Last news in Fakti

30 Април, 2013 19:38 1 929 8

Цветанов и Борисов вън от политиката

  • меглена кунева-
  • цветанов-
  • борисов-
  • политика
Цветанов и Борисов вън от политиката - 1
Снимка: БГНЕС

“Текстът на закона е пределно ясен. Той посочва кой е отговорен и това е бившият вътрешен министър. Той е трябвало да упражнява контрол и той носи отговорност, когато такъв няма, заради това той трябва да понесе вината си”. Така председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева коментира в Бургас заключението на прокуратурата, че председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов, в качеството му на бивш министър на вътрешните работи, съзнателно е допуснал нарушението на правилата за събиране на специални разузнавателни средства в СДОТО на МВР.

Водачът на листата на “Движение България на гражданите” в Бургас Тома Биков припомни, че от месеци е прогнозирал “влизането в затвора на някои хора”. Част от прогнозата ми явно се сбъдва”, коментира Биков.

“Всеки носи конкретна вина за определи действия или бездействия. Когато се подслушва незаконно, когато е идентифициран кой е подслушвал и кой е подслушван, остава единствено да кажем – “нека бъде правото”, допълни Кунева. Тя подчерта, че бившите управляващи са опитали да внушат на обществото как за грешките “през 23-годишния преход отговорността е на всички, като така, на практика, тя се размива”.

В отговор на въпрос как очаква да се развие проверката на прокуратурата по скандалното поведение в изтеклите от СРС-та записи на бившия премиер, бившия земеделски министър и бившия градски прокурор на София, Кунева каза: “От тази тройка, чиито записи излязоха, г-н Кокинов си подаде оставката. Това беше негово решение и смятам, че това е сигнал кой как трябва да постъпи, нормално би било и останалите двама участници в разговорите да кажат, че могат да бъдат разследвани и сами да се откажат от защитата на имунитета си”. “Очаквам да се приложи законът, вече видяхме, че бившият премиер и бившият министър стоят в листите, стоят в политиката и не искат да се оттеглят, както би било нормално да се случи”, допълни Кунева. Тя коментира още, че предстоящите избори не са избори за или против ГЕРБ, а избори за България. “Освен истината, която трябва да си кажем, трябва да направим една крачка напред и да кажем какво всъщност искаме да се случи”, каза още лидерът на “Движение България на гражданите”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Anka Rangelova

    1 2 Отговор
    Точно така! ГЕРБ трябва да се разформирова, защото това е мафиотска структура, която работи за олигарси и бандити. Чудесно е обяснила гледната точка на гражданите, г-жа Меглена Кунева.
  • 2 Asen Paprikov

    1 2 Отговор
    Меглена Кунева е достойна кандидатура за премиер на Република България! На фона на всички остнали, направо ми е лична любимка, особено в сравнение с всичките простотии, спретнати от ГЕРБ, БСП и остналите обслужващи доносниците от ДС. Успех на Движение "България на гражданите" и евала за позицията!
  • 3 Dimitar Vajarov

    1 1 Отговор
    Днес е хубав ден за бъдеща свободна България.Беше повдигнато обвинение на Цветанов - заслужено.Жалко ,че е страхливец и не се отказва от имунитета.Много се радвам на смелостта на Кунева изобщо не им мълчи.Тя е гаранта ,че занапред ще има демокрация и свобода на говорене на истини в България.
  • 4 веско алексиев

    1 0 Отговор
    Taя имаше два мандата на разположение да докаже че става нещо от нея,но уви доказа точно обратното тоя ток дето го плащате сега е благодарение на нея щот нейните подписи стоят под договорите.

    Коментиран от #7

  • 5 Todor Georgiev

    0 1 Отговор
    Тези двамата - Цоко и Боко, дето се изживяват като мъжкари, ще си отидат по жалък начин - изгонени, намразени, осъдени. Заслужават презрение и го получават, обилно при това.
    Кунева е човекът, който ще измие срама, че толкова дълго търпяхме мафиоти да ни управляват. Гласувайте с 33!
  • 6 susi

    1 0 Отговор
    Каква е тази лудост? Цветанов да не би да играе от отбора на Стани6ев та е наредил да подслу6ват Б.Б.Защо не нареди да се подслу6ват Ста ни6ев,Костов,Кунева? може6е да се разбере нещо за енергийната мафия. Уж от ГЕРБ подслу6вали,пък излиза само какво са си говорили по между си. И понеже един прокурор заяви,че се разследва ,когато трябва, питам се да не би другите важни дела да отлежават, та да добият прокурорски вид?
  • 7 Стефан Милков

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "веско алексиев":

    Успели са да Ви заблудят... Цената на тока, която плащате е в резултат на грабеж и нехайство, но не от Миглена Кунева, а от други партийни подлоги... Тя каквото е подписвала е подписвала с мандат и указания от правителства или по силата на вече поети държавни ангажименти. НЕК е най-големият крадец и всички приказки по темата целят единственно, да се покрият мизериите там и в АЕЦ"Козлодуй"! Друга тема, по която никой не отваря дума - всички топлофикациионни дружества произвеждат предимно ток, който НЕК изкупува при цена 300 лв./MWh, а отделно ни продават отпадъка си, т.е. топлоенергията скъпо и прескъпо!!! А цената от 300 лв./MWh е в т.нар. енергиен микс... И тях никой не ги ограничава в производството им. Всички искаме европейско заплащане и стандарт на живот, а продължаваме да се държим и мислим, като тъмни балкански субекти... Честит празник!
  • 8 susi

    0 0 Отговор
    Ами няма кой да се занимава с тези грабежи,изсмукващи и последните стотинки на народа.Прокуратурата е заета с анонимките на Стани6ев срещу ГЕРБ.АкоГЕРБ спечели може би ще се наложи истинските винивници най-после да влязат в затвора.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове