърева и други ярки социалистически пера. Нямам думи. Когато се гонят най-добрите, смелите, креативните остават посредствените, мижитурките, нагаждачите, ласкателите. Така бе обезличена революционната някога БКП, а сега БСП върви към своето самоубийство. Като гледам ръководството, виждам едни обикновени дърдорковци, конформистки апаратчици и прочие безлични трудещи се... Или кратко казано: едни Стоил Рошкевци.
  • 22 ДаСложимКрайНаРака

    4 1 Отговор
    Туморното образувание в БСП-то,известно с псевдонима "Техноимпекс" трябва час по-скоро да се изреже ,заедно с метастазите,които е направило вътре,чрез които продължава да съществува,защото Столетницата няма да доживее тази петилетка.
  • 23 Афоня

    1 0 Отговор
    С този ход Корни се "простреля в крака"! То бива гафове, бива, но това преминава всякакви граници! С тези фелдфебелски прийоми Нинова си съкращава шансовете в политиката. За съжаление този гаф ще се отрази негативно и в коалиционното правителство.
    Велиана Христова е изключително толантлив и дееспособен журналист, и толерантен човек. Поздрави Вили!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове