Last news in Fakti

17 Януари, 2022 14:25 7 059 28

Антон Кутев: Заради уволнените от "Дума" Нинова не трябва да е вицепремиер

  • антон кутев-
  • дума-
  • журналисти-
  • уволнени-
  • бсп

"Дума" винаги е била един от символите на свободното слово

Антон Кутев: Заради уволнените от "Дума" Нинова не трябва да е вицепремиер - 1
Снимка: бТВ

Уволнението на Велиана Христова, Велислава Дърева, Георги Георгиев и други журналисти от "Дума" е акт на агресивно невежество!

Това коментира във "Фейсбук" Антон Кутев.

"Дума" винаги е била един от символите на свободното слово, а именно тези хора са отстоявали принципите на Стефан Продев през годините. Познавам и Велиана и Велислава добре. Те са безсребреници, посветени на духа. Те са журналисти по най-истинския смисъл на тази, иначе осквернявана напоследък професия. Те са точно от тези журналисти, които фатално ни липсват днес.

Най-тъжното е, че вината за тази вулгарност, носи собствената ми партия, подведена от временно (а към момента и незаконно) заемащата тази длъжност председателка.

Дами, господа и другари, не позволявайте на Корнелия Нинова да придобива повече власт. Демократичните граници не са приоритет в понятийния и апарат. Очевидно на Нинова демокрацията и е отнела твърде много!

Нямаме никакво основание да очакваме, че властта в държавата ще бъде упражнявана по друг начин, от властта в БСП.

Посегателството върху "Дума" трябва да доведе до освобождаването на Нинова като вицепремиер. Иначе, колеги от медиите, гответе се! Чака ви и вас!


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 47 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хъхъ

    51 8 Отговор
    Боли ме за Дървева, знаете ли кое...а тази Велиана поиска от страниците на дума да се криминализира говоренето срещу ваксините. Това ли е лявото и социално?!

    Коментиран от #3

  • 2 НЯКОЙ

    53 23 Отговор
    Този зъл и озверял срещу Нинова плужек няма ли да млъкне най после?
  • 3 ЧЕГЪРТАЙ

    50 11 Отговор

    До коментар #1 от "хъхъ":

    Велиана Христова от страниците на ДУМА кълнеше "антиваксърите", вместо като един уж ляв журналист, да се застъпи за правата на работещите, които са уволнявани заради свободния си избор да не се ваксинират.
  • 4 6969

    43 8 Отговор
    Голяма работа, кой я чете тази ДУМА? Добре че е партийната субсидийка, че да я издават, нека кажат колко е тиража и какви са приходите само от читатели.
  • 5 Мутата

    48 9 Отговор
    На 68 г. е, пенсионират я, къде е проблема или реване му е майката
  • 6 big

    40 9 Отговор
    В една нормална партия, журналистите във вестник и телевизия на партията, трябва да работят за единството и! В случай, че журналистите не са съгласни с това, никой не ги спира да напуснат, а не да чакат да ги уволнят! В конкретния случай те работеха срещу партията, не срещу Нинова както някой ги е излъгал! Друго ми е интересно, какво предизвика неговата на 180 градуса позиция срещу Нинова, след като години беше редом до нея и я подкрепяше?
  • 7 Браво

    35 10 Отговор
    Президента и ДС антуража му, главните виновници за мутрите, мафиозите и 30-годишната бедност, нямат спирка.Какъв вой.Дайте да сменим Ненова с нашата креатура Зарков.
  • 8 3.14К

    38 9 Отговор
    След тези думи на силистрнския дърдорко, Нинова трябва да го изпрати незабавно при Кирил Добрев.
  • 9 Хаах

    6 16 Отговор
    Какво не можаха да разделят Бойко и ДС ченгетата в Президенството.То не беше Цачева, то не бяха опити за прегръдки с Радев.
    Бойко ако имаше два грама мозък, щеше да подаде оставка още по времето на протеста и да заеме една по умерена позиция.За сметка на това той тръгна срещу всички и всьо.Накара ни да гласуваме за Крим е Руски вместо за един кандидат с ясен цивилизационен възглед за ЕС.

    Коментиран от #17, #26

  • 10 Сивата чапла

    13 6 Отговор
    На няколко пъти се насилвах да чета "Дума".
    Търсех нещо различно от "Факти" да речем.
    Не намерих.

    Чух че и Симов заклекмява хората, които не искат да се ваксинират,
    че и други като Велизар Енчев.
    Вярно ли е незнам, но положението е отчайващо.
    Докато дъгата не я направят деветцветна, няма да се спрат.
  • 11 Марков

    18 3 Отговор
    Антон Кутев,
    За вестник "Дума" е написано в сайта, че е автентичният ляв вестник, наследник..... Той се явява понастоящем орган на БСП, както разбирам. Той трябва да защитава политиката на Партията навсякъде.
    В това число и дейността на БСП в изпълнителната власт, в чиято коалиция е в момента. На БСП са дадени министерства и позиции, които са добри за реализация на леви партийни идеи, приемани от цялото общество. И изведнъж се явявате вие, Зарков, Добрев младши и започвате персонална атака срещу председателя на партията, избран от членовете на БСП, а не на някаква партийна структура, клика или тайно общество. Не разбирам какъв е този вой в защита на лица, които не работят за партията, а за част от нея, с основна насока сваляне на Нинова. Ами тя си подаде оставката. Изборът на новия председател трябва да е по правилата. И толкова. Нинова работи за партията в изпълнителната власт, вие работите срещу нея. Даже отправяте призив да бъде извадена от състава на МС. Ама вие много на сериозно се вземахте. Ами съберете се шепата върхушка политици, работещи срещу Нинова, и си направете партия. Ааа, на вас ви трябва електората, за да го използвате както си искате, включително и за вашия джоб. По примера на Мичо Райковски.
    Не пипайте партията на наследниците на дядо Благоев!!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ели

    17 4 Отговор
    Защото твоята дъщеря не беше в листите!ВИЕ ПО СПИН ЛИНИЯ С ЩЕРКАТА ВРЪТНАХТЕ ГРЪБ НА НЕНОВА И ОТИДОХТЕ ПРИ РАДЕВ! В ИНТЕРЕС НА ИСТИНАТА РАДЕВ РАЗБИ БСП, КАТО НАПРАВИ СВОЯ ПАРТИЯ С КОКОРЧОВЦИТЕ!РЪКОВОДСТВАТА ТАЗИ ПАРТИЯ
    ПРЕЗ ГОДИНИТЕ Е САМО ОТ МИЛИОНЕРИ!ВСИЧКИТЕ ИМОТИ СА ОТ КОРУПЦИЯ И КРАЖБИ!ПРОМЯНАТА ПРОДЪЛЖАВА И ПРИ РАДЕВИТЕ!
  • 14 Светулка

    20 4 Отговор
    Оставете Нинова на мира отличен политик.А Дърева да си гледа пенсията много се изтърка.
  • 15 Иванчо от приказките

    5 17 Отговор
    Хитрата лисица Корнелия как ги пързалка свойте съпартийци подава си оставката уж просто да им отвлече вниманието и като по изчисти опонентите си пак се кандидатира и казва че така са решили да я изберат просто властта е сладка не се дава лесно
  • 16 Няма уволнени,

    12 0 Отговор
    Има изтекли договори, Куртев къртиш
  • 17 А,бе каУн

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хаах":

    Какъв Бойко те гони.Ти разбра ли за какво е статията. Или си минал през лозята.
  • 18 Ана

    13 1 Отговор
    Кутев познаваме добре и твойта злоба към сегашното ръководство на БСП и Нинова. Не помагате на министрите , помагате на мутрите ! Долни предатели !
  • 19 Вивалдо

    7 3 Отговор
    Самоизяжте се мръсни комуняги!
  • 20 Артилерист

    4 9 Отговор
    Казаното от Кутев за уволнените от Нинова най-ярки пера на "Дума" е вярно. Партията при Нинова получава все по-малко гласове на избори. Нинова е случайна за партията на дядо Благоев. Тя е бивш кадър на Костов и помагаше за най-безумната му приватизация. Тя стана председател на партията с манипулация, понякога говори лицемерно за онеправданите, но никога против богаташите, откъде са милионите им, защо плащат данъци колкото най-бедните и прочие социални неправди. Тя гласува за Гешев-най-преданият крепител на Борисов и шайката му. Нинова е кариеристка. Тя е завършила престижната гимназия за култура, но не продължава в тази духовна област, а става адвокатка, за да общува с престъпници. Сега с юридическото си образование оглави и ще оправя икономиката на България. Нинова не е достойна да е първа в БСП, тя я използва в кариеристичните си напъни, влошава популярността й сред трудовите хора и радетелите на социалистическия Идеал. Сега съсипва и Продевата Дума, уволнявайки най-кадърните, идейните. И смелите, които казват истината.
  • 21 Хахаха

    3 2 Отговор
    Абе , какви ярки пера, какви пет лева, бе хора ! Гледах ги тези ярки пенсии , заборичкали се за право на слово по екраните на две телевизии. Омагьосваха , търсеха невежи хора да им повярват с едни и същи опорни точки като махленски стринки . Моля, моля...не подценявайте аудиторията. Невежите или спят по това време, или изобщо не гледат подобни изяви. Обидно е да ги слуша човек как се опитват да плюят и как клепат срещу неудобните въпроси на колегите си , водещи.предаването. Как може този недоволен Кутев, да говори за духовност и да дава оценки , когато е очевадна причината за злобата му срещу Нинова. Ами хайде малко по- скромно , бе другарю ,,бледен. " Видяхме я веднъж и твоята щерка, бяхте цъфнали баща и щерка една сутрин на екрана пак. Ми не става, слабичко в словото е пухкавото ти момиче. Как да убеждава и омайва хората и да я подредят при първите.в листата на БСП. ..Не може милата.. А тези стринки, дето им викаш ,,безсребърници" са гладни или алчни надребно. Едната се хвали , че била във вестника от самото му начало, от създаването му...Ми отстъпи бе, човек. Дай право на младите да се изкажат и заявят новото мислене. Другата реве за партията на Благоев...Алооо, сега сме в друго време и други поколения. Дали съвремените хора имат нужда от мамути или мумии. Били за ,,Дума" на Продев. Тогава, когато беше неговото време, беше актуално и уместно да се списва така. Сега ако ви чуят и Дядото и Продев , давате ли си сметка какво щяха да изрекат и напишат за в
  • 22 А ти , Кутев,

    10 3 Отговор
    Вземи и се самоосвободи от БСП , заради плювните , които ръсиш без основание , воден от лична завист и злоба. Не чакай да те изгонят позорно, защото сам се подреди в редичката на милионерите, предателите и злобарите, търсещи само лични облаги , разбиващи електората на партията. Ръфате, ще се самоизядете един друг, дори да свалите Нинова. Кой на кого ще отстъпи ...Миков пияницата,, Станишев мишока, Йончева предателката, Гергов свинаря, Добрев контрабандиста, Лечева мутресата ..множите се. Не мога ви изброи....Еха ...И търсиш вината у Нинова , която ги подгони и не се сви , а ги отблъсна. Правилно казват някои ,тук коментиращи . Като сте много ербап, създайте си партия, бе.! Да видите колко ще тръгнат след вас. Ама се досещате вероятно , че имате примера на Първанов, Петков, Манолова, Дончева . Ха, де ! Наготово чакате да прелапате и малкото привърженици на партията. И съзнателно търсите и насаждате противоречия между Нинова и президента. Сякаш не разбирате какво се случва. Или очаквахте да бездейства и той , че пак оня мизерник да яхне народа , а вие в опозицийка да си кютате пак и да скубите, каквото ви падне. Уви,за вас ! С малко или много гласове, Нинова реставрира правото на партията да защитава социалните искания на хората. Умее да отстоява позиция и хората я уважават . И онези тролове, които се заяждат, че била завършила класическата гимназия пък станала адвокат , за да общува с престъпници, моля да се замислят към кого ще се обърнат, ако им потряб
  • 23 А ти , Кутев,

    8 2 Отговор
    от престъпниците . Толкова лекомислена и некомпетентна позиция досега никой не е изричал. А да се завърши средно образование в тази гимназия си е престижно. Да, с познания по старобългарски език, антична култура, латински език , английски, италиански, ...с богата обща култура и солидни познания по история и български език и литература, за да те приемат и право в Софийския университет . И да завършиш с отличие . Имаш право поне да не те обиждат невежи и агресивни хора.
  • 24 Те не са уволнени , бе

    7 1 Отговор
    Глупак ! Правят се на важни, , а не са подновили граждански договор. Не са назначени, за да ги уволняват. Пък Нинова какво общо има с това. Искат да им пишат имената под шапката на вестника. Ами те като не са даже с договор, какво очакват. Много духовните ...Слава ! Хахаха !
  • 25 Да наистина

    4 2 Отговор
    Една друга се хвалеха ...и ги били подкрепили с петиция ...ми няма лошо да ви подкрепят , като ревете като изпаднали от борда. Жал да му стане на човек като ви гледа. .
  • 26 С.В

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Хаах":

    Ти явно не си в ред. Кой говори в случая за Бойко. Изобщо в час ли си.Бойко ли каза че Крим е руски. Нещо бъркаш имената. Радев вървеше срещу всички и също и за Крим. Като решиш да се изказваш се ориентирай и питай а не ставай смешен.
  • 27 ДПД

    1 2 Отговор
    Корни се оказа най- адекватният, по отношение на собственото си политическо бъдеще, политик.Изигра следизборните карти на БСП от свое име така, че се
    бетонира в изпълнителната власт и в БСП.Дойде време да взема главите на врага с партиен билет.Тяхният вой беше предизвестен, но те тогава играеха хорото на Радев, в прекия и преносен смисъл
    Кака Корни не забравя, иде и времето на Мунчо
  • 28 Generalissimo Franco

    1 1 Отговор
    Властта в държавата се упражнява така, както Корнелия Нинова упражнява властта си върху БСП!
    Посегателството срещу "ДУМА" трябва да доведе до приемане на оставката й и бламиране кандидатурата й за председател не предстоящия конгрес на БСП!
    Трябва(!?), но съм песимист че това ще се случи....Нинова овладя финансите, платения апарат и ...интригите в партията. Социалисти от ново, проевропейско поколение като Крум Зарков, борбени журналисти като Дърева и Христова нямат влияние сред т.н. "твърдо ядро" с болшевишко верую, което издигна и застана зад Нинова . ..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове