Last news in Fakti

17 Януари, 2022 09:04 2 611 47

Зарков: Имам реални шансове да оглавя БСП

  • крум зарков-
  • бсп-
  • корнелия нинова

Корнелия Нинова може да е в силата си, но БСП - не е

Зарков: Имам реални шансове да оглавя БСП - 1
Снимка: БГНЕС

„Смятам, че имам реални шансове да стана председател на БСП”. Това каза пред "Здравей, България" по "Нова телевизия" депутатът от партията Крум Зарков, който вече обяви, че ще се включи в битката за лидерския пост в столетницата. Той посочи, че ако получи доверието на съпартийците си и оглави БСП, ще приключи с изключванията и остракирането и ще възстанови диалога.

„Не се кандидатирам срещу Корнелия Нинова. Изпитвам отговорност към политическата си сила. През 2016 г. Нинова внесе нова енергия в партията и това моментално даде резултат. След първия пряк избор на председател партията изглеждаше като решила вътрешния си проблем и трябваше да тръгне напред. Основната грешка е, че не тръгнахме към властта, а отново се загледахме към вътрешнопартийните неща”, обясни той.

Надежда да бъде избран му давало и проведено съвещание на младежите в БСП, където била заявена волята за промяна. „Корнелия Нинова може да е в силата си, но БСП - не е. Това се осъзнава от всеки член и симпатизант. Постигането на катастрофалните резултати и спиралата, която ни води надолу. Мисля, че всички разбират тежката ситуация, в която се намира партията. Това, че сме във властта е добре, но само по себе си това няма да реши въпросите на БСП”, добави политикът.

На въпрос дали би оттеглил Нинова като министър, след като получи лидерския пост в БСП, Зарков посочи: „Аз съм подкрепил с гласуването си в Национален съвет нейното отиване в правителството, както и участието на БСП във властта. Сигурен съм, че тя ще покаже като много опитен политик и с много опит във властта, че може да се справи”, обяви политикът.

По темата с отстранения от партията Кирил Добрев Зарков обясни, че той ще продължи да бъде част от нея по силата на своето име. „Това, за което беше изключен, е същото, за което беше един от най-приближените на Нинова. Тоест, не бива да се действа по този начин”, каза той.

Според него един от проблемите в столетницата, особено през последната година и половина, е фактът, че дебатът за това какъв фактор е БСП и каква е нейната роля в политическия живот в страната е заместен от взаимни обвинения и нападки.

„Изчистването на тези въпроси няма да се случи, когато изчистваш хора или журналисти, които ги поставят. Ще стане, когато създадеш атмосфера в органите на партията да се говори и хората ходят в своята партийна организация не с топка в корема и със страх, а с желание да чуят и да кажат какво мислят, че трябва да прави основната лява партия в страната”, допълни Зарков.

Коментар от Зарков дойде и по случая с отстранените журналисти от в-к „Дума”. „Това, което се случи, не трябва да се замита просто така. Става въпрос за отстраняването на критично мислещи хора. И те са били критично мислещи не към Корнелия Нинова, а към всички председатели преди нея и ще бъдат критични и към следващите”, уточни той.

Депутатът определи „войната” между президента Румен Радев и БСП като „тежка грешка”, която лично той не може да си обясни. По думите му обаче тя вече е приключила, тъй като държавният глава е избран с много голямо мнозинство.

Според Зарков декларацията на управляващата коалиция срещу Иван Гешев е важен политически акт и като доказателство, че записаното в коалиционното споразумение ще се случва. „Главния прокурор ще бъде сменен. Това са неизбежни неща. Идва им моментът”, смята той.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мазнюхов

    34 4 Отговор
    Не че се натискам, но като са рекли.
  • 2 Пич

    63 5 Отговор
    Мама ли така ти каза...!!!???

    Коментиран от #5

  • 3 русенец

    53 7 Отговор
    О, това е русенското депутатче. На времето Нинова ни го представи с думите :" Това е синът на Ани Заркова, той ще води листите ви!" Не каза какво е работил, от какво разбира. После се разбра, че нищо не е работил в живота си и може единствено да плямпа. Както и да е, спомени.:) БСП и ДПС трябва да бъдат закрити по един или друг начин.

    Коментиран от #29

  • 4 Девети септември ше има и за БСП

    34 13 Отговор
    Какво значение има? БСП на изборите които се очертават да са скоро, ще имат 4.1%.
  • 5 жжжжжж

    25 9 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    радев му нареди ...
  • 6 big

    59 4 Отговор
    Не Круме, нямаш никакви, ако се кандидатираш и няма някаква манипулация! Просто не ставаш, колкото и да се пускаш в рекламна кампания организирана от кукловодите ти!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 📌🇧🇬

    23 13 Отговор
    🇧🇬:) Ами, “бон воаяж” ве Зарков, и на теб, и на Корнелата, и на целата “комуно-стическа сган”.🇧🇬
  • 9 гост

    35 4 Отговор
    Имаш дръжки сукалче. Пита ли Р.Овч. ?
  • 10 Самочувствие без покритие

    45 3 Отговор
    Нямаш никакви шансове момче. Трябва лидер със силен характер на БСП.

    Коментиран от #27

  • 11 Хаджи Генчо

    19 9 Отговор
    Е, и? Какво като оглавиш БСП, когато БСП ше оглави кенефа?!
  • 12 Будна пчеличка

    7 46 Отговор
    Крум Зарков е възпитано момче и ако оглави Бсп,ще е силна крачка към правилната пътекаа…,ще се опита да синхронизира левицата,с нейните корени и стъбла,които да дават листа и плодове за народа,а Корни да излезе през парадният ход и директно в изпълнителната власт,където ее и да работи за народаа,докатоо не паднее Кирчо - канадското листоо…на македонскатаа ливада!!
  • 13 Двуполов

    43 5 Отговор
    Само джендър й трябва на БСП !
  • 14 Киро Ментата

    34 3 Отговор
    Какви шансове имаш бе каУнь.Такива ,като теб Кури си ги хапва на закуска.
  • 15 Ха,ха

    36 3 Отговор
    А бе джендърче ,кака ти Корнелия ще те отнесе ,като куцо пиле домат.Кой те е излъгал,че имаш шанс срещу нея.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Който и да е

    11 19 Отговор
    Нинова си е дала оставката за най лошия изборен резултат в историята на БСП , неморално и неуместно е да се кандидатира.
  • 18 Тези червените

    33 1 Отговор
    съвсем се смахнаха. Още един без ден трудов стаж, иска да е на държавна хранилка. Виж се в огледалото,момче,не ставаш.
  • 19 мунчо

    27 0 Отговор
    Младежо, защо в предишния парламент Избяга от заседанието на КОМИСИЯТА ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА СПЕЦИАЛНИТЕ "органи".
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 БББ

    20 1 Отговор
    Гъзарков ще яде тоягата,ще има съдбата на Гергов и Добрев.
  • 22 нико

    31 0 Отговор

    До коментар #20 от "Истината-винаги":

    Нинова сгреши че не започна чистката на тези нагаждачи много по рано . Станишев не е социалист а продажно мекере на Местановци и джендъри , а държанката му Йончева се оказа подъл Троянски кон . А Зарков си е мека китка като Сергейчо и ще работи за него и джендъровата му идеология .
  • 23 заключение

    17 0 Отговор
    Ми ако Крумчо карфиолчето оглави БСП ,то ще рече , че меките китки тотално са превзели политическият живот в България. Тъжно , а ?!
  • 24 зарков е такъв боклук че

    7 0 Отговор
    АКО НЕ ОГЛАВИ БСП ТО ТОВА ЩЕ Е ЧУДО !
  • 25 Бай Стою касапина

    13 0 Отговор
    Малкото Кацамунче пак се е размечтало. Иска да ближе от сладкия мед на баба. Ама старата курабия дали ще му даде.Надали, по-вероятно е да го отстреля като Кирчо Добрев.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Моряка

    16 2 Отговор

    До коментар #10 от "Самочувствие без покритие":

    Този не беше ли роден в социалистически копринени пелени?Навремето първата държавна работа на Станишев беше Премиер.Такива драпат нагоре с ръце,крака и рамене.Ако се тръгне по линията на наследствени политически лидери,спукана ни е работата.
  • 28 Павел пенев

    9 0 Отговор
    Ако Корнелия е решила да не напуща,нямаш никакви шансове. А ако бъдеш избран,няма какво да правиш след нейния погром. И в двата случая ще духаш супата.
  • 29 Павел пенев

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "русенец":

    Защо само БСП и ДПС, а да оставим ГЕРБ така ли ?

    Коментиран от #35

  • 30 гнуссс

    12 2 Отговор
    Като гледам какви тотални безхаберници управляват България в момента , си викам - що па полуидиота Зарков да не стане шеф на БСП? Той толкова време лиза г-за на Нинова , че може веднага да го издигнат на този пост , без конгрес.
  • 31 Еее всеки има

    10 1 Отговор
    желание да оглави БСП. Това си е търговска фирма, която оперира с милиарди левове. Много пара има там, крали са един век. И балъците гласуват за фирмата.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 73570

    7 5 Отговор
    Незнайно е кой лансира тоя мазен комсомолец и му подхранва апетита, че става за началник? Чудя се защо в тая партия не издигнат за ръководител един истински авторитет като Костадин Паскалев. Мъж на място. А че криптоеврейката Корнелия демократичните масони я пробутаха в БСП със задача да я срине, тя с това нещо се справи. Т.е. жидомасоните стоят в сянката на столетницата и дерижират задкулисно, кой-кого.
  • 34 Антиквар

    9 0 Отговор
    Модерна лява партия значи БСП да развее байряците с дъгите и да се поведе по западното малоумие. По-малко зле са Герговците и ДС ченгетата, от модерното ляво. Аре у лево, комсомолецо! Корнито хубаво прочисти старата гмеж, ама не е, за да седнеш ти да се изакаш на метеното!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Иван

    7 0 Отговор
    На кой му пука тоя комуняга какво се натиска да става ? Ха, ха, .....
  • 37 Джордж

    11 1 Отговор
    Козяк са решили да сменят Нинова с това недоносче, защото Нинова загуби доверие, а Зарков има достатъчно снимки с Вещицата, която деликатно го натиска с пръсче отзад, за да му покаже на какъв кеф, ще бъде подложен от нея, за послушанието си към САЩ и Либералите, изпълнявайки всичките им заповеди.
  • 38 56ш3

    13 0 Отговор
    Мамин, сладък ,някой те е излъгал.Нямаш НИКАКЪВ шанс.
  • 39 момче

    8 0 Отговор
    твоя зар е Калъч!Друг път
  • 40 Реалиста

    12 0 Отговор
    Беше , но падна в очите на истинските социалисти и симпатизанти ! Хвана се на въдицта на предателите!
  • 41 Дайте път........

    0 7 Отговор
    На младите , дъртите ги видяхме
  • 42 Хо хо

    9 0 Отговор
    Дайте път на младите и некадърните!
    Нещастник! Скрий се в дупката си!
  • 43 гост

    10 0 Отговор
    Този службогонец не знам защо толкова го лансират..сигурно заради майка му. Но се вижда ,че няма качества за лидер ...мека мара и е удобен на олигарсите да го водят за носа. Поредната Калинка в БДП жадна за власт, като оня куфарен милионер Кирил Добрев. Дето мисли,че партията му е бащиния.
  • 44 Да бе да

    6 0 Отговор
    Той ще се кандидатира от любоя по БСП. Милеел за нея. И скакво ще допренесе неговата визия, ум за заздравяването и. За привличане на повече избиратели. Празни приказки, общи заучени лафове. Милеете само да се докопате да ви се плаща за нищоправене.Може и избирателите да станат по малко. С теб и под 4 %
  • 45 ха ха ха

    4 0 Отговор
    имаш звонци - Корнелия не яде доматите с колците
  • 46 Шумкар

    1 0 Отговор
    Крумчо с леля ти Корни говори нещо за мъчение на старците по една тв
  • 47 Помним

    3 0 Отговор
    Добре ,че беше майка ти журналистката!Помним,какво и къде прави през годините,за да можеш като пораснеш да си поредния без година трудов стаж-НИЩОПРАВЕЦ НА ДЪРЖАВНА ХРАНИЛКА!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове