Last news in Fakti

13 Януари, 2022 16:19 3 735 32

Андрей Райчев: Протестиращите искаха да направят беля

  • андрей райчев-
  • протестиращи-
  • беля

"Като цяло нагласата е добра, действа се меко като средства, но твърдо като позиция. Ние не можем да премахнем зелените сертификати заради Европа", каза социологът 

Андрей Райчев: Протестиращите искаха да направят беля - 1
Снимка: БГНЕС

"Протестът вчера не беше мирен по замисъл. Те по замисъл искаха да правят беля. Това е друго явление. Те бяха малко и агресивни. Целта не беше да си изразят мнението, а искаха да счупят вратата на парламента".

Това коментира пред БНР социологът Андрей Райчев. Според него премиерът Кирил Петков трябва да разговаря с представителите на протестиращите в парламента - партия "Възраждане".

"Като цяло нагласата е добра, действа се меко като средства, но твърдо като позиция. Ние не можем да премахнем зелените сертификати заради Европа".

В предаването "12+3" Райчев посочи, че паниката, която са всели властите в Европа, е причинила по-големи вреди от самия вирус.

"Ако управляващите въведат локдаун, ще си докарат народни вълнения. Ако това се натрупа върху меката им позиция за Македония, това ще им докара много неприятности. Твърди мерки ще бъдат груба грешка".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 25 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НКВД

    9 24 Отговор
    Протестиращите искаха Путин да прати спецназа в Поморие .Да започне изчегъртването на НАТО ядките подлоги.
  • 2 И ти ли

    43 7 Отговор
    Изпълзя некадърен зомбиран пружек. Водиме списък на платените предатели, народа не прощава, да знаеш.
  • 3 Българка

    25 9 Отговор
    Добре де, меки или твърди а мерки ще трябва да взимат кокорчовците?? Обърках се.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Помощ 112

    36 9 Отговор
    Еми тогава да се махнем от европа
  • 6 вижда се

    31 3 Отговор
    Писна ми от иди-оти да ни управляват !!
  • 7 Майна

    28 24 Отговор
    ВЪЗРАЖДАНЕ ТЕЗИ ЩЕ ВИ НАПРАВЯТ ..ВЕЛИКАНИ!!! БОРЕТЕ СЕ, ХОРА !!! НАРОДЪТ ИМА НУЖДА ОТ ВОДАЧ В ТЕЗИ ТЕЖКИ ВРЕМЕНА!!! ВИЕ ЩЕ СТЕ!!! БРАВО, ВЪЗРАЖДАНЕ!
  • 8 Кашона

    12 6 Отговор
    Най-колоритния български политически анализатор.

    Коментиран от #15

  • 9 журналинио

    19 8 Отговор
    Нали тая беля 12 години я траехме. ДПС ГЕРБ и сега тия недоносени от " възраждане".
    Да накараш брат срещу брат да тръгне е недопостимо.
    Личи си чуждата намеса. А?
  • 10 нннн

    30 11 Отговор
    Този лъже! Европа иска сертификат само за преминаване на границите. Използването им в самите държави се определя от съответните правителства.

    Коментиран от #14, #25

  • 11 Майна

    26 8 Отговор
    Един АВСТРАЛИЙСКИ ВОЕНЕН ПРИЗОВА - БОЙКОТИРАЙТЕ РАБОТА, ТРАНСПОРТ, ВСИЧКО В ДЪРЖАВАТА СИ, ТЯ ЩЕ СЕ СРУТИ И С НЕЯ ТЕЗИ НА ВЪРХА...ВИЕ СТЕ ДЪРЖАВАТА, РАЗБЕРЕТЕ ГО...

    Коментиран от #27

  • 12 Последния Софиянец

    8 8 Отговор
    Тук много твърдят че близо 2-те хиляди човека от вчерашния протест на Коце и Възраждане били само такива докарани с автобуси от провинцията и че нямало жители на столицата!!! На протеста бяха Недялко Недялков с екипа си от сайта ПИК в компанията на Николай Бареков и Веселина Томова от афера ( вижте в профилите на Недялко и Бареков във фейсбук общите им снимки и как Недялко апелира Коце и Възраждане да бъдат подкрепени), при нас бе още Кирил Вълчев -Скалата заедно с група фитнес маниаци и приятелката му Никол Стоянова ( Никол излъчваше на живо във фейса) , Киро е активист на ГЕРБ от учредяването му, на протеста бе и Сървайварката Силвия Радулова която бе една от знаковите младежки лица на ГЕРБ, на протеста бе и Станислав Недков -Стъки заедно с още около 40 ММА спортисти начело с Георги Валентинов , на протеста бе и по голямата част от младежката структура на ГЕРБ в София! Герб и Бойко не подкрепиха явно протеста защото при тях мерките бяха още по строги а и Бойко бе дал изявление че ако бе премиер " С добро , със зло сега 80% от хората щях да съм ги ваксинирал" , напишете в Гугъл и ще ви излязат думите му. Така че от 2-те хиляди протестиращи само половината бяха хора докарани от Коце на протеста!

    Коментиран от #20

  • 13 memento

    21 0 Отговор
    аз, че съм прост-прост съм. Ама не мога да разбера ... социологът трябва да каже каква е нагласата на социума, или да каже какво може да се прави, какво не може да се прави, КОЙ е той, че ще каже какво не може да се направи. То и брекзите не можеше да се случи, ама се случи.

    Винаги съм бил толерантен, плащал съм си данъците, глобите, не съм давал пари под масата, каквото и да ми е струвало...все со кротко, со благо... Ми писна ми. Започват да ограничават най-здравите, не помагат на най-нуждаещите се, а ако влезеш в болница -- горко ти... щото здравната ни система е малко като "Паркинги и гаражи" -- пари влизат, ама потъват.

    Политик да се грижи за твоето здраве? Айде, бе!
  • 14 гадно

    15 1 Отговор

    До коментар #10 от "нннн":

    При преминаване на границата ти искат тест сертификата изобщо не го поглеждат.
  • 15 Айю

    11 0 Отговор

    До коментар #8 от "Кашона":

    Зет на Жана Авишай. Интересно име, нали?! Оттам идва неговата популярност и богатство. Иначе е никой.
  • 16 А сега де

    21 4 Отговор
    Кирчо Канадски - махаме сертификати при 80% ваксинирани, броя заразени и хоспитализирани е без значение;
    Сербезова - няма да махнем сертификатите защото такива са нарежданията на ЕС;
    Райчев - Ние не можем да премахнем зелените сертификати заради Европа;

    Абе продажници, ние суверенна държава ли сме или провинция на ГеЙмания?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Onq bez konq

    14 2 Отговор
    Силните клетки на паметта произвеждат мощни антитела у преболедувалите, които могат да неутрализират нови варианти на вируса. При ваксинираните те се развиват само няколко седмици и не се научават да неутрализират новите варианти, пишат учени от университета "Рокфелер" в сп. "Нейчър".
  • 19 ха ха

    10 3 Отговор
    Райчев, единствената беля правят управляващите като налагат противозаконния сертификат. Пълзяща тирания! Дори европейският регламент за сертификата изрично упоменава, че той не е предназначен за ограничаване на движението или дискриминация на неваксинирани в отделните държави. Просто управляващите заобикалят закона и налагат ТИ-РА-НИ-Я!
  • 20 Стойко

    7 5 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    Има една Българска поговорка "Много баби - хилаво бебе". Само погледнете кои подкрепят Костя субсидията и си правете изводите!!! Недялко офшорката трубадура от жълто-кафявия сайт ПИК които бяха там заедно с подчинените си Звезделина Мастагаркова, Ива Яга Николова и сие. Корпоративния политик Бареков ограбилия КТБ, Веселина Томова Тимова от АФЕРА, мутрата Стъки с плеяда други мутри , стероида Киро скалата заедно с няколко мутри и мутреси..Няма да ми стигнат символите да изброя всички. Но съм приятно изненадан че Българина доказа че не се подвежда и е интелигентен. От цяла България дойдоха има няма 2 х.човека. Нито един едничък неорганизиран средностатистически Български гражданин не присъства. Репортера на БТВ е преброил на паркинга 32 автобуса организирано извозили платени статисти. Останалите до 2 хиляди бяха като тези които са изброени по горе. Прав е Сидеров че след афиширането на Костя субсидията че едва ли не 50 хиляди ще присъстват и вдигнат във въздуха НС , едва са дошли 2 хиляди от цялата страна и моли никога повече да не сравняват Костадинов с него!
  • 21 гражданин

    5 0 Отговор
    Един от говорителите на задкулисието.
  • 22 по спомени

    9 2 Отговор
    Всеки протест различаващ се от радевия е агресивен.
    Само радевия е мирен с разнасяне на ковчези, бесилки. С палене на слама в краката на полицаите.
  • 23 ГЛЕЙ СИГА

    6 2 Отговор
    КВОТ ПОВИКАЛО ТАКОВА ОТГОВОРИЛО /ПИТАЙ ПИНГВИНА С ЮМРУКА/
  • 24 XYZ

    6 12 Отговор
    Имаше препоръка от един коментиращ за "СХЕМАТА - ВЪЗРАЖДАНЕ - ЕПИЗОД 2" - Видях за какво става въпрос - свидетели разказват за измамите на Костадинов по отношение учредяването на партията, имотите, "развода" и т.н. Този човек е измамник за затвора! Трябва да бъде спрян, преди да е направил по-големи поразии!
  • 25 Европа не иска сертификат🤭🤫

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "нннн":

    За да влезеш в магазин продаващ хранителни стоки,аптека,в градски транспорт за да отидеш на работа се изисква тест. За всичко останало само сертификат. Ти от личен опит ли го казваш или го чу на опашката за банани.
  • 26 Сивата чапла

    7 0 Отговор
    Аз искам не вратата да се счупи, а главите им!

    Седнали в луксозните си кресла и акъл раздават!
  • 27 БРЦК

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Майна":

    Това е истината и пътя . А който е слажил минусите е без мозък.
  • 28 плевенски

    6 0 Отговор
    Тези няколко хиляди протестиращи са представители на 70% от не искащите да се бодат с неизследвана субстанция. А това са над 3 млн. българи ,ако се вярва на преброяването.
  • 29 бай Иван

    0 0 Отговор
    Каква беля, искаха да разцелуват депутатите...
  • 30 пенсионер 1

    0 1 Отговор
    Много страх от Коцето!Не е лош човекът,ще има време да го опознаете!
  • 31 Бегай !

    0 1 Отговор
    Кривогледия циганин пак се оака.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол