4 Февруари, 2022 12:22 7 999 31

Виолета Комитова: Предложението да се кандидатирам за кмет на София ме ласкае, но идеята трябва да се обсъди

  • виолета комитова-
  • кмет-
  • автомагистрали-
  • хемус

"Съществува потенциален риск да се възроди порочната практика, наложена в "Автомагистрали", коментира тя

Виолета Комитова: Предложението да се кандидатирам за кмет на София ме ласкае, но идеята трябва да се обсъди - 1
Кадър: Денят с Веселин Дремджиев

"Предложението да се кандидатирам за кмет на София много ме ласкае, но тази идея трябва да се обсъди. Истината е, че ако това стане, аз ще подходя много отговорно към тази работа и ще дам всичко от себе си за добър резултат".

Това каза арх. Виолета Комитова, служебен министър на регионалното развитие и благоустройството в двата служебни кабинета на президента Радев от 2021 година в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" по TV+.

"Става дума за инициатива на граждани, които явно много са ме харесали. Аз не съм обвързана политически с нито една партия. Обсъждам тази тема с мои приятели в частни разговори, студентите ме питат и всички се вълнуват по тази тема, имам много голяма подкрепа и това за мен е огромна радост, до мен идват само поздравления и адмирации за стореното от мен и моя екип в МРРБ", обясни тя.

"Много съм изненадана от това, но аз винаги съм работила по този начин – ясно, открито и почтено, може би това се е харесало на хората. Работата ми на служебен министър е била само в полза на обществото и в много голяма моя вреда. С мен не е имало никакви политически разговори или сондажи по темата. Ако някога обявя свое участие, тогава може да говорим", посочи още арх. Комитова.

"Във времето на моя мандат имаше много регулярни плащания на много фирми, които са имали договори с "Автомагистрали" АД. И е нормален процес, а не престъпление да се плаща за изработена работа. Разминахме се с партия ГЕРБ за истината за магистрала "Хемус", че тя няма как да стане до 2024 г. Днес тази теза е потвърдена и от министър Караджов, но с една разлика – няма никаква реакция от страна на бившите управляващи, докато аз бях обвинявана за всичко", коментира тя.

"Плащали сме по реални договори, а ин хаус процедурите не са забранени. Те са необходими при спешни случаи, когато нямаме време за ОП. Платили сме договори за "Хемус", а те са ин хаус. Но проблемът е, че не е имало никаква спешност. Погрешно е да се забранява абсолютно ин хаус процедурата. Представете си да чакаме три години обществени поръчки за ваксини, това е немислимо", смята още бившият служебен министър.

Въпроса с върнатите в ръководството на "Автомагистрали" и издигнати на по-висока позиция хора на бившия шеф Стоян Беличев, тя коментира така: "Съществува потенциален риск да се възроди порочната практика, наложена от него. Тези процеси могат да се възобновят и това зависи изцяло от човешкия фактор. Много е важна посоката от ръководителя. Един министър може да ходи по студия и да си говори каквото иска, но може и да работи в дълбочина и в полза на обществото".

"Единствен министър Бойко Рашков продължава с разкритията си. Това можем да тълкуваме по три начина: че не е имало никаква корупция и няма какво да се разкрива, второ – защо министърът да си създава главоболия като разкрива корупцията, нали веднага ще започнат да го атакуват от институции, медии. Има и вариант три – министърът е участвал в тази схема с корупцията и е най-добре да не говори за това. Тоест посоките са много, но по този начин изглежда, че в държавата ни всичко е наред и никога не е имало корупция. За новото правителство - наистина е добре да се дадат 100 дни, за да могат министрите да видят всичко около себе си. Ако имат волята да променят нещата, ще го направят, но ако я нямат – всички ще го разберем. Ваденето на лошите практики пред обществото, осветляването на процесите не е, за да се обесват хората, а за да не се повтарят допуснатите грешки отново", посочи арх. Виолета Комитова.

"Развитието ни като общество ще става само ако имаме воля да не повтаряме грешките си. Това е особено важно за живота и за управлението. Такава е и моята житейска философия – правиш грешка, но за това няма да ти режем главата. Всички грешим, но най-важното е си вземеш поуката да не правиш повече тази грешка – така възпитавам студентите си, а и децата си", коментира арх. Комитова.

Целия разговор можете да гледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 35 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфa Вълкът

    44 22 Отговор
    Съсипи и София!
  • 2 Хаджигенов

    29 41 Отговор
    Браво, вън самоковската парцалана Фандъкова. Крадлива напаст герберска.
  • 3 Изключителна

    28 54 Отговор
    жена , интелигентна , информирана и смела , напълно подходяща !

    Коментиран от #9, #21

  • 4 Стане ли

    17 30 Отговор
    Ще е позор равен на Фандъкова

    Коментиран от #13

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 питам си

    38 7 Отговор
    КАКВО СТАНА С МИЛИОНИТЕ ОТ ХЕМУС? М Ъ Л Ч А Н И Е !!!!!

    Коментиран от #27, #28

  • 7 Само Манолова

    8 20 Отговор
    А и тя спечели честно. Без маалата.
  • 8 ъхъ

    23 5 Отговор
    Щото държавата фърчи нагоре, София и тя след нея.
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    29 13 Отговор

    До коментар #3 от "Изключителна":

    Напълно подходяща за бригадир в сливенския затвор. Как не ви увряха главите, да изберем нова Фандъкова, че и по-лоша. Направо да си изберем Галевица., че да мирясате това троловете червени.

    Коментиран от #11

  • 10 Ужас

    45 17 Отговор
    Видяхме ти некадърните изпълнения на Хемус .Няма нужда да съсипеш и София.Не била обвързана политически а по чия заповед блокира строителството на Хемус ?Толкова "гигантски "нарушения откри ,обърнахте вота за изборите с лъжи и година по късно няма едно дело.Понеже много доказателства имахте.Смешници.
  • 11 От теб

    10 1 Отговор

    До коментар #9 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    акъл ? Яяяя , по - сериозно , не ме разсмиивай !
  • 12 Шопо

    20 3 Отговор
    Малий ако стане строителчетата ще рипнат у сухата река!
  • 13 Фил

    15 9 Отговор

    До коментар #4 от "Стане ли":

    фандъкова равна няма
  • 14 Тиква

    9 22 Отговор
    По-скоро местни избори, иначе няма оправия! И проверки какво са правили кметовете на Герб. И ще има съд и затвор.
  • 15 БКП

    25 5 Отговор
    Айде, че да замрази строежа на метрото..
  • 16 Много по добре

    13 28 Отговор
    При толкова пари давани в столицата като видоме СМР и потъването им "незнайно къде" Комитова ще е в пъти по полезна от всеки друг. Достатъчно е да пресече "усвояванията" за другото си има експерти. Фандъкова си е една даскалица и кметуването и беше точно такова, като на даскалица чакаща да бие звънеца. Правя разлика между учителите и преобладаващите сегашни даскали.
  • 17 Сеирджия

    27 10 Отговор
    Аз съм ЗА! След като съсипа магистрала Хемус, сега Комитова да съсипе и София и всеки "столичанин" да се прибира откъдето е, че да се нормализира малко държавата.
  • 18 Колев

    33 6 Отговор
    Ами ЧЕСТИТО СОФИЯНЦИ! НАЛИ ВИЕ СИ ИЗБРАХТЕ ДА СЕ РАЗХОЖДАТЕ ПО ПЛОЩАДИТЕ С ТРИМАТА ГЛУПАЦИ И МАНОЛОВА И ТАКА ДОКАРАХТЕ ЦАР КИРО ДА НИ УПРАВЛЯВА ХАК ДА ВИ Е!
  • 19 Мирослав

    19 8 Отговор
    Тая кукумявка, ако стане кмет на София, директно поемам към някоя топла страна - Кипър например. И без това ми писна от кухи лейки тука. Къде къде по-добри изчегъртващи има от нея. Бонев от Спаси София например или някой млад и кадърен
  • 20 Михаил

    27 7 Отговор
    Кой е дал тази идеа,да се покаже публично!
    Тази може само да унищожава а не да гради!
    Аман от такива кметове.
  • 21 Тредстоун

    18 5 Отговор

    До коментар #3 от "Изключителна":

    Нищо от това което казваш не е присъщо за тая , това е едно три волтово същество страдащо от олигофрения , куц кон от стадото на зееления чорап , от най куците , то и за това не влезе във втората обиколка с кирчо и кокорчо ...
  • 22 Минева

    7 16 Отговор
    Според мен по-добрият кандидат е господин Бонев.
    Бих искала да управляват млади хора!
  • 23 Божеее,

    11 4 Отговор
    Това недоразумение се е взело на сериозно!!!
  • 24 Ние

    12 0 Отговор
    Минева. Бонев не може да управлява себе си. Той не е подредил собствения си живот. Това е една болна амбиция, породена от сбъркана сексуална ориентация.
  • 25 Ние

    9 4 Отговор
    Колко е наивна. Не осъзнавали, че някой я бъзика. Понеже няма хляб ни пробутват зрелища. Жалка картинка.
  • 26 Антикомунист

    4 2 Отговор
    Магистралите ги о......рахме че София ли ще ни се опре.
  • 27 Антикомунист

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "питам си":

    Магистралите ги о......рахме че София ли ще ни се опре.
  • 28 Антикомунист

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "питам си":

    Ами сещай се, всичките им изцепки са кьор фишеци
  • 29 Пламен

    4 5 Отговор
    Герб съсипаха София.
  • 30 Ffg

    3 6 Отговор
    Бих гласувал за нея определено.
  • 31 Дончо Чудото

    0 0 Отговор
    Буха, по-голям майтап не съм чувал, Комитова кандидат кмет....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове