Last news in Fakti

16 Март, 2022 22:00 2 945 31

Кючуков: Стъпка към интернационализиране на конфликта означава война

  • любомир кючуков-
  • война-
  • русия-
  • украйна-
  • нато

"Емоционалната реч на Зеленски няма да промени позицията на САЩ по отношение военната помощ за Украйна", смята политологът Любомир Топалов

Кючуков: Стъпка към интернационализиране на конфликта означава война - 1

"Единодушно бе отхвърлена идеята за интернационализация на войната, защото това е сигурен начин тя да се превърне в пълномощабна. Зеленски търси военна подкрепа, но няма да я получи, защото това означава война между Русия и НАТО. Всяка стъпка към интернационализация на конфликта означава война Русия - НАТО", това каза в "Денят на живо" Любомир Кючуков, дипломат, бивш зам.-министър на външните работи.

"Цели се всичко като действия срещу Русия да бъде синхронизирано. Стратегията без дипломация и преговори ще продължи конфронтацията. Няма да се реши проблемът без диалог. Рано или късно ще се стигне до някакво споразумение, важно е това да се случи преди да има прекалено много жертви", отбеляза той.

"Преговорите не са спирали и преди войната. Най-много Франция и Германия се стремяха да предотвратят този конфликт. В момента отново Германия и Франция търсят решение, както и Турция и Израел, което е интересно, тъй като Израел е най-близкия партньор на САЩ, но те също така не са осъдили директно действията на Русия, като вероятно има значение и заявлението от руската стране, че цели денацификация на Украйна", каза бившият зам.-министър на външните работи.

За Любомир Кючуков българската позиция трябва да бъде като член на НАТО.

Той прогнозира, че няма да има нов световен ред след войната, защото сега се разрушава настоящият ред, но негово място не идва нов.

Политологът Любомир Топалов от САЩ смята, че емоционалната реч на Зеленски пред Конгреса на САЩ едва ли ще доведе до промяна на позицията американското правителство относно военната помощ за Украйна.

"Президентът на Украйна започва да разбира, че изпращане на самолети за тях ще доведе до въвличане в конфликта САЩ и НАТО, което няма как да се случи", убеден е той.

"Зеленски е разочарован от това, но поиска и военни установки, които са на въоръжение в някои от страните на НАТО", допълни политологът.

Според него има пресечни точки между републиканците и демократите относно това Русия да бъде наказана за агресията.

"Американците като цяло симпатизират на украинците, но не са готови да видят войниците си в Европа", смята Любомир Топалов.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    37 8 Отговор
    В Германия няма олио и брашно..НЯМА НИКЪДЕ!!! ИЗПРАЗВАТ СЕ РАФТОВЕТЕ НА МАГАЗИНИТЕ!! НЕКА ДА СЕ ОСЛУШВАТ ОЩЕ..ЩЕ МИ ПОДКРЕПЯТ ,ВСЪЩНОСТ КОЙ.,А?

    Коментиран от #21

  • 2 Ас Ан

    38 3 Отговор
    Точен коментар
    "Американците като цяло симпатизират на украинците, но не са готови да видят войниците си в Европа"

    Коментиран от #16

  • 3 asd

    20 0 Отговор
    Бацо не ги разбира така нещата, той ходи навсякъде, където го поканят.
  • 4 Борислав

    14 42 Отговор
    Целият свят трябва да се изправи срещу тази агресия!!! Ако ли не, това ще е краят на човечеството

    Коментиран от #18

  • 5 Анонимно

    8 0 Отговор
    Прав е. Донякъде...
  • 6 Майна

    45 4 Отговор
    Една голяма соларна фирма обяви в Германия,че ако продължава ТОВА, ЗАТВАРЯ!! ЧЕТИРИ ПЪТИ ПО ВИСОКА ЦЕНА НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯТА!! И ИМАЙТЕ ПРЕДВИД,ЧЕ РУСИЯ НЕ Е ВРЪТНАЛА ОЩЕ КРАНЧЕТО..ДА НЕ ГОВОРИМ ,ЧЕ ЦЕЛИЯ ЗАВОД НА ФОЛЦФАГЕН ВЪВ ВОЛФСБУРГ НЕ РАБОТИ, ВЕЧЕ...НЯМА И КОЛИ ДА ИМА..ДА НЕ ГОВОРЯ ,ЧЕ 40% ВЕЧЕ СА НА РАБОТА ПО ДВА ПЪТИ СЕДМИЧНО..ИДЕЯ МАЙ СИ НЯМАТЕ КАКВО ИДВА

    Коментиран от #8

  • 7 делфийский

    7 30 Отговор
    Великая и Магучия армия Освободителка непобедима е ! Пленений наший солдати : това невъзможно е ! Руские като се завърнат от плен няма да се обърнат срещу ВЕЛИКИЙ измежду Най-Великие ! Ура русофилие . Бъдеща победа наша е ! Вий на страната на доброто сте . Ооо русофилие , оо най-интелигентний измежду интелигентние ! Ура другарие , ура русофилие ! Да живее Мадуро ! Искам в Африканския съюз - не ща в Европейския ! Ура другарие ! Да живее Африка !
  • 8 Въпрос

    2 19 Отговор

    До коментар #6 от "Майна":

    Какво лъжеш ве?
  • 9 Представям си

    16 4 Отговор
    какъв смях са се смели конгресмените под сурдинка. Да беше им пуснал "Слуга на народа"

    Коментиран от #14

  • 10 Да бе да

    7 32 Отговор
    Факти , защо публикувате мнения на пенсионери !

    Байдън, вече обяви ( преди час )$800 000 000 в много и най различни оръжия и муниции, а също и дронове! Затова и рузките самолети не летят над Украйна ! Тези които пробвах ги видяхме като зрели круши по земята ! Слава на Украйна ✊

    Коментиран от #24

  • 11 Рано или късно

    6 19 Отговор
    империята на злото трябва да бъде ликвидирана!

    Коментиран от #25, #29

  • 12 Вече Видяхме

    39 6 Отговор
    Американският начин на водене на война - това е да влезеш и да разрушиш всичко. Да унищожиш мобилните връзки, електрическата мрежа, системата на водоснабдяването. Да заличиш всичко, без да се сражаваш. Да унищожиш страната. С А Щ направиха това или се опитаха да го направят в Ирак, Либия, Сирия. Руснаците обаче не искат да разрушат Украйна. Те не искат да унищожат, а да запасят страната. И не искат да причиняват вреди на гражданското население.
  • 13 ха ха

    6 25 Отговор
    Не знам дали си давате сметка, че тези 800 млн са допълнителна помощ. Основнате помощ е 13 млрд. Последните представляват 3 пъти военния бюджет на Украйна. Британците са още по-бесни на Путин. Заредиха Украйна с хиляди NLAW, които заедно с джавелините ще направят кошмар престоя на руската броня в Украйна. Американците разглеждат възножността да им дадат и "Суичблейд". Тогава кошмарът ще е пълен. По-тежкият вариант на този дрон лети 40 минути и поразява цели до 80 км. При съществуващата криза на руската логистика, подобно въоръжение ще гарантира победата на украинците.
  • 14 Да бе да

    4 20 Отговор

    До коментар #9 от "Представям си":

    "какъв смях са се смели конгресмените под сурдинка. Да беше им пуснал "Слуга на народа"

    Да , невероятен смях падна..... и като свършиха да се смеят , дадоха на Зеленски почти 1 милиард във военна помощ ! Като се посмеят още няколко пъти и от Северна монголия ще остане само мавзолея с другото жуже ленин
  • 15 Бойна Звезда 💤

    25 5 Отговор
    Руската армия ще срути НАТО!

    Коментиран от #19

  • 16 Ким Чен

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ас Ан":

    Нито пък Руски десант на стъбите към Капитолия. Кис,кис ….кис.
  • 17 Jacques Yves Moineau

    12 1 Отговор
    Зеленски бил разочарован....той не е толкова прост, че да не разбира че военна помощ от нато означава световна война. Просто играе, за да може да каже после: нато не ни помогна, затова няма да ставаме членове на нато. Иначе отказ от нато би означавал за него провал.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Руки,верх! Укроп🇺🇦

    20 2 Отговор

    До коментар #15 от "Бойна Звезда 💤":

    Страховитият снайперист от Канада преживял мисии в Ирак и Афганистан е бил ликвидиран в Маринопул само 20 минути след като е пристигнал там за “Сафари”.

    Коментиран от #23

  • 20 до политрука дал интервюто

    0 9 Отговор
    Грешиш байно,САЩ,вече дадоха още 800 милиона!

    Коментиран от #22

  • 21 един

    1 9 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Ти баце къде живееш и защо лъжеш?Аз живея в Германия и няма проблем с нищо по магазините.
  • 22 Марио

    12 1 Отговор

    До коментар #20 от "до политрука дал интервюто":

    Те много страни дават ке видим след войната обаче украйнците как ще връщат това което са пойскали ще им излезне солено е най меко казано
  • 23 ха ха

    7 4 Отговор

    До коментар #19 от "Руки,верх! Укроп🇺🇦":

    Как е стигнал там като Мариупол е обсаден? С подводница ли?
  • 24 00014

    16 0 Отговор

    До коментар #10 от "Да бе да":

    Руснаците си пазят самолетите. Ако НАТО се изкуши .... свършва старият свят. Само служили ще ме разберат.
  • 25 дааа

    12 3 Отговор

    До коментар #11 от "Рано или късно":

    САЩ трябва да изчезне.
  • 26 не може да бъде

    17 2 Отговор
    "Американците като цяло симпатизират на украинците,но" ... най-много ги харесват във вид пушечно месо!

    Коментиран от #27

  • 27 да не повярваш

    1 11 Отговор

    До коментар #26 от "не може да бъде":

    A руснаците не ги ли използват, кого обстрелват в момента? Че дори и по църкви, по тяхната, православна църква.
  • 28 Права е Нешка Робева!! Въоражаваш някой

    13 0 Отговор
    И същевременно лееш сълзи за него!! Фарисейство, лицемерие, двуличие!! Това е поведението на някой бивши наши политици, както и някой настоящи, а най вече на Сбирщината от Атлантици Продажници на Българските Национални интереси!!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Значи при

    11 0 Отговор
    Преговорите ще се стигне до неутралитет . Кога преди войната Франция и Германия предложиха това??? Та нали за това настояваше Путин! Никакви усилия не положи ЕС да продотврати войната а пригласяше ,че Украйна ще влезе в НАТО!!
  • 31 Папардак

    0 2 Отговор
    Маскиран болшевик!Хъма
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове