Last news in Fakti

8 Март, 2022 20:55 1 689 26

Петър Стоянов: НСО сякаш стана дежурната изкупителна жертва

  • петър стоянов-
  • нсо

Във връзка със замерването със снежни топки на министър-председателя на 3 март, Петър Стоянов заяви, че се е почувствал обиден и унизен от това, което се е случило

Петър Стоянов: НСО сякаш стана дежурната изкупителна жертва - 1
Кадър бТВ

В НСО работят достойни хора и НСО е част от държавността на България и това трябва да се разбере от всички. Това каза в предаването „Лице в лице“ по бТВ президентът (1997 – 2002 г.) Петър Стоянов.

„Последната година НСО сякаш стана дежурната изкупителна жертва за всичко. Миналата година даже бяхме свидетели на едно нихилистично отношение - защо ни трябва НСО. Навремето си спомням преди нападението върху кулите близнаци имаше министри от скандинавските държави, които ходеха с велосипеди на работа. След това обаче всичко рязко се промени, дори онези държави, които нямаха подобни специализирани служби, ги създадоха и е много глупаво ние изобщо да атакуваме и да критикуваме нещо, което наистина е част от държавността на България“, допълни Стоянов.

По думите му една вътрешна проверка никога не е излишна.

„Аз даже нямам представа какво точно се е случило, но по принцип смятам, че отношението към НСО трябва да е като към една държавна институция, която заслужава всичкото наше уважение“.

Във връзка с войната в Украйна Стоянов каза, че нищо не е така, просто както изглежда.

„От гледна точка на морала, Украйна заслужава не само всички наши симпатии, но и едни далеч по-активни действия. Това няколко пъти каза президентът Зеленски, че всичко, което се случва в Украйна, е пред очите на Запада. Той даже каза европейски чиновници. От друга страна обаче никак не е лесно за НАТО да вземе решение за директна военна подкрепа на Украйна, защото това наистина може би означава една нова световна война", отбеляза Петър Стоянов.

Той допълни, че това, което го притеснява, е отражението на случващото се в Украйна, тук, в България:

„И не само от гледна точка на икономиката, и не само от гледна точка на евентуалните бежанци. Слава Богу, ние показваме една много висока степен на състрадание към тези хора и това заслужава нашите адмирации, но в чисто ментален народо-психологически план, аз мисля, че това разтърсва из основи българското общество".

Във връзка със замерването със снежни топки на министър-председателя на 3 март, Петър Стоянов заяви, че се е почувствал обиден и унизен от това, което се е случило.

"Представете си на нашия национален празник, малко преди или малко след панахидата за загиналите и прозвучаването на българския химн, група хора замерят със снежни топки и с ругателни думи българския министър-председател и българския председател на Народното събрание. Застанали под чужди знамена и под огромен плакат, на който на руски пише - Благодарим на Русия.

Навремето си спомням, споменах кулите близнаци, тогава един френски вестник излезе със заглавие - Всички сме американци. Днес всички сме американци като солидарност. На мен ми се щеше в този ден всички български политици да кажат – Днес всички сме на страната на министър-председателя на шефа на Народното събрание.

Няма никакво значение дали си техен политически поддръжник или техен политически опонент, затова, защото националният празник на България, освен всичко друго има и политическо терапевтично въздействие върху българските граждани.

Когато застанат заедно представителите на всички български институции, народът си казва – Да, те може да се карат по цял ден за текущи политически дела, но ето на националния празник са заедно и това ни вдъхва увереността, че в тежки, във важни за страната ни моменти те наистина ще бъдат пак заедно. Това не се случи и аз съм изключително разочарован от това“, допълни Стоянов.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марш в седесарския коневръз

    22 2 Отговор
    В зайчарника.
  • 2 Бат

    15 0 Отговор
    Пешо , бях на 27 лат та избрахме...само че сега,днес НСО на зема за дежурни абдали ,...
    а пък онес урнгели министерите даже не ги пазят ,а зяпат
  • 3 Андрей Луканов

    24 5 Отговор
    А президентът-кон не знае ли, че НСО е част от организираната престъпност и разполага с екипи за убийства или за всички президенти в НСО пробеми няма...
  • 4 Блабла

    23 3 Отговор
    Тоя, па кой беше? Кой го изкара от нафталина?
  • 5 Тупан

    22 2 Отговор
    псевдо демократ, псевдо президент, фен на Николай Бареков?..... Що е то?
  • 6 Спомен

    17 1 Отговор
    от един вход на пъпа на София , беше със своите си зъби......
  • 7 Абе,

    19 1 Отговор
    Кон крадлив,я си ходи при краварите,в обора !
  • 8 Демагогът Стоянов

    14 2 Отговор
    Този глупак както винаги говори без да мисли! Президентът не е бил на връх Шипка по време на честванията за освобождението на България от османско владичество!
  • 9 Мазньо

    14 0 Отговор
    А бе,къде е "оня с коня",да си води добичето в махалата?
  • 10 ЕВРОНЮЗ

    17 2 Отговор
    Бракоразводния адвокат и Драгалевския сиган , начело на Българската цветна революция след убийството на Андрей Луканов..... След като падна от клона, колнизаторите го скриха в Америка да четял лекции 😂😂😂😂.... И кой му е слушал лекциите.??? Или така му озакониха подкупите..
  • 11 Гошо

    19 2 Отговор
    Поредния презрян червей антибългарин
  • 12 Jak

    14 2 Отговор
    Всичката соросойдна измет е изкарана пред публика и грачи ли грачи
  • 13 Ето тази подлога ни разсипа живота

    13 2 Отговор
    Все още се хвали, че най доброто което СДС са направили за народа е влизането на България в НАТО. А черният иганин Костов лъга тогава народа, че за да влезем в ЕС, първо трябвало да влезим в НАТО. Отвратителни подлоги, затова сега страдаме, заради тези продажници!
  • 14 Тахумба

    7 1 Отговор
    Бат Петьо бе, Пешо -Клинтъна, същият, който награди Бжежински с орден "Стара планина" и който твърдеше, че в името на общото "благо" трябва да се лишим от суверинитета си. Браво, ПетЪре!
  • 15 Перо

    9 2 Отговор
    Крайно време е тази служба,обслужваща висшите етажи на престъпността да бъде закрита,както е в ЕС,където премиери и министри отиват на работа с градски транспорт или велосипед. Ако иска кола,има си собствена! Такава служба има само в САЩ,Русия и БГ! Бюджета на НСО е над 50 млн.лв.!
  • 16 Алцхаймерът

    5 1 Отговор
    не прощава. Ако имаш мозък като швейцарско сирене телевизионният ефир в България е твой (още по-добре е ако си избягал от Карлуково).
  • 17 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    5 3 Отговор
    Изтървахме коняяяяя :)
  • 18 Fazan

    8 2 Отговор
    Петър Стоянов и Иван Костов не бяха ли двамата който направиха Така Наречената...Привантизация.
    $$$$$$ голямо крадене.....
  • 19 Павел пенев

    6 2 Отговор
    На мен ми е мила Русия,но по-мила ми е България. Това са думи на същия този нихилист, който сега членува в американски фондации и възхвалява тези терористи. Точно за това им сринаха кулите близнаци и никой не иска да ги види по света. Политически интриганти и издухани наркомани.
  • 20 WhiteNoise

    9 3 Отговор
    само пешо коня не беха изровили от бунището на историята...
  • 21 Тома

    3 3 Отговор
    Изтървахме коня коня
  • 22 Нафталин соросоидов

    1 3 Отговор
    Джуеш слейф плейс
  • 23 ДаВърнемЛентата

    3 1 Отговор
    Унизително и цинично беше и ползването на НСО да ходи на пазар за сутиени и гащички, забравихте ли? Освен сняг не трябва да ринат каквото и да е, на когото и да е. Петър Стоянов е летвата, твърде висока за тези след него.
  • 24 Шаран БГ

    1 1 Отговор
    За мен е по-вече от ясно, кой, как и защо постави тези хора на отговорни държавни постове Не го одобрявам този бай Ганьовски партиен партизанлък .Не одобрявам някой от методите, действията и изказванията на настоящите отговорни господа!! НО, да хвърляш предмети по тях и отправяш ругателства на такова място, на такова тържество .....За мен лично е равносилно за замеряш сам себе си и да ругаеш собствената си персона !!! ОБИДНО И НЕПРИСТОЙНО е, преди всичко към самия себе си , като гражданин на същата тази Република !!
    Вероятно президент П.Стоянов за миг се е поставил на мястото на държавниците и също се е почувствал засегнат. В този смисъл е и застъпник за НСО, защото сме "диви балкански субекти " и не мислим. върху поведението си и последствията от него. А и за век и половина имаме доволна бройка убити министър-председатели.............
  • 25 Анинимен

    2 0 Отговор
    Тоя кон май пак гледа към каруцата но няма да стане народа му видя простотиите
  • 26 П Стоянов, няма никаква нужда да се

    1 0 Отговор
    Харчат толкова много пари, за да бъдат пазени Сульо и Пульо от НСО!! Това НСО защо не Проговори, да се изясни на обществото, кой снима Борисов и Чекмеджета та в Спалнята??? Защо Мълча12год по време на Управлението на Борисов, всичко беше Ок, не гъкна, мълча!! Много назад се връщаш, към фамилия Дрангови, да Забравиме Борисов, Цветанов, Фидосова!!? Да Потънат в Забрава, Крадците, защото познаваш някой от Рода Дрангови?? Аз също се преклянам пред Борис Дрангов!! Но Сега проблема е Наследството от Борисов, а колкото до Украйна и Зеленски, всички помним Майдана, един Преврат и нищо друго!! Отивай се записвай в АЗОВ!!Няма нужда да Агитираш!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове