Тема: Украйна

14 Март, 2022 08:50 2 764 54

Бойко Ноев: България не може да е мост за мир между Русия и Украйна

  • бойко ноев-
  • украйна-
  • русия

Путин е изпаднал в дълбока изолация

Бойко Ноев: България не може да е мост за мир между Русия и Украйна - 1
Снимка: Архив

Не е възможен скорошен мир между Русия и Украйна. Това заяви експертът по международна сигурност и бивш военен министър Бойко Ноев пред БНТ.

"България не може да изпълни ролята или мост на посредник за мир между Запада и Русия. Това е един мост, по който руснаците да дойдат в България. Решението за войната е ключов въпрос за всички политически сили в България", подчерта Бойко Ноев.

Още новини от Украйна

Не може да стоим разкрачени на Владимир Путин и Русия, не може да градим мостове, а да започнем разграждането на базата на путинизма, категоричен бе Ноев. И предупреди, че ако българското общество не преосмисли всичко това ни очакват много тежки години занапред.

Според него всеки отказ за помощ за Украйна е колаборация или сътрудничество с агресора. Ноев не приема колебливата позиция на България и душевните драми на премиера Кирил Петков. Играта с МиГ-овете била неудачна пропагандна история, каза Ноев и призова да се помогне на Украйна.

По думите му връщането на украинските бежанци по домовете няма скоро да се случи, защото от другата страна стои агресор, който не иска украинският народ да бъде част от демократична Европа. Владимир Путин е изпаднал в дълбока изолация и е изгубил акъла си диктатор. Това е безсилие на руската армия - с безразборните бомбардировки е престъпление срещу човечеството и ще бъде съден, коментира Бойко Ноев.

Това, което вижда Бойко Ноев е путинизмът в действие - светът вече няма да бъде същият. Светът ще претърпи една дълбока трансформация и Путин няма да бъде играчът, който е бил досега. Светът готви депутинизация, посочи Ноев и добави, че депутинизацията ще има много сериозни отражения.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 52 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Историк

    54 17 Отговор
    Бе кой ти бръсне България за нещо? Какъв мост,какви 5 лева...
  • 2 Тя себе

    42 10 Отговор
    си още не може да оправи , мост ще бъде ?
  • 3 Въй

    25 4 Отговор
    Ген. Шивиков: Ши викамъ!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 КПСС БКП

    15 14 Отговор
    Троянски кон,СЪР
  • 6 Българка

    15 45 Отговор
    "Не може да стоим разкрачени на Владимир Путин и Русия, не може да градим мостове, а да започнем разграждането на базата на путинизма, категоричен бе Ноев. "
    Трябва ясно да се каже, че болшинството обикновени руснаци не са върли путинисти. Но за съжаление в момента думата руснак Путин я превърна в мръсна дума. И склонността за уж преговори от страна на Русия според мен е по-скоро печелене на време , в което руските нашественици разрушават Украйна и избиват украинци.
  • 7 смок

    50 10 Отговор
    Най-бедната и ограбена територия не може да изпълни ролята си на мост или на посредник за мир между Запада и Русия. Защото Западът не я бръсне за бръсната слива.
  • 8 Радиомълчание

    11 25 Отговор
    На Грипена глупостите
  • 9 нашия

    48 10 Отговор
    Точно обратното Ноев ,ако имахме политици България е единствената страна която може да е "мост" между Русия и Украйна
  • 10 Поредният тъпан и тук цъфна,

    60 13 Отговор
    сутринта го слушах да плещи глупости, трябвало да подкрепим Украйна!? Иначе Путин няма да ни обърне внимание, а така заради тези подлоги ще ни смачка за ден.Ах как чакам деня, когато тези подлоги зацъркат като запалени плъхове, голям рев ще бъде, идва това време.

    Коментиран от #15, #21

  • 11 Кико

    17 40 Отговор
    България може да бъде домакин на предстоящия трибунал срещу терористичната организация на Путлер.
  • 12 файчо

    30 8 Отговор
    България един тунел под Шипка и мостове по магистрала не може да направи,мост между Запада и Русия искала да става. Все едно лилавовенцовите да станат Айнщайн-овци.
  • 13 Мимчят

    45 10 Отговор
    Светът какво готви зависи от Путин какво готви,но в България трябва да има деноевизация,за такива предатели като тебе.Народа не е прост да ти се връзва на глупостите...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 LOSHIA

    5 19 Отговор

    До коментар #10 от "Поредният тъпан и тук цъфна,":

    Сънищата са безплатни!
  • 16 Оракул

    15 39 Отговор
    България е следващата жертва на Путлер. Подготвя се с години окупацията на родината ни. Заселените десетки хиляди руснаци по черноморието ни, руски паравоенни организации БНО ШИПКА, руски партии в парламента, руски агенти в президенство, армия, служби ... всичките чакат сигнал за да предадат България на Путлер. Затова са истеричните крясъци на путлеристите против НАТО и ЕС .

    Коментиран от #29, #38

  • 17 Тоталитаризъм

    35 6 Отговор
    Живея в София. Центъра на една васална провинция в тоталитална държава.
    При мен няма свободни медии. Няма каквото и да е (пристрастно или безпристрастно) отразяване на другата позиция. Всички ни смятат за офце и дружно и от всякъде ни наливат в главите само една и съща позиция. Демокрация, в тази провинция не съществува. Имахме министър, който изказа мнение и зае, според него, най-добрата позиция за ползу роду. Поиска да сме неутрални. И.... .... тоталитарната държава го свали. Бързо и безогледно.
    В държавата в която аз живея, се съди и издават присъди дори само заради възможни твои провинения. Дори не е вече необходимо да се изфабрикуват такива. Само защо си можел да си направил нещо и вече си виновен.
    А нашите толитарни довачи никой не подлага на съмнения техните действия. Всичко, която те правят, дори и да колят и бесят, е правилно.
    Да. На земята няма да има рай. Но поне дано нашата провинция не се превърне в концлагер.
  • 18 Русофил

    11 33 Отговор
    „Народ, който блуждае из Европа и търси какво може да се разруши, унищожи, ей така, само за развлечение“. (Достоевски).
    „Русия представлява ужасно зрелище на страна, в която няма никакви гаранции за личността, честа и достойнството, но няма даже и полицейски порядки, има само огромни корпорации от разни служебни краци и грабители“. (Белински).
    „Русия – това е един огромен дом за ум0побъpкани“. (Гипиус).
    „Тежкият руски дух няма какво да диша и не може да лети“. (Александър Блок).
    „Длъжен съм да изкажа своя печален поглед към руския човек – той има такава слаба м0зъчна система, че не е способен да възприема действителността като такава. За него съществуват само думите. Неговите условни рефлекси са координирани не с действията, а с думите“. (И.П.Павлов).
    „Русия – най-мръcната, до повръщане мeрзка страна в цялата световна история. По метода на селекцията там се пръкнаха чуд0вищни морални уp0ди, у които самите понятия Добро и Зло са обърнати наопаки. Цялата история на тази нация е потънала в лайHа и тя желае да потопи там целия свят“. (И.А.Илин).

    Коментиран от #30

  • 19 Как така става

    33 7 Отговор
    Как така стана, че над 90% от тия които сега ни "учат" колко лоша е политката на Русия са с произход АБПФК !? Някой може ли да ми го обясни ? Или ще ми кажете виж поговорката за крадеца вика ......?

    Коментиран от #43

  • 20 Дън Бай

    11 5 Отговор
    Я се разберете "експертите", последно, може или не може да бъде посредник. Обърквате електората.
  • 21 И ОТНОВО

    4 14 Отговор

    До коментар #10 от "Поредният тъпан и тук цъфна,":

    Ти защо цвърчиш и ревеш?
  • 22 Смешник

    42 6 Отговор
    Глупав коментар от промит западен мозък.Русив е изолирана от Сащ и западния свят но това не е света,това да по малко от 1 милиард ,а света е близо 7.Русия не е изолирана от Китай,Индия ,латинска Америка(с изключение на Колумбия) Африка и Азия (с изключение Япония) Не мога да разбера само едно:такива заключения на пропаганди и лъжи желаят да покажат че българския народ е глупав или тези които ги говорят живеят в парален свят ,кое от двете.Дори Саудитска Арабия отказа на САЩ да увеличи производството на петрол и гласува пас ,а не с Америката.Хайде моля ви ,все живеем в България хора които са родени преди 1975 и учихме наистина и ни научиха да мислим ,не сме като сегашното поколение в които убихте и самокритичността и ги упитр да не мислите с ниско качествено образование както и ги научихте да получават всичко на готово,но все пак 2/3 от населението на България е на доста по високо ниво за да слуша и вярва на лъжи .
  • 23 Тия Т

    3 19 Отговор
    Бойковците много смешни хора ей, ние нали сме демократи и системата руска и си сме последни Полша Чехия Унгария летят пред нас скъсаха с руската система и си се развиват там е истината другото е улични приказски
  • 24 🌏🌍🌏

    0 6 Отговор
    (🐻)🔚 ......🕊🕊🕊
  • 25 Смешници

    31 2 Отговор
    И света господине не готви депутинизация,това го готви но запада и Сащ ,но света готви деамериказация и разпад на ЕС,Смяташ ли че Сащ и васалния ЕС може да се справи със Китай и Русия? Съмнявам се в професионалните ти качества на капацитет ако го смяташ.Света вече няма да е същия и това е вярно,Сащ ще бъдат само един регионален играч който с времето,алчността и търтеизма ще загуби и тази си роля,а такива като теб ако още са живи ще почнат да правят същата пропаганда вече за новия си господар.
  • 26 Сандо

    25 3 Отговор
    Какъв експерт е тоя американски хрантутник?Ако мислите за бъдещето на България,разкарайте ги от СМИ тия чужди мекерета,сега имаме нужда от други хора.
  • 27 Филип Георгиев

    23 5 Отговор
    СЛУШАХ ГО БОЙКО НОЕВ. НЯКОЛКО ПЪТИ КАЗА, ЧЕ В СВЕТА ТЕЧЕ ПРОЦЕС НА ДЕПУТИНИЗАЦИЯ ?! НАПРОТИВ ИМА ПРОЦЕС НА ПУТИНИЗАЦИЯ. ОТДАВНА. СЕГА ЩЕ СЛОЖАТ ЗА ШЕФ НА НАТО ЖЕНА.

    Коментиран от #49

  • 28 ха ха ха

    15 1 Отговор
    Ти пък кой си да ги определяш тия работи?
  • 29 оня

    12 1 Отговор

    До коментар #16 от "Оракул":

    Ти си заблуден оракул:))
  • 30 оня

    21 3 Отговор

    До коментар #18 от "Русофил":

    Кой е най голямата угроза за света-САЩ. Ето и публикацията (USA Bombing list:The Democracy World Tour)Кореа и Китай-1950-53, Гватемала-1954, Индонезия-1958, Куба-1959-61, Гватемала-1960, Конго-1964, Лаос-1964-73, Виетнам-1961-73, Камбоджа-1969-70, Гватемала-1967-69, Гренада-1983, Ливан-1983-84, Либия-1986, Салвадор-1980, Никарагуа-1980, Иран-1987, Панама-1989, Ирак-1991, Кувейт-1991, Сомалия-1993, Босна-1994-1995, Судан-1998, Афганистан-1998, Югославия-1999, Йемен-2002, Ирак-1991-2003, Окупацията и разполагане на военни бази на САЩ и Англия: Ирак-2003-2015, Афганистан-2001-2015, Пакистан2007-2015, Сомалия2007-2008, Сомалия2011, Либия2011, Либия2015, Сирия2014-2015. САЩ имат в света 800 военни бази, разположени в 173 държави. Направете си изводите, кой е заплахата за света и публикувайте световния агресор, да се знае от всички.
  • 31 разум

    21 5 Отговор
    Първо, щом Турция може да е посредник, защо България да не може, Турция също е в Нато. Второ, войнанта може да спре много бързо при компромиси от двете страни, но явно някои нямат интерес за това, въпреки, че е обречена и жертват живота на хиляди мирни жители. Трето, не може да се помогне на Украйна с оръжие, защото това ще запали още по-голяма война.
  • 32 Искаме МИР

    11 0 Отговор
    Спрете войната!!!
  • 33 ха ха хааа

    4 12 Отговор
    Ми , аз откога го говоря ... Депутинизация - Тик-так , тик-так..🤭
  • 34 1111

    5 10 Отговор
    Прав е тоз человек. На нас ни приляга ролята на сокол, орел и тем подобни. Ние сме фактор, по който си свирява часовника целият свят.
  • 35 КУмЧО

    22 4 Отговор
    АБЕ ШМАТКИ, ЩО НЕ КВИЧАХТЕ, КОГАТО КРАВАРИТЕ БОМБАРДИРАХА И УНИЩОЖАВАХА СЪРБИЯ - САМО НА 150-200 км ОТ БЪЛГАРИЯ, КОГАТО РАКЕТИТЕ ИМ ПАДАХА ДАЖЕ И НА НАША ТЕРИТОРИЯ, ЩО НЕ КВИЧАХТЕ, КОГАТО УНИЩОЖИХА ИРАК, СИРИЯ, АВГАНИСТАН..... ТАМ НЕ ЖИВЕЯТ ЛИ МАЙКИ С МАЛКИ ДЕЦА..... ЛИЦЕМЕРИ....
  • 36 Кресна

    18 5 Отговор
    Единственото нещо в което Сащ и запада са силни това е лъжата и пропагандата,във всичко друго са изостанали и се намират в 30 век още.Русия била слаба но с няколко ракети и по малко от 50 убити западни герои ,които им се изпари желанието да се бият срещу Русия и искат час по скоро да си ходят е европейските държави ли ще се биете срещу Русия?,запада са търтеи които до сега ползваха други да си горят ръцете във войни а те просто да ги ограбват и живеят на готово.Свърши това време и ако искате още да живеете по този начин ще трябва да влезнете със сила срещу Русия да си го вземете ,но се съмнявам че дебелия и мързелив страхлив европеец ще ги направи.Говорих с един от тези дето след руската атака срещу Яворов ми казва,аз си мислих че е като при футболните агитки с тази разлика че като убивам няма да ме тикнат в затвора,а то се оказа че една ракета и си мъртвец ,това не са видео игрите господа.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Гал

    14 4 Отговор
    Много добре знае, че англосаксите искат фалит на Европа и Русия. И говори обратното. В България е пълно с лъжливи овчарчета.
  • 40 Фффффф

    5 6 Отговор
    Тоя не разбира ли чи Нинова и Борисов са хора на Путин и ще го накарат да подпише договор с Зеленски
  • 41 незнайко

    12 4 Отговор
    Господин Ноев защо не погледнете назад във времето и не анализирате нещата без да повтаряте ЗАПОВЕДИТЕ на запада ? Какво ни донесе за 30 години тази демокрация ? Две кризи и тотално разграбване на страната ни ! Ако не вземаме страна в конфликта на тези страни ще е НАЙ ПРАВИЛНОТО ! Не мислите ли, че това е замислен КОНФЛИКТ ОТ САЩ както беше и пандемията ? Кой и скакво право разрешава на САЩ да се прави господар на СВЕТА ? Това не Ви ли минава през УМА ? САНКЦИИ, САНКЦИИ а дали всички са съгласни с тях ? Това е изкуствено създаване на допълнително напрежение !!!
  • 42 Наждак

    8 6 Отговор
    Меракът на Запада от векове е да срине Русия , независимо по какъв начин / пропаганда , провокация , агресия ... / , да превземе руските земи и да стигне до Китай ! В сегашната ситуация простичко казано - Крадецът вика " Дръжте крадеца !" Такива като нас , де сами извикахме " Ела вълчо , изяш ме !" сме в позицията " Един Крал мас , а другият Енгелдисвал ".
  • 43 Моряка

    10 2 Отговор

    До коментар #19 от "Как така става":

    Ами да ти го обясня-фурнаджийските лопати нямат съсловна обусловеност,природно са увредени,липсва им съвест.Що се отнася до синовете на АБПФК,сега правоверни Натовци,мисля,че са от обидените на бай Тошо,който толерираше главно Чавдарци.И именно те го свалиха.( справка-баща и син Станишеви).
  • 44 112

    6 6 Отговор
    Петоколонниците са проказата на цивилизацията в страната !Или те или цивилизационния начин на живот ! Нека народът избира сам ! Ако е неграмотен- пак ще има АБПФК и Петилетката в съкратени срокове !
  • 45 Сатаната

    2 6 Отговор
    Не е важно дали може, трябва да е, набийте си го в кратуните.
  • 46 Всичките

    6 3 Отговор
    съветски възпитаници като този изведнъж станаха евроатлантици. И защо да не може да е мост? Осем години си затваряха за издевателствата на украинските бандити, сега се сетиха да проповядват.
  • 47 ЕДГАР КЕЙСИ

    4 5 Отговор
    БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ ДА Е МОСТ МЕЖДУ УКРАЙНА И РУСИЯ....... ЗАЩОТО , ПУТЛЕР Е ПСИХОПАТ..... КАКТО И НАШИТЕ ДВАМА ГЕНЕРАЛИ , ЗЕЛЕНИ ЧОРАПИ..... СЪЩО ПСИХОПАТИ..... ФАКТ !

    Коментиран от #48

  • 48 А той

    6 5 Отговор

    До коментар #47 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    пък Зеленски не е. И той е неадекватник, наркоман, злобен бандит. Убиваха осем години неговите нацистки формирования мирни жители. Пълен клоун!!!
  • 49 Да, точно така

    4 4 Отговор

    До коментар #27 от "Филип Георгиев":

    НАТО е в мозъчна смърт. Познайте кой го каза?
  • 50 Бай село

    4 5 Отговор
    През комунизма осем милиона и половина население в БГ 30 години демокрация шест милиона а представяте ли си ако след втората световна бяхме със САЩ сега щеше да пише в учебниците Имало едно време такава държава
  • 51 Гай Турий

    4 3 Отговор
    Ноев, ясно е че Е. Гебрев ти плаща да ругаеш руските килъри, които се опитаха да го отровят. Той ти плаща добре за да лаеш все повече лъжи и да падаш в очите на хората, занижаваш се. Опомни се, растеш надолу и ставаш по-дребен от метър и петдесет.
  • 52 Дернев

    3 2 Отговор
    "...депутинизацията ще има много сериозни отражения." Да, защото това означава слаба, разединена Европа чрез НАТО вкарана във войната от Щатите с Китай. Това сега битката - слаба Европа зад САЩ и техните интереси. Или Европа на СЕЩ и Русия ,силна е независима пред САЩ на световната сцена с основна роля при изграждането на новият световен през ООН. А Щатите с НАТО искат да заобикалят ООН, както правиха досега пращайки НАТО да се бие и дава жертви посвета. Не европейски или световни интереси, а техни. Европа трябва да се осъзнаеш накъде върви, загърбва ки своите интереси - силна, единна независима Европа.
  • 53 Очевидец

    3 2 Отговор
    Първо трябва да се извърши дебайдънизация,която да доведе до сериозни последици в света!Това е по-голямото зло-байдънизацията и фалшифициране на американските избори!След като се извърши това,може да се премине към депутинизация,ако е нужно!
  • 54 Веднъж вече руснаците си

    1 0 Отговор
    демонтираха цялата държава, за да угодят на света и да са в тон с алчната капиталистическа традиция, едва ли ще го сторят втори път и то заради фашистките амбиции на Зеленски. А България колкото по-сдържана е, толкова по-добре.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове