Last news in Fakti

26 Февруари, 2022 20:57 1 582 37

Ивайло Калфин: Трудно ще се промени бързо зависимостта на Европа от руските енергийни източници

  • ивайло калфин-
  • министър-
  • русия

Според бившия външен министър вече нищо не може да се изключва като действие от Владимир Путин

Ивайло Калфин: Трудно ще се промени бързо зависимостта на Европа от руските енергийни източници - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

"Трудно може незабавно да се промени зависимостта на Европа от Русия за енергийни източници", това каза в "Офанзива“ бившият министър на външните работи Ивайло Калфин.

Според него светът вече е много по-различен и неспокоен след тази руска агресия над Украйна и мащабна война в Европа. Той не е очаквал, че това ще се случи.

"Санкциите към Руската федерация са широки, засягат банки, руската държава, но личностните санкции имат символно значение. Те показват, че Путин и Лавров са смятани за виновни за случващото се", отбеляза Калфин

За него заплахите от Русия за ответни санкции не могат да окажат сериозно влияние.

Бившият външен министър смята, че вече не бива да се изключва нищо от страна на руския президент Владимир Путин, включително и нападение над друга страна.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    26 9 Отговор
    Европа Е СМАЗАНА! УСПЯХА ...ЖАЛНА НИ Е МАЙКА ...Правителството на САЩ току-що призна, че това е война, която ще определи кой ще управлява новия световен ред

    Коментиран от #28

  • 2 мечо

    5 6 Отговор
    фактите ниямаме новина на часа какво се случва гармият ли ощте по украина онес терористи или ги изгармяха и не останаха повече
  • 3 мечо

    7 23 Отговор
    путин щте сварши като кадафи тос човек нияма да го оставят таи смиятаите го приклучил
  • 4 Майна

    11 3 Отговор
    Прайс използва термина „дълбоко нелиберален“, за да опише „световен ред“, воден от Русия и Китай, и това предполага, че „световен ред“, воден от Съединените щати и други западни нации, би бил „либерален“. “.

    И това всъщност е доста точно твърдение. В почти всяка западна нация днес дори политическите партии, за които се предполага, че са „консервативни“, са изключително либерални.

    Ако потърсите в Google фразата „либерален световен ред“, ще откриете, че тя е била използвана от елитаристи от много години. Но аз със сигурност не искам „либерален световен ред“, както и вие.

    Разбира се, не искам и „световен ред“, управляван от Русия и Китай.

    Коментиран от #34

  • 5 MIG

    8 1 Отговор
    Трудно?
    Та това е невъзможно!
    Познайте защо.
  • 6 11753

    21 5 Отговор
    Поредния краварски храненик е на линия за да ни лъже, а Българите го ненавиждат, защо не ходиш на избори?
  • 7 ДА НАРИТАМЕ НЕКАДЪРНИЦИТЕ ДЕТО УМУВАТ

    17 3 Отговор
    ТУК СТАТИЙ САМО УМНИК,СЛЕД УМНИКА, ТОЛКОВА УМНИ,ЧЕ ВКАРВАТ БЪЛГАРИЯ В ОГРОМНА КРИЗА. ОГРОМНА ДЪЛБОКА КРИЗА.

    Коментиран от #32

  • 8 Гост

    10 0 Отговор
    Друга страна,но не натовска нали....
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ЯКО НИ ЛЪЖАТ КОСТОВ И ТОЯ

    19 5 Отговор
    Лъжите на военната пропаганда:
    Гледам видео на военна машина по празен булевард на Киев.
    Внезапно машината завива вляво и прегазва лека кола.
    Оказва се, че машината е украинска, стара и отдавна не е на въоръжение в руската армия. Тежи 11 тона. Изказва се предположение за механик-водач, който е неопитен и се е объркал. Може да е и нарочно.
    На другия ден в нашите СМИ, включително Блъсковия Труд, пише, че това е руски танк, който нарочно е прегазил колата.
    Първо, танк, който да тежи 11 тона няма. Минимално 40 тона.
    Второ, нито една свободна медия не показва каквато и да било руска тежка техника по улиците на Киев. Щяха да ги покажат много преди Блъсковци.
    Трето, мисирките на българска територия лапат лъжите на украинската пропаганда като гъски, подготвени за гъши пастет.
    Показват бандеровци, които разполагат системи за залпов огън в населени места.
    Нито едно СМИ не показва тези кадри. А те използват методите на терористите, които използват мирното население за щит. Защото руснаците декларират, че няма да обстрелват населени места.
    Показват жилищен блок, ударен от снаряд. И веднага пишат, че е ударен от руска ракета. Доказателства няма. Няма даже ранени. Какво пречи на бандеровците да стрелят по сградите и да го припишат на руска ракета.
  • 11 Какви продажни подлоги

    16 0 Отговор
    са управлявали и управляват страната. Никакъв шанс за просперитет.
  • 12 оня с коня

    13 1 Отговор
    И заявява Служтелят на Румен петков -Калфин,че "НЕ ОЧАКВАЛ" Руската Агресия над Украйна.Е КЪФ ПОЛИТИК си тогава бе калфин и по какво се отличаваш от обикновения българинА толкова разчитахме на такива като Калфин да ни Напътстват в Живота с мъдрите си съвети и накрая Квооо?..."Ама аз не очаквах"!
  • 13 КРА

    14 4 Отговор
    Вече дори Евронюз и ВВС потвърдиха, че ракетата БУК ударила жилещен блок в Киев е изстреляна погрешка от украински военни. А днес цял ден соросоидите ни обясняваха какви изроди са руснаците стреляли по цивилни. Аман от пропаганда и манипулации. Клоуни като фашиста Зеленски.
  • 14 АБВ

    0 4 Отговор
    Важното е да се започне веднага
  • 15 Майна

    13 3 Отговор
    Днес ,разхождайки се из Магдебург видях една събрала се група от около двеста човека ,с украински знамена...Искаше ми се да ги попитам ако са Украинци и толкова им харесва ЗЕЛЕНСКИ ,кво правят тук..Аз съм в Германия, защото не МОГА ДА РАБОТЯ, ТОВА ,КОЕТО ОБИЧАМ В ДЪРЖАВАТА СИ ЗАРАДИ УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ!!! И ЗНАЯТ ЛИ СЪЩИТЕ ТЕЗИ, КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ И В ГЕРМАНИЯ СЛЕД ВСИЧКО ТОВА,??? ПЪЛНА МЪГЛА Е В ГЛАВИТЕ НА ВСИЧКИ..
  • 16 Тос

    4 0 Отговор
    Малко прилича на чарлс мажа на ена камила
  • 17 ДОЛО РУСИЯ

    8 4 Отговор
    АЗ ИМАМ ПАРИ ЗАА НАФТА ПО 10 ЛЕВА ЗА ПОЛОВИН ЛИТЪР - КИРО ПЕТКОВ - МИЛИОНЕРА
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Но ще се промени

    6 5 Отговор
    Трудно ще се промени бързо зависимостта на Европа от руските енергийни източници! Но ще се промени! Готов съм да намаля бирата, ама да му мислят руснаците!
  • 20 Розова Коз а в свинарника

    12 0 Отговор
    Фактите- мин 40% от ключовите доставки за европа зависят от Русия! Останалите 43% са от други източници, които преработват и закупуват суровини и материали от СНГ и Русия! За какво става въпрос?
  • 21 БЪЛГАРИЯ Е БИЛА И ЩЕ БЪДЕ И ЩЕ ПРЕБЪДЕ

    11 1 Отговор
    РУСКА КОЛОНИЯ - РУСНАЦИТЕ СА НИ ОСВОБОДИЛИ И СА ИЗМРЯЛИ ЗА НАШТА СВОБОДА А АМЕРИКА НИ ОТКРАБНА С ПОМОЩА НА БОЙКО МАФИОЗА ПАРИТЕ ЗА САМОЛЕТИТЕ

    Коментиран от #24

  • 22 Калфа,

    6 0 Отговор
    Лижеш ли? Ли и, ли и няма лошо
  • 23 Хаха

    1 7 Отговор
    Да изпратим Калфин АБВ, БСП, Възраждане и останлите Руменновци Р.Овч и всички в заслужена почивка и да видим на къде сме. С тези национални предатели, винаги ще е България на второ място а на първо знаете кой.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ЮЮЮ ПЕДЕРАСССТТТМЪДЮРАТОРА

    1 2 Отговор
    ДАГГГОООЕЕБББААДДЕЕЕТТОООТТРИИИЕЕ
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Виталия

    0 0 Отговор
    Скрий се бе Републике Косово !
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 asd

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "ДА НАРИТАМЕ НЕКАДЪРНИЦИТЕ ДЕТО УМУВАТ":

    Геополитическата криза е продължение на ковидкризата. Няма да има други засегнати страни, освен финансово.
  • 33 1234

    7 0 Отговор
    Калфин, след Украйна Путин ще прочисти и цяла Европа от подобни американски подлоги като теб.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ужас

    5 1 Отговор
    Вчера ВОлОдОмир ЗеленскиЍ удостои посмъртно със званието Герой на Украина 13 моряци , които на едно островче до смърт се били сражавали с един руски кораб. Днес тези герои възкръснаха, руски войници им дадоха по един пакет храна и бутилка минерална вода и им заповядаха по най бързия начин да се приберат при родителите си, за да ги успокоят. Войничетата просто са се предали, не желаейки да се жертват за клоуна Володомир .
  • 36 Гжо

    1 1 Отговор
    Ако трябва временно ще се върнем на кюмур, но орките трябва да бъдат навряни в ъгъла.
  • 37 баба ти от Пловдив

    0 0 Отговор
    до глупак майна, неучил! поканихме Рамзан да дойде в Пловдив! Баща му бе убит 1991 в Хелзинки!?!?!!! Питате ли се защо Р Кадьйрев е на азов с 200 хил армия!?!???Великите Татари от малорусия!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове