Last news in Fakti

4 Февруари, 2022 06:24 3 254 35

Цончо Ганев: Не готвим щурмове, но кабинетът следва политиката на ГЕРБ

  • цончо ганев-
  • възраждане-
  • депутат-
  • зелен сертификат

Жената загина по такъв начин във Враца, защото протоколът за "зеления сертификат" е точно такъв - никой да не се допуска в Спешното, без да отговори на 15 въпроса и без да бъде тестван, заяви депутатът от "Възраждане"

Цончо Ганев: Не готвим щурмове, но кабинетът следва политиката на ГЕРБ - 1
Снимка: БГНЕС

"Очакваме комисията, която е към министър-председателя, да заработи реално. Предполагам, че това ще се случи в понеделник. И се надявам в най-кратки срокове да вземе становище, да даде препоръка за отмяна на тези мерки, които доказано не работят не само в България, но и по целия свят. Кирил Петков и неговото правителство, заедно с неговите коалиционни партньори, следват политиката на ГЕРБ. Сутрин едно решение, на обяд го отменяме, вечерта вече имаме трето решение".

Това каза зам.-председателят на парламента и депутат от "Възраждане" Цончо Ганев в студиото на "Денят ON AIR" по повод продължаващите спорове за "зеления сертификат".

Депутатът от "Възраждане" припомни, че проф. Радка Аргирова препоръча "зеленият сертификат" да отпадне през март.

"В цял свят мерките са в пъти по-строги, имаме 80-90% ваксинирано население, а в същото време имаме апокалиптични ситуации в здравните системи на тези държави, които са в много по-добро финансово състояние. "Зеленият сертификат" дава отрицателен резултат. Факт е, че има деца, които не ходят на училище, защото родителите им не искат малките да бъдат тествани", допълни Ганев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Зам.-председателят на парламента припомни, че КС се произнесе и преди година по повод акта, с който Кирил Петков беше назначен от президента Румен Радев.

"Не готвим никакви щурмове, но сме изразители на мнението на хората в България. Над 80% не само отказват да се ваксинират, но и отказват да имат каквото и да било общо, свързано със "зеления сертификат". Една част от тези, които имат "зелен сертификат", е плод на това, че са били принудени да си го купят. Ваксинирането трябва да е доброволен акт, а не принудителен", подчерта Цончо Ганев.

Той е категоричен, че "зеленият сертификат" е противоконституционен.

"Това, което се случва в момента, е пълен абсурд. Това РЗИ е под ролята на рекетьорски орган. Само преди ден нашата група поиска оставката на здравния министър заради безобразията отново със "зеления сертификат". Жената, която загина по такъв начин във Враца, е защото протоколът за "зеления сертификат" е точно такъв - никой да не се допуска в Спешното без да отговори на 15 въпроса и без да бъде тестван", възмути се Ганев.

Относно законодателните промени той посочи, че са направили предложение, с което вече да може ВСС да бъде избиран от хората, които са в съдебната система. И настояват ДДС-то за малките хранителни продукти от потребителската кошница да отпаднат, както и ДДС-то върху лекарствата.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 46 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Куци

    29 35 Отговор
    коне, какви щурмове , какви пет лева ? А ла гербавите !
  • 2 мислещ

    52 12 Отговор
    Ами ако щат да работят, то така или иначе "резултатът" ще е еднакъв и в двата случая. Важното е, че нашите работят и окомчателното разгромяване на ковид-фашистите предстои. Затова и Баба Яга вече дава заден ход. Битката за тях е с предизвестен край, няма как да спечелиш с лъжи и лозунги срещу истински експерти с факти и анализи.
  • 3 В смесените райони

    27 10 Отговор
    Се усеща полицейщина и саморазправа от герберодъпъсарските ченгета. Прави се с цел. Министър Рашков, бездейства, като не редуцира персонал. За да ги стегне. Защо ли? Може би защото смесените райони са вече автономни и под властта на господин Родина и на Тиквуций..или може би, защото е комбина с тях?.?.? Ще стане ясно..

    Коментиран от #4

  • 4 мислещ

    33 18 Отговор

    До коментар #3 от "В смесените райони":

    Разбира се, че са в комбина, неслучайно и проектозаконът на Възраждане срещу Гешев продължава да отлежава. Както и неслучайно Гешев проспива всички потъпквания на конституцията от страна на гриндъра на годината.
  • 5 ВМОРО

    35 47 Отговор
    Копейкин е гербаджийска слуга! Държат го чрез гл. прокурор за откраднатите пари от държавната субсидия!

    Коментиран от #8

  • 6 Селяк

    37 5 Отговор
    Добре, че някой се е сетил да направи видео и да го публикува в интернет, иначе никога нямаше да се обърне внимание на зддравната система! Както винаги трябва да има фатален край за да се насочат прожекторите върху проблема! Но всички забравяте колко хора починаха заради отказ от прием в болнично заведение по времето на ГЕРБ и служебното министерство, нали?! Че хора умираха по стълбищата на болниците, на други им беше отказан прием защото нямало места, а за трети дори линейки не идваха и загубиха живота си в жилищата си. И всеки случай беше оправдан! Нито бяха освободени от длъжност лицата виновни за случилото се, нито бяха санкционирани, нито нищо! Така или иначе в нито един такъв случай здравната система не може да бъде осъдена в България, защото тук здравният работник е безнаказан, винаги той е прав и винаги намира начин да манипулира документите и да излезе, че той е невинен! Нито законодателството ни е ок, нито здравната ни система, нито политиците! Поредната жертва си отиде, протест пред болницата има, а Киро отива да чества празник в Благоевград, все едно нищо не се е случило и България е Швейцария!
  • 7 Иван

    28 35 Отговор
    Какви щурмове готвите бе тъпан? За това ли гласуваха хората за вас? Порадвайте се още три години, защото после сте аут. На много хора ще им дойде акъла в главата
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Факт

    20 27 Отговор
    Възраждане - новата патерица на ДПС и Герб с основна задача да пази Гешефта. Факт.

    Коментиран от #16

  • 10 Оставка

    28 5 Отговор
    ВАС на Чехия обяви зеления сертификат за противоконституционен и нарушаващ човешките права, а премиера реши да го премахне считано от 9 февруари. Да видим нашите съдии дали ще покажат професионализъм
  • 11 Браво!

    22 17 Отговор
    Г-Н ГАНЕВ ИЗРАЗЯВА НА 100 % МОЕТО МНЕНИЕ В ТАЗИ СТАТИЯ.

    Коментиран от #32

  • 12 Оня

    16 14 Отговор
    Само ми е чудно защо да няма протести и бунтове ? Да не се разваля комфорта на кирчовците ли ? Май ще трябва да търсим друг който да поведе хората
  • 13 Бай Ганчо

    15 7 Отговор
    Вие следвате политиката на Герб всеки ден.
  • 14 Шепа нещастни фашисти

    16 21 Отговор
    Тоя смешник едно говори, друго върши .
  • 15 нннн

    16 7 Отговор
    Върховният съд на Чехия отмени Зеления сертификат за нарушаване на човешките права!
  • 16 Отговор

    15 17 Отговор

    До коментар #9 от "Факт":

    Възраждане са проекция на ГЕРБ, ДПС. Но и те като АТАКА ще се оттекат в канала, след като излъгаха хората, че са против Герб и ДПС. Лъжепатриоти!

    Коментиран от #19

  • 17 Копейкин

    14 14 Отговор
    Пуснал съм го наш Цочно да говори глупости сутринта. Че вчера малко ни разкриха, че с нашите приятели от ГЕРБ и ДПС гласувахме против комисия, относно съдебната реформа. Ние като цяло нищо не предлагаме, единствено сме контра на всичко. Да можем да се харесваме. За близо 2 месеца парламент имаме един законопроект внесен от нас, който реално го преписахме от Атака. Дори забравихме да сменим номера на народното събрание.
  • 18 Хе хе

    9 11 Отговор
    Този майка му го е мразила много щом го е кръстила Цончо
  • 19 Това е ясно

    11 10 Отговор

    До коментар #16 от "Отговор":

    Въпросът е герберите ли се присламчиха към възрожденците или Коцетата са патеричката на ГЕРБ.

    Коментиран от #31

  • 20 Цончоооооо

    11 12 Отговор
    Вие сте като Марешки бе

    Коментиран от #22

  • 21 иво

    17 12 Отговор
    КАК РАЗБРАХТЕ, ЧЕ ВЪЗРАЖДАНЕ СА ПАТЕРИЦА НА ГЕРБ, ДПС И ГЕШЕВ, КОИТО ИСКАШЕ ДА ГИ ЗАЛИЧИ!! МИСЛЯ, ЧЕ ВСИЧКИ МИСЛЕЩИ ХОРА, ОЧАКВАТ ОТ ВЪЗРАЖДАНЕ НЕЩО НОВО И БЪДЕЩЕТО С ФАКТИ ЩЕ ПОКАЖЕ РЕАЛНИ ИЛИ НЕ СА БИЛИ ТЕЗИ ОЧАКВАНИЯ. ВСИЧКИ ПИШЕЩИ ТУК СРЕЩУ ТЯХ БИХ КАЗАЛ, ЧЕ ИМЕННО ТЕ СА ПАТЕРИЦА НА ПП, ГЕРБ, БСП, ДПС, ДБ!!!!

    Коментиран от #24, #30

  • 22 Като

    6 5 Отговор

    До коментар #20 от "Цончоооооо":

    Бялата Златка по-скоро
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Мдаааа

    7 13 Отговор

    До коментар #21 от "иво":

    По гласуването ги познахме! Много си зле човече. Залагаш на фашизоиди.
  • 25 НЯКОЙ

    8 11 Отговор
    Цончо намери ли ключа от бараката? Или как да манипулираш сложната истина, като я сведеш до "зелен сертификат"! Имаше на времето един комик Мирча Кришан, известен с неговия скеч за краставицата - изпитва го учителката, задава му въпроси, а той прави струва все до краставицата опира. Така и Цончо - какво да се прави, толкова си може момчето. Въпросът е: Какво правиш Цончо в Парламента???
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 U2U2U2

    9 9 Отговор
    Тия "Възрожденци", ще оправят света! Цончовци, гунчевци, копейки, и т.н., не ги канете, говорят само глупости! Макар да са ваксинирани, не им давайте трибуна!
  • 28 Спот

    10 10 Отговор
    Копейкин е най големият Боклук който се появявал на сцената до сега просто е шокиращо как може подобен крадец да не е в затвора
  • 29 Сега

    7 8 Отговор
    Смъртта на тази жена да тежи на съвестта на тия, които въведоха зеления сертификат ! А ако тия наистина следваха политиката на Герб, вече щеше да се вижда реално вършене на работа в полза на държавата - това обаче не е така , само има арогантно пъчене и празни приказки, бла-бла !
  • 30 ГЕРБ=ДПС =ИТН=Възраждане.

    5 2 Отговор

    До коментар #21 от "иво":

    Разбира се, те не са патерица на никой,те са руски проксита,които се използват от Герб,ДПС да клатят държавата,да яхнат властта и да крадат, от 2009 г. Лук ойл не е плащал корпоративен данък,на загуба стотици милиони,това правителство, принуди Руската Лук ойл да промени всичко,те показаха огромна печалба,без да платят защото предишните загуби препокриват печалбата,одговор на Горанов,огромни печалби в Русия тук загуби, също се отнася за Газпром, на която фапизахме 3.5 милиарда газопровод, така значи една марка партия като Възраждане, искаща да напуснем НАТО и Евросъюза е нищо друго освен Руско прокси.
  • 31 Това е

    5 3 Отговор

    До коментар #19 от "Това е ясно":

    Те са проксита на Русия
  • 32 Защото

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "Браво!":

    Сте руски проксита против НАТО и Евросъюза.
  • 33 На тия

    4 2 Отговор
    им позеленяха езиците от празно говорене.Вие не сте ли даден на прокуратурата ,заради думите ,че ще изкарвате депутати с краката напред.То самия вид ви е на агресивен,нацистки тип,сирурно никой не ви обича ,за да се вживявате като "фактор" във ИЗРАЖДАНЕ?
  • 34 75 Б

    1 1 Отговор
    Много ясно че следвате политиката на ГЕРБ защото сте родоотстъпници и налъгахте всичките си гласоподаватели
  • 35 Хехе

    0 0 Отговор
    Ама те не са ли от герб? Слагат директори дето идват от други предприятия, демек са пребоядисани калинки
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове