13 Януари, 2022 17:07 4 905 108

Националният план за справяне с COVID-19: 4 етапа за затягане на мерките и разделяне на 6 клъстера

  • кирил петков-
  • национален оперативен план-
  • мерки

10 са мерките за подкрепа

Националният план за справяне с COVID-19: 4 етапа за затягане на мерките и разделяне на 6 клъстера - 1

Властта представя новия Национален оперативен план за справяне с COVID-19. Министър-председателят Кирил Петков откри събитието в Министерския съвет чрез видеоконферентна връзка. На пресконференцията присъстват министрите на здравеопазването и на образованието Асена Сербезова и Николай Денков.

"Към този момент все още нищо няма да затваряме. Но страната ни е на прага на новата COVID вълна и затова решихме да представим плана още днес", каза в началото на пресконференцията министър-председателят.

Той обясни, че според новия план България е условно разделена на 6 клъстера от области, в които ситуацията с коронавируса ще се следи поотделно. Ако се налага, допълнителни мерки ще бъдат въвеждани там, където се налага. Според премиера това ще гарантира, че бизнесът, както и родителите, например, ще могат да планират времето си за поне няколко дни напред.

Петков представи и 10 мерки, свързани с подкрепа на бизнеса и гражданите. Това са: „60 на 40”, „Патронажна грижа+”, „Запази ме”, Оперативна програма за храни или основно материално подпомагане, Фонд на фондовете Програма „Възстановяване”, през ББР - програма „Възстановяване”, през ББР - Програма „Подкрепа на туризма”, 9% ДДС за фирмите в туризма и ресторантьорския бизнес, допълнителни насърчителни схеми в сферата на туризма. Петков представи и нова, десета мярка. „Тя се отнася само за напълно затворени микро- и малки предприятия. В нея ще има 20% безвъзмездна помощ от средните нетни приходи от 2021 г. в размер до 100 000 лв. Ако вашият бизнес е затворен заради етап 4, държавата ще ви подпомогне за затворените дни”, обясни той.

В плана са заложени четири етапа за евентуално налагане на допълнителни мерки:

- При 50% заетост на интензивните легла в даден клъстер се запълват, мерките ще бъдат съвсем леки.

- При 60% заетост – тогава има някои мерки, но всички бизнеси и всички училища работят.

- При 70% заетост на интензивните легла: започва въвеждането на сравнително меки мерки, но децата от 1 до 4 клас остават в класните стаи.

- При 80% процента заетост на интензивните легла – симетрично затваряне на бизнесите, освен аптеките и хранителните магазини.

Очаквайте подробности!


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 61 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 хами

    155 21 Отговор
    С две думи, лъжем ви че вършим работа. Палячовци.
  • 3 Ясно ли е

    139 30 Отговор
    Мерки срещу фалшив вирус не се приемат!

    Коментиран от #37, #103

  • 4 ....

    133 23 Отговор
    Каква е тази вълна, чакаме я от 3 седмици ? много се бави, трудно е с нагаждането на бройките ли?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ели

    70 18 Отговор
    Като с ВЕРА СУ
  • 7 Стоян Александров

    137 22 Отговор
    ПП са позор за Майка България. Срам ме е от такива продажници. Един месец НИЩО НЕ СВЪРШИХА ЗА НАРОДА. НИЩОООООО. ПОЗОР СИ КИРЧОООООО, ПОЗОР. Маршрутката и да те няма до като не си отнесъл дървото, маршрутката и марш за Канада. Ииииии не се връщай никога вече

    Коментиран от #102

  • 8 бизо

    123 23 Отговор
    Пандемия няма ! Ще ядете дървото!
  • 9 Майна

    122 16 Отговор
    Много си повярва този ...,и Мустафата няма да може да ти помогне, отвратен съм от теб
  • 10 Boxer EZ 30

    48 28 Отговор
    Реваксинацията е като пясъчен часовник, при който отгоре са антителата, а отдолу е страхът от ковид! Ваксинираните чуват звукът от всяка падаща песъчинка и осъзнават, че май страховете им не са приключили! Само трябва да обръщат часовника, от време на време ;)
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Сигнално

    15 50 Отговор
    От ПП единствено харесвам Лена. Тя е на място. Всичко друго са паляци.
  • 13 Мунчо

    15 25 Отговор
    Бате, а некой лев че дадеш ли, а?
  • 14 Те не знаят ли

    16 44 Отговор
    Ми, на тая карта нищо не се вижда за Бургас - пълно е, в училищата децата са болни

    Коментиран от #104

  • 15 Българка

    88 13 Отговор
    Снощи по ЕК шефът на Универсиртетска болница Ива Рилски съобщи, че б България няма одобрен единен протокол за лечение на ковид. Във всяка болница лекарите експериментират и лекуват различно. Това е причина да сме първенци по смъртност. Лекари се превърнаха в търгаши. Има болници, за които се говори, че когато влизаш в тях , едва ли не те прибират за смъртен акт. Защо не се наблегне на КАЧЕСТВЕНО ЛЕЧЕНИЕ С ЕФИКАСНИ ЛЕКАРСТВА, ДОБРА АПАРАТУРА И ОТ КАДЪРНИ ЛЕКАРИ, а продължават напоително с извиване на ръце за коктейлите, наречени ваксини?

    Коментиран от #29, #31, #50, #106

  • 16 КРА

    105 15 Отговор
    За какъв Национален оперативен план става въпрос, след като предложеното е копи - пейст на немския такъв. А ФРГ се справя много зле и в момента има всекидневни протести в цялата страна. Тия от Продължаваме Подмяната са истинска тотал щета.

    Коментиран от #26

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Анонимен

    55 13 Отговор
    с една дума аз нямам топки до взема решение за това прехфърлям всичко в ръцете на клъстариъе
  • 19 Деф

    96 13 Отговор
    Ще видим какво ни кроите. За всичко което направите против народа, ще си платите.
  • 20 Абе

    92 14 Отговор
    Махайте безсмислените сертификати бе, никва файда няма и пак зор за тия тъпотии.
  • 21 А за тебе

    84 11 Отговор
    Имаме една мярка само - билет за Канада
  • 22 Пенсионер

    29 52 Отговор
    Приберете спешно децата за дистанционно. Не подлагайте бъдещето на България на масова зараза, а с тях и семействата им. Какви планове, какви анализи, хората се изпонатръшкаха. А зеленият ви сертификат отваря широко пътя за безпроблемно разнасяне на зараза
  • 23 Спас Динев

    26 50 Отговор
    Толкова народ измря за да си вържат нещата на изборите, колко още ще умре защото се страхувате да не паднете от власт? Отвратителна подмяна с тези политици. Бате може да е всякакъв, но локдауните му бяха навременни и имаше информация. А сега какво става?
  • 24 ТОДОР СТОЯНОВ

    73 3 Отговор
    ТОЯ НА 600 ПЪТИ КАЗА : "ААА", "ЪЪЪ"... АНЕ ФАНИ СЕ МАНИ БРЕ!!!ПИНОКИО!!!
  • 25 Не ви вярваме

    51 4 Отговор
    Денков който се самонаправи академик с цялото си нахалство и безпардонност присхщо за гербаджия чийто слуга също беше дали ще се намери някой да го попита за неграмотните, невнятни и незаконни писъмца които е изпратил до РИО, в които отнема правото на срочно приключване на онлайн учениците, безумие и беззаконие което породи хаос и тормоз в цялата система. Този химик козметик няма качества и особено разум, да не говорим за административна култура, да изпълнява каквато и да е публична длъжност. Фактът че е лично назначение на Премиера, поради бизнес отношения помежду им, стои много грозно върху двамата и опорочава перспективите с които ПП бяха избрани: правилните хора които ще решават проблемите. Този човек, бит ме ду другото от протестиращи по друг повод, е за незабавна смяна. Господин Премиер, вие носите отговорност за незаконните действия на вашия министър, проучете въпроса и отменете глупавото и злобно към учащите онлайн писмо. То е препратено до всички училища без никаква яснота какво, как и защо, освен едно: децата са овце и трябва да бъдат третирани като такива. Последно си позволявам да напомня, че в една демократична правова държава, принудата, беззаконието, бягането от отговорност, комунистическите номера за масов тормоз, глупостта и безумието, отнемането на права на децата и т. н. са абсолютно недопустими. Оставката или уволнението на денков ще докаже че наистина сте човек на думата си.
  • 26 Майна

    78 6 Отговор

    До коментар #16 от "КРА":

    Ами в БИВШАТА ИЗТОЧНА ГЕРМАНИЯ ВСЕКИ ДЕН ИМА ПРОТЕСТИ...ГЕРМАНЦИТЕ СЕ СЪБУДИХА И НАИСТИНА ИДВА СТРАШНАТА ВЪЛНА НА ЧОВЕШКАТА ЯРОСТНА БОРБА ЗА СВОБОДА

    Коментиран от #68

  • 27 Последния Софиянец

    44 14 Отговор
    Цацаров подаде оставка! Гешев е следващият!

    Коментиран от #105

  • 28 глог

    47 3 Отговор
    ✔Стана ясно, че 10 на брой са мерките за подкрепа.✔
    Тия мерки се вземат от експерти в мерките и се измерват с ШИВАШКИ сантиметър, по клъстери и по райони и по области за нуждаещите се. Аз НИЩО не разбрах, но като не съм бил в Харвард - така ми се пада.😛
  • 29 Майна

    38 2 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    Изтеклите военни документи показват, че ивермектинът „работи през всички фази“ на covid… така че защо лечебното заведение го ПОТИСНА в продължение на две години?

    Коментиран от #42

  • 30 Ала Бала

    66 1 Отговор
    Кирчо и Кокорчо никва разлика от Боко минискуса, днес най-важните теми бяха как да набоцкат народа и да бъркат по носовете на децата, и как ако пожарогасителя ти не е минал преглед, да те глобяват още в пункта за ГТП. А същия Кирчо днес излезе, че си е купил общинска земя на занижени на половина цени с пари от еврофондовете, без да му се полагат, но благо уредени от Кокорчо 2013 г. докато е служебен замесник министър. Поредния срам и позор за България!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Последния Софиянец

    58 2 Отговор
    ЛАФЪРДИЕВ: "Евoлюция нa пocлaниятa зa ковид вakсинитe: (нерегистриран)
    1. "Вakсинирaнитe хoрa нe се зaрaзявaт."
    2. "Вakсинирaнитe ce зaрaзявaт, нo нe ce рaзбoлявaт"
    3. "Вakсинирaнитe ce рaзбoлявaт, нo лeкo"
    4. "И вakсинирaнитe бoлeдувaт, нo нe cтигaт дo интeнзивнo oтдeлeниe"
    5. "Вakсинирaнитe cтигaт и дo интeнзивнo oтдeлeниe, нo нe умирaт"
    6. "Вakсинирaнитe умирaт, нo в лeкa фoрмa"
    7. "Вakсинирaнитe умирaт мъчитeлнo, нo c чиcтa cъвecт"
    8. "Вakсинирaнитe щe oтидaт в рaя, a другитe прocтo щe умрaт"
    9. "Умрeлитe вakсинирaни нe бoлeдувaт в рaя"
    10. Заглавие от ДНЕС: Проф. Кантарджиев: " Преболедуването на Омикрон предпазва от заразяване с други варианти."
  • 33 Кирчо

    42 1 Отговор
    ти си толкова некомпетентен , че направо ти личи . Къде във формулата слагате показателите за общ здравен статут на населението и фактори които не са по канадските ти тазборания . Бг не е чужбина мойто момче .
  • 34 Тити

    41 0 Отговор
    Плана не струва все едно че го правилчоврк с основно образование много закъсняхте след дъжд качулка.
  • 35 Майна

    29 2 Отговор
    Кой ми слага минуси, трябва ли да ви кажа, че работя в тая област, та дано ви просветне нещо
  • 36 гост

    38 0 Отговор
    ОСТАВКА
  • 37 Гост

    9 32 Отговор

    До коментар #3 от "Ясно ли е":

    АЕ такива като теб ми писнаха! Вече всеки има приятел познат прекарал лошо вируса или недай боже починал… измислен ти е Балканският манталитет!! Е от такива като теб България няма да се оправи! Все тарикати все лъгани и тъпкани все по-умни от западняците обаче в пъти по мизерстващи и болни и тях ! Е това си ти и бошинството тука специално дето коментирате!
  • 38 Матей преображенски

    42 0 Отговор
    А към следващия момент какво ще затваряте,вся и всьо?Отвориха дума и за премахване на удостоверенията за преболедуване,не били актуални,признава се само избождането с трета дозаАми тъй де,къде ще му излезе края ,когато всички го прекарат и си изкарат документ че са преболедували,имат имунитет,тогава какво става с лъже-ваксините?Ще пропадне най-грандиозната машинация и гешефт за трилиони.

    Коментиран от #107

  • 39 Кико

    14 2 Отговор
    Презентира, ами да презентира и некоя Китайска вакцина щото може да са по-добри от Харвардските
  • 40 Мамул

    18 0 Отговор
    Благодатен ковид! Колкото повече се борите, толкова повече се предаваме.
  • 41 А безработните

    35 0 Отговор
    А за безработните заради ковид, нито дума. Те да умиргат.

    Коментиран от #58

  • 42 за ивермектина

    17 0 Отговор

    До коментар #29 от "Майна":

    Работи! Благодаря на лекарите, които дадоха информация за него. Изпробван лично.
  • 43 гиш иш к

    18 2 Отговор
    кво ще се бориш срущу неккъв вирус дето нит наксини нито нишо не помага само демагогия
  • 44 Продан

    33 0 Отговор
    Искам да се приеме закон за българския език. КЛЪСТЕРИ?

    Коментиран от #63

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Ender

    39 0 Отговор
    И целият цирк е да кажат, че нищо не казват, само разделили държавата на 6 района, това сериозно ли е?!?!?!?!?!
  • 47 boiko

    22 0 Отговор
    ще се дава 60 на 40 само ако затвори на нац ниво затова го правят на областно и няма да има пари за оставените без право на труд
  • 48 Uийъ

    26 1 Отговор
    Просто създайте повече интензивни легла.
    30 милиона дадени за да се изследват здрави деца в училище , колко легла можеше да се оборудват?

    Коментиран от #54, #57

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Кутиите

    34 0 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    Бях в болница във Варна , бяхме трима в стаята дядо на 80 години без симптоми , аз с леки симптоми и един на 50 години който беше на кислород. И тримата ни лекуваха по един и същ начин с едни и същи лекарства. Това нормално ли е?
    Мъжът до мен едва не почина в стаята , ходих да търся лекари и сестри и едвам ги събудих.

    Коментиран от #59

  • 51 Ха ха ха

    23 0 Отговор
    Пак сме на прага на нова вълна , НАЛИ?!? Папагали!
    Стига с тия тъпотии. Повторихте го милион пъти, хоратА не ви се вързаха, вече става тъпо, измислете нещо ново.
  • 52 Минджакис

    25 1 Отговор
    Егати мерките затваряне на бизнеса за да умират здравите.
  • 53 КИРЧООО, КИРЧО!

    37 1 Отговор
    НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ ТЪПИТЕ ТИ МЕРКИ СРЕЩУ КОВИД! ВДИГНИ ЗАПЛАТИ КИРЧО, ВДИГНИ ПЕНСИИ ВДИГНИ ДОХОДИ, СПРИ КОРУПЦИЯТА, ПРИБЕРИ ТУЛУПА И КАСКЕТА В ЗАТВОРА.... ЗА ТОВА ГЛАСУВАХМЕ ЗА ТЕБ! НЕ ИСКАМ НИКОЙ ПОЛИТИК ДА СЕ ГРИЖИ ЗА МОЕТО ЗДРАВЕ! ИСКАМ ПОЛИТИК ДА ПОДПОМОГНЕ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, БЕЗПЛАТНО ДА БЪДЕ ЗА ХОРАТА, КАКТО И ОБРАЗОВАНИЕТО.... СПРИ! УВОЛНЕН СИ ОТ ТОЗИ, КОЙТО ТЕ НАЗНАЧИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 54 .....

    25 0 Отговор

    До коментар #48 от "Uийъ":

    Целта на тези не е да подобряват болничните и доболничните услуги, а постоянно да затягат правилата и да раздават пари на свои хора. За тази година са предвидени 3 млрд. Нищо различно от времето на борисов.
  • 55 Минджакис

    17 0 Отговор
    Продължаваме измяната протежета на Б.Б
  • 56 Сусу Манарата

    21 0 Отговор
    Не разбрах какво обясняваше Кирито ( има серозни проблеми с езика ) по отношение на вируса, но разбрах, че новото териториално-административно деление на страната ще бъде на кластери или клъстери. Хубаво, че няма да е на клостери!
  • 57 Анонимен

    17 2 Отговор

    До коментар #48 от "Uийъ":

    Какъв е смисъла от бройки легла, когато няма достатъчно персонал и апаратура, мислите ли?
  • 58 Трайно безработен

    3 11 Отговор

    До коментар #41 от "А безработните":

    Ами плащай си здравните и си намери работа каквато и да е или емигрирай ако не можеш си плащаш сметките това е действителноста не само сега ами от 30 г
  • 59 .....

    19 0 Отговор

    До коментар #50 от "Кутиите":

    Така е, всички се третират по протокол от мз, без да се взема предвид клиничната картина на всеки пациент, хронични заболявания, придружаващи заболявания и пр. Сега става ли ясно защо сме първенци по смъртност. Но, за правитеството това не е проблем, защото не съм ги чул с мерки.
  • 60 Минджакис

    30 0 Отговор
    Пълен малоумник и измамник. И тъп народ само за цървули гласуват

    Коментиран от #82

  • 61 Спрете децата

    7 7 Отговор
    Кирмо го е страх и ще стане страшно за децата ни. Веднага от 5 кл трябва да минат ротационно. От 1 до 4 клас да си ходят. Да си спомним как беше преди да дойде кацата.
  • 62 Алдин Мадан

    4 1 Отговор
    А бе трита клъстъра ги дайте направо на Турция - Източните Родопи и Делиормана и Източния Балкан... Другите три ще видим..
  • 63 Сусу Манарата

    10 0 Отговор

    До коментар #44 от "Продан":

    И аз, Продане, и аз.
    Така и не разбрах що е “изпреварваща лента”. Грабнала си лявата лента чуковете и хукнала да изпреварва дясната?!
    Сега пък “интензивно легло”. Каква е разликата от неинтензивното? Може би мърда или скача?!
    Легло за интензивно лечение е съвсем друго нещо.
    Това аз наричам ингилизиране на езика.
  • 64 123

    28 0 Отговор
    Предлагам всички будни българи да помогнем на Киро-ваксата да си върне канадското гражданство и да се разкарва от тук с неговите лъжи и номера. Искахме промяна, а получихме от същото. по какво се различава от Тулупа. Единствено, че е по-засмян и не е толкова голям простак. Да обаче, ако остане на власт ще направи много поразии това леке чуждопоклоническо. Действа подмолно и мръснишки.
  • 65 Минджакис

    18 0 Отговор
    Гласуваш за малък Кирчо получаваш голям Корчо
  • 66 Пловдив 1912

    32 0 Отговор
    И защо трябва да затваряш малките магазини до 50 квадрата , а заводи с 500 души да работят ??????? Щял да остави само хр стоки и аптеки .....това ще ти изяде главата .....В БГ малките магазинчета хранят над 1,5 милиона души , Бойко ги остави отворени , ти всичко си щал да затваряш ....ГН КИРИЛ , АКО НАПРАВИШ ТОВА СИ ПЪТНИК .....

    Коментиран от #71

  • 67 35791

    25 0 Отговор
    Поредната порция лъжи, явно им стана навик!
  • 68 И. Иванов

    0 8 Отговор

    До коментар #26 от "Майна":

    Май не си чул какво каза депутатът от 25-ти МИР София Христо Петров - Хазарта от трибуната, която вчера доста трагикомично щурмувахте?!
    Група какво беше?
  • 69 ГОСТ

    10 1 Отговор
    В Германия беше вече този план направен и се оказа не ефективен .
    Както всички до сега мерки , които са само политически но не и медицински .
  • 70 Вирус няма, а лечението е

    17 1 Отговор
    Програма "Присвояване", програма "Крадене", програма "Преглъщане" и програма "Имаме да ви даваме".
  • 71 .......

    16 1 Отговор

    До коментар #66 от "Пловдив 1912":

    Ще остави немските вериги, защото иначе яде шамарите на берлин. Пълни смешници!
  • 72 Махай се !

    26 0 Отговор
    Този измамник трябва да бъде прогонен час по-скоро !Оказа се слуга на юдо масоните ! Иначе ще нанесе непоправими щети на цялата нация !
  • 73 IVAN

    23 0 Отговор
    НЯМА ДА ИЗКАРАТ И 100 ДНИ

    Коментиран от #76

  • 74 ковидиотин

    16 1 Отговор
    Вълната ще дойде,когато наредят от ЕСС.Вече е ясно,че нашите политици са пионки и трябва да бъдат махани или бити постоянно
  • 75 Алоооо

    20 0 Отговор
    КЪДЕ Е НА СНИМКАТА-БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ??? САМО НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ЛИ СМЕ РОБИТЕ? ДА СИ СМЕНИ PR-А...МНОГО НЯМА ДА ИЗКАРА ТАКА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО! САМО ГАФ СЛЕД ГАФ!
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Кочо

    16 1 Отговор
    Този човек е в перманентен делириум! Само като си отвори устата и потичат купища заучени фрази и някакви внушения разпоредени от някъде си, май Козяк му викаха на това местенце! Киро, пълен смешник си, лъжите ти не звучат грам правдоподобно! Киро ваксинатора много загрижен за народеца! Трябва да се махаш, максимално бързо л.ъ.ж.е.ц.о!
  • 78 Замислен

    12 0 Отговор
    Нещо не ви схванах „тънката мисла“. Как така няма да затваряте хранителни магазини и аптеки?!? Те що са така дискриминирани? Затваряйте ги и тях, без храна и лекарства намаляването на популацията ще стане за няколко дни, хайде, седмици да са! Или господарите отвън не са ви свели чак дотам заповедите?

    Коментиран от #81

  • 79 Гражданин

    16 0 Отговор
    Спасението на всички нас е да му купим еднопосочен билет за Канада!

    Коментиран от #90

  • 80 Интензивното

    12 0 Отговор
    Кире,болниците разполагат с персонал само за 20% легла.Половината от този персонал са пенсионери от години,което означава "слаб имунитет"за здравната система,но без тях и вие сега нямаше да управлявате фалшивата криза и си правите гаргара с хората.Всичко щеше да приключи още при Бойко с много протести и кютек а вас нямаше да ви има.Бъдете благодарни на малкото,което имате в момента,че сте още ненаранени и удължавате лъжите и гаврата за своя полза
  • 81 И. Иванов

    2 3 Отговор

    До коментар #78 от "Замислен":

    На такава мисъл зетът на Бригадир Аспарухов и казва "тънката мисъл на дебелото черво".
  • 82 Петър

    4 0 Отговор

    До коментар #60 от "Минджакис":

    То няма други просто. Всички са б.клуци.
  • 83 Ами ...

    12 0 Отговор
    Кирчо, язък ти за дипломата. Като ЗАТВОРИТЕ туризма, ЗАТВАРЯТЕ и цялата верига доставчици. За тях, като гледам "мерки" няма. Опичайте си акъла, че бялата мафия ще ви изяде главите. Хич няма да ви траем.
  • 84 бого

    6 1 Отговор
    ПП=пълни петлювци
    СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ

    Коментиран от #89

  • 85 ПП Промяната Приключи

    11 0 Отговор
    ОСТАВКА
  • 86 Лакея Петков

    5 0 Отговор
    Продажника лакей на новия ред и диктатура!

  • 87 Иван

    7 0 Отговор
    Кире отивай там откъде си дошъл ОСТАВКА!
  • 88 БРЦК

    5 0 Отговор
    Защо не района зони ами клъстери . И Бългаския ли ще отхвърляте мам ..... ви проклета
  • 89 БРЦК

    4 0 Отговор

    До коментар #84 от "бого":

    Свобода или смърт . Ке ки колами со техните паре -Ванче Михайлов . Боят настана тупкат сърца ни.
  • 90 БРЦК

    0 0 Отговор

    До коментар #79 от "Гражданин":

    Защо да мре и да се приключва
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 amida

    0 0 Отговор
    чрез клъстери към преодоляване на Омикрона :)
  • 93 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Спрете го това менте докато е време, ще опропасти държавата необратимо. Няма такъв плиткоумник.
  • 94 А що е КЛЪСТЕР ? Баба гина с козите , ще

    0 0 Отговор
    Го разбере ли ? А аз сформирам инвестори за Инфраструктурен ГЕО проджект в микро индустрията на личната ми интеграция за " зелена" тетнология в моя двор ! Ще проектираме и реализираме КОЧИНА ! Голяма ГАВРА с българският език. Клъстери, Камари, Асоциации жив - та ша к, е цялата наша държавна ПАРОДИЯ ! И не се спират да правят тази ГАРГАРА !
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 ПЛАНА не е ли " В името на НАРОДА "

    0 0 Отговор
    Кире , върви на май.. си ти знаеш къде !
  • 97 Още не са си намерили местата в

    0 0 Отговор
    ПАРЛАМЕНТА а отвън, вече с пълно гърло се реве - ОСТАВКА ! Избори - Оставка , пак Избори и пак Оставка ! ДОКОГА ? Тази демокрация е МЕНТЕ защото е Легитимен КРИМИНАЛ - КАПИТАЛИЗЪМ без търсене на ОТГОВОРНОСТ ! Вървим към нещо като Майдан или наш балкански ТАЛИБАН , но без " ШМАЙЗЕР" няма да мине, той съ сигурност ще е там !
  • 98 Проджекта трябва да е в :

    0 0 Отговор
    ИМЕТО на НАРОДА ! Иначе мирише на " ШМАЙЗЕР" !
  • 99 Престъпниците днес са във ВЛАСТТА !

    0 0 Отговор
    На която се казва и официална наричат " ДЕМОКРАЦИЯ " ! Докога с таз лъжа ?
  • 100 АДЖАМИИ !

    0 0 Отговор
    Чи ки д жи и ! Ще кипне САМОВАРА !
  • 101 Народа е с вързани ръце !

    0 0 Отговор
    Няма право и свобода със собствени ръце ХРАНАТА СВОЯ той да си произведе ! Това не е било и по турско бе ХАМ СА ЛА ЦИ ! Селянина неможе стоката си на пазара да изложи ! Ограниченията са като при ФАШИСТКА ДИКТАТУРА ! Пасища , ниви, ферми , агрокооперативи - като МЪТЕН ПОРОЙ ввичко смърди и бушува ! С една дума у нас е чист БАР ДАК ! Бързайте господа , щото лодката се клати !
  • 102 hahaha

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Стоян Александров":

    е как нищо не са свършили що народ шуробаджанаци назначиха и всеки ден анализират нещо
  • 103 От фалшив вирус не се умира.

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ясно ли е":

    Още по-малко по няколко души в едно семейство за броени дни. Има стотици такива случаи вече в България и десетки ако не и стотици хиляди по света за 2 години пандемия.
  • 104 Същото е и във Варна

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Те не знаят ли":

    Масово са болни учениците.
  • 105 И това какво общо

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Последния Софиянец":

    има с темата тук? Да четеш не можеш ли?
  • 106 А къде по света не се слагат ваксини? Би

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    ли ми изброила няколко поне? В Северна Корея може би? В Африка изостават единствено, но не заради липса на желание, а заради липса на възможности. Нигерия разработва две ваксини в момента. Защо ли?
  • 107 Този документ има някакъв срок. Да се

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Матей преображенски":

    надяваме, че когато дойде момента всеки да е преболедувал ковид ще е изчезнал или ще е станал много по-безобиден. Целта на ваксините, ако не сте разбрали досега, е да не позволи огромен брой хора едновременно да се нуждаят от болнично лечение, което ще окаже не само натиск върху здравните системи, но и върху различните бизнеси. Затова са и маските и мерките, и недолюбваните зелени сертификати. Ако в едно голямо производствено предприятие едновременно заболеят 30- 50% от персонала, то може ли да работи? И при много по-малко болни процесът би бил нарушен.
  • 108 Няма промяна

    0 0 Отговор
    Този се оказа по-голям слугувник и от Боко и все толкова неориентиран! Онзи чакаше да му кажат какво да прави и този не пада по-долу!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове