Last news in Fakti

15 Януари, 2022 08:36 2 810 67

Хиновски: Парното в София щеше да е евтино с геотермална вода

  • иван хиновски-
  • парно-
  • софия-
  • евтино-
  • геотермална вода

Сега цената на топлинната енергия на Топлофикация София е над 75 евро за мегаватчас, обясни експертът 

Хиновски: Парното в София щеше да е евтино с геотермална вода - 1
Снимка: БНТ

Ако София би използвала геотермална енергия за отопление на сградите, цената на парното би била значително по-ниска, това каза енергичният експерт Иван Хиновски пред в. "Стандарт". По думите на специалиста геотермалната енергия е много евтина.

"Преди 8 години правихме проучване с една германска компания за подобна инсталация до София. Топлинната енергия от тази инсталация тогава щеше да се продава на потребителите за не повече от 40 евро на мегаватчас при комбинирано производство. Сега цената на топлинната енергия на Топлофикация София е над 75 евро за мегаватчас", каза той, цитиран от novini.bg.
Хиновски поясни какво е това геотермална енергия. "Това е възобновяем енергиен източник, който десетки години се развива по света, в Европа, а напоследък и в Турция. Това е технология за използване на високия температурен градиент на подпочвените слоеве на дълбочина 15-20 до 50 метра. Топлината се извлича на повърхността чрез инсталации, чрез които впоследствие се произвежда пара, оттам чрез парогенератори и парни или газови турбини се произвеждат топлинна и електрическа енергия по комбиниран цикъл", разказа той.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 25 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 имаджин

    9 9 Отговор
    Проф. Ива Христова: Задава се много голяма вълна, пикът вероятно ще е до края на януари.
  • 2 САТЪРА НА ХАНА

    31 5 Отговор
    СТАНА ЯСНО ЧЕ НАЙ-БОГАТИТЕ БЪЛГАРИ ЦОЛО ВУТОВ , ИМУЛТАКА НИКОЛАЙ ВЪЛКАНОВ СА НАПРАВИЛИ , ЗАЕДНО С ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТЪЛС СА НАПРАВИЛИ В КАНАДСКА БАНКА ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА БАЩАТА НА ЛИНДА МАкКЕНЗИ ПЕТКОВА, ПРЕДЛОЖЕНИЕ В ДОЛАРИ , КОЕТО РОЙ НЕ МОЖЕ ДА ОТКАЖЕ

    Коментиран от #48

  • 3 Пич

    60 4 Отговор
    Не бе , онзи...!!! По евтино ще е , като спрете да крадете !!! Сега сте се сетили , ч трябва да пипнете минералните води , и да крадете и от там !!! Иначе , що за идиоит би унищожил природата , и нанесъл непоправими вреди на туристическия бизнес , който прехранва много наши сънародници !!!

    Коментиран от #50

  • 4 мнение

    57 3 Отговор
    Грешите, г-н Хиновски! Парното в София щеше да е скъпо във всички случаи! Не е тайна за населението, че тези дружества се използват за партийни хранилки и се източват умишлено. Спомнете си Вальо Топлото. Още повече, че парното на софиянци се дотира от държавния бюджет - т.е плаща се от целия народ. Тое като партийните субсидии - народът мрази партиите, но те му взимат принудително "членски внос".

    Коментиран от #60

  • 5 Visitor

    37 1 Отговор
    Защо да е евтино, като някой власт имащ няма да може да краде от народа? Вижте им имотите у нас и в чужбина, това с чия заплата става?
  • 6 арлингтън

    15 4 Отговор
    Ако е само с термална вода,трябва да закрият ТЕЦ-а.

    Коментиран от #38

  • 7 Аноним

    23 4 Отговор
    Тоя при Слави ги ръсеше тия глупости и за ковид че е безопасен такъв ни трябва за премиер
  • 8 гадно

    35 4 Отговор
    По тръбите от ТЕЦ-овете до абонатните станции се подава прегрята пара, а не топла вода иначе още след първия километър парното ще е нула.

    Коментиран от #21, #52, #56

  • 9 Апро

    33 2 Отговор
    Германците, особено при "зелените" са пример за тъпи решения - самите те не са тъпи изобщо, но под натиска на САЩ ги вземат! САЩ искат енергийно слаба Германия (ако не пуснат Северен поток - 2), Германия ще купува еленергия от атомната Франция! Слънцето е недостатъчно в Германия, а вятърът мин.година беше малко и сеиполучи дефицит!!
  • 10 TROY

    30 2 Отговор
    Това съм виждал да го правят във новостроящо се хале на Порше във във Щутгарт преди 20 години,.Топлофикация София е мафиотска организация, която краде не само от Софиянци ами от цялата държава.
  • 11 ха ха

    9 3 Отговор
    идеята май е за заравяне на ядрени батерии от които да идва топлата вода ? ползват се в япония ,русия ,сащ ,канада , май се сещам защо е тая грижа за населението
  • 12 Калинов

    37 2 Отговор
    Цената на газа била много висока..Висока е на спотовия, пазар, братчед, да си беше договорила България евтин газ с Русия чрез дългосрочен договор! Така е в търговията принцип : дългосрочен договор за много по-ниска цена! Сега какво подскачате? Ами увеличете цената на парното!! Няиа провинцията да плаща за държавните компенсации! Софиянци могат да си позволят и двойна цена: ще я плащат разсрочено през годината.. заплати и други доходи в София са 2-3 пъти по-високи от страната! И защо само за парното в София сте загрижени???
  • 13 Ум робува

    29 3 Отговор
    По-идиотско предложение не би могло да се измисли. Вместо да се изградят на многобройните софийски минерални извори модерни СПА центрове с приемливи за обикновените софианци цени, които да привличат към София и чуджденци, се предлага това прахосване на този дар от природата, с който малко столици могат да се похвалят.
  • 14 Добрютру

    18 0 Отговор
    В Япония геотермалната енергия се ползва от десетилетия! Има цели улици, които се отопляват зимата с гореща вода (отоплителни серпентини са разположени под настилката) ама там пък вулкани, колкото щеш...
  • 15 Хаджи Генчо

    16 1 Отговор
    Може себестойността да е ниска, но това не значи , че ще е евтино. Гравитачната питейна вода е с много ниска себестойност.
  • 16 Гошо

    21 0 Отговор
    А колко е дебита на минерална вода в София
  • 17 JEFF

    18 4 Отговор
    Цяла България плаща парното на София . Останалите си купуват въглища . Това нормално ли е ?

    Коментиран от #40

  • 18 Да бе, да

    24 2 Отговор
    " Геотермална вода " - Приказките на "Продължаваме Подмяната " !
    Не cе канят да cтроят АЕЦ Белене , затова пробутват илюзии на хората. Ще унищожат природата без никакво поевтиняване за народа !
  • 19 от провинцията

    8 4 Отговор
    а, стига само с тая софия, и провинцията има хора, дето сметките за топло не са евтини ама не ривем , и парно ниикога не сме имали

    защо вдигнахте въглищата? народа се топли на въглища или на дърва, свалете цените!!!

    Коментиран от #22

  • 20 TROY

    23 1 Отговор
    Във Берлин при еднаква квадратура парното е по евтино от София. Що за парадокс? Всичко идва от юнашки крадене.
  • 21 И. Иванов

    5 4 Отговор

    До коментар #8 от "гадно":

    Сигурен ли си, че си наясно с тия неща?!
    По-добре си приказвай за сертификатите, топлофикацията не ти е силна страна.
  • 22 TROY

    8 3 Отговор

    До коментар #19 от "от провинцията":

    Сложи си климатици. Излиза двойно по евтино. 150, 160 лева на месец за тристаен апартамент. Пускаш ги края на октомври на 22 градуса и ги сираш края на април.

    Коментиран от #24, #29

  • 23 pbdan

    24 0 Отговор
    Пълни глупости. Топлинната мощност на Топлофикация-София е над 3000МВт. Няма минерална вода с такъв дебит и температура в София! Не сме Исландия или поне Япония. Тоя се е хванал в някакъв добре звучащ проект - ще излъжем ЕС, ще направим едно зелено проектче, проучване, командировки, парици и т.н.
  • 24 И. Иванов

    7 1 Отговор

    До коментар #22 от "TROY":

    Като добавиш печка, бойлер, пералня, сушилна стават към 250 до 300 в най-студено време и пак е по-евтино и най-вече си независим - правиш си както на теб ти харесва.
  • 25 pbdan

    18 1 Отговор
    Oщe в учeбникa пo физикa нa Caвeльeв e oбяcнeнo, чe тoплoфикaциятa e икoнoмичecки изгoднa само aкo зa цeлтa ce изпoлзвa oтпaднaтa тoплинa при прoизвoдcтвoтo нa eлeктрoeнeргия. Нaшитe тoплoфикaциoнни дружecтвa нe ca ТEЦ, a пo-cкoрo ТЦ - тoплo-цeнтрaлa зa прoизвoдcтвoтo нa пaрa. Oттaм ниcкoтo к.п.д. и виcoкитe цeни. Няма как да се отопляваш на газ и да ти е скъпо, а на централно парно пак на газ да ти е по-евтино. Централното парно има километри тръби и съответно топлинни загуби, пари за поддръжка, администрация, топлинни счетоводители и немалко корупция.

    Коментиран от #57

  • 26 И. Иванов

    11 1 Отговор
    А относно Хиновски - тоя само с такива фантасмагории се занимава - наслушал съм му се на живо.
  • 27 pbdan

    11 1 Отговор
    Тoплиннaтa мoщнocт нa Тoплoфикaция "Coфия" e над 3000 МВт, a eлeктричecкaтa e само 280МВт. Тaкa, чe e пo-cкoрo ТЦ oткoлкoтo ТEЦ. Aкo нe ca държaвнитe дoтaции oщe oт врeмeтo нa coцa и ceгaшнoтo зaтъвaнe в дългoвe и нeплaщaнe нa прирoдния гaз - дa ca фaлирaли oтдaвнa. Имa eдин Зaкoн зa зaпaзвaнe нa eнeргиятa и нeгo мoжe дa гo oтмeни caмo Тoзи, кoйтo Гo e cъздaл.
  • 28 Гост

    14 0 Отговор
    ...енергичният експерт...
    Я пак?! Какъв експерт?! Енергичен или енергиен?! Къде ви намират, Господи?!
    По темата: Абсолютна глупост. Принципно може, но при определени условия, които в случая не са изпълнени. Има по-лесен начин - добра търговска политика, добро фирмено управление минимизиране на загубите.

    Коментиран от #32

  • 29 TROY

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "TROY":

    Сто и петдесет, или шест лева, ми е горница за през зимата във сравнение това което плащам през лятото всичките ми електроуреди са Bochs. Купени нови.
  • 30 срути метрото

    11 1 Отговор
    има витошки разлом , има земетресения в софия от него , да не говорим че има подземна река под ндк и метрото това ли измислиха американците , геотерлните централи са като шистовия газ предизвикват нестабилтост на терена

    Коментиран от #33

  • 31 Йух

    16 0 Отговор
    По голяма тъпотия не бях чувал. Тежко ни.
  • 32 И. Иванов

    7 0 Отговор

    До коментар #28 от "Гост":

    В кръга на шегата - той Хиновски си е "енергичен", даже бих добавил - хиперактивен, особено ако се разпали на тема "модулни ядрени реактори", сега, като гледам и нова дъвка е намерил. Не съм убеден, че е виждал такава инсталация, за каквато говори. В суперурбанизирана София такова нещо, дори теоретично, няма къде да го курдисаш.
  • 33 TROY

    10 0 Отговор

    До коментар #30 от "срути метрото":

    Голям цирк ще бъде във София какво ще се случи при земетресение във квартала Манастирски ливади строен върху блато от мошенническите строителни фирми на болшевишкия преход.

    Коментиран от #41

  • 34 оня с коня

    8 1 Отговор
    Предложението на Хиновски е ПРЕКРАСНО и в Профил,и в Анфаст,само дето липсват НАЙ-СЪЩЕСТВЕНИТЕ подробности:КОЛКО ще струва Първоначалният вложен Капитал в Инсталации и Съоръжения и за Колко години ще се изплати Инвестицията?А КОЛКО е Капацитета на Термалните води и няма ли да е "ден до пладне",след което Вложенията ще бъдат "Загробени" и всичко ще се отчете като "Грешка на Растежа"?
  • 35 Герко

    12 0 Отговор
    Тоя по какво е експерт? По ръсене на глупости ли? Геотермалните води са на по 60°-90° Дори "отбита" до захранваща мрежа, още при първия потребител, ще е с 2° по ниска.... Какво става с последния? Как ще я върнат не замърсена дори от ръжда? Нали не си представя че с нейна помощ, ще топли затворен цикъл на друга вода? "Олиго....." Пълна е БГ с празнодумци. Нали за това вдигнаха изкуствено газта. Всячески изпълняват Европейски нареждания, за независимост от руски газ. Това е целта!!!!
  • 36 Павел пенев

    11 0 Отговор
    Този е много голям експерт. Така казва другия експерт Слави Трифонов. Тъпи нищожества.
  • 37 аноним

    5 0 Отговор
    Основният недостатък на използването на геотермална енергия е, че трябва да се намирате в подходящ географски район. Отпадъчните води могат да охладят екстракционите кладенци на топла вода , които са вертикални с дълбочина до 5 км, ... И производството на енергия е нередовно в зависимост от времето и дебита .Експлоатацията е максимум 30 г и се закрива /, има опасност от земетресения /ренан , в швейцария и франция централи
  • 38 Дрън

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "арлингтън":

    Предполагам, че става въпрос за въздух, а не за вода.
  • 39 123456

    5 0 Отговор
    И експерта, и идеята, са извадени от нафталина и са чист въздух под налягане. Ама лаф да става.
  • 40 Елком

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "JEFF":

    Нормално и желателно е! Защо ли? Защото протест само в София е опасен за управниците!! Даже и а Пловдив и Варна не, но София..много! Затова много неща се компенсират на това население там. А страната - да гние, да плаща рекет на София!!
  • 41 Апендицит

    4 0 Отговор

    До коментар #33 от "TROY":

    Ще стане "Манастирски катакомби"..подземни...хахаха
  • 42 Хиновски!!! Енергийната Мафия работи

    1 0 Отговор
    И ти си част от нея! Разскарай се!!
  • 43 този човечец

    7 1 Отговор
    никога нищо не казва.. преди 8 години на 40 или сега на 75 евро реално разликата е, че за геотермална вода трябва да се правят инсталации навсякъде .. Мисля, всички имаме желание някой да почне да копа 15-20 до 50 метра дълбочина за Х на брой години , щото знаем как строим.. Изобщо има тухли 4ка които са по големи експерти от Хиновски
  • 44 ВСИЧКО КОЕТО КАЗВАТ ЧЕ Е ПО ЕВТИНО

    4 0 Отговор
    ПОСЛЕ СТАВА ПО СКЪПО ЗАЩОТО КАФЕТО ПОСКЪПВА И КРАЖБИТЕ НАРАСТВАТ !
  • 45 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    2 0 Отговор
    пълни глупости!цената ще се приравни на енергоносител и пак ще е същата!
  • 46 факт

    7 0 Отговор
    евтино е като събираш дърва в западния парк и си ги гориш в чудото!
  • 47 Ткъде тая вода бе

    2 0 Отговор
    Учен
  • 48 Леля Пенка

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Глупости. Хайде стига с фалшиви новини
  • 49 Гост

    5 0 Отговор
    Парното щеше да е евтино, ако нямаше толкова маймунки на клона. Като видят доходоносен отрасъл и го полазват. Редят се за високи заплатки, за удобни длъжности, за командировки, за бонусчета........ Докато разходите по маймунките станат 90% от цената на топлата вода.
  • 50 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Ако ще и с вода без пари да го направят, алчните чичковци пак ще вдигат цената, защото искат още и още и още, до безкрай. ТЕЦа си е много хубава услуга, но е полазена от много паразити. Това я прави тегава. Трябва да се махнат паразитите, иначе няма оправия.
  • 51 За протокола

    1 0 Отговор
    Видяла жабата, че подковават коня и вдигнала и тя крак...
  • 52 123

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "гадно":

    Говориш глупости. Подава се топла вода по температурен график в зависимост от външната температура.
  • 53 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор
    КОЙ му плаща на "експерта" Хиновски заплатата???
  • 54 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор
    ............това за "над 75 евро" сигурно е НЕВОЛНА ГРЕШКА на Хиновски!!!

    Коментиран от #55

  • 55 копи пейст

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    На основание Решение № Ц- 26 oт 01.07.2021 г. на Комисията за енергийно и водно регулиране и в изпълнение на чл. 36, ал. 1 от Наредбата за регулиране цените на топлинната енергия, считано от 01 Юли 2021 г., определените цени на топлинната енергия са както следва:

    чек-икона Еднокомпонентна цена на топлинната енергия с топлоносител гореща вода за битови и стопански потребители:

    98,48 лева за мегаватчас

    чек-икона Преференциална цена за доставчици по чл. 149а от ЗЕ и за асоциации по чл. 151, ал. 1 от ЗЕ:

    95,52 лева за мегаватчас

    В цените не е включен ДДС.
  • 56 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "гадно":

    Позволете да Ви поправя....Подава се прегрята вода, с високо налягане и при пробив на тръбопровод се превръща на пара при атмосферното налягане...и след това кондензира.
  • 57 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 3 Отговор

    До коментар #25 от "pbdan":

    А престани...Цялата наука "Топлотехника" я обясни с абзац от учебника по физика на Савелев...Нещата са много по-комплексни и по-сложни и от лаишките Ви напъни!

    Коментиран от #59

  • 58 Спас

    0 0 Отговор
    40 евро обаче преди 8 години
  • 59 pbdan

    4 2 Отговор

    До коментар #57 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Науката е Физика, раздел Термодинамика. Топлотехниката е приложна инженерна дисциплина.

    Коментиран от #61

  • 60 Баба Мая

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "мнение":

    Ковачки да не се крие.
  • 61 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 2 Отговор

    До коментар #59 от "pbdan":

    Много сте смешен!!! "Термодинамиката" е азбуката на ТОПЛОТЕХНИКАТА... Понятие си нямате от основни положения при топлофикационното електропроизводство в ТФЕЦ (топлофикациони електро-централи) Сигурно сте учили и Вие в Харвард. Дали в даден топло-район ще се използва ТФЕЦ или ОЦ се определя от стриктни икономически и топлотехнически разчети....За по-прецизно балансиране на топлоподаването се включват и РОЦ (районни отоплителни централи) и ВОЦ (временни отоплителни централи)... В самите ТФЕЦ пък има симбиоза между ЕК (енергийни котли) и ВК (водогрейни котли)... Водогрейните поемат товара когато има намалено потребление на електроенергия (например през нощта)... Тoплoфикaция Coфия зaceднa кaтo кocт в гърлoтo нa oлигaрcитe, нe мoжaхa дa я здъвчaт.Тoплoфикaция e гaднa зaщoтo нe умря кaтo БAЛКAНКAР, ЗТМ РAДOМИР, БГA БAЛКAН, КРEМИКOВЦИ, БТК. Нe изхвърли cтoтици cпeциaлиcти нa улицaтa. Зaпaзи въздухa нa Coфия чиcт. Нe дaдe cвoя принoc зa увeличaвaнe нa рaкoвo бoлнитe. И т. н. и т. н.
    ТC oтдaвнa нямa нищo oбщo cъc coцa. В мoмeнтa e нaпълнo aвтoмaтизирaнo и кoмпютeризирaнo прeдприятиe. В пocлeднитe близо 30 г. в нeгo ce извърши мaщaбнa мoдeрнизaция. Дoкaтo някoи cтaчкувaхa, cкaчaхa пo митинги и прeливaхa oт пуcтo в прaзнo, в ТC ce грaдeшe eжeднeвнo, въпрeки cтoпaнcкaтa рaзрухa нa прeхoдa. Изпрaтeнoтo чeнгe зa дирeктoр нa ТC, Вaлeнтин Димитрoв (Топлото), чиятo зaдaчa бeшe дa cъcипe ТC и пoдгoтви зa привaтизaция, нe изпълни зaдaчaтa cи. Пocлeдcтвиятa зa нeгo ги вижд

    Коментиран от #62, #67

  • 62 pbdan

    5 1 Отговор

    До коментар #61 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Като си такъв голям специалист ми обясни кое е по-изгодно. Да имам прекаран природен газ до в къщи и локално парно или да се отоплявам от топлоцентрала намираща се на 5км. от дома също на газ. В първия случай си плащам газа, топлинни загуби почти няма. При ОЦ има 5км тръби които генерират загуби, повреждат се, ремонтират се. После плащате на топлинни счетоводители, да не говорим за работата и поддръжката на всички котли, автоматизацията поддръжка на КИП, счетоводства и друга администрация, шеф като Вальо Топлото. И ще твърдите, че ако имам газ у дома е скъпо, а с ТЕЦ е по-евтино. Ако няма дотация от държавата или неплащане към "Булгаргаз", стари задължения няма как да е по-евтино. Има закон за запазване на енергията който може да бъде отменен само от Този, който Го е създал.

    Коментиран от #63

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 За хора които се интересуват

    0 0 Отговор
    Плановете на град Мюнхен са до 2040 година , 560 000 домакинства да преминат на геотермална енергия.
  • 67 Емил

    2 1 Отговор

    До коментар #61 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Единствената причина ТС да продължава да съществува е, че прехвърля загубите си на потребителите и държавата. Не знам какво е модернизирала вътрешна ТС, но това което вижда потребителя като разпределителна мрежа е пълна скръб. Ако живееш в 50 кв.м. апартамент в петнадесет етажен блок в Обеля получаваш сметка от триста лева на месец и изравнителна сметка от 600 лв. Просто защото плащаш парното на 90 апартамента. Ами няма как да си абонат но ТС при положение, че с климатици ти излиза между
    200 лв , а ако си малко по-буден си си взел 6 видеокарти и се топлиш на тях като не само не губиш пари за отопление ами дори печелиш. Ако потребителя плащаше само това което е ползвал, а не сметката на целия блок щях да се съглася, но иначе е непосилно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове