Last news in Fakti

31 Януари, 2022 05:34 5 336 27

По-строги мерки от днес в Пловдив, мъж опита да влезе в мол със сертификата на Макрон

  • пловдив-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • сергификат-
  • макрон

Заведенията и обектите на закрито ще работят с капацитет до 50% и при изискване за зелен сертификат. В големите търговски обекти няма да се допускат лица под 18 години без придружител

По-строги мерки от днес в Пловдив, мъж опита да влезе в мол със сертификата на Макрон - 1
Снимка: БНТ

В Пловдив от днес влизат в сила по-строги мерки. В моловете започват стриктни проверки за нарушители. Освен дали са пълнолетни, ще се следи и за валидността на зелените сертификати, предаде БНТ.

Един от мениджърите в търговски център разказа куриозен случай пред БНТ - мъж опитал да влезе с пропуск на името на... френския президент Макрон.

Областта е в 3-ти етап от Националния план за справяне с епидемията и още в петък оперативният щаб набеляза новите по-строги мерки, които ще се прилагат от утре.

Заведенията и обектите на закрито ще работят с капацитет до 50% и при изискване за зелен сертификат. В големите търговски обекти няма да се допускат лица под 18 години без придружител. Очаква се това да е предизвикателството, с оглед факта че учениците излизат във ваканция.

Работното време на игрални зали, заведения за хранене, барове и дискотеки ще е до 22 часа. Областният щаб поиска ограничението да е след 23 часа, но предложението бе отхвърлено от главния държавен здравен инспектор.

Областният щаб препоръча охраната в моловете да проверява стриктно сертификатите и личните карти на посетителите.

По закона за частната охранителна дейност всяка лицензирана фирма има право да изисква лична карта на територията на обекта който охранява при съмнение изискваме, каза Александър Шингулев, мениджър на голям търговски обект.

Ако се окаже, че сертификатът е издаден на друго лице, охраната подава сигнал на тел 112, но няма право да задържи приносителя му.

Проверяващите често се натъкват и на куриози като сертификат с рождената дата на френския президент, например.

Всеки ден имаме някой любопитен случай. Един от най интересните беше сертификат на г-н Еманюел Макрон, който след като беше чекиран излезе неговото име, естествено се усъмнихме и подадохме сигнал към 112, разказва Шингулев.

Поискана е била личната карта на мъжа и е бил помолен да напусне сградата.

При проверките за спазване на работното време на заведенията наред с екипите на РЗИ, Агенцията по храните и МВР, ще се включат и общински служители.

"Създали сме организация -екипи на общинската полиция общинска охрана и общинския инспекторат да извършват засилени проверки особено в обществения градския транспорт...наши екипи броят пътникопотока и там където се констатира, че има струпване на повече пътници, със заповед на кмета се увеличава броят на автобусите по съответната линия", каза Тодор Чонов, зам кмет Пловдив.

Дали след края на ваканцията учениците ще започнат училище в ротационна форма, областният щаб ще реши на 6 февруари.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 28 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Просто киро

    67 3 Отговор
    Аз сертификат нямам,дори фалшив,ако ме спрат казвам че отивам до била и тва е...

    Коментиран от #5

  • 2 Отряд К19

    66 5 Отговор
    Най голямата глупост и лъжа на аека ковид
  • 3 Едмон Дантес

    68 3 Отговор
    Народа вече съвсем изтрещя от тези ненужно налагани му строги мерки от властите с изискване на зелен сертификат, щом мъж се е опитал да влезе в мола със сертификата на Макрон...!!!
  • 4 Николай Стоименов

    53 5 Отговор
    По закон всяка охранителна фирма имала право да изисква лична карта.Така беше преди години в Румъния който има някаква фурашка независимо каква можеше да спира колите и да глобява .Абе ПРЪДЛЬО после не се чуди че те бият
  • 5 Петър

    33 2 Отговор

    До коментар #1 от "Просто киро":

    Така правя и аз. Даже изброявам две,три банки, и трите мобилни оператора.
  • 6 оня с коня

    11 23 Отговор
    В БГ на пръв поглед нещата изглеждат хаотични,импулсивни и неефективни,но на практика цари железен Ред,Дисциплина и логика в действията.И така:Управляващите са ДЛЪЖНИ а въведат ограничителни Мерки срещу Ковида защото това го изисква ЕС,респективно и Политическата обстановка в страната.От това би трябвало да пострада Бизнеса на ВЪРВЕЖНИ ОБЕКТИ като Барове,Дискотеки и Игрални зали..Да ама НЕ,защото СИ ПЛАЩАТ на когото трябва и ВИНАГИ имат Инфо в Кой ден и около Колко часа ще мине проверката.И за да не бъда Сух и Безинтересен ще дам "Пример от Живота":Влизам в Игралната Зала която е точно срещу Адреса на който живея и се обръщам с "Лице към Работата".Познавам Персонала,както и те ме познават.Та се приближава дискретно една от Крупиетата и ме пита:"А ти имаш ли Зелен Сертификат"?НЕ- НЯМАМ,но ИМАМ ПАРИ- отвръщам й.Това го знаем,но питам защото днес ще има Проверка и малко преди да влязат добре е да излезеш за 10-тина Минути докато си тръгнат за да се избегнат излишни Проблеми и недоразумения.А как ще изляза от Залата след като те вече са влезли и СА БЛОКИРАЛИ Входа със Свирепи служебни кучета ?Няма проблем казва ми - Ще ги видим на Камерите още като се появят на Края на Уличката,така че Те влизат,Ти излизаш и после- обратното.А колкото до "Злите кучета"- нали затова имаме Котка в Залата- пускаме я, те я подгонват и така ги елиминираме/това в кръга на Шегата/!Между другото НАИСТИНА имат Котка която спокойно си ходи между Играчите,катери се безпрепятствено по Маш

    Коментиран от #26

  • 7 Ами ...

    21 1 Отговор
    Цирк. 😀
  • 8 мислещ

    51 2 Отговор
    Последни издихания на отчаяната фашистка секта. Новият 11-и ноември иде.
  • 9 Чий

    22 1 Отговор
    го търсят по МОЛОВЕТЕ ?
  • 10 ха ха

    39 1 Отговор
    Къде е Кирчо? Техните го търсят да го бият... Скоро ще търсят и Румен, щото неговият министър сложи сертификата на излизане. Явно, управляващите ни разиграват!
  • 11 1234

    52 2 Отговор
    Ваксини, ваксини, никаква полза, по цял свят ни лъжат да се дупчим че уш ще спре вируса, раздават пари и си купуват политици и създават по голям хаус, мачкат народа
  • 12 Мамул

    30 1 Отговор
    Като ми поиска лична карта и кръгом, магазини бол! Някакъв пазач в магазин ще ми иска лична карта, все едно ще пазарувам без пари. Безумие е това да влезнеш в магазин и фа ти скат лична карта.

    Коментиран от #20

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ПРОБА

    23 0 Отговор
    Значи днес може да се каже че всички които се познаваме сме на едно мнение ЛЪЖИ С ИЗМИСЛЕНИ ВАКСИНИ...СВЕТОВНА ИЗМАМА И НИКОЙ НЕ ГИ РАЗСЛЕДВА...не проверяват измислените фалшиви тестове ...здрав прав изкарва те положителен...ПРЕСТЪПЛЕНИЕ...арестуван си в къщи без работа...контактни цялото семейство...Голям терор..неможеш да се оплачеш СХЕМА и кои са замесените...къде са СЛУЖБИТЕ...ИМА ГОЛЕМИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ източва се здравната каса фашиви болни бройки клинична пътека смях увеличена в пъти...ПЛАДНЕШКИ ГРАБЕЖ...нооо ако си без маска без измислен сертификат си престъпник...ОНИЯ 240бр.молещите се за власт забравиха какво обещаваха ии клетвата...клетвата ЩЕ СЛУЖА НА НАРОДА...това е резила...как да ги харесваш..
  • 15 Зелен сегрегат

    27 0 Отговор
    Сбъркани ваксъри, спрете да тероризирате хората с този безмислен сегрегат!
  • 16 ТЕОРИЯ

    17 0 Отговор
    На входа на Народно Събрание трябва с големи букви да има табели ДА НЕ ЗАБРАВИМ "ЗАКЛЕХМЕ СЕ"...и да помнят цял един народ тях гледа и претегля...нещо много бързо олекват и така 32г.надолу надолу ..назад назад..ДОКОГА????
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ПРОБУЖДАНЕ

    11 0 Отговор
    Хора нещо става в тая Държава
    1.Народно Събрание...за народа Да ама Не ..вътре Партии..значи Партийно Събрание
    2.Те са вътре Народа отвън..ами къде там на студа на дъжда Уж народа ги избрал
    3.Законите Партийни не са народни..Държавно...това държавно онова държавно..Кой е държавата Държавата е на Народа на Държавата не е на ония 240-те Партийци и за нищо не питат народа...народа без права от 2г.без никакви а Те с Имунитет...нещо този Имунитет Те самите казват че му трябвало изследване с Кръвна проба...има нещо збъркано но да го поправим че 32г.СТИГА ВЕЧЕ ПРОБИ ПРОБИ и все надолу и назад
  • 19 Хайл

    16 0 Отговор
    Значи сертификата на макрон е фалшив,истински не може да се изтегли 🤣🤣🤣
  • 20 Хайл

    19 1 Отговор

    До коментар #12 от "Мамул":

    Един охранител ми иска сертификата да го види,аз поисках неговия защото той може да няма,той ми вика-шефа гарантира за мен,ами шефа ти да дойде да ми види сертификата тогава-ти си никой и си влезнах в магазина а оня ме изгледа само
  • 21 Хаха

    12 0 Отговор
    А има ли някой сертификат на Наполеон
  • 22 Им бе цилус

    15 2 Отговор
    Няма закон частен охранител да изисква лични документи. Стига глупости. Не лъжете хората.Нямат право на достъп до лични данни. Ясно?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 kjl

    5 0 Отговор
    Пак се движим след другите. Страни от западна Европа, наши пътеводители, вече премахват мерките срещу Ковид. Стана ясно, че това е един най-обикновен грип. А ние затягаме мерките. То стана като вица, дето след като се разпадне Европейския съюз, ние няма да покрием изисквнията за напускане на съюза.
  • 26 Каруцата

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "оня с коня":

    Да напомня, че и аз съм с 🏇 коня.
  • 27 Продажници

    2 0 Отговор
    Къде са новите "професори" политици ,продажни душици !!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове