Last news in Fakti

18 Февруари, 2022 22:10 971 13

Георги Свиленски: Не мисля, че случаят "АЕЦ Белене" ще разбие коалицията

  • георги свиленски-
  • аец белене-
  • коалиция

"20 млрд. лева за социална политика - това не е се е случвало никога досега", заяви председателят на ПГ на БСП.

Георги Свиленски: Не мисля, че случаят "АЕЦ Белене" ще разбие коалицията  - 1
Снимка: БГНЕС

Казусът АЕЦ "Белене няма да пробие коалицията. Това заяви в предаването "Панорама" председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски. И допълни, че казусът е записан в коалиционното споразумение.

По важно за него обаче е, от какво има нужда България и всички българи.

"И няма някой, който да отрече, че имаме нужда от ядрена енергетика. Варианти има много, но до момента не се работи по нито един от тях. Кабинетът " Борисов" закри този проект официално. БСП проведе референдум за изграждането на АЕЦ "Белене". И тук въпросът не стои дали, а кога ще започнат да се строят нови ядрени мощности, за да не изпада в България в зависимости и цената на електроенергията да не бъде, каквато е сега", допълни Свиленски.

По темата за бюджета за тази година, Свиленски заяви, че той е максимално отговорен и максимално социален.

"20 млрд. лева за социална политика - това не е се е случвало никога досега", заяви председателят на ПГ на БСП.

"Партията трябва да бъде гарант на социалната политика, на икономическата политика, на земеделската политика и ние мисля, че се справяме добре с тези сектори", подчерта Свиленски.

Не е безотговорно, това са средства не от кредити, а средства, предвидени от спиране на кражби, от повишаване на икономическата активност в държавата, добави той.

"Бюджетът е балансиран, даже обсъждаме актуализация през юни, когато говорим за преизчисляване на пенсиите и ново повишение на социалните плащания", подчерта депутатът.

Свиленски апелира, да не се спекулира с фактите за инфлацията. И допълни, че инфлацията за миналата година не е 15% , а 9%.

А учителите ще получат 3% повече компенсация на инфлацията, отколкото е самата тя. Пенсиите също ще бъдат компенсирани повече, отколкото е инфлацията, смята председателят на ПГ на БСП.

Що се отнася до кризата в Украйна, Свиленски заяви, че настъпят ли кризи, всички ще бъдем единни.

"И БСП, и ГЕРБ, няма как да бъдем на различни страни и да подкрепяме военни действия", категоричен е той.

По темата "ковид", Свиленски коментира, че българинът е бил лъган много и това е причината да не повярва, че има такава болест и че трябва да се ваксинира.

"Дали е загубена войната не знам, но със сигурност са загубени много животи", коментира той.

И добави, че всички трябва да се обединят, за да се възстанови доверието в системата.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делю Хайдутин

    5 1 Отговор
    Бай Тошо не даде да вдигнат 🍞 с пет стотинки.
  • 2 1520

    12 2 Отговор
    ако беше бай Тошо белене отдавна щеше да работи ищеше да започне да строи трета атомна
  • 3 Анти

    11 1 Отговор
    Американската коалиция може да я счупи само единствено липсата на достъп до мрежата на Гриндер.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Майна

    10 0 Отговор
    Не...,нищо не може да ви разбие вече, нито в налагането на принудителна ваксинация, нито мизерията ,на народа, нито фалирането на икономиката..ВИЕ ПЛЮХТЕ НА ВСИЧКО ЛЯВО И СОЦИАЛНО КАТО ПОЛИТИКА,ПЛЮХТЕ НА ВСИЧКО СТОЙНОСТНО, което би трябвало да носи левицата в ИМЕТО НА ЛИЧНО ОБЛАГОДЕНСТВАНЕ
  • 6 А50

    5 0 Отговор
    А това е най-важният въпрос, ако го заметете под килима еем ви и коалицията и партията
  • 7 Хихи

    4 0 Отговор
    Няма щот всичките нема да мините чертата вече
  • 8 Пич

    10 1 Отговор
    А бе , Свиленски , тези 20 милиарда , до кой от народа стигнаха !!!??? Пенсиите и заплатите ли увеличихте !!!??? Всичко е насочено към частните фирми , откъдето ви връщат в офшорките !!! Комунисти , ама фалшиви !!! Марш !!!
  • 9 анонимен

    8 0 Отговор
    Слушах Свиленски и Росен Желязков при Бойко Василев в „Панорама“. Разказваха приказки от 1001 нощ. Така е това. След пандемията, ако е свършила, защото все още не е сигурно, доверието в институциите и здравната система е безвъзвратно загубено. Навсякъде е така, защото в нито една държава здравните системи не се справиха с Ковид-19. У нас хора бяха разкарвани от болница в болница и умряха, а покрай тях и други, заразени от тях. Онкоболните през тези две години съвсем са загубили доверие в здравната система. С голяма и хуманна реформа може да се върне доверието в здравната система.
  • 10 някой

    3 0 Отговор
    Ясно е че няма да я разбие.Просто защото няма ,,случай Белене" . Това е една дъвка с която се правят на ,,загрижени,, пред минималния си електорат, като и най-заблудените вече не им вярват.
  • 11 Това доказва, че БСП са

    3 1 Отговор
    мошеници! Това беше договорката им в коалицията, че ще се строи Белене и сега завъртат опашка като ...!? Това е едно от основните условия на БСП, а сега се отказват от него, значи са клекнали, само заради власт и слава са в коалицията. До следващите избори ще се саморазпаднат, вече е започнал процесът.
  • 12 Не се разделяйте,

    0 1 Отговор
    защото народа ви вярва и има големи надежди във вас.А най- се кефим на Слави,че превъзмогна егото си и се присъедини към ПП.Да не забравяме,че точно Слави свали Борисов

    Коментиран от #13

  • 13 Дечко, не Славуца свали Боко,

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Не се разделяйте,":

    Простотията му си го свали. Не забравяй, че Славуца го нямаше на площадите и не той свали Боко. Боко падна сам, батериите му паднаха, той се изчерпи и стана противен. Народа си го изхвърли по естествен начин, а Славуца сам се изхвърли с гевезалъците на сценаристите му, най вече на Тошко африкански, а сега се превърнаха в подлоги на ПП, защото иначе заминаваха на сметището. Ще ги проумеете тези неща но по късно, още сте зелени.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол