Last news in Fakti

28 Януари, 2022 06:28 1 843 15

Иван Димитров, ДБ: Мотивът на Цацаров за оставката му е несериозен

  • иван димитров-
  • демократична българия-
  • сотир цацаров-
  • кевр

Колегите от ГЕРБ много държаха той да каже как премиерът и г-н Рашков са виновни, заяви депутатът

Иван Димитров, ДБ: Мотивът на Цацаров за оставката му е несериозен - 1
Снимка: БГНЕС

"Искрено се надявам, че КЕВР ще работи по-добре. Не бих могъл да кажа нещо за г-н Иванов като специалист, не от вчера е председател на КЕВР. И хубавото, и лошото винаги отива при председателя. Това е част от цялостната реформа, която се предвижда за администрацията", коментира зам.-председателят на ПГ на "Демократична България" Иван Димитров в "Денят ON AIR".

По думите му, в КЕВР работят редица специалисти, а в момента фокусът е върху експертизата. Не е нужно ръководството да се осъществява от голям брой хора, поясни Димитров. А в основната на реформата бил стремежът КЕВР да взима независими решения.

Очаква се Станислав Тодоров да оглави КЕВР, но Димитров не потвърди дали той е бил единствен кандидат за поста. След падането на мораториума, новият КЕВР трябва да се заеме с регулацията на този пазар, подчерта депутатът от ДБ пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи още, че има единомислие в огромната част от решенията, които се взимат от управляващата коалиция. В нея обаче, всяко решение е подложено на изключително много дебати, като често се налагало да преосмислят мненията си. По същия начин стои въпросът с напрежението между Русия и НАТО.

"ДБ най-твърдо стои зад политическата насоченост на България и членството в НАТО и ЕС. Няма реална опасност за конфликт. Когато нямаш политики, единствено ти остава да спекулираш със страховете на хората. Обикновеният човек се страхува за семейството и доходите си, войната е най-страшното нещо", предупреди Димитров.

На заседанието на комисията по изслушването на Сотир Цацаров не се е случило нещо, което да го изненада. Той определи Цацаров като изключително добър юрист, но призна, че е останал разочарован от обясненията.

"Колегите от ГЕРБ много държаха той да каже как премиерът и г-н Рашков са виновни. Самият мотив за подаването на оставката беше несериозен - изказвания за него от Христо Иванов и колегата Мирчев", посочи депутатът от ДБ.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 9 Отговор
    КЕВР е мафиотска фирма
    а ЦАЦАРОВ ГЕШЕВ БОРИСОВ са престъпници

    Коментиран от #4

  • 2 5577

    13 4 Отговор
    Ми как по културно да да Ви каже че не ставате. Да видим сега кой ще е тоз удобния на социалисти, демократи, популисти комедианти. Бе най хубаво да я закрием тая служба ха ха ха
  • 3 гадно

    14 7 Отговор
    Цацата колкото и да е неприятен е с класи над смешниците в парламента.За "експертите" от ДБ да не говорим те са там (и не само те) за да осребрят депутатските си места слугувайки както винаги на поредния началник.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор
    КЕВР ф а ш и з ъ м
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "гадно":

    по полека господин лош лошотията до ДОБРО не води а ИСТИНАТА е ФАКТ а не е болест разбра ли господин гадно БАД
  • 9 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    8 2 Отговор
    Кажи сега за единствения и неповторим кандидат за прецидател на дай бъ, Бойкикиев...
  • 10 Разлог

    1 2 Отговор
    Иване с Пумите в Разлог кога ще се захванеш айде мина месец и половина
  • 11 Разлоч

    2 2 Отговор
    И той като Вънджювия бега от Предел на горе и….
  • 12 Езоп

    2 4 Отговор
    Гроздето е кисело. Така и така ще ме махнат, поне да спася оптическите възприятие, като ги предваря. Но как ще работя без допуск?
  • 13 Йоана

    2 0 Отговор
    Значи ДБ нямат угодия въобще!
  • 14 Павел пенев

    1 0 Отговор
    Трябва ли да го има КЕВР? Какъв е този регулатор,който работи само в посока за повишение цените на тока и водата. Така ли веднъж не се появиха аргументи за намаление на тези цени. Явно всичко е в интерес на монополистите спекулативни,следователно това е излишен и ненужен регулатор,а цените ще се вдигат и с него и без него .
  • 15 111

    1 0 Отговор
    Кой си ти бре от град Козлодуй. Явно не ди един и същ. За Цацаров имаш ли доказателства. Кой не краде няма да яде. Я кажи козлидуй колко измами и пари взе от старите хора по телефоните. Всички сте тук едни. Той краднал, а козлидуй от депъдъто чист като сълза. Цацаров е еродиран. Юристи сме чували да коментират за Него. За Гешев само визуално, но има дар слово град Козлидуй от маалата си мой брат аМЕД
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове